התייעצות אולפנה חרדית יש דבר כזה?

שקד מצוי

משתמש פעיל
שימי לב שיש אולפנות עם פנימיה, ויש אולפנות בלי.
אני מניחה שדברים כמו שיתוף בבגדים לא יקרו באולפנה בלי פנימיה, כי כל אחת חוזרת הביתה, לחדר שלה ולחפצים שלה (גם באולפנה עם פנימיה זה ממש לא בהכרח קורה).

לגבי השקפה: יש אולפנות ששייכות לפיקוח החרדי. זה גם משפיע פרקטית על החומר שלומדים, וגם מעיד על הכיוון החינוכי של המקום.
מבחינת יחס ללימוד תורה והתרחקות מתרבות המערב, יש חרד"לים שמקבילים למיינסטרים החרדי (ויש אפילו יותר שמורים מהמיינסטרים החרדי).
מבחינת היחס למדינה, הגישה שונה מהגישה החרדית המקובלת.

עדי(נה) ל.

משתמש צעיר
שימי לב שיש אולפנות עם פנימיה, ויש אולפנות בלי.
אני מניחה שדברים כמו שיתוף בבגדים לא יקרו באולפנה בלי פנימיה, כי כל אחת חוזרת הביתה, לחדר שלה ולחפצים שלה (גם באולפנה עם פנימיה זה ממש לא בהכרח קורה).

לגבי השקפה: יש אולפנות ששייכות לפיקוח החרדי. זה גם משפיע פרקטית על החומר שלומדים, וגם מעיד על הכיוון החינוכי של המקום.
מבחינת יחס ללימוד תורה והתרחקות מתרבות המערב, יש חרד"לים שמקבילים למיינסטרים החרדי (ויש אפילו יותר שמורים מהמיינסטרים החרדי).
מבחינת היחס למדינה, הגישה שונה מהגישה החרדית המקובלת.
נכון, את צודקת,
ברור שזה ממש לא בהכרח קורה וכמובן שזה תלוי בכל בת וגם באופי האולפנה,
התכוונתי לבטא את ההווי והסגנון המאוד זורם וישיר, שונה מהסמינרים בהם יש יותר דיסטנס וגינונים,
זה לא רק חברות בעלמא, זה יותר כמו אחיות, וזה מתבטא בהרבה דברים,
זה 'תרבות' שונה (ובעיני נפלאה!),

levzahav

משתמש מקצוען
בלת"ק. אופקים עונה להגדרה- מקבילה לישיבת קרית מלאכי שלשם באים בחורים דת"ל ונשרפים, כמובן שיש חרדים ששם לחיזוק.

sllg

משתמש צעיר
בלת"ק. אופקים עונה להגדרה- מקבילה לישיבת קרית מלאכי שלשם באים בחורים דת"ל ונשרפים, כמובן שיש חרדים ששם לחיזוק.
אופקים לא רלוונטי,
תודה,
כרגע בודקת כמה אולפנות (היא רוצה להיכנס לי"א), זה ככל הנראה הכיוון,
גם שם צריך למצוא משהו מתאים...

mmt3

משתמש פעיל
שרשור מעניין...
באמת ב"ה הציבור החרדי שמור מאוד, וזה מתבטא גם בניואנסים,
בתור דוגמא, כמעט לא תראו ילד חרדי מיינסטרים שנועל סנדלים ללא גרביים, ובמקומות מסוימים סנדלים בכלל מעל גיל ממש קטן (לדעתי האישית -הגזמה),
וכ"ש נערה שתלך כך תהיה עוף מוזר מאוד,
ומצד שני יש ציבור שלם של משפחות שמורות וטובות שכל מה שחסר להם אלו הניואנסים, (אז הבנים שלהם ינעלו סנדלים גם בגיל 12 ואולי אפילו בלי גרביים חלילה...) וכיוצ"ב דברים שאין בהם בעיה מהותית, רק שהם לא בקודים, להם יש בעיה, המוסדות המתאימים להם מלאים במודרניזציה וסמארטפונים ושאר בעיות, ואין (למיטב ידיעתי) כמעט מקומות שהם באמת שמורים אבל עם פחות ירידה לניואנסים ו'מיינסטרים', וחבל.

נערך לאחרונה ב:

קאלאדין

משתמש חדש
מה עם אולפנת עטרת רחל בירושלים?
השאלה היא מה ההשקפות שלה. האם היא מתאימה לסמינר חרדי? כי עטרת רחל זה אולפנה שמורה , אבל חרד"ל.
כלומר הבנות עם פלאפון כשר אך השקפות שונות מסמינר חרדי.
מקום חרדלי חזק, כמו שאמרו כאן כבר, הר המורניקי. (למי שמכיר)
סמארטפונים\טלפונים עם אינטרנט אסור שם. SMS מותר.
אבל היא הולכת עם סנדלים בלי גרביים למשל (וחצאית ארוכה)
חצאית ארוכה חובה שם.
וגם גרביים.

ש

שפרה ל.

אורח
אני חושבת שצריך לסכם את הנושא שעלה פה כך:
חרדים יש רק זרם אחד!
כל מי שרוצה להשתייך לזרמים נוספים בעמ"י אהוב ומקובל !ורצוי לפני אלוק-י-ם ואדם!!
אבל לא לערבב.
זה מרגיש כבר סוטה מהנושא שהאשכול נפתח למענו
מקווה בביל הבחורה שתמצא תא המקום הנכון לה ותרגיש מחוברת ורצויה ושלמה עם עצמה!

ש

שפרה ל.

אורח
וכן גם בתוך הזרם החרדי אמנם לא בשנות הסמינרים אפשר ללכת בסגננות שונםי חיצונית ועדיין להתיו בהשקפה החרדית,כל העניין בין חרדים לזרמים אחרים זה ההשקפה ולא החיצוני חשוב לשים לב.
כמון שיש קהילות וערים מסויימות שפחתו מקובל שם אז צריך למצוא אזור מגורםי נוח ונעים אבל העניין הוא השקפת עולם ולא אורך חצאית וכו..........כמובן כבני אדם בוגרים.

ש

שפרה ל.

אורח
כל משפחה תת מגזר. איזה זרם אחד...?
כוותי היתה השקפה אחת מובן שבני אדם שונים מאוד זה מזה........וכל משפחה הנהגות פנימיות שונות ולכל עדה וכו אבל יש בסיס השקפתי זהה לכולם..ודי למבין........

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
האמת ממה שראיתי בעניין האולפנות בציבור החרדל"י כל כמה שנים אולפנה אחרת אוספת לעצמה את הבנות מהמשפחות השמורות מה שגורם לשינויי מגמה כל כמה שנים...
אולפנות חרדליות נכון לתשפ"ד:
בירושלים: תהילה, עטרת רחל, תאיר ציון (יש לה עד כיתה י' שייך לבית ספר צופיה) כולן מבית הר המור.
הקפדה על פלאפון מקשים,
ביד בנימין: יש את טוהר שהיא לא מבית הר המור. אולי סגנון מרכז.
וכנראה שנה הבאה תקום שם אולפנה נוספת חרדלי"ת מבית תורת החיים - אהבת עולם.

הבת שלי בכיתה ח' מבית שמור, ללא אנטרנט בבית (כרגע זה מה שטוב לנו), טלפונים מקשים, עם גרביים וצמה , והיא בודקת את אלו, למרות שיש בנות רבות בסגנונות שונים שגם הן יגיעו לשם

sllg

משתמש צעיר
הבת שלי בכיתה ח' מבית שמור, ללא אנטרנט בבית (כרגע זה מה שטוב לנו), טלפונים מקשים, עם גרביים וצמה , והיא בודקת את אלו, למרות שיש בנות רבות בסגנונות שונים שגם הן יגיעו לשם
הבת שלך כרגע בבית יעקב?

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
לא, אני חרד"ל, היא בצופיה מבית הר המור , למרות שהשקפותי האישיות שונות בכמה נושאים, בציבור שלנו מסתדרים עם זה.
רק כיון ששאלתם איזה אולפנות חרדליות יש, אז הפנתי לאולפנות מהרמה התורנית החרדית.
בדרך כלל האולפנות בירושלים מרגישות יותר צורך להיות מתואמות לא רק עם ההלכה אלא גם עם הקו החרדי שסובב אותם ב"ה. אם כי כמובן יש פערים גדולים, למרות שיחסית ללפני עשרים שנה הם הצטמצמו (לי בילדותי בכיתה התורנית היה טלבזיה להרבה הורים, לבן שלי אין, סוג הספרות השנה מאוד לטובה, ועוד נושאים)

נערך לאחרונה ב:

sllg

משתמש צעיר
בית הספר צופיה מקביל לבית יעקב (לא מבחינה השקפתית כמובן, רק מבחינה חיצונית, תקנון וכו')?
אם הבת שלכם כ"כ שמורה (גרביים אפילו, דווקא החרדליו"ת שאני מכירה לא מקפידות ע"ז כ"כ ובפרט לא לילדות, אבל לא מכירה מהר המור) אז ההבדל הוא רק השקפתי (טוב, זה לא 'רק') ?
תודה, (אני לא סתם שואלת, זה יעזור לי)

עדי(נה) ל.

משתמש צעיר
אני חושבת שצריך לסכם את הנושא שעלה פה כך:
חרדים יש רק זרם אחד!
כל מי שרוצה להשתייך לזרמים נוספים בעמ"י אהוב ומקובל !ורצוי לפני אלוק-י-ם ואדם!!
אבל לא לערבב.
זה מרגיש כבר סוטה מהנושא שהאשכול נפתח למענו
מקווה בביל הבחורה שתמצא תא המקום הנכון לה ותרגיש מחוברת ורצויה ושלמה עם עצמה!
נכון, ומי שתלך לאולפנה תהיה יהודיה טובה אבל לא חרדית בהגדרה.

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
בית הספר צופיה מקביל לבית יעקב (לא מבחינה השקפתית כמובן, רק מבחינה חיצונית, תקנון וכו')?
המדיניות הכללית אצלנו בציבור היא פחות תקנון אלא יותר כינוסים כל שנה להורים, בעקבות ענייני הטכנולוגיה התחילו קצת יותר תקנונים, אבל לא מחזירים בת הביתה אלא מדברים עם ההורים כשהבעיה חוזרת על עצמה
אם הבת שלכם כ"כ שמורה (גרביים אפילו, דווקא החרדליו"ת שאני מכירה לא מקפידות ע"ז כ"כ ובפרט לא לילדות, אבל לא מכירה מהר המור) אז ההבדל הוא רק השקפתי (טוב, זה לא 'רק') ?
תודה, (אני לא סתם שואלת, זה יעזור לי)
בנות האברכים בהר המור מקפידות בדרך כלל על גרביים
ההבדל בין אברכי הר המור לאברכים חרדיים הוא השקפתי, אין הבדל בהקפדה על ההלכה. (לדוגמא - יש פה כבר כמה אברכים ששמו כיפה שחורה רק לשנה שנתיים כדי ללמוד במיר )
ההשקפה מאוד משפיעה על ההתנהלות בחיים שההקפדה הזו על ההלכה תהיה ברוגע.
אם כי מטבע הדברים מכיון שהר המור הוא זרם חדש שהתחיל להתגבש כזרם רק לפני עשרים שנה לערך, ואצלנו בציבור לא מקובל "לחתוך" כמו שמקובל בציבור החרדי, אלא העסק קצת יותר בנחת - לרבים יש סבא וסבתא פתוחים יותר. מה שמחלחל למטה ,נשות אברכים עם סמארטפונים זה דבר לא חריג (לצערי) וגם אברכים מעטים. למרות שהרב טאו אמר שמי שיש לו סמארטפון שלא יכנס לשיעורים שלו. אבל בציבור שלנו המשפט הזה נשמע במנגינה אחרת מאצלכם.

ההשקפה היא הרבה, אני בזמנו חשבתי לעבור לצד החרדי , אבל הבנתי שהמקום היחיד שבו אוכל לעבוד את ה' באופן שנראה לי נכון זה בציבור החרד"ל, אז לבסוף הוחלט בבית אצלנו מי שרוצה לחגוג יום העצמאות מוזמן לחגוג ומי שלא רוצה לא, בעיני הדבר הזה לא קריטי לפני ה'.

חלק מהילדים אני שולח למוסדות של הר המור שאני יודע שבהם פחות מדגישים את ההשקפה הציונית, יש מוסדות שבהם יש שיעורים שבועיים מיוחדים להסבר על הציונות , אז לשם אני לא שולח אלא אם אין לי ברירה.

אבל אני סגנון חרדי יחסית יש בקהילה סגנונות רבים נוספים כמו שאמרתי אם כי בשמירת ההלכה יש הקפדה ממשית לכולם

חילזון קטן

משתמש פעיל
מחפשת מקום לימודים בסגנון אולפנה עבור נערה קרובת משפחה אמריקאית (דוברת עברית שוטף ומתאימה גם למוסד ישראלי)
ה'בעיה' שלה שמצד אחד היא לא חרדית רגילה והיא לא תסתדר בסמינר רגיל, בעיקר מבחינת הלבוש והסגנון,
מצד שני היא ממש לא מודרנית(פלאפון כשר למשל) וגם לא תתאים לדת"ל,
היא צריכה מקום עם נערות פשוטות וטובות שלא יעשה עסק מלבוש (היא לבושה כחרדלי"ת -פשוט וצנוע אבל לא כפי המקובל בציבור החרדי) וכו'
אשמח לעזרה והכוונה,
תודה!
לא קראתי את התגובות (6 עמודים עמוסים)
יש תיכון חורב ברעננה
אני חושבת בול הסגנון
ויש עוד תיכון אחד בבת ים, לא זוכרת איך קוראים לו (אבל הוא מאוד מאוד מאוד מאוד ספרדי)

beedebi

משתמש פעיל
את מחפשת לשנות התיכון או אחרי תיכון? אני הייתי מציעה דווקא לחפש במוסדות לבנות אמריקאיות יש בזה הרבה סגנונות עם דגש על לימודי קודש מרבנים. למשל "נווה ירושלים" - בנות שיצא לי להכיר משם הם פשוטות מאוד בסגנונן ולא מהסוג ה'יוקרתי' של האמריקאיות
דעתי שבת מבית חרדי לא תסתדר בתוך חברה דת"ל או חרד"ל סגנון "הר המור" יש להם מנטליות מאוד מסויימת, אלא אם כן היא ממש מתחברת לחברה הזאת מכל הבחינות ומוכנה ללמוד אותה, אחרת תרגיש 'נטע זר' ולא תמצא נושאים משותפים.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה