קודם כל שכל אחד יעלה את המוצרים שיש להם תחליףתודה לפותח האשכול על המודעות. אין כאן מקום לדיונים על מבחני טעימות וכו' זה לא מקדם לשום מקום.
הכל ענין של ביקוש, כיום מדפי החנויות מלאים במותגים והמוצרים התחליפיים נמצאים במדף למטה. אם יהיה ביקוש מהצרכנים למוצרים חלופיים הרשתות יתחילו להביא אותם, וממילא המותגים יהיו מוכרחים להוריד מחירים והחברות הפשוטות יותר יורידו עוד יותר כדי להישאר על המדף, זהו כוח השוק.
ולכן לדעתי כדי שהאשכול יועיל ברמה המעשית, צריך לעשות טבלה של מוצרים שיש להם תחליף טוב למותגים.
מי מתנדב לעשות טבלה ולשתף אותה??
ואז בסוף ניקח את הכל ונעשה טבלה
אני אתחיל מהמוצרים שעולים לי בראש כרגע מדבר על יש חסד
א.מול טונה סטארקיסט יש את פילטונה(פער של 2 שקל ל6 יחידות ביש חסד)-אין פערי טעם -אם כבר להיפך
השני טעים הרבה יותר
ב.מול האורז הרגיל-יש את יש האורז של יש 9.90 מול 11.90-קטניות -זה ממש אותו דבר
ג.כנ"ל גם הפסטה פער של 2.90 מול 5 ש"ח -כנ"ל
ד.קפה-יש את TASTE CHOISE -ב19.90 מול 24.90 של PLATINUM(לפעמים יש מבצעים וזה משתנה
צריך לבדוק כל פעם)
ה.במבה-יש מבצע לקונים מעל 100 שקל ב1.90 במקום 3.90
ו.לחם של יש חסד-עולה 4.90 מול כמדומני-8 שקל הלחמים האחרים(פער של כמעט 100 אחוז!!)
ז.טישו של סופט עולה 13.90-ושל יש -9.90
ובקיצור מי שנמצא ביש -מגלה שכל מוצר כמעט מתחרה במותג הפרטי שלהם(יכול להיות שזה טקטיקה זמנית
ובהמשך הם יעלו את המחיר
אבל יכול להיות שהאחרים יורידו ,והפלא הוא שבזמן האחרון אני שם לב להמון חילונים שנכנסים לקנות שם
כנראה גם הם גילו את האור הזה
דרך אגב המותג הפרטי הוא לא נחלת יש בלבד
וגם עוד משתמשים בזה(כמו רמי לוי למשל)
והעיצה הכי טובה היא פשוט לנסות את כל המותגים הפרטיים של האחרים
כי לטעמי אין הפרש גדול ברוב הדברים(יש דברים שיש הבדל כמו הטיטולים למשל ששם הם באמת גרועים)
וכן על זה הדרך יש עוד המון מוצרים על זה הדרך
בנוסף תמיד כדאי לקנות אם יש שתי כמויות עדיף לקנות את הכמות הגדולה
מוביל לפערים משמעותיים בהפרש
למשל ג'ל כביסה 3 קילו מול 5 קילו יוצא פער של לפחות 10 אחוז!!(אני לא זוכר כרגע את המחיר אבל זה משמעותי
ממש