דרוש מידע אולי הפוך? איך זוצ ללא הון עצמי יכול להגיע לדירה משלו?

מצב
הנושא נעול.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נניח שאין כאן להורים בייסמנט.
מה נראה לך יעשה זוג (או אלפי זוגות) שאין לו כסף לקנות דירה כי ההלוואה החודשית הנדרשת היא 30 אלף - והמשכורת שלו היא 15 אלף? יקנה דירה כי להורים אין בייסמנט? ו- לא ישלם אותה אחרי חודשיים? ואז מה הוא יעשה?

הנקודה היא שדברים לא מתרחשים "פתאום"
מה קורה בשוק השכירות?
מה קורה בשוק המשכורות?
מה קורה בשוק הדיור הפריפרי?

כרגע במציאות הנוכחית, זוג שמשתכר 15,000 ויאלץ לשלם 30,000 חודשי, לא יקנה דירה מראש. זה לא הפתעה אחרי חודשיים.

רפ

משתמש סופר מקצוען
ומה אז יעשה "בעל היכולת" של לפני חודשיים?
ו"בעל היכולת" שעוד חודשיים לא יוכל לשלם??

את אותו דבר שאת חושבת שהם יעשו אחרי שהבנק ימכור להם את הדירה - יותר סביר שהם יעשו לפני.
ולכן יהיה צמצום בביקוש.
הביקוש גדול בצורה אקספוננציאלית, כך שגם צמצום בביקוש ישאיר את הביקוש גבוה מאוד.

קצרה

משתמש מקצוען
כרגע לא הוכח שקיימת בועה, יש ספקולטיבים שטוענים שהיא קיימת.

גם אני לא טוענת שהיא קיימת.
סורי טעות שלי תוך כדי נסיון להסביר למה יתכן שהיא קיימת למרות שיש הרבה אנשים שצריכים דירה ויהיו הרבה אנשים שיצטרכו דירה.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אין עוד מדינה בעולם [עד כמה שידוע לי, וקצת ידוע לי] שכל זוג צעיר שמתחתן מתחיל לחשוב על רכישת דירה,
במדינות מסויימות נוצר סוג של תרבות שלא קונים דירה, חלקם אהבו זאת, אבל חלקם על פי תוכנית כלכלית שלהם רצו שהדבר יהיה שונה,
למשל - בצ'כיה, לפני כעשור ומחצה כמעט אף זוג צעיר לא קנה דירה לאחר החתונה [או ההכרות... גויים], והחישוב הכלכלי של משרד האוצר שם היה שזה לא נכון שלא יקנו בכלל דירות, התחילו להעניק משכנתא כמעט בגובה שווי הדירה, [ואם קצת קומבינות יהודיות... יותר משווי הדירה] ואז אכן מחירי הדירות עלו, אבל עדיין כמות המשכורות הנדרשת לתשלום המשכנתא אינה מגיעה לכמות שצריך בישראל,

האם תהיה בועת נדל''ן, אני לא יודע, אני לא נביא
אבל בישראל יש תופעה מאד מרתקת במיוחד בציבור החרדי,
חלק מהמגזר מסודר מבחינה כלכלית, וחלקו ממש לא, וחלקו ממש מממש ממש לא,
אבל אלו שנמצאים בקטגוריה של ממש ממש ממש לא, אינם יכולים לשנות את צורת ההתנהלות שלהם עקב סגנון חיים של המגזר,
למשל - אם יש יהודי בעל הבית שמרוויח סכום הגון, וחי בחיי רווחה, הוא יתן לבן לבת שלו בחתונה סכום שבו יוכל לקנות דירה באזורים המרכזיים, כמו בני ברק ירושלים, וזה בסדר,
הבעיה מתחילה שגם זה שאין לו, רוצה לקנות את אותה הדירה בדיוק, אז אולי חדר פחות,
אבל אין ההבנה שמי שיש לו קונה, ומי שאין לו לא קונה.

וזה מעורר את השאלה, האם אותם אלו שאין להם, וחיים ברמה של אלו שיש להם, האם הם יצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא לאורך שנים,
והשאלה השניה, האם כאשר לא יהיה להם לשלם, האם יש מספיק אנשים שכן יכולים לשלם.

כל עוד הדברים לא ישתנו, אנחנו לא עומדים לקראת בועה מתנפצת.

אבל מה יהיה הלאה? נבואה ניתנה לשוטים

רפ

משתמש סופר מקצוען
אין עוד מדינה בעולם [עד כמה שידוע לי, וקצת ידוע לי] שכל זוג צעיר שמתחתן מתחיל לחשוב על רכישת דירה,
במדינות מסויימות נוצר סוג של תרבות שלא קונים דירה, חלקם אהבו זאת, אבל חלקם על פי תוכנית כלכלית שלהם רצו שהדבר יהיה שונה,
למשל - בצ'כיה, לפני כעשור ומחצה כמעט אף זוג צעיר לא קנה דירה לאחר החתונה [או ההכרות... גויים], והחישוב הכלכלי של משרד האוצר שם היה שזה לא נכון שלא יקנו בכלל דירות, התחילו להעניק משכנתא כמעט בגובה שווי הדירה, [ואם קצת קומבינות יהודיות... יותר משווי הדירה] ואז אכן מחירי הדירות עלו, אבל עדיין כמות המשכורות הנדרשת לתשלום המשכנתא אינה מגיעה לכמות שצריך בישראל,

האם תהיה בועת נדל''ן, אני לא יודע, אני לא נביא
אבל בישראל יש תופעה מאד מרתקת במיוחד בציבור החרדי,
חלק מהמגזר מסודר מבחינה כלכלית, וחלקו ממש לא, וחלקו ממש מממש ממש לא,
אבל אלו שנמצאים בקטגוריה של ממש ממש ממש לא, אינם יכולים לשנות את צורת ההתנהלות שלהם עקב סגנון חיים של המגזר,
למשל - אם יש יהודי בעל הבית שמרוויח סכום הגון, וחי בחיי רווחה, הוא יתן לבן לבת שלו בחתונה סכום שבו יוכל לקנות דירה באזורים המרכזיים, כמו בני ברק ירושלים, וזה בסדר,
הבעיה מתחילה שגם זה שאין לו, רוצה לקנות את אותה הדירה בדיוק, אז אולי חדר פחות,
אבל אין ההבנה שמי שיש לו קונה, ומי שאין לו לא קונה.

וזה מעורר את השאלה, האם אותם אלו שאין להם, וחיים ברמה של אלו שיש להם, האם הם יצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא לאורך שנים,
והשאלה השניה, האם כאשר לא יהיה להם לשלם, האם יש מספיק אנשים שכן יכולים לשלם.

כל עוד הדברים לא ישתנו, אנחנו לא עומדים לקראת בועה מתנפצת.

אבל מה יהיה הלאה? נבואה ניתנה לשוטים
הרבה דיו נשפך על הנושא.
תכלס המצב כאן בישראל הוא שמחירי השכירות נושקים למחירי המשכנתא, כך שבחישוב פשוט זוג מעדיף לקנות דירה ואת אותו סכום שהיה משלם על שכירות, לשלם על משכנתא ולהישאר עם נכס ביד.

הבעיה ה"קטנה" שנשארה היא איך משיגים את ההון העצמי.

קצרה

משתמש מקצוען
הביקוש גדול בצורה אקספוננציאלית, כך שגם צמצום בביקוש ישאיר את הביקוש גבוה מאוד.

הביקוש גדל בהתאם לקצב גידול האוכלוסיה ובהתאמה לחתכיה.
עיקר הגידול הוא בשכבות החלשות שתהיינה הראשונות לאבד יכולת באופן מושלם.

אגב ,
באופן אישי - אני חושבת שצריך לשאוף לדירה כרגע ולא לחשוב על בועות.
כי מה שצריך זו דירת מגורים ואם נשלם עליה יותר ממה שהיא פתאום תעלה- עצוב אבל בית לגור יהיה בעזרת השם.
מי שמכיר אותי אני בעד היציבות הזו בכל דרך אפשרית. ומתנגדת לרעיונות ההשקעות שמא יש בועה.

בסך הכל ציינתי בעקבות כמה הערות פה את מה שאני יודעת - שבועה יכולה תיאורטית להתרחש גם כשיש המון אנשים שצריכים בית לגור בו. ואין סתירה בין השתיים.

קצרה

משתמש מקצוען
הנקודה היא שדברים לא מתרחשים "פתאום"
מה קורה בשוק השכירות?
מה קורה בשוק המשכורות?
מה קורה בשוק הדיור הפריפרי?

כרגע במציאות הנוכחית, זוג שמשתכר 15,000 ויאלץ לשלם 30,000 חודשי, לא יקנה דירה מראש. זה לא הפתעה אחרי חודשיים.

זה בדיוק מה שניסיתי להסביר למישהי למעלה
ואת הבנת אותי היטב.

היא אמרה "הגידול הטבעי יהיה חייב דירה" " אין להורים בייסמנט".

הסברתי לה שיש מצבים שמראש לא קונים דירה - כי זה לא יהיה הפתעה אחרי חודשיים שאין.
ואם הפער בין משכורת - דירה יגדל יותר מדי
אז זה לא ישנה שאנשים חייבים קורת גג ואין להורים מקום - הם בכל זאת מראש לא יקנו דירה.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
הקושי של הציבור שלנו במציאת פתרונות מוזלים הוא:
1. הצורך בקבוצה.- אף אחד לא יכול ללכת לבד לאיזה מושב נידח ולשלוח את ילדיו לביה"ס האזורי במקום.
2. קבעון מחשבתי עמוק ואמונה שהחיים הנורמטיביים הם רק במרכז.
מה בעצם הופך את המרכז למרכז?
לדוגמא לו יצויר שמנוף אדיר ולא מציאותי היה מניף את בית שמש ומעביר אותה קומפלט לקרית שמונה, מה היה קורה אז?
שינויי נוף ומזג אויר.
מרחקי נסיעות מטורפים.
ומה הלאה?
העיר נשארת כמו שהיא עם תמהיל הקהילה שלה.
זאת אומרת שהפתרון מונח בקושי שלנו עצמו.
לו יכולנו לגבש קבוצות ולעבור לערי ספר- היינו הופכים אותם ל"מרכז החדש"
אגב, זה בדיוק מה שקה בק"ס ובב"ש וגם בפריפריות היותר מרוחקות שהפכו להיות בלתי מושגות לזוצים ללא הון עצמי.
ולכן, הפתרון לזו"צ ללא הון עצמי הוא להרחיק נדוד.
ממש להרחיק.
וכן, זה לא פשוט, ממש לא.
וצריך לקחת בחשבון שיש לזה מחיר, כואב אפילו.
אבל לשבת במרכז ולכלות כסף על שכירות זה עוול.
תעשו חיפוש ביד 2, יש מקומות שעדיין ניתן לקנות בהן דירות זולות, ממש.
נכון, הן מכוערות, ישנות ומגעילות, אבל הן גג מעל הראש.
ולפעמים- אפשר להשיג עבודה ביתר קלות במקומות האלו.
לנדוד בשכירות- זה הזוי.
ב2015- מחיר שכירות דירה 3 חדרים ברמה ג' בב"ש נע באזור ה2,500 ש"ח.
היום המחירים שם באזור ה3.5 ועוד לא עברו 10 שנים!

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
תכלס המצב כאן בישראל הוא שמחירי השכירות נושקים למחירי המשכנתא
אם ישנם רק שני אפשרויות, או לקנות באותו מקום או לשכור באותו מקום - המשפט שלך נכון.
אבל ההנחה מוטעית.

רפ

משתמש סופר מקצוען
אם ישנם רק שני אפשרויות, או לקנות באותו מקום או לשכור באותו מקום - המשפט שלך נכון.
אבל ההנחה מוטעית.
זה ממש לא משנה. אם זוג מוכן לגור בירוחם בשביל לשלם 2000 ש"ח שכירות, כבר יהיה עדיף לו לקנות דירה יחסית זולה ולשלם את הסכום הזה למשכנתא.
יש לך דוגמא למצב אחר?

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
הייתי שמחה לדעת, איך הוא יוכל לשבת בכולל כשהוא יודע שהוא צריך לחסוך מליוני שקלים לדירות ילדיו...
האם הזכות לשבת וללמוד תורה ניתנה רק למי שמשפחתו עשירה?
אני לא דן מי שיוצא לעבוד בגלל פרנסה,
אבל אני הרבה יותר מעריך את מי שמותר על כל העוה"ז שלו כדי לזכות להגות בתורה.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
ואם תקני נכס והבועה תתפוצץ עוד 5 שנים והדירה שרכשת ב2.8 מיליון ושאת הולכת לשלם עליה 30 שנה קדימה, תתרסק ביום בהיר לאזור ה-900,000?
זה יכול לקרות וזה לא כזה דעת יחיד
מדינת ישראל תעשה הכל בכדי למנוע מבועת הנדל"ן להתפוצץ ברמה הזאת. ביום שדירה שנרכשה ב-2.8 מיליון תתרסק לאזור ה-900K, כל הבנקים בישראל קורסים תוך חודש! כולם מפסיקים לשלם משכנתא, והבנקים פושטים רגל בקול תרועה רמה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ביום שדירה שנרכשה ב-2.8 מיליון תתרסק לאזור ה-900K,

יום למחרת כל חסרי הדיור מתנפלים על הדירה הזו, והשוק חוזר לשיווי המשקל שלו...

יכולה להיות האטה, מיתון, אך כל עוד המחיר משקף ערך ראלי של מוצר, אי אפשר לקרוא למחירים היקרים בועה.

D

Deleted 66182

אורח
נקודה קטנה וחשובה
כדאי קודם לקבל אישור מהבנק על ההלוואה
לקחת משכנתא ורק אחר כך לקחת את ההלוואה
כי ברגע שהבנק למשכנתאות רואה את ההלוואה בעובר ושב הוא מחשב אותה כחלק מההוצאות ונותן משכנתא נמוכה יותר
נקודה חשובה מאד. תודה!

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
יום למחרת כל חסרי הדיור מתנפלים על הדירה הזו, והשוק חוזר לשיווי המשקל שלו...

יכולה להיות האטה, מיתון, אך כל עוד המחיר משקף ערך ראלי של מוצר, אי אפשר לקרוא למחירים היקרים בועה.
לא זכיתי להבין, האם כבודו חולק עלי... אני טוען שבועת הנדל"ן לא תתפוצץ בצורה הזאת. מקסימום ירידת מחירים של 10-15%.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לא זכיתי להבין, האם כבודו חולק עלי... אני טוען שבועת הנדל"ן לא תתפוצץ בצורה הזאת. מקסימום ירידת מחירים של 10-15%.

פשוט מצביעה על כך שהערך של דירות כפי ששוק הדיור מתנהל כיום.
משקף את ערכן הראלי.
ולכן עוד הרבה לפני עצירה מלאכותית של התפוצצות בועה, הסיכוי לה נמוך.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
פשוט מצביעה על כך שהערך של דירות כפי ששוק הדיור מתנהל כיום.
משקף את ערכן הראלי.
ולכן עוד הרבה לפני עצירה מלאכותית של התפוצצות בועה, הסיכוי לה נמוך.
נכון חלקית. במידה ויבוא שר שיכון 'משוגע' שיחליט להוציא בבת אחת לשוק 150,000 יחידות דיור שיהיו מוכנות תוך 5 שנים, ברור שתהיה צניחה דרמטית במיוחד במחירים, אלא שמהלך זה פשוט יגרור את כלכלת ישראל לתהום, ויביא לפשיטת רגל מתגלגלת של כל הבנקים.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה