דרוש מידע אולי הפוך? איך זוצ ללא הון עצמי יכול להגיע לדירה משלו?

מצב
הנושא נעול.

אתהלך

משתמש צעיר
שו"ת אגרות משה אורח חיים חלק ב סימן קיא
"ברמב"ם משמע שפוסק כר' נהוראי שאין האב חייב ללמד אומנות לבניו (שאמר "מניח אני כל אומנויות שבעולם ואיני מלמד לבני אלא תורה") כי לא מצינו ברמב"ם דין זה שמחוייב האב ללמד אומנות לבנו,"
"ועוד נראה בטעם ר' נהוראי, שכיון שאם ילמד לבנו גם אומנות לא יוכל ללמד כראוי, בהכרח שגזירת בזעת אפיך וכן והרעותי את מעשי וקפחתי את פרנסתי שאמר רשב"א במתני', א"א שיהיו על השנים דבילדותו, וכמו שא"א שיהיו גם על ימי השבתות וי"ט , ואף בחול על זמן התפלה, דהא לא יגזור השי"ת שיעברו על איסורין, ובהכרח הוא רק על ימי החול ולא בזמן התפלה, והובטחנו שמעבודה דבימי החול ולא בשעת תפלה יתן לנו לחם וכל צרכינו, וכ"כ סובר ר' נהוראי שהוא לענין הלמוד עם בנו בנערותו, שכיון שא"א שיוכל ללמד אם בנערותו ילמדהו אביו גם אומנות, בהכרח שהשנים הללו א"צ ללמדו אומנות, ולא נאמר על שנים אלו שיצטרך לעסוק בהן באומנות בשביל הגזירה דבזעת אפיך"
עכ"ל.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הורים חייבים לילדיהם גם ע"פ ההלכה.
תנו רבנן: האב חייב בבנו למולו, ולפדותו, וללמדו תורה, ולהשיאו אשה, וללמדו אומנות; ויש אומרים: אף להשיטו במים.
וודאי שלהורים יש מחויבות כלפי ילדיהם, אבל היא הרי מוגבלת, כמו כל אחריות.
בכל מקרה כוונתי שכשאדם מתחתן הוא ברשות עצמו והוריו לא אחראיים לפרנסתו ולקורת גג לראשו.
לדעתי, ההיפרדות מה"חייבים לי" זה שלב חיוני בבגרות ובתהליך ההיפרדות בין ההורים לילדיהם.

לקחת את "ללמדו אמנות" ולהמיר אותו בדירה זה רחוק מאוד.
ללמדו אמנות - לתת לו אפשרות להתפרנס, ולא לפרנס אותו בפועל. גם אם נגיד שהחובה חלה גם היום, למרות השינויים הגדולים בהסדרי החיים, אולי להשיא בנו לבחורה עם מקצוע ביד יוצאים ידי חובה? אולי לא. לי, משום מה, ברור שלדאוג לקורת גג זה לא חלק מחובת ההורים לבניהם (ההורים שלי "סידרו" אותי היטב, ואני מליאת הערכה כלפיהם).

חביבונת

משתמש מקצוען
אני חושבת שיש כאן נושא די מרכזי שלא דובר עליו כאן- הדרישות של הבחורים.
הרבה מאוד מההורים לא משלמים כי הם רוצים/ מרגישים חייבים/ יש להם. אלא פשוט כי הם רוצים את הבחורים השפיצים של הישיבות והבחורים האלה דורשים לצערינו 800 אל"ש ואפי' מיליון. (אצל הליטאים)
הבחורים יודעים שבסוף מישהו יתן להם את זה (בתנאי שהם באמת בחורים טובים...)
וההורים מבינים שהדרך שלהם לקבל את מה שהם חלמו וחינכו לבנותיהם הוא רק ע"י התחייבות על הסכומים המופקעים. (וגלגול הכספים אח"כ...)
אז אולי חלק גדול מהדיבור צריך להגיע בחינוך בחורי הישיבות שהעולם לא שלהם, ולא הכול מגיע להם, ואין שום היתר להיות מושחתים בשם לימוד התורה...

D

Deleted 66182

אורח
גם עם סיעתא דשמיא
זה לא נקרא הכנה לחיים
אדם לא יכול לומר אני מוכן כי ה' יעזור לי
אפשר לומר שלא צריך הכנה כי ה' יעזור
או שצריך השתדלות

מה שברור שקשה מאד למצוא היום עבודה בלי תואר
וחיי היהודים באירופה היו בעניות קשה ברוב המקומות
לא חושב שמישהו היה רוצה לחיות היום ככה
אמונה בס"ד זה לא רק הכנה לחיים זו ההכנה הכי טובה לחיים!!!
ומי שהולך כך רואה את זה בחוש
ומי שהולך עם נתונים ארציים וטבעיים -ייתכן ופחות יחוש ס"ד
פירות האמונה זה כמה שאתה משקיע בה!
צריך השתדלות
ודאי הכנה
ולטעמי אין מספיק הכנה בישיבות ובסמינרים (יש מסילה וכד' אבל לא מספיק)
אך מהיכרות קרובה היום יש הרבה מודעות לבנות סמינר לעבוד ולהרויח
וללהטט תוך כדי הלימודים בכל סגנונות הסמינרים
יש יותר שנגשות למלגות וכד'
(ישיבות לא ידוע לי מה יש חוץ ממבחנים מלגות וכד' ובין הזמנים)
יש היום מלא עבודות בלי תואר
ויש מלא עם תואר שלא מוצאים עבודה! כן כן (ויש לי תואר..)
חיי היהודים באירופה היו קשים בעיקר עקב רדיפות והגבלות ולא כי לא מיצו את יכולת ההשתכרות שלהם
והיו שם גם נגידים והרבה כסף (אם קראת קצת על נכסי היהודים בשואה למשל)
זה הרבה מעבר לחשבון פשוט
אני הייתי שמחה לחיות כמו סבי באירופה לפני השואה (לא נוציא ת'עיניים.. והוא ממש לא היה חריג!!)
מזהה קצת נחיתות בדבריך הנ"ל...
והיום גם כששני בני הזוג עובדים והרבה וממצים את כל זכויותיהם לא קל עוד הרבה לפני חתונות הילדים
אם לא נתמכים בעוד הכנסות

ללא שם

משתמש צעיר
יש פה המון רעיונות מה יעשה השווער ומה תעשה האישה ואיזה השקעות פסיביות אפשר לעשות ואיזה קומבינות עושים כדי לקטוף כסף מהעצים ומה עם האברך החשוב?
בתור חסידית אני תוהה האם באמת כוווווווווווווול הבחורים הליטאים כל כך צדיקים וכל כך עילויים וכווווולם מסוגלים ללמוד כל החיים יומם ולילה עד שהם שאין להם שום אפשרות לקחת על עצמם עול כלכלי כלשהו וזה ממש ממש ביטול תורה עד שמחפשים מתחת לשטיח מקורות פרנסה חליפיים אפילו עד כספי הבייבי סיטר של הבחורה מגיעים (בזמני זה היה 10 שח לשעה ושימש לצרכים בסיסיים)
לדעתי הפיתרון הפשוט הוא לבטל את האבטלה הסמויה בכוללים ככה האברכים הלא מתאימים ללימוד בכולל יוכלו לדאוג לעצמם כמו גדולים לדירה וגם לתמוך בחבריהם הלומדים במקביל גם הכולל יוכל הגדיל את התמיכה באברכים שכן לומדים.
זה הכל.
פשוט, הגיוני, מוסרי.

אתהלך

משתמש צעיר
לא צריך ללכת כ"כ קיצוני ל2 הצדדים, יש אברכים שיושבים בכולל ועם זאת מצליחים לעזור בפרנסה ע"י השלמות כאלו ואחרות.
ובכל מקרה, כפי שכתבתי לעיל, הדיון העיקרי הוא אם לקנות בפריפריה או במרכז, כשהעול על הזוג זהה פחות או יותר

נערך לאחרונה ב:

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
הרבה מאוד מההורים לא משלמים כי הם רוצים/ מרגישים חייבים/ יש להם. אלא פשוט כי הם רוצים את הבחורים השפיצים של הישיבות והבחורים האלה דורשים לצערינו 800 אל"ש ואפי' מיליון. (אצל הליטאים)
וההורים מבינים שהדרך שלהם לקבל את מה שהם חלמו וחינכו לבנותיהם הוא רק ע"י התחייבות על הסכומים המופקעים. (וגלגול הכספים אח"כ...)
אז אולי חלק גדול מהדיבור צריך להגיע בחינוך בחורי הישיבות שהעולם לא שלהם, ולא הכול מגיע להם, ואין שום היתר להיות מושחתים בשם לימוד התורה...
בואי, שום בחור לא יודע שבסוף מישהו יתן לו את זה.
גם אם הוא מוקף בבחורים שדורשים, ומעודד לדרוש ע"י הצוות בישיבה, הוא לא יודע בוודאות שזה באמת מה שיקרה.
אם יש קצת שכל בקודקודו, והוא קצת חי גם מחוץ לבועה שלו, הוא גם שומע יותר ויותר על כאלו שהבטיחו הרים וגבעות, ולא הצליחו לעמוד בהתחייבויותיהם.
ואם הוא גם למדן, הוא גם אמור לדעת מה כתוב על מי שנושא אישה לשם ממון.

כל הדיבורים הנ"ל הם סה"כ אשליה.
אנחנו מדברים על הציבור העני ביותר בארץ.
כמה גבירים שבאמת יכולים לתת יש בציבור הזה?
איזו הסתברות יש לבחור (גם אם הוא מצוין ממש) לקבל סכומי עתק?
בעיני, מי שקיבל פשוט זכה בפיס.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דרך ששמעתי לאחרונה ממישהו שעשה ככה.
הם עבדו כאב ואם בית בפנימיה לנערים במשך 5 שנים, בזמן הזה הם קיבלו מגורים במקום (עשו את זה מחצי שנה אחרי החתונה) ומשכורת. האישה יכלה לעבוד עוד משרה מהבית ועבדה כמזכירה לאיזה משרד.
את רוב המשכורת הם חסכו, ואחרי זה לקחו עוד הלוואה וקנו דירה בפריפריה- כמובן עם משכנתא ועברו לשם, היא בנתיים ממשיכה לעבוד כמזכירה מהבית.

(אגב כפי שאני מבינה כל הרעיונות שעולים כפתרון לקניה ללא הון עצמי, הם פתרונות אישיים ולא יכולים להיות פתרון גורף לציבור, אז זה יכול לעזור לחלק מהציבור, אבל יש מצב שלחלק רחב מהזוגות פתרונות מהסגנון הזה לא מתאימים...)

עריכה- עברו לפריפריה זולה.

דינמיק

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
יש פה המון רעיונות מה יעשה השווער ומה תעשה האישה ואיזה השקעות פסיביות אפשר לעשות ואיזה קומבינות עושים כדי לקטוף כסף מהעצים ומה עם האברך החשוב?
בתור חסידית אני תוהה האם באמת כוווווווווווווול הבחורים הליטאים כל כך צדיקים וכל כך עילויים וכווווולם מסוגלים ללמוד כל החיים יומם ולילה עד שהם שאין להם שום אפשרות לקחת על עצמם עול כלכלי כלשהו וזה ממש ממש ביטול תורה עד שמחפשים מתחת לשטיח מקורות פרנסה חליפיים אפילו עד כספי הבייבי סיטר של הבחורה מגיעים (בזמני זה היה 10 שח לשעה ושימש לצרכים בסיסיים)
לדעתי הפיתרון הפשוט הוא לבטל את האבטלה הסמויה בכוללים ככה האברכים הלא מתאימים ללימוד בכולל יוכלו לדאוג לעצמם כמו גדולים לדירה וגם לתמוך בחבריהם הלומדים במקביל גם הכולל יוכל הגדיל את התמיכה באברכים שכן לומדים.
זה הכל.
פשוט, הגיוני, מוסרי.
לא כל הבחורים הליטאיים כל כך צדיקים ועילויים
אגלה לך שגם עם ראש בינוני בהחלט ניתן ללמוד תורה
אלו שלא מסוגלים ללמוד, ויכול להיות להם ראש מבריק, זה לא קשור, יוצאים לעבוד בסופו של דבר
זה כמעט לא אנושי למרוח את החיים
נכון שלא ינקת את צורת החיים הזו
זו לא סיבה לזלזל
גילוי נאות, בעלי לומד בכולל עם 50% חסידים
ולא, החברים שלהם שיצאו לעבוד לא תומכים בהם.

אההה

משתמש פעיל
הסכומים האלה קיימים בישיבות מאד ספציפיות
ואם יש מי שיתן שיבקשו
כל אדם שרוצה לחתן את בתו יכול למצוא בחורים מצוינים!!!
שלא דורשים את הסכומים האלו
ואפילו לא קרוב

ממלכתי

משתמש מקצוען
שו"ת אגרות משה אורח חיים חלק ב סימן קיא
"ברמב"ם משמע שפוסק כר' נהוראי שאין האב חייב ללמד אומנות לבניו (שאמר "מניח אני כל אומנויות שבעולם ואיני מלמד לבני אלא תורה") כי לא מצינו ברמב"ם דין זה שמחוייב האב ללמד אומנות לבנו,"
"ועוד נראה בטעם ר' נהוראי, שכיון שאם ילמד לבנו גם אומנות לא יוכל ללמד כראוי, בהכרח שגזירת בזעת אפיך וכן והרעותי את מעשי וקפחתי את פרנסתי שאמר רשב"א במתני', א"א שיהיו על השנים דבילדותו, וכמו שא"א שיהיו גם על ימי השבתות וי"ט , ואף בחול על זמן התפלה, דהא לא יגזור השי"ת שיעברו על איסורין, ובהכרח הוא רק על ימי החול ולא בזמן התפלה, והובטחנו שמעבודה דבימי החול ולא בשעת תפלה יתן לנו לחם וכל צרכינו, וכ"כ סובר ר' נהוראי שהוא לענין הלמוד עם בנו בנערותו, שכיון שא"א שיוכל ללמד אם בנערותו ילמדהו אביו גם אומנות, בהכרח שהשנים הללו א"צ ללמדו אומנות, ולא נאמר על שנים אלו שיצטרך לעסוק בהן באומנות בשביל הגזירה דבזעת אפיך"
עכ"ל.
שאלו פעם צ'אלמר למה אתם לא מלמדים את ילדיכם אומנות הרי חייב אדם ללמד את בנו אומנות
ענה הצ'אלמר לקחתי אותו היום לסיבוב בשטיבלך

hishtadlut

משתמש פעיל
אין מה לעשות, הכל עניין של הצע וביקוש (בדיוק כמו מחירי הדירות).
מי שבאמת מה שהוא רוצה זה חתן מצויין לביתו, יכול למצוא במשפחות/ישיבות פחות נוצצות.

hishtadlut

משתמש פעיל
זה הכל.
פשוט, הגיוני, מוסרי.
בתור ליטאי אני לא רואה את עצמי ראוי להטיף מוסר לחסידים על דברים שלדעתי לא טובים/ראויים שקורים אצלם.

באופן כללי אפשר לומר שאחוזי הסמארטפונים בכוללים שואפים לאפס, ואצל אלו שיצאו לעבוד (בכל המגזרים) זה כבר מטפס לאחוזים גבוהים.

אההה

משתמש פעיל
זה הכל.
פשוט, הגיוני, מוסרי.
את תוהה כי את חסידית
אני לא מגיע להעביר ביקורת על קהלים אחרים
למרות שיש לי אינסוף שאלות
כי לא מקומי לשפוט בדברים שאני לא מבין בהם
ואני לא חושב שאדם לא ליטאי שהוא לא חלק מהעולם הזה
יכול לבוא ולשפוט את העקרונות שלנו ודרך החיים שלנו

אני לא בא לדון על הביקורת
כי היא גם לא מדברת על עובדות ברורות
יש הרבה מאד אברכים שלוקחים מהצד מה שהם יכולים

ואני לא חושב שיש הרבה משפחות שלוקחים לבחורה את כספי הבייביסיטר
ואם כן מדובר בדרך כלל במשפחות שהאבא באמת שקוע בלימוד ברמה לא נתפסת
או שיש בעיות כלכליות נפרדות

מציאותי

משתמש פעיל
זה הכל.
פשוט, הגיוני, מוסרי.
ממש לא אבטלה! אברכים שיושבים ולומדים ובחרו בחיי תורה מתוך ידיעה שמוותרים על חיי נוחות ראויים לכל הערכה (גם אם לומדים קצת פחות ברצינות פה ושם).
יאמר רק לזכותם של הליטאים שאחוז האברכים שיושבים ולומדים שם כ"כ גבוה.
זה שנותנים בציבור החסידי כזו לגיטימציה לאפשרות של לצאת לעבוד , גורמת לכך שהרבה בחורים שהיו יוכלים לשבת וללמוד יוצאים לעבוד, וודאי גרוע בהרבה מכאלה שאולי יכולים לצאת לעבוד ולומדים.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
חבל שדיון פרקטי על איך לקנות דירה
מגיע בסופו של דבר לנושא כל כך לא קשור

חבריה אני חוזר כדאי שבמקום להתווכח מי אשם
איזה חברה טובה יותר וכו
כדאי יותר להתמקד בפתרונות למצב הקיים

ללמוד על איך להיפטר מחובות
איך לחסוך יותר
איך להגדיל הכנסות
איך לקנות דירה ראשונה
איך לקנות דירה להשקעה
ללמוד על סוגי השקעות

יש כל כך הרבה חומר בנושא ועולם שלם שמי שלא ראה לא מכיר
רק דוגמה
יש לי חבר בכולל שקנה דירה נוספת בלי הון עצמי חילק ל3 ומקבל עליה 7000 אלף שקל
כשעל ההלואות הוא משלם רק 5000 שקלים מה שנותן לו מרווח ביטחון סביר
ובלי קשר לעליית ערך הדירה במהלך השנים מה שמעלה את הרווחים כמה וכמה

יובל שוורצמן-אגב הוא אחד האנשים החזקים בעולם הנדלן היום בעיקר בלכוון אנשים מציע לכולם לראות ולהחכים

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ממש לא אבטלה! אברכים שיושבים ולומדים ובחרו בחיי תורה מתוך ידיעה שמוותרים על חיי נוחות ראויים לכל הערכה (גם אם לומדים קצת פחות ברצינות פה ושם).
מסתבר שדובר על האברכים שלא בחרו בזה.
הרי בציבור הליטאי אין לגיטימציה לבחירה אחרת.

אתהלך

משתמש צעיר
כל הרעיונות שהבאת באמת מקסימים,
אבל כל זה יכול להוות פתרון כאשר ההורים נותנים לילדים כסך 200 אל''ש - עד 300

שמעתי לאחרונה על כמה שידוכים שנסגרו בסכומים האלו (ליטאים), שידוכים יפים וטובים.
בתחילה לא האמנתי, אבל הצלחתי לברר לגבי חלק מהמקרים, ומתברר שזה אכן כך

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה