אפשר את הפרטים על הבית של טלי? עיר? טלפון?יש פסכיאטרית מאד מאד טובה
הבית של טלי
אני מאד ממליץ עליה לאבחון
את צריכה שני אבחונים - אחד פסיכולוגי, שני נוירולוג או פסיכיאטר.מישהו יודע האם אבחוני תקשורת ורופאים פרטיים מתקבלים בביטוח לאומי ובוועדות של מ. החינוך,
נכון לעכשיו..
כשיש ביד אבחון פסיכולוגי קל יותר לקבל תור מהיר בקופה לפסיכיאטר או נוירולוג. שולחים את האבחון להתפתחות הילד ולוחצים עליהם לתת תור מהיר. זה אמור להסתכם בתור אחד (ולא התחלה של תהליך ארוך ורב-תחומי) אז יותר קל להם לתת את התור. אם יש לחץ להגיש טפסים למשרד החינוך וכד' הם לפעמים מוכנים להתחשב גם בזה. אין צורך לחכות גם לדו"ח, הם כותבים אותו על המקום. (לפחות כך היה אצלנו, פעמיים. פשוט כתבו סיכום ביקור. זה ממילא לא אבחון אלא אישור האבחון הפסיכולוגי)אפשר לעשות הכלאות - פסיכולוג פרטי ועם האבחון שלו מגיעים לפסיכיאטר בקופת חולים.
עדיין יש בעיה של המתנה לפסיכיאטר.
אולי אפשר להירשם לוועדה עם אבחון אחת, צריך לדבר איתם.
כל הכבוד על השיתוף!הבת שלי אובחנה בימים האחרונים על ידי פסיכולוגית כילדה שנמצאת על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה (ASD) מה שהיו קוראים פעם אספרגר.
האם יש כאן מישהו שמכיר את המצב הזה?
אני מרגישה קצת אבודה, זה עולם חדש לחלוטין ודי מפחיד.
בשלב הראשון הבנתי שאני צריכה פסיכיאטר או נוירולוג לאבחון רפואי של המצב, כדי שאוכל להגיש מסמכים למשרד החינוך לצורך קבלת סייעת וטיפולים רגשיים ובשביל ביטוח לאומי.
בגלל שכרגע סוף השנה, וכל הועדות הסתיימו, אני צריכה לגשת בדחיפות לועדת חריגים.
מישהו אולי מכיר פסיכיאטר או נוירולוג (באופן פרטי) שמבצע אבחונים ושיהיו לו תורים זמינים בימים הקרובים?
ויותר חשוב, מישהו מכיר מכון או מקום אחר שנותן טיפולים רגשיים וקבוצות חברתיות באופן יעודי לילדים על הספקטרום, אבל נמצא בעיר חרדית או משרת אוכלוסיה חרדית? כרגע כל מה ששמעתי זה במקומות שהאוכלוסיה לגמרי חילונית ואם אשלח אותה לקבוצה חברתית זה עלול להיות בעייתי ולגרום לה אי נוחות.
כנ"ל טיפול רגשי, צריכה מטפלת שגם מתמחה בילדים על הספקטרום (כי העבודה איתם קצת שונה) אבל גם מכירה רקע דתי.
פתאום כשהוא עלה לישיבה המצב שלו מאד התדרדר. הוא ניתק קשר עם כל החברים ולאטו נשר מהישיבה. היום הוא כמעט לא יוצא מהבית.כן בטח שזה הגיוני שעלו על זה בגיל כזה!.
תפקוד גבוה מאוד קשה לאבחן בגיל קטן. ורוב הילדים בתפקוד גבוה לומדים במוסדות רגילים
יש גם ישיבות לתפקוד גבוה אבל כמובן תלוי עד כמה הוא צריך עזרה...
מי אבחן?פתאום כשהוא עלה לישיבה המצב שלו מאד התדרדר. הוא ניתק קשר עם כל החברים ולאטו נשר מהישיבה. היום הוא כמעט לא יוצא מהבית.
לצערי מאד אופייני לasdפתאום כשהוא עלה לישיבה המצב שלו מאד התדרדר. הוא ניתק קשר עם כל החברים ולאטו נשר מהישיבה. היום הוא כמעט לא יוצא מהבית.
זה אופייני גם לגיל וגם למעבר.פתאום כשהוא עלה לישיבה המצב שלו מאד התדרדר. הוא ניתק קשר עם כל החברים ולאטו נשר מהישיבה. היום הוא כמעט לא יוצא מהבית.
המרכז לאוטיזם באסף הרופא (המכון של דיצה צחור) נחשבים מובילים בתחום, אבל ההמתנה אליהם ארוכה. אם מדובר במקרה מורכב (תפקוד גבוה ו/או בת), כדאי לקבוע שם תור שיהיה לגיבוי. בינתיים אפשר לחפש אבחון אחר, אם תהיו מרוצים ממנו אפשר לבטל את התור.מחפשת המלצה על פסיכולוג קליני באזור המרכז (אפשר גם פסיכולוגית)
לגבי הבחנה של אוטיזם
לגבי הביטוח לאומי: אם זה (אבחון פסיכולוגי פרטי)+ רופא שבהסדר עם הקופ"ח? (מה שנקרא אולי: חוו''ד 2)ועדות של משרד החינוך זה יעבור
ביטוח לאומי זה יותר בעייתי
כדאי שלפחות אחד האבחונים יהיה של קופת חולים
האבחון הרפואי יכול להיעשות על ידי פסיכיאטר או נוירולוג או רופא התפתחותי. מתחת לגיל 6 לא אמורה להיות בעיה לקבל מהקופה נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי. מקסימום קצת המתנה וגם אותה אפשר לקצר, במיוחד אחרי שיש כבר אבחון פסיכולוגי. (האבחון הפסיכולוגי הוא לרוב החלק החשוב אז אם עושים אחד מהם פרטי, עדיף שזה יהיה הפסיכולוגי. זה גם החלק שהכי קשה לקבל בקופה)מהתפתחות הילד נואשתי - אין מצב להוציא מהם אבחנה של ASD
וללכת לפסיכיאטר מהקופה עם האבחון ג"כ לא אפשרי כי מקבלים מגיל 6
חודש אחד של גמלת ילד נכה מכסה את הנוירולוג הפרטי הכי יקר.אני מתלבטת אם להצטרף לביטוח המקסימלי בקופ"ח כדי ללכת לרופא בעוד חצי שנה (נוירולוג/ פסיכיאטר) שבהסדר - רק אם זה קביל לבט"ל...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: