דרוש מידע אולי הפוך? איך זוצ ללא הון עצמי יכול להגיע לדירה משלו?

מצב
הנושא נעול.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכון חלקית. במידה ויבוא שר שיכון 'משוגע' שיחליט להוציא בבת אחת לשוק 150,000 יחידות דיור שיהיו מוכנות תוך 5 שנים, ברור שתהיה צניחה דרמטית במיוחד במחירים, אלא שמהלך זה פשוט יגרור את כלכלת ישראל לתהום, ויביא לפשיטת רגל מתגלגלת של כל הבנקים.
תרחישים צריכים להיות עם קשר למציאות.
במציאות גם שר שיכון משוגע לא יוכל להוציא כמה דירות שהוא רוצה לשוק ושיהיו מוכנות תוך 5 שנים.
זה לא ממשל דיקטטורי, והליכי תכנון בדגש על המילה הליך הם ארוכים מאד. וזה לא משהו ששר יכול לעקוף גם אם הוא משוגע.

עולם קטן

משתמש פעיל
האם הזכות לשבת וללמוד תורה ניתנה רק למי שמשפחתו עשירה?
אני לא דן מי שיוצא לעבוד בגלל פרנסה,
אבל אני הרבה יותר מעריך את מי שמותר על כל העוה"ז שלו כדי לזכות להגות בתורה.
וודאי שהוא הרבה יותר מוערך,
רק שהכוונה היתה, שגם כאשר ההורים לא נותנים דירה (ועוזרים בסכום קטן להון עצמי) והזוג לוקח משכנתא, אם היא לא משכנתא עצומה (בגלל שרוצים דירה באזור מסוים וכו') הוא בהחלט יכול להיות אברך , לא פחות מאשר שהוא לא צריך לשלם משכנתא על הדירה שלו, אבל כבר עסוק במשכון הדירה וקנית דירות נוספות להשקעה עבור ילדיו....( כי מה שהוא קיבל הוא גם יצטרך לתת)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כפי כל דבר אחר. היצע לעומת ביקוש.
היצע לעומת ביקוש זה מחיר ריאלי?
ז"א שאם לא יהיה ביקוש והמחיר ירד דרסטי זה יהיה המחיר הריאלי של הדירה?
חשבתי שהיצע מול ביקוש זה ניפוח המחיר הריאלי :)

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לממשלה לא אמור להיות ענין בירידת מחירים.
מקסימום בבלימה שלהם.
כל דבר שמוריד מחירים, יש ענין לשר בממשלה להראות לכולם שזה בזכותו, נכון שכרגע יש ממשלה מטופשת, ולא נראה שהאזרח בראש מעייניה,

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
כל דבר שמוריד מחירים, יש ענין לשר בממשלה להראות לכולם שזה בזכותו, נכון שכרגע יש ממשלה מטופשת, ולא נראה שהאזרח בראש מעייניה,
השאלה אם הענין של האזרחים היא בירידת מחירים דרמטית.
כרגע, כל בנ"א שמחזיק ברשותו דירה רוצה שהיא לכל הפחות תשמור על ערכה.

רבקה ק.

משתמש פעיל
מדינת ישראל תעשה הכל בכדי למנוע מבועת הנדל"ן להתפוצץ ברמה הזאת. ביום שדירה שנרכשה ב-2.8 מיליון תתרסק לאזור ה-900K, כל הבנקים בישראל קורסים תוך חודש! כולם מפסיקים לשלם משכנתא, והבנקים פושטים רגל בקול תרועה רמה.
א. לא הכל תלוי ב'מדינת ישראל'.
ב. יש מספיק אנשים שחושבים שלא יהיה שום אסון אם התרחיש הזה יקרה.
זאת אומרת, ברור שבנק ישראל יחלוק ויביע זעזוע עמוק מתרחיש כזה, אבל האינטרס של בנק ישראל לא בהכרח מתכתב תמיד עם האינטרס של האזרחים.
אז הבנקים יפלו, הרבה מאוד אנשים יפסידו המון כסף, כנראה גם תהיה אינפלציה, נחיה פיננסית דור אחד קצת כמו מדינת עולם שלישי, הכל יתפרק אבל יבנה מחדש והילדים והנכדים שלנו יוכלו לחיות כמו בני אדם ולא יצטרכו לעבוד בערך 140 שנה בשביל קורת גג ראויה.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
זה היה נכון אם הוא לא היה צריך לקנות דירות לילדים שלו בבא העת

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
זאת אומרת, ברור שבנק ישראל יחלוק ויביע זעזוע עמוק מתרחיש כזה, אבל האינטרס של בנק ישראל לא בהכרח מתכתב תמיד עם האינטרס של האזרחים.
אז הבנקים יפלו, הרבה מאוד אנשים יפסידו המון כסף, כנראה גם תהיה אינפלציה, נחיה פיננסית דור אחד קצת כמו מדינת עולם שלישי, הכל יתפרק אבל יבנה מחדש והילדים והנכדים שלנו יוכלו לחיות כמו בני אדם ולא יצטרכו לעבוד בערך 140 שנה בשביל קורת גג ראויה.
זה שאנחנו רוצים שזה יקרה עדיין לא אומר שיש אדם בעל יכולת להוציא פעולה זו אל הפועל,
ובפרט שכשיתחיל לעשות זאת העליהום שהיה עליו כבר יעצור אותו...

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
זה היה נכון אם הוא לא היה צריך לקנות דירות לילדים שלו בבא העת
לא שונה מכל מוצר רגיל,
המוכר מעוניין ביקר,
והקונה בזול.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
למה? מה אכפת לי כמה הדירה שלי שווה?
עדיף לי שהיא תרד. אני ממילא גרה בה. ולילדים אני אוכל לקנות יותר זול.
גם אם אני רוצה לעבור דירה ההנחה שהיחס ירד שווה. אז היום אני אמכור ביוקר ואקנה ביוקר. אם המחירים ירדו לכאורה היחס ישאר.
רק למי שמשקיע בנדלן יזמים, קבלנים, בנקים ובעלי משכנתאות זה בעיה. זה בהחלט הרבה אנשים אבל כל האחרים רוצים שהמחירים ירדו והם גם הרבה..

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
התרחיש הזה בקושי יכול להיות מוגדר כ'משאלת לב'.

הבנקים יפלו, זה אומר קריסה כלכלית טוטאלית של רוב ככל אזרחי ישראל. גם 200,000 ש"ח לדירה לא יהיה לאנשים מאיפה להביא. על מה אתם מדברים?

אני לא כלכלן גדול, אבל מדינת ישראל ודאי נשענת כולה על הבנקים. קריסה של הבנקים היא תרחיש שאמור להפחיד כלכלית כל אזרח במדינה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
למה? מה אכפת לי כמה הדירה שלי שווה?
עדיף לי שהיא תרד. אני ממילא גרה בה. ולילדים אני אוכל לקנות יותר זול.
גם אם אני רוצה לעבור דירה ההנחה שהיחס ירד שווה. אז היום אני אמכור ביוקר ואקנה ביוקר. אם המחירים ירדו לכאורה היחס ישאר.
רק למי שמשקיע בנדלן יזמים, קבלנים, בנקים ובעלי משכנתאות זה בעיה. זה בהחלט הרבה אנשים אבל כל האחרים רוצים שהמחירים ירדו והם גם הרבה..
למי שעדיין לא גמר לשלם את המשכנתא, יהיה אכפת מאוד שהערך של הדירה יירד.
הוא יהפוך לבעל חוב בלי בטחון שמקסימום ימכור את הדירה וישלם את החוב.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
למי שעדיין לא גמר לשלם את המשכנתא, יהיה אכפת מאוד שהערך של הדירה יירד.
הוא יהפוך לבעל חוב בלי בטחון שמקסימום ימכור את הדירה וישלם את החוב.
אכפת לו? שיבוא לבנק ויוציא לפקיד לשון: אני מפסיק לשלם. תנסו למכור...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל כאן בארץ אין להורים בייסמנט שאפשר לבוא לגור בו, ואין דירות (איזה דירות, בתים!) באיזורים אחרים רחוקים שמחכות לדיירים.
הארץ שלנו הרבה יותר קטנה, והשוואת היצע וביקוש של ארה"ב לכאן - פשוט מופרכת.
אי אפשר להשוות את היצע הבתים שם - ביחס לאוכלוסיה.
להיצע הדיור כאן ביחס לאוכלוסיה.

נכון שגם שם יש ביקוש מטורף באזורי המרכז, אבל מי שרוצה להרחיק קצת יש לו היצע עצום במחיר זול ממש.
בעוד כאן גם מי שהולך לפריפריה לא מחכה לו בית ואחוזה, אלא דירת שיכון בקומה שלישית/רביעית בלי מעלית. ומי שאין לו כסף, הולך על האופציה הזאת מראש.

הארץ שלנו קטנה! הדמוגרפיה בה חיובית בכלל המגזרים בניגוד לשאר ארצות המערב.
ובמילים פשוטות.
כל עוד חסר דירות. דירות לא יכולות לעמוד ריקות.

אז מחיר יכול להתמתן, להיעצר, אולי מעט לרדת.
אבל הסיכון לפיצוץ בועה כמו שהיה בארה"ב, בתנאי הארץ כיום זה דבר שנחמד לדבר עליו, אבל פחות יתכן.
ובארץ אין שטחים נרחבים עד אינסוף שיכולים להתמלא בערים ובדירות.
והמנטליות של ישראלים היא לגור בדירה משלהם ולא בשכירות לכל החיים כפי שמאד שכיח בארה"ב ואירופה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
והמנטליות של ישראלים היא לגור בדירה משלהם ולא בשכירות לכל החיים כפי שמאד שכיח בארה"ב ואירופה.
נתחיל מזה שאין כמעט בנמצא דיור בשכירות ארוכת טווח.
חוזי שכירות לרוב נעשים לשנה. ובמקרים ממש מיוחדים ל-5 שנים.

ודירה היא לא רק נכס. אלא יציבות.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נתחיל מזה שאין כמעט בנמצא דיור בשכירות ארוכת טווח.
חוזי שכירות לרוב נעשים לשנה. ובמקרים ממש מיוחדים ל-5 שנים.

ודירה היא לא רק נכס. אלא יציבות.
לפני כמעט 11 שנים שמעתי אנליסט (חבל שאיני זוכרת את שמו) שטען שמחירי הדירות כאן לעולם לא ירדו.
וזאת בשל מיעוט הקרקעות, נתוני הילודה והלך הרוח של הרוכשים.

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אכפת לו? שיבוא לבנק ויוציא לפקיד לשון: אני מפסיק לשלם. תנסו למכור...
א. ממש לא מנומס...
ב. אי פירעון משכנתא, אינו רק עניין עיקול הדירה, אלא הפיכה לחשבון מוגבל, ללא יכולית ניהול חשבון בארץ...
אז כשהפקיד באל על יוציא לו לשון ויגיד לו ביי... ובהצלחה בבורו פארק... שלא יגיד שלא אמרנו לו...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה