אוטיזם? אספרגר? איזו מילה מפחידה...

• פותח הנושא tovat
  • פורסם בתאריך

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
אנחנו שרופים בהתפתחות הילד וכשיום אחד בקשתי מהם הפניה לאבחון תקשורת הרופא התפתחותי התקשר אלי
ואמר לי שאין לילד בעיית תקשורת וכשהם הסיקו שאני מחפשת אבחנה - כל הצוות בהתפתחות הילד 'מחק' אותנו.

אני לא יכולה להציג להם את האבחון:
1. כמו שרשמתי הם חשדניים כלפנו וכבקשתי מהם אישור ללכת לנוירולוג נוסף /פסיכיאטר הם חפרו לי למה אני צריכה
2. הם יכולים למצוא פרצות באבחון
3. אמרו לי שעדיף מסמך אחד מקופ"ח - ונויורולוג זה דרך התפתחות הילד שכבר טען את טענותיו ולפסיכיאטר א"א מתחת לגיל 6
לכן שאלתי לגבי חוו"ד שניה שזה אמין יותר מפרטי לגמרי (מבחינת בט"ל) אבל יכול להיות מקצועי יותר ופחות אינטרסנט
מנוירולוג של הקופה ולגבי םסיכיאטר חוו"ד שניה כי כן יכולים לקבל פחות מגיל 6

יש לך שם של נוירולג רציני פרטי שקביל לגמרי בבט"ל?

תודה וסליחה על הבלגן הרצ"ב (למעלה)
סליחה שאני שואלת, אבל מה מטרת האבחנה? זה בשביל הזכויות או כי אתם באמת חושבים שפספסו בעיה אמיתית?
אצל ילדים בתפקוד גבוה יש לא מעט סיפורים על זה שנפנפו אותם באבחונים בגיל צעיר, כי באמת לא כולם יודעים לאבחן, אבל כשמגיעים לקופה עם אבחון רציני הם לא ממשיכים להתעקש.
גם אותו נוירולוג שפסל בעבר, בהחלט יכול להיות שישנה את דעתו אם יראה אבחון.
אין לקופת חולים עניין למצוא פרצות ולעשות דווקא. אפשר להבין שרופא לא רוצה לחתום על אבחנה שנראית לו שגויה, אבל אין סיבה שהוא יחפש למה לפסול.
אולי יהיו יותר חשדנים אם עשיתם רושם שאתם רוצים אבחנה גם אם היא מזויפת, או שיש הרבה אנשים כאלו בסניף שלכם. אבל אם זה לא המצב, לא חסרים הורים שמנגז'ים כי הם בטוחים שיש לילד שלהם בעיה ואף אחד לא עלה עליה. גם אם נמאס להתפתחות הילד לשמוע מכם זה לא אומר שהם לא יקבלו אבחון שתביאו ממקום אחר.

בכל אופן, אם אתם חושבים שבאמת יש בעיה שלא עלו עליה, לכו דווקא לפסיכולוג מומחה. האבחון המקיף נעשה בדרך כלל אצל פסיכולוגים. אחרי שתהיה תשובה אפשר יהיה לחשוב מה עושים עם האבחון השני בהתאם.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
רוצה להוסיף,
אבחונים למיניהם (נוירולוג/פסיכיאטר/פסיכולוג)
הם לא בדיקות דם ולכן התוצאה שלהם היא לא חד משמעית.
אם אבחנו לכם את הילד כ-ASD תהנו מהקצבה הנדיבה של הביטוח לאומי
אבל--
זה לא אומר שבאמת זאת האבחנה של הילד/ה שלכם.
למשל, ילדים עם הפרעת ויסות יכולים להיחשד ו/או לקבל אבחנה של תקשורת .
חשוב לדעת כדי לתת מענה אמיתי.
לפעמים ה"תוית" שמדביקים לילד/ה היא במקום טיפול מתאים.
לפעמים מסתפקים בטיפול תרופתי,
והרבה פעמים שולחים למסגרת חינוך מיוחד
ומצדיקים כל התנהגות או מתרצים אותה לפחות בזה שיש לו "תקשורת"..
בעיות התנהגות וויסות רגשי ניתנים לטיפול ע"י הדרכה מקצועית להורים בבית.
כנ"ל בעיות חברתיות, הימנעויות, חרדות ונטישת המסגרת החינוכית.
אל תשלימו עם זה.
צריך להיות חובבן או מזיד כדי לזהות הפרעה בויסות חושי בתור אוטיזם. זה מאפיין נפוץ אבל זה רק אחד מכמה מאפיינים שצריכים להיות כדי לתת אבחנה.
במצבים שהם באמת גבוליים, הילד אמור להיתרם מטיפול שמותאם לאוטיזם גם אם אפשר להתווכח אם הוא עבר את הרף או לא.

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אנחנו שרופים בהתפתחות הילד וכשיום אחד בקשתי מהם הפניה לאבחון תקשורת הרופא התפתחותי התקשר אלי
ואמר לי שאין לילד בעיית תקשורת וכשהם הסיקו שאני מחפשת אבחנה - כל הצוות בהתפתחות הילד 'מחק' אותנו.

אני לא יכולה להציג להם את האבחון:
1. כמו שרשמתי הם חשדניים כלפנו וכבקשתי מהם אישור ללכת לנוירולוג נוסף /פסיכיאטר הם חפרו לי למה אני צריכה
2. הם יכולים למצוא פרצות באבחון
3. אמרו לי שעדיף מסמך אחד מקופ"ח - ונויורולוג זה דרך התפתחות הילד שכבר טען את טענותיו ולפסיכיאטר א"א מתחת לגיל 6
לכן שאלתי לגבי חוו"ד שניה שזה אמין יותר מפרטי לגמרי (מבחינת בט"ל) אבל יכול להיות מקצועי יותר ופחות אינטרסנט
מנוירולוג של הקופה ולגבי םסיכיאטר חוו"ד שניה כי כן יכולים לקבל פחות מגיל 6

יש לך שם של נוירולג רציני פרטי שקביל לגמרי בבט"ל?

תודה וסליחה על הבלגן הרצ"ב (למעלה)
כמה דברים על הבלגן,
א. תנסו לשאול את טובי מעזר מציון. יש לה מידע על מאבחנים, אולי גם על נוירולוג או פסיכיאטר?
ב. אני לא חושבת שזה משנה תחת איזו מטריה קיבלתם את התור ואיך שילמתם עליו, אם זה פרטי או חוות דעת שניה, המשנה הוא מי המאבחן. ואם הוא ידוע ברצינותו, זה אמור לעבור. יש כאלו שעובדים גם בקופה וגם פרטי.
ג. יש פסיכיאטרים לגיל הרך. אני לא יודעת איך מגיעים אליהם מהקופה, אנחנו היינו באחד המרכזים הרפואיים, ביחידת פסיכיאטריה לגיל הרך.
ד. צריך למצוא פתרון לנושא התפתחות הילד. הרי תצטרכו אותם בשביל לקבל טיפולים קבועים.
ה. בקופה, הרופא ילדים מעדכן את האבחנה בתיק הרפואי. אני לא יודעת אם זה משנה לו ממי האבחון.
ו. יש נוירולוגים בכלל בקופה, לא דרך התפתחות הילד. (הרבה מהם לא מקצועיים בכלל) אולי אפשר לקבוע תור לאחד כזה, אפילו לחפש במקומות רחוקים תור קרוב ולנסוע רחוק.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
ה. בקופה, הרופא ילדים מעדכן את האבחנה בתיק הרפואי. אני לא יודעת אם זה משנה לו ממי האבחון.
ו. יש נוירולוגים בכלל בקופה, לא דרך התפתחות הילד. (הרבה מהם לא מקצועיים בכלל) אולי אפשר לקבוע תור לאחד כזה, אפילו לחפש במקומות רחוקים תור קרוב ולנסוע רחוק.
ה -למיטב ידיעתי בשביל להגדיר בקופה אבחנה ולקבל את כל הזכויות המתלוות, צריך הכרה של בט"ל. אז זה חוזר לשאלה במה בט"ל מכיר.
ו - נוירולוג מבוגרים בקופה לא מקבל ילדים למיטב ידיעתי. אני לא בטוחה גם שהוא עונה להגדרת "מומחה לנויורולוגיה והתפתחות הילד" שרשאי לאבחן.

chaia

משתמש מקצוען
ה -למיטב ידיעתי בשביל להגדיר בקופה אבחנה ולקבל את כל הזכויות המתלוות, צריך הכרה של בט"ל. אז זה חוזר לשאלה במה בט"ל מכיר.
ו - נוירולוג מבוגרים בקופה לא מקבל ילדים למיטב ידיעתי. אני לא בטוחה גם שהוא עונה להגדרת "מומחה לנויורולוגיה והתפתחות הילד" שרשאי לאבחן.
בקופ"ח עצמה לא בהתפתחות הילד יש נויורולוג ילדים

יראת גאולה

משתמש מקצוען
ה. אני לא חושבת שזה נכון. אבל אולי אני טועה.
ו. יש בקופה נוירולוג ילדים, שהוא גם מומחה כנ"ל להתפתחות הילד, והוא רשאי לאבחן. זה אותו בעל מקצוע אליו עשויים ללכת כדי לאבחן קשב וריכוז.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
בקופ"ח עצמה לא בהתפתחות הילד יש נויורולוג ילדים
ה. אני לא חושבת שזה נכון. אבל אולי אני טועה.
ו. יש בקופה נוירולוג ילדים, שהוא גם מומחה כנ"ל להתפתחות הילד, והוא רשאי לאבחן. זה אותו בעל מקצוע אליו עשויים ללכת כדי לאבחן קשב וריכוז.
אולי זה רק במאוחדת? כשחיפשתי נוירולוג ילדים לעניין אחר לא מצאתי ואמרו לי שרק דרך התפתחות הילד. זה לא בדיוק אותו תהליך כמו דברים אחרים בהתפתחות הילד, אבל הם יושבים בהתפתחות הילד וקביעת תורים היא דרכם.
אמנם עברו כמה שנים מאז הפעם האחרונה שעשינו את זה, אבל אני די בטוחה שהבאנו לקופ"ח את הטפסים מבט"ל בשביל ההכרה.

chaia

משתמש מקצוען
אולי זה רק במאוחדת? כשחיפשתי נוירולוג ילדים לעניין אחר לא מצאתי ואמרו לי שרק דרך התפתחות הילד. זה לא בדיוק אותו תהליך כמו דברים אחרים בהתפתחות הילד, אבל הם יושבים בהתפתחות הילד וקביעת תורים היא דרכם.
אני יודעת לגבי כללית לא לגבי מאוחדת.

יראת גאולה

משתמש מקצוען
נראה לי שזה תלוי במקום. יש נוירולוגים שיושבים בהתפתחות הילד ויש כאלו בכל מיני מקומות.
וגם אם זה בהתפתחות הילד, השואלת יכולה לפנות להתפתחות הילד לקבל נוירולוג בעיר אחרת.
גם בכללית היינו אצל נוירולוג שיושב בהתפתחות הילד (במקרה הוא גם היה גרוע וחסר ידע). קביעת התור הייתה דרך קביעת תורים רגילה. אבל יש הרבה שלא.

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בעיות התנהגות וויסות רגשי ניתנים לטיפול ע"י הדרכה מקצועית להורים בבית.
כנ"ל בעיות חברתיות, הימנעויות, חרדות ונטישת המסגרת החינוכית.
אל תשלימו עם זה.
איך מטפלים בבעיות הנ"ל?

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
בלאומית הספיק האבחון של הפסיכולוג כדי לקבל הכרה ב ASD
בקשר לנוירולוג, אנחנו עשינו אבחונים פרטיים גם של הפסיכולוג וגם של הפסיכיאטר. המליצו לנו ללכת לנוירולוג מהקופה כדי שהביטו"ל יראה אבחון אחד מהקופה.
כנראה נפלנו על אחד מקובע, הוא אמר שאין שום בעיה עם אבחונים פרטיים ולא צריך אבחון נוסף של נוירולוג ושהביטו"ל חייב לקבל גם את הפרטיים. ולא הסכים בשום פנים ואופן לעשות עוד אבחון.
(ב"ה אנחנו הגשנו ממש בתחילת המלחמה בחשש כבד כי הועדה אצלינו נקראת קשוחה. בסוף בסיעתא דשמיא עצומה כנראה בגלל הבלגן של המלחמה העבירו את התיק שלנו לעיר אחרת ותך שבוע וחצי מאז שהגשנו את הבקשה כבר קיבלנו את התשלום כולל רטרואקטיבי)
אולי כדאי לציין, הגשנו "מכתב הורים" שבו סיפרנו את כל התהליך שעברנו עם הילדה, כולל תאריכים של טיפולים רגשיים, פגישות עם פסיכולוגים שעברנו במשך השנים וכו'

פלונית.

משתמש רשום
יש לכם המלצה על פסיכיאטר/נוירולוג מקצועי שלא מסומן וקביל לבט"ל?

פלונית.

משתמש רשום
ש.ב.א
אם מותר לי לשאול?
באיזה גיל אובחנה הבת שלכם?
ומכתב הורים זה מכתב רשמישל הבט"ל? או מכתב שאתם כתבתם?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה