התייעצות אולי הגיע הזמן להקים קבוצה טכנולוגית חרדית

מצב
הנושא נעול.

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
מי בכלל מדפיס היום תמונות?
רק תמונות מיוחדות כגון חלאקה בר מצווה וחתונה ולזה ממילא יש צלמ/ת מיוחד/ת עם מצלמה מקצועית
אבל סתם תמונות אף אחד לא מפתח היום ולכן החסרון הזה לא משנה
אני מדפיסה "סתם"

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אז את מהמיעוט שהולך וקטן שעדיין מדפיס
וגם המכונות לפיתוח תמונות נעלמות לאט לאט מהשוק
יש לי כרטיסיה שנשארו בה עוד למעלה מ200 תמונות לפיתוח
ואני לא מיושנת כמו שאתה מנסה להציג
עוד אנשים ירוצו להדפיס אחרי שיבינו מה ההפסד של פתרונות האיחסון למינהם

אורי כדורי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
יש לי כרטיסיה שנשארו בה עוד למעלה מ200 תמונות לפיתוח
ואני לא מיושנת כמו שאתה מנסה להציג
עוד אנשים ירוצו להדפיס אחרי שיבינו מה ההפסד של פתרונות האיחסון למינהם
לא ניסיתי להציג שום דבר
פשוט אני רואה מה קורא מסביבי
שחנות הדפסה ליד הבית כבר לא מפתחים יותר תמונות
והמציאות היא שכמעט לא מדפיסים תמונות מטיולים או מסיבות וכו'

נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
המושג של 'מייל אישי' של בן אדם, היה נדיר עד בלתי קיים בציבור החרדי.
רק דיוק קטן.
מייל אישי היה הרבה פחות נפוץ מהיום,
ומי שהחזיק בו נזקק לו בהכרח לצרכי עבודה,
אבל הוא לא היה עד כדי כך "נדיר עד בלתי קיים בציבור".
אני מכירה מספיק אנשים שהחזיקו אז מייל.

(אפילו קליפים, בדיחות ושטויות כבר היו רצים אז, כמובן שבהיקף שונה לחלוטין.)

עריכה: אני מדברת יותר על לפני 12 שנה. יתכן ו3 שנים הן קריטיות בנושא הזה.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
למה שאותם מוכשרים לא יפתחו "גוגלדוס" עולמי לכלל האנשים שלא מעוניינים לצרוך זבל ברשת?
רק אתרים עניינים, כמו בנק, רב קו, דואר ופרוג. ללא פרסומות קופצות ועם שליטה כשרותית ברורה ומלאה.
בעצם, זה בדיוק מה שיהיה, לדמיוני, בעתיד לבוא! הטכנולוגיה תרתום עצמה לחיי תומ"צ!
למה לעתיד לבא?
יש כבר היום.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וזה אומר שלא תוכל לקבל שרות משום מערכת שאינה מותאמת לחברה החרדית בישראל.
לצורך העניין - בלי אמזון או אליאקספרס,
בלי חברות תוכנה בינלאומיות,
בלי אתרי רפואה ומחקר.
ובלי אפשרות לעבוד מול או בשביל הציבור החילוני.
רק 'צאו והתפרנסו זה מזה'
(הציטוט נכתב בציניות)

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אבל זה עדיין דורש SMS. ולו לצורך הרישום הראשוני.
אז משתמשים בפיתרון של סטרטאפים לא עשירים:
קונים סים של טוקמן, כזה שיכול רק לקבל הודעות.
(ובהנחה שאת לא נותנת אותו לאף אדם מלבד אתרי האימות, אין סיבה שתוטרלי על ידו)

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
וזה יעזור? לא בטוח.
היום מעלים את רמת האבטחה באתרים וממשקים לצרכן מה שאומר זיהוי משתמש כפול וודאי.
ומייל עם כל הכבוד איננו דרך בטוחה לאימות משתמש.
לצורך הדוגמא,
באתר מסוים שמפתחים אצלינו בחברה
חלק מהחברות הגדולות בדרכ
דורשות מהלקוחות זיהוי כפול
גם SMS.
ואני לא רואה את זה הולך וניהיה קל כמו שאת אומרת פה לא פעם..
בעיה.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מי בכלל מדפיס היום תמונות?
רק תמונות מיוחדות כגון חלאקה בר מצווה וחתונה ולזה ממילא יש צלמ/ת מיוחד/ת עם מצלמה מקצועית
אבל סתם תמונות אף אחד לא מפתח היום ולכן החסרון הזה לא משנה
אני
ועוד המון.
אין כמו לדפדף באלבום תמונות (בשבת נניח..)
ולא תאמין, אבל ישנם המון משפחות בלי מחשב
אז לשמור תמונות על מחשב לא אופציה..

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
פתרונות שצריך לעכשיו - צריך עכשיו.
התייחסתי לרעיונות מהסוג של לחשוב על העולם בעוד שנים רבות, או רעיונות של לעשות משהו ציבורי דרמטי עם הרבה צלצולים.
נכון. כפי שכבר ציינו פה לפחות פעם אחת, הציבור שלנו נוטה להמתין עד לרגע שאחרי האחרון כדי למצוא פתרונות.
עכשיו אנחנו אוחזים ברגע האחרון, ויש אנשים שמשכילים להשקיף לאופק הנראה לעין ולהבין שעוד רגע נהיה ברגע שאחרי האחרון, ומכיון שכך - מעוניינים למצוא פתרון כבר עכשיו.
זה לא חייב להיות בקול רעש גדול אדיר וחזק, וזה גם לא חייב להיות בקול דממה דקה. פשוט צריך פתרון טכני ויבש, באותה רמת לחות שיש במקצוע התכנות ודומיו...

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
זה מה שהרבנים לא רצו שיקרה
שפלא יהפך לבילוי.
אלא לשימוש מינימלי של להוציא/להכניס שיחות.
ולכן לא תמצא מכשיר כשר (לא מוכשר!) שכולל נגן ומצלימה.
ולהכניס פלאפון למצלמה זה בסדר?
אם זה כל מה שהם רוצים, אז לשיטתם מצלמה היא מכשיר בילוי, לא? אז במכשיר בילוי מותר להכניס פלאפון?

לא נכון קיים אלפי משפחות עם פלפונים בלי סמסים גם באירופה וגם בארה"ב
אלפי משפחות מתוך כמה?...
יש בהחלט פלאפונים כשרים!
יש מצב שעוד לא הגיע לכל מקום, זה יחסית מושג חדש שם.
אבל בהחלט קיים
חו"ל זה מקום די גדול... מכל מקום מכשירים ללא סמס בהחלט קיימים, אבל הם בגדר 'מיעוט שאינו מצוי'. ולפי איך שאני רואה את המציאות, הם לעולם לא יהיו בגדר 'מצוי'.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הסיפור שלי נשמע כמו איזה יום שיגרתי, אבל הוא יום דרמטי לחלוטין.

קמתי לעוד בוקר שיגרתי הושטתי ידי לכיוון האוטמטי – הטלפון הסלולארי. והנה, ידי לא פגעה בשום אובייקט, חזרה ריקה, זאת אומרת, לא בדיוק. היא החזיקה במכשיר עם מקשים. כששמתי לב שאני עוברת שוב ושוב מיישומים להגדרות ומהגדרות ללוח שנה, הנחתי לו לשוב למקומו. זה היה טלפון פשוט כזה, טלפון שהוא ממש טלפון בלבד. במקום המכשיר הרגיל שיש לי, המכשיר החכם המלא וגדוש באפליקציות, באתרים וכ"ו. מה קורה פה? מי העז לעשות לי את העוול הזה? בהתחלה ממש נבהלתי מהפלאפון ה"טיפש" שבידי, אך משום מה דווקא החיסרון של הטלפון החכם גרם לי להיות חכמה יותר, ואת זה תשמעו בהמשך.

בהתחלה חשבתי "איזה מעצבן", אבל מהר מאוד מצאתי את עצמי קמה. ככה התחיל לי היום עם חצי שעה בונוס. למה בונוס? כי הרי הדבר הזה שאליו אני מושיטה את ידי בכל בוקר בעודי במיטה תופס לי פחות או יותר חצי שעה (ככה גיליתי למפרע). פתאום גם שמתי לב שאני מבחינה בכל מיני דברים ופרטים. הסתכלתי מהחלון ולא היתה לי איזו הודעה, או חדשות שיפריעו לי את השלווה. פשוט התחלתי לדבר עם הטבע (טבע =אלוקים). היתה לי תחושה מרוממת ממש.

הייתי בטוחה שיהיה לי ממש משעמם במשך היום. אז זהו, שלא. התפללתי תפילת שחרית ברוגע, ללא שום הפרעה שצייצה ברקע. הכנתי לי את האוכל וישבתי לאכול. כל לעיסה היתה לעיסה. בזווית עיני קלטתי מארון הספרים ספר "מסילת ישרים". בדרך כלל אין לי זמן לספרים, רק לעדכוני חדשות, מי נגד מי, מה בקואליציה ומה באופוזיציה. נו, אמרתי לכם, הכל בשביל להפוך אותי לחכמה יותר. אבל עכשיו אין לי הטלפון שלי, אז מה כבר אפשר להפסיד? בואי ננסה. הספר הזה ריתק אותי בצורה לא רגילה, ובסוף, כשהפסקתי, הרגשתי הרבה יותר חכמה לחיים. היו לי מחשבות חיוביות, הייתי מלאה אנרגיה ושמחה והרגשתי שיש לי צידה לדרך כדי להתחיל במסע החיים. שאלתי את עצמי למה לא עשיתי את זה קודם. איפה הייתי עד עכשיו? התשובה היתה לי ברורה. הכל בגלל הטלפון החכם שלי. בדיוק כמו פרעה, שרצה שתכבד העבודה ואנשים לא ישימו לב להתבונן ולהביט במעשיהם, וישימו עצה נגדו, כי ודאי שאם יהיה להם זמן פנוי - יהיו עושים זאת. אז הוא העמיס והעמיס עליהם עבודה, כדי שהם לא יספיקו לחשוב. עכשיו אתם מבינים כמה הטלפון הזה חכם? הוא רוצה להפוך את כולנו לטיפשים, שנתעסק איתו כל היום ולא יישאר לנו רווח לשים עצה נגדו.

עד היום אני חובקת באהבה טלפון חמוד כזה, מה שנקרא בפי כל "טלפון כשר", ויורשה לי להוסיף לו את התואר שמגיע לו באמת: "הטלפון המחכים". בזכותו נהפכתי לחכמה יותר. אני לוקחת אותו כמעט לכל מקום, אבל הוא לא שולט לי על החיים. אני חכמה יותר ממנו. הטלפון החכם מנותק מהחיים שלי לחלוטין, ברוך השם. החיים שלי נהפכו מאז לשמחים הרבה יותר.

אני יודעת שיש כאלו שקורה להם שהטלפון הולך לאיבוד, או שנשבר. אז תדעו, יש לכם הבחירה איך לראות את זה: האם להגיד "יו, כמה זה חסר לי", או לשאול את עצמכם "אולי זו הזדמנות לעשות לי את החיים הרבה יותר אמיתיים ונכונים", וסוף סוף יהיה לי זמן לעשות את מה שאני באמת רוצה כל כך. להיות חופשייה ומאושרת. כי חיים רק פעם אחת, והטלפון הפשוט והרגיל יכול לעשות את העבודה מצוין, תאמינו לי.

נ.ב. למי שזה קשה, אפשר פשוט לנסות ולראות. תנסו שבועיים-שלושה בלי הטלפון החכם לגמרי (לא להחביא בארון). אם הוא יחסר לכם כל כך - תקנו חדש. אתם תראו שהוא פשוט לא יחסר לכם.

קרדיט להידברות.

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
אבל עוול בעיני (של משרד התחבורה כן?) להעביר את כולם לטעינה ממוחשבת ובמקביל להודיע שבאיזור הצפון אין קוראי כרטיסים למכירה (ובדקתי במסוף שלהם).
לא יודעת איזה צפון את
אבל בתחנה המרכזית בחיפה קנינו 2 השבוע
ועלה 5 שקל

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
בלי להיכנס לנושא
לענין הפתרונות
אני משתמש בבלוטקארס למחשב, וחוץ מענין הפקדת השיקים שהוא בעיה,
כל האפליקציות וכו' עובדות לי מצוין..
למי שהטענה שלו שהוא נצרך בשביל אפליקציות - זה פיתרון זמין.
כמובן חוץ מענין הטאבלט...
נכון שזה הרבה פחות נח, אבל זה מחיר שאני משלם בשמחה בשביל לחיות בחברה כמו שלי.
יש עוד הרבה מחירים שאני משלם, במיוחד בחברה שהיא יותר שמרנית כמו שלי.
אבל משלם אותם בשמחה!

rachelita

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא קראתי פה את כל ההודעות.
ראיתי שהרבה כתבו שהבעיה העיקרית זה שאין אפשרות לקבל SNSים.
אני קניתי את הפלאפון הכי פשוט (עליאקספרס, 20-30 שקל) וסים טוקמן ששילמתי עליו פעם אחת.
נמצא תמיד במגירה ומיועד רק להודעות אימות ודואר וכד'.
אני יכולה לקבל הודעות בלבד, ולא לשלוח.
לדעתי לא צריך יותר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה