התייעצות אולי הגיע הזמן להקים קבוצה טכנולוגית חרדית

מצב
הנושא נעול.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רק דיוק קטן.
מייל אישי היה הרבה פחות נפוץ מהיום,
ומי שהחזיק בו נזקק לו בהכרח לצרכי עבודה,
אבל הוא לא היה עד כדי כך "נדיר עד בלתי קיים בציבור".
אני מכירה מספיק אנשים שהחזיקו אז מייל.

(אפילו קליפים, בדיחות ושטויות כבר היו רצים אז, כמובן שבהיקף שונה לחלוטין.)

עריכה: אני מדברת יותר על לפני 12 שנה. יתכן ו3 שנים הן קריטיות בנושא הזה.
כן זה קריטי, ה3 שנים הללו.
לפני 12 שנה בכל מקום עבודה היה מייל.
לפני 15 שנה, ממש לא.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
טכנולוגיה זו מילה גדולה.
מאיזה שלב יש אנשים שרואים בטכנולוגיה פגיעה ביהדות?
מכונות כביסה? מקררים? מכוניות?
סביר להניח שלא,
שהאינטרנט הוא המוקד הבעייתי.

מקווה שזה בסדר להגיב אחרי דיונים שנסעו הלאה...

יש כאלו שהיהדות שלהם הולכת עם שמרנות.
כל חידוש מאיים עליהם. אני בטוחה שהיו כאלו שהוכיחו באותות ומופתים כשהמכונה נכנסה, שכביסה ידנית נקיה יותר. עד שהם ניסו פעם אחת - אבל זה לא היה עניין יהדותי.

יש טכנולוגיה שימושית, להקלת התפקוד. אין בה פאן.
ויש טכנולוגיה שהיא לא הכרחית לתפקוד ועיקרה פאן.
מזאת, שבסוג האחרון יש מי שמפחד מאד.

באופן אישי כל טכנולוגיה "כשרה" כמעט מגיעה לילדים שלי, כי לדעתי עצם האישו סביב זה לא טוב, וחלק מהלהיטות עצומה נובע מעצם איסור הדבר. אך מאחר ואני מכירה סביבי הרבה כאלו שאכן חושבים שמצלמות, נגנים וכד' לילדים ובני נוער - בדגש על בנים לומדי תורה. הם לא ראויים. אני מצידה את דעתם.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
עוד אנשים ירוצו להדפיס אחרי שיבינו מה ההפסד של פתרונות האיחסון למינהם
את מתכוונת מבחינת בטיחות ? כאילו, שיותר בטוח להחזיק אלבום במגירה במקום תמונות בענן?
מבחינת נוחות אני מדפיסה, אבל רק אלבומים דיגיטליים.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כן זה קריטי, ה3 שנים הללו.
לפני 12 שנה בכל מקום עבודה היה מייל.
לפני 15 שנה, ממש לא.
בררתי.
במקום העבודה שדיברתי עליו היה לכל עובד מייל לפני 18 שנה.
(תמונה היתה גומרת את כל הנפח ותוקעת את המחשב לחצי שעה, אבל זו היסטוריה)

(הנושא הזה החזיק אותי על הקו דקות ארוכות עם הורים שהעלו זיכרונות נוסטלגים...)

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
דיון מרתק ודי טפשי- כאילו ואנחנו מנהלים העולם,
כן, יש לנו רבנים!!!!
לא נוח לכם עם המצב לכו לרבנים ותסבירו להם שצריכים להעיף את כל העסקנים/רמאים/ורבנים וזהו, מה שיגידו זה מה שנעשה
במקום לצעוק שהרבנים היו מתירים באם רק היה יודעים שבלי זה אתם קונים פלפון נוסף וכל האיומים שהעולם ממילא מתקדם לשמה ובעוד X שנים..... וכדו' לכו לרבנים ונשמע מה הם אומרים

אני רק רוצה להעיר לפוחח האשכול @הצייר
אני עדיין לא הצלחתי להבין מה לא טוב
במצלמות של קנון
בנגנים של סאמוויקס
וכדו'
זה לא נראה לי שאנשים לא מרוצים מהאופציות הקיימות (כאילו שאם היה נגני סאנדיסקאנשים יהיו מרוצים) אנשים פשוט רוצים סמארטפונים.
יעלה יש מספיק לכל מי שרוצה
הדרן
נתיב
עסקן
כשרפליי
מושגח, מהודר פלוס, משובח מפואר מינוס וכו' וכו' חדשים לבקרים
אין ספק שרוב הציבור מרוצה, הנקודה היא שיש מיעוט מסויים שמחפש רמה גבוהה יותר.
בשוק החופשי יש בלי סוף מכשירי ביניים אך גם מכשירי יוקרה ואיכות למי שמבקש זאת
בשוק הכשרים אין מכשירים ברמה גבוהה הכל רמה סבירה אולי אפי' סבירה+
חוץ מסמארטפונים שיש דגמים מתקדמים במחירים מטורפים

תקליט אור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
אין ספק שרוב הציבור מרוצה,
לפי האשכולות שנפתחים בפרוג כל שני וחמישי על "איזה טלפון כשר נורמלי אפשר לקנות" לא ממש נראה שרוב הציבור מרוצה מרמת המכשירים הכשרים.

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
לפי האשכולות שנפתחים בפרוג כל שני וחמישי על "איזה טלפון כשר נורמלי אפשר לקנות" לא ממש נראה שרוב הציבור מרוצה מרמת המכשירים הכשרים.
רמת המכשירים היא אכן בעיה, שספק אם מישהו יכול לפתור.
כמדומני שכל המכשירים זולת סמסונג ונוקיה, הם תוצר של נסיונות לייצר מלכתחילה לציבור החרדי, ולכן הם סובלים מחבלי לידה, אין להם מספיק קילומטראז' כדי לדעת איך תוכנה אמורה להראות וכדו'.
תקלות מקשים, ושאר מרעין בישין שבסמסונג ונוקיה אין.
מאידך מכשירים כשרים חדשים רק נוקיה מייצרת, (HMD) ויש לה את הבעיות שלה, מה גם שאפי' החדשים של נוקיה נוטים לעשות שימוש בחומרה ישנה.

ההודעה הקודמת שלי מתייחסת בעיקר למצלמות, נגנים, וכדו'.

רוב הציבור מסתפק בסאמוויקס, וSX720 עם חיישן בגודל ציפורן של זאטוט בן שנה,

ישנם שמחפשים בנגן איכויות שמע גבוהות יותר, טכנולוגיית בלוטוס' מתקדמת יותר, טכנולוגיות טעינה והעברת נתונים מהירות יותר.
כנ"ל לגבי מצלמות.

ובנושא הזה, אין מענה בשוק ה'כשר'.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בררתי.
במקום העבודה שדיברתי עליו היה לכל עובד מייל לפני 18 שנה.
(תמונה היתה גומרת את כל הנפח ותוקעת את המחשב לחצי שעה, אבל זו היסטוריה)

(הנושא הזה החזיק אותי על הקו דקות ארוכות עם הורים שהעלו זיכרונות נוסטלגים...)

כנראה זה היה מקום ממש מתקדם.
כבר כתבתי אז בעיתונים (לפני 15-16 שנים) והעברנו נתונים במודם מצפצף כאמור, או על תקליטור. ועבדתי במשרד רו"ח גדול וחילוני ביותר, והיה שם אולי מיילים ראשיים לעובדים הבכירים, ועוד מחשב מזכירות או משהו. לעובדים 'רגילים' לא היה. כך גם בחינוך העצמאי שעבדתי בו. (מצד שני, בחינוך העצמאי נראה לי שעד היום אין מיילים לעובדות :( )
המייל האיטי שאת מתארת היה על קו אנלוגי, כלומר - על קו טלפון, לכן העברת תמונות לקחה שעות.
בהמשך (לפני 12-15 שנים), העבירו את רוב המיילים לקווי אינטרנט. ומי שנשאר עם אנלוגי היה ממש מסכן, כי אם אחד מהמתקדמים שלח לו לתומו תמונה או חלילה סרטון, זה היה יכול לשתק את האאוטלוק לחצי שעה. ולכי תסבירי לכולם שוב ושוב - רחמים! לא לשלוח לי תמונות! מי שתשלח לי סרטון תימחק לנצח מרשימת החברות! - תמיד הייתה איזו אחת שקיבלה סרטון עם אנימציה של ארנב, והיה לה נורא דחוף לשלוח לכולנו.

עד שהתייאשנו גם אנחנו ועברנו לקו אינטרנט...

נערך לאחרונה ב:

ctrlaltdel

משתמש צעיר
ההודעה הקודמת שלי מתייחסת בעיקר למצלמות, נגנים, וכדו'.

רוב הציבור מסתפק בסאמוויקס, וSX720 עם חיישן בגודל ציפורן של זאטוט בן שנה,

ישנם שמחפשים בנגן איכויות שמע גבוהות יותר, טכנולוגיית בלוטוס' מתקדמת יותר, טכנולוגיות טעינה והעברת נתונים מהירות יותר.
כנ"ל לגבי מצלמות.

ובנושא הזה, אין מענה בשוק ה'כשר'.

ממש לא הבנתי מה יש בנגן על סמארטפון שאין בנגן של סאמוויקס (הסאנדיסק זה מה שתנוח דעתכם? אה?).
מצלמות החדשות של קנון עוקפות באיכות צילום כל הסמארטפונים, הסרטת 4K, חיישן 1" וכדו'

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
כמה בדיוק נפתחים ?? רוב הציבור אין לו גישה לאינטרנט ולא מכיר את פרוג, כך שזה לא ראיה
הרבה דווקא מסתדרים עם הטלפונים הסבירים

מוטי mmm

משתמש פעיל
מצלמות החדשות של קנון עוקפות באיכות צילום כל הסמארטפונים, הסרטת 4K, חיישן 1" וכדו'
4K קיים בסמארטפונים לפני שזה הגיע לדיגיטליות. (וכיום גם 8Kׂ)
חיישנים מתקדמים ביותר כמובן שיש להם...
מישהו בדק את זה בפועל מה יותר איכותי?
ואני כמובן לא מדבר על המצלמות הדיגיטליות המקצועיות.

תקליט אור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
הרבה דווקא מסתדרים עם הטלפונים הסבירים
לא דיברתי על "מסתדרים", דיברתי על "מרוצים", וזה שני דברים שונים לגמרי.
אני מאמין שגם פותח האשכול "מסתדר" עם הטלפון הכשר שלו, וכך גם כמעט כל מי שמקטר כאן או בכל אשכול אחר.

ונכון שלהרבה מהציבור אין גישה לפרוג, אבל זה עדיין לא מעיד על כך שהם מרוצים מהטלפונים שלהם.
לדעתי פרוג מספיק גדול מפורסם וחוצה מגזרים בשביל שיוכל להוות מדגם / אינדיקציה לתחושותיהם של כלל הציבור.

הצייר

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
ממש לא הבנתי מה יש בנגן על סמארטפון שאין בנגן של סאמוויקס (הסאנדיסק זה מה שתנוח דעתכם? אה?).
הטכנולוגיה התקדמה מאוד בכל פרמטר וב"ה שאנחנו לא מכירם את זה.
אבל, איכות הנגן או המצלמה של היום היא לא עיקר הנושא, הנושא המשמעותי, הוא לראות שהעולם מתקדם והפערים גדלים איתם והעולם צועד במהירות למקומות שלא נוכל ונרצה להיות בהם, ונצטרך להיות חברה לעצמה בכל דבר שיהיה קשור לטכנולוגיה,

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
4K קיים בסמארטפונים לפני שזה הגיע לדיגיטליות. (וכיום גם 8Kׂ)
חיישנים מתקדמים ביותר כמובן שיש להם...
מישהו בדק את זה בפועל מה יותר איכותי?
ואני כמובן לא מדבר על המצלמות הדיגיטליות המקצועיות.
בסמארטפונים הכל זה תוכנות ולא באמת משהו פיזי איכותי
וברור שמצלמה עם חיישן 1" ומעלה הרבה יותר איכותית
ואם אתה שואל מי בדק את זה ? אז כן, @עברי אנכי בדק את זה והמצלמה יותר איכותית מסמארטפון
וזה ברור כי יצרני הסמארטפונים לא ישקיעו בחיישן גדול במצלמה אז מה הם עשו ? פשוט בנו תוכנה שעושה עיבוד התמונה ולכן זה נראה איכותי

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מצלמה בסמארטפון היא לא איכותית כמו מצלמה אמיתית, גם פשוטה יחסית.
מצד שני, נגן בפלאפון זה משהו שחסר לי. ואני ממש לא 'מבלה' בפלאפון. אני רק שומעת שיעורים ומתחברת לקוי תוכן שמדברים אלי.

מצדי, הלואי שיעשו סדר עם "וועדת" "הרבנים" "לענייני תקשורת". הלואי!
אין לי מושג מה בדיוק הפוליטיקה שיש שם, אבל רבנים אין שם. תהיו בטוחים. מה שהיה טוב ונכון לפני 15 שנה - אינו מתאים היום וצריך עדכון. הלואי שגופים מפוקחים ורציניים כמו נטפרי, נתיב ודומיהם יקחו אחריות על תחום הטלפונים הכשרים.
אני אישית רועדת מהיום שאצטרך לקנות סמארטפון לעצמי, ולא בגלל הכשרות, אלא בגלל ההתמכרות. רוצה להשאר עם המכשיר הפשוט, הטיפש, התכליתי. כן רוצה שיהיו בו גם נגן וSMS.
לגבי SMS - אפשר לחסום שליחות בתכנות הבסיסי של המוצר. כלומר - מי שלא מאושר לשלוח - גם אם הוא ילחץ מליון פעמים על כפתור השליחה - השליחה לא תעבור. מצד שני - אתרים ממשלתיים, בנקים וכאלו - יהיו מאושרים לשליחה בבסיס.

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
לגבי SMS - אפשר לחסום שליחות בתכנות הבסיסי של המוצר. כלומר - מי שלא מאושר לשלוח - גם אם הוא ילחץ מליון פעמים על כפתור השליחה - השליחה לא תעבור. מצד שני - אתרים ממשלתיים, בנקים וכאלו - יהיו מאושרים לשליחה בבסיס.
ואז תקום "ועדת הרבנים לענייני SMS" ויחסמו קווים של *** ותקום זעקה גדולה ומרה על שמונעים שליחת SMS מחברות וכו'.

כמאמר החכם:
חד גדיא חד גדיא...

ctrlaltdel

משתמש צעיר
רק לידיעה, לפי כל הסקרים והסטטיסטיקות לרוב הציבור יש גישה לתקשורת מקוונת בצורה כלשהי,
ולמיעוט אין.
נכון סקרים הנעשים בכיכר השבת וכדו'
וכמו"כ לפי הסקרים לרוב החרדים יש גישה לרשתות חברתיות ולומדים באוניברסיטה

Tehilla Adler

משתמש מקצוען
רק לידיעה, לפי כל הסקרים והסטטיסטיקות לרוב הציבור יש גישה לתקשורת מקוונת בצורה כלשהי,
ולמיעוט אין.
במיוחד מאז עידן הקורונה.
אני יודעת שכמו שקורונה מהווה מאיץ טכנולוגי בהמון תחומים (למשל למידה מרחוק, עבודה מהבית, קניות אונליין ועוד הרבה) היא גם (ואולי אפילו יותר) האיצה תהליכי דיגיטציה במגזר החרדי.
אני לא באה להביעה דעה על העניין אבל זאת עובדה.
ויש כבר מי שעושה על זה סקרים ומחקרים...
למשל בכתבה הזאת
בזק מדווחת על תעבורת אינטרנט בציבור החרדי שצמחה ב-40% ועל עלייה ניכרת בביקושים להתקנות

מגמה הולכת וגוברת של ביקוש לאינטרנט בציבור החרדי בעקבות משבר הקורונה - כך עולה מסקר שערכה חברת בזק, שמצא כי הביקוש לתעבורת אינטרנט קפץ ב-40% לעומת ימי שגרה.
לדברי בזק, הנתונים החד-משמעיים מעידים על שינויים חסרי תקדים באופן השימוש של הציבור החרדי בדיגיטל במגוון תחומי החיים - החל מצריכת חדשות, דרך לימודים ועסקים וכלה בקניות ברשת.
סמנכ"לית השיווק והחדשנות בבזק, קרן לייזרוביץ', אמרה כי "הציבור החרדי חווה אל מול איום הקורונה שינויים טקטוניים במובנים רבים, כשכולם דוחקים בו לשימוש גובר באמצעי הדיגיטל הרבים שעד היום כמעט ולא חדרו אל הציבור. עתה, הצורך הקיומי מוביל לאחד מתהליכי אימוץ האינטרנט המהירים ביותר שראינו. הגידול העצום בנתוני השימוש ברשת, לצד הגידול החד של המצטרפים החדשים, מהווים עדות לאימוץ המהיר. לצד כל זאת, אנו רואים בסקר העומק שביצענו כי החרדים ימשיכו לעשות שימוש בכלים אלה גם לאחר סיום המגפה, כך שמדובר בשינוי עמוק שעשוי להשפיע על אורח חיי החרדים, יגביר את החיבור לאוכלוסייה הכללית ויתרום לצמיחת המשק".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה