התייעצות אולפנה חרדית יש דבר כזה?

jump

משתמש מקצוען
אני מכירה מישהי שלמדה בשיוויתי לפני שנתיים שלוש,
היא הגיעה מבית מאוד פתוח ותיכון גם כן מאוד פתוח וציפתה שכולן שם יהיו יותר שמורות ממנה,
בפועל ממה שהבנתי ממנה רוב הבנות שם היו בנות עם שאיפה לרוחניות, אבל גם באו "לפתוח את הראש"
אני שמעתי על עוד כמה בנות שהלכו לשם, בכלל לא סגנון של טלפון כשר, וגם לא שאיפה לבית אברכי.
יש בשיויתי 3 קבוצות שמחולקות לפי רמת פתיחות.
כנראה היא הלכה לקבוצה הכי פתוחה.

sllg

משתמש צעיר
אני ינסה להסביר,
ללא ספק הווי חברתי הוא דבר טוב מאוד,
רק הוי חברתי בדר"כ מתבטא בקשר טוב ושיח נעים וכדומה,
פה זה קצת אחרת...יש הרבה שיתופיות, יש המון פתיחות ואין כמעט דיסטנס,
דברים שבסמינר הם חוויה של מחנה, באולפנה הם שגרה גמורה,
משאילים אחת לשניה גם פריטי לבוש (כן, גם נעליים וסנדלים...),
יש גם חיבור כזה לטבע ולפשטות וזה מתבטא בלבוש בתקשורת ובהתנהגות,
עכשיו, בעיני זה דבר נפלא, ככה אני מחנכת את הילדים שלי, אין אצלי מותגים וביגוד יקר, אין עשרות סטים
מוקפדים, יש ביגוד פשוט, עדין, צנוע (בהתאם למנהג שלנו ושל המקום), כך גם ההנהגה, הילדים פשוטים ומחוברים מאוד לטבע, ויש שיתופיות נהדרת,
אבל למי שבאה ממקום אלגנטי יותר (והיא לא בסגנון שתלביש את הילדים שלה עם סנדלים בלי גרביים והמסתעף)
זה פשוט לא מתאים וזה עשוי להיות גם קשה מאוד.
איך זה היה לך בתור בת בית יעקב קלאסית במקור?
אני שואלת כי היא אכן רוצה ללכת לאולפנה אבל חוששת קצת,
(היא רוצה להיכנס לשנה וחצי באולפנה למרות שהיא גדולה יותר)
היא פשוטה בסגנון ולא בית יעקב רגיל, אבל כן יותר 'אלגנטית' כהגדרתך...

לירי

משתמש פעיל
יש אולפנות ממש חזקות ברמה שהבנות עם גרביים אפילו (וטלפונים פשוטים עם SMS) כמו נווה.. אין לי מושג מה קורה עכשיו כי הם מפונים.
ביד בנימין אולי יש משהו בסגנון

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פעם שמעתי שיש משהו לבנות דרום אמריקה. ממש חזק, בירושלים אבל אין לי הרבה מידע.

עדי(נה) ל.

משתמש צעיר
איך זה היה לך בתור בת בית יעקב קלאסית במקור?
אני שואלת כי היא אכן רוצה ללכת לאולפנה אבל חוששת קצת,
(היא רוצה להיכנס לשנה וחצי באולפנה למרות שהיא גדולה יותר)
היא פשוטה בסגנון ולא בית יעקב רגיל, אבל כן יותר 'אלגנטית' כהגדרתך...
שאלה טובה!
האמת שאני הלכתי לראות מקרוב את המקום לפני, כך שהיה לי שמץ מושג לקראת מה אני הולכת,
מבחינה חברתית אכן לקח לי קצת זמן, אבל די מהר התרגלתי ואפילו התמכרתי...
כנ"ל מבחינת הלבוש, היה לי קצת מוזר בהתחלה ללכת עם סנדלים למשל...(אצל ההורים שלי זה היה פריט ששייך לחלל החיצון, מצחיק שאצל הילדים שלי זה הפוך בדיוק- נעליים וגרביים בקיץ זה מהחלל החיצון...) אבל מאוד מהר זה הפך אצלי למובן מאליו,
(רק תוודאי שהיא הולכת לאולפנה חרדלית ולא דת"ל רגיל, שם המצב הרוחני שונה בתכלית!)

מזל אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ממליצה על תיכון יעלת חן, בנות שמורות ואם זאת בסגנון פשוט אבל אלגנטי שהיא מחפשת.
השקפה חב"דית חסידית אם מתאים. אבל לא חב"די רגיל, משהו קצת אחר...

sllg

משתמש צעיר
ממליצה על תיכון יעלת חן, בנות שמורות ואם זאת בסגנון פשוט אבל אלגנטי שהיא מחפשת.
השקפה חב"דית חסידית אם מתאים. אבל לא חב"די רגיל, משהו קצת אחר...
תודה!
מה הכוונה לא חבד"י רגיל?
דווקא חשבתי על חב"ד, אבל הבנתי שיש סמארטפונים וכ'ו
ומאידך התקנון דומה לסמינר רגיל...

ש

שפרה ל.

אורח
אני בזמנו לא התקבלתי לסמינרים שרציתי למרות שאני מבית חרדי הכי קלאסי שיש,
היתה לי אופציה ללכת לסמינרים יותר מודרניים, ולא רציתי,
מישהי הציעה לי לבדוק אולפנה חרדלי"ת...
כמובן שלא נשארתי בת בית יעקב רגילה, במיוחד בנראות, מצד שני כן נשארתי חרדית מבחינה השקפתית,
התחתנתי גם עם בחור ישיבה חרדי (עם השקפות שונות מהמקובל),
אבל בפועל הילדים לא הסתדרו במוסדות חרדיים רגילים(היה דיסוננס בין הבית למוסדות...)והם כיום מתחנכים במוסדות חרדליים (מהסוג שכולם עם סנדלים בלי גרביים...),
כך שכמו שכתבתי הבית שמור כמו בית חרדי טוב, אבל עם סגנון שונה מאוד והקפדות שונות,
בעיני זה לא חסרון, אבל חשוב שמי שחושבת ללכת לאולפנה תדע שזה על דעת זה, שהילדים שלה מלכתחילה ילכו לאולפנות,
זה מאוד מעניין מה שאת כותבת,כי בדכ או שמישהו הוא חרדי או שמשתייך לזרם חרדלי ,על כל המשתמע סגנון חיים השקפת עולם שונה......איך בפועל אפשר לנהל בית שמור הקפדות וכו,מה שאת כותבת שמור כמו בית חרדי טוב?,?ובכ"ז במוסדות חרדלים זה השקפה אחרת לא חרדית מעניין..........

ש

שפרה ל.

אורח
לפי כל הנ"ל לדעתי-ממש צריך לדבר איתה ברור אם זה אולפנה אפילו הכי חזקה שיש (פלאפון כשר וכו....)(דיברתי עם בנות כאלה מקרוב.יצא לי לפגוש.ולשוחח שיחה עמוקה.....)זה אף פעם לא יצטלב עם השקפה חרדית! אז אם היא רוצה להיות חרדלית איך בעיה שתלך לאולפנה אבל אם יש כמה אחוזים שכן מתחברת להשקפה חרדית קצת אפילו אם לא תהיה אברכית כדאי לעשות כל מאמץ למצוא משהו אמריקאי חמים וטוב ואולי להסביר את זה בצורה נעימה וברורה........(אולי תסכים למשל לסעיף של גרביים לא מכירה אבל אולי.....).כי החברה וההשקפה ממש קריטיים בגיל הזה ובכללל........

מזל אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מה הכוונה לא חבד"י רגיל?
בשמחה:)
זה בעיקרון בהשקפתו של הרב גינזבורג, אם שמעת עליו.
סמינר מאד שמור, אין שם סמארטפונים.
ויש שם מלא הוואי ושמחה. פשטות צניעות ועבודת ה'.
מביאים שם הרבה מתורתו של הרבי,
ומאידך דרכו של הרב גינזבורג היא מכילה יותר - גם מה שהוא לא חב"די.
העיקר זה עבודה פנימית.
מכירה מישהי קרובה משם, שהתחתנה עם בחור חרדי - לא קלאסי.

ש

שפרה ל.

אורח
זה מאוד מעניין מה שאת כותבת,כי בדכ או שמישהו הוא חרדי או שמשתייך לזרם חרדלי ,על כל המשתמע סגנון חיים השקפת עולם שונה......איך בפועל אפשר לנהל בית שמור הקפדות וכו,מה שאת כותבת שמור כמו בית חרדי טוב?,?ובכ"ז במוסדות חרדלים זה השקפה אחרת לא חרדית מעניין..........

אני חרדית שלמדתי באולפנה חרדלי"ת,
רק תקחי בחשבון (אם זה מפריע למדוברת) כמה דברים:
יש בזה מעלות וחסרונות, בכל מקרה א"א אח"כ לחזור להיות בת בית יעקב קלאסית,
הילדים שלי לומדים במוסדות חרדליים כיום והם כאלה על המשתמע(מבחינת לבוש והכל, אני אישית לבושה כחרדית רגילה כיום אבל הילדים לא,אז אם תראי אשה קלאסית ובנותיה עם סנדלים בלי גרביים תדעי שזאת אני...),
וזה ככל הנראה מה שיקרה לכל אחת שתלמד באולפנה,
מצד שני כן אפשר להישאר שמורה מאוד, אני עם פלאפון כשר למהדרין ונטפרי, הבית שלי שמור לגמרי,
לא בטוחה שזה היה ככה גם אם הייתי בסמינר מודרני.
חשוב לי להבין:מה ההבדל בהשקפה בין אולפנה חרדלית לדת"ל? תודה! על שיתןף הכנה!

עדי(נה) ל.

משתמש צעיר
השקפה לא חרדית, השאלה במה? זה לא שחור לבן,
חרדל"י זה משהו אינדיבידואלי יש חזקים יותר ופחות, קרובים יותר לחרדי או לדתי וכן הלאה,
את צודקת לגמרי לגבי סגנון חיים, וכתבתי את זה גם שא"א להישאר בת בית יעקב, ובאמת הבית שלי מתנהל לפי סגנון חיים חרדלי על כל המשתמע, הבנות (וכמובן הבנים) נועלות סנדלים ללא גרביים, כי ככה מקובל ונהוג אצלינו,
אנחנו מחנכים גם לענינים של אר"י וחיבור לטבע ,פשטות וצניעות בסגנון חרדל"י , וכו'
ועם זאת, אנחנו מחזיקים אך ורק פלאפונים כשרים (לגמרי בלי סמס) יש לנו נטפרי בבית ואין סרטים,
אז הבית חרדל"י אבל שמור כמו בית חרדי.

sllg

משתמש צעיר
חשוב לי להבין:מה ההבדל בהשקפה בין אולפנה חרדלית לדת"ל? תודה! על שיתןף הכנה!
לדעתי ההבדל הוא שהדת"ל יותר מחפשים לשלב בין העולם החילוני לשמירת מצוות, יש יותר מתירנות,
חרד"ל שומרים מצוות לגמרי, לא משלבים בין העולמות, רק עם השקפה שונה מחרדים על ציונות וכו' ואורח חיים שונה,
גם בציבור הדת"ל אין כ"כ ערך ללימוד תורה, אצל החרד"ל לעומת זאת יש גם אברכים ויש ערך ללימוד תורה.

ש

שפרה ל.

אורח
השקפה לא חרדית, השאלה במה? זה לא שחור לבן,
חרדל"י זה משהו אינדיבידואלי יש חזקים יותר ופחות, קרובים יותר לחרדי או לדתי וכן הלאה,
את צודקת לגמרי לגבי סגנון חיים, וכתבתי את זה גם שא"א להישאר בת בית יעקב, ובאמת הבית שלי מתנהל לפי סגנון חיים חרדלי על כל המשתמע, הבנות (וכמובן הבנים) נועלות סנדלים ללא גרביים, כי ככה מקובל ונהוג אצלינו,
אנחנו מחנכים גם לענינים של אר"י וחיבור לטבע ,פשטות וצניעות בסגנון חרדל"י , וכו'
ועם זאת, אנחנו מחזיקים אך ורק פלאפונים כשרים (לגמרי בלי סמס) יש לנו נטפרי בבית ואין סרטים,
אז הבית חרדל"י אבל שמור כמו בית חרדי.
יישר כוח על כנות!

עדי(נה) ל.

משתמש צעיר
יש אולפנות ממש חזקות ברמה שהבנות עם גרביים אפילו (וטלפונים פשוטים עם SMS) כמו נווה.. אין לי מושג מה קורה עכשיו כי הם מפונים.
ביד בנימין אולי יש משהו בסגנון
נכון, יש אולפנות ברמות שונות ובסגנונות שונים בציבור החרדל"י,
רק לדעתי ספציפית בציבור החרדלי גרביים זה לא מדד,
יש משפחות חזקות מאוד שלא רואות בזה כל בעיה, ויש גם ההיפך,
התפיסה והשיח בעניין הזה שונים מאוד מהציבור החרדי,
פלאפון כשר בהחלט מהווה מדד ברור!

עדי(נה) ל.

משתמש צעיר
לדעתי ההבדל הוא שהדת"ל יותר מחפשים לשלב בין העולם החילוני לשמירת מצוות, יש יותר מתירנות,
חרד"ל שומרים מצוות לגמרי, לא משלבים בין העולמות, רק עם השקפה שונה מחרדים על ציונות וכו' ואורח חיים שונה,
גם בציבור הדת"ל אין כ"כ ערך ללימוד תורה, אצל החרד"ל לעומת זאת יש גם אברכים ויש ערך ללימוד תורה.
נכון,
יש פער מאוד גדול ביו הדת"ל (כמובן שגם שם יש רמות שונות) לציבור החרדל"י ,
אצלינו לימוד תורה הוא הערך העליון, ולא מחפשים להשתלב עם התרבות הישראלית בשום אופן,
וזה על קצה המזלג...

לירי

משתמש פעיל
נכון, יש אולפנות ברמות שונות ובסגנונות שונים בציבור החרדל"י,
רק לדעתי ספציפית בציבור החרדלי גרביים זה לא מדד,
יש משפחות חזקות מאוד שלא רואות בזה כל בעיה, ויש גם ההיפך,
התפיסה והשיח בעניין הזה שונים מאוד מהציבור החרדי,
פלאפון כשר בהחלט מהווה מדד ברור!
הכוונה שמקפידים מאד על שמירת תורה ומצוות אפילו יותר מחלק מהציבור החרדי. ולמי שמפריע עניין הציונות והלאומיות יש קהילות שממש לא (כמו תורת החיים)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה