יש כאלו שהיהדות שלהם הולכת עם שמרנות.
כל חידוש מאיים עליהם. אני בטוחה שהיו כאלו שהוכיחו באותות ומופתים כשהמכונה נכנסה, שכביסה ידנית נקיה יותר. עד שהם ניסו פעם אחת - אבל זה לא היה עניין יהדותי.
יש טכנולוגיה שימושית, להקלת התפקוד. אין בה פאן.
ויש טכנולוגיה שהיא לא הכרחית לתפקוד ועיקרה פאן.
מזאת, שבסוג האחרון יש מי שמפחד מאד.
באופן אישי כל טכנולוגיה "כשרה" כמעט מגיעה לילדים שלי, כי לדעתי עצם האישו סביב זה לא טוב, וחלק מהלהיטות עצומה נובע מעצם איסור הדבר. אך מאחר ואני מכירה סביבי הרבה כאלו שאכן חושבים שמצלמות, נגנים וכד' לילדים ובני נוער - בדגש על בנים לומדי תורה. הם לא ראויים. אני מצידה את דעתם.
נניח שאתם צודקים וגם למכונת כביסה הייתה התנגדות,
אבל אי אפשר לדמות את הטלפון והאינטרנט למכונת כביסה,
ההתקדמות הטכנולוגית מביאה היום את ה'רע' למרחק נגיעה מאיתנו
כל מי שנצרך לזה מביא אותו במרחק נגיעה ממנו כי אי אפשר להרחיק, אבל עושים מחיצה קטנה, סוג של חסימה
אם המחיצה נופלת... או אם ילד או בוגר מצליח להפיל אותה... באותו רגע הוא חשוף לדברים קשים מאוד
לכן הקו לעת עתה של רוב הקהילות החרדיות המאורגנות, הוא להשאיר את ה'רע' רחוק מאיתנו, וזה על ידי מניעה מטכנולוגיה עד כמה שניתן.
מי שחייב חייב, וגם הוא רק עם חסימה ועוד הגבלות.
למה? למה להקשות על החיים. כדי לשמור מרחק.
אי שמירת מרחק, מקשה יותר על החיים. אומרים אלו המחנכים שעסוקים בהצלת אלו שלמגינת לב נפלו.
לכן יש פעולות הרחקה שנעשות למרות שאין בענין עצמו כל בעיה, רק ההנחה כעת שצריכים לייצר מרחק, בין מי שרוצה להישאר חרדי מוגן לבין טכנולוגיה, גם הכשרה
אני מנחש שאתם לא מבינים על מה אני מדבר, גם אני לא ממש, אבל שמעתי מכמה מחנכים שזה אמיתי לגמרי.
הרבה שהיו על הגבול צנחו להם ילדים לתהום פתאום (יותר מאלו ששמרו ופתאום ילד ברח להם...כפי שרגילים לומר שתמיד זה קורה למי ששומר יותר...)
אין ספק שהדילמה הזו, מה לעשות עם עולם מתקדם בטכנולוגיה שהיא בבסיסה בעייתית לנו, האם להישאר מאחור ולקחת סיכון שזה יברח לנו, או לבצע עידכונים יזומים, זו דילמה קשה ביותר.