סליחה שאני שואלת, אבל מה מטרת האבחנה? זה בשביל הזכויות או כי אתם באמת חושבים שפספסו בעיה אמיתית?אנחנו שרופים בהתפתחות הילד וכשיום אחד בקשתי מהם הפניה לאבחון תקשורת הרופא התפתחותי התקשר אלי
ואמר לי שאין לילד בעיית תקשורת וכשהם הסיקו שאני מחפשת אבחנה - כל הצוות בהתפתחות הילד 'מחק' אותנו.
אני לא יכולה להציג להם את האבחון:
1. כמו שרשמתי הם חשדניים כלפנו וכבקשתי מהם אישור ללכת לנוירולוג נוסף /פסיכיאטר הם חפרו לי למה אני צריכה
2. הם יכולים למצוא פרצות באבחון
3. אמרו לי שעדיף מסמך אחד מקופ"ח - ונויורולוג זה דרך התפתחות הילד שכבר טען את טענותיו ולפסיכיאטר א"א מתחת לגיל 6
לכן שאלתי לגבי חוו"ד שניה שזה אמין יותר מפרטי לגמרי (מבחינת בט"ל) אבל יכול להיות מקצועי יותר ופחות אינטרסנט
מנוירולוג של הקופה ולגבי םסיכיאטר חוו"ד שניה כי כן יכולים לקבל פחות מגיל 6
יש לך שם של נוירולג רציני פרטי שקביל לגמרי בבט"ל?
תודה וסליחה על הבלגן הרצ"ב (למעלה)
אצל ילדים בתפקוד גבוה יש לא מעט סיפורים על זה שנפנפו אותם באבחונים בגיל צעיר, כי באמת לא כולם יודעים לאבחן, אבל כשמגיעים לקופה עם אבחון רציני הם לא ממשיכים להתעקש.
גם אותו נוירולוג שפסל בעבר, בהחלט יכול להיות שישנה את דעתו אם יראה אבחון.
אין לקופת חולים עניין למצוא פרצות ולעשות דווקא. אפשר להבין שרופא לא רוצה לחתום על אבחנה שנראית לו שגויה, אבל אין סיבה שהוא יחפש למה לפסול.
אולי יהיו יותר חשדנים אם עשיתם רושם שאתם רוצים אבחנה גם אם היא מזויפת, או שיש הרבה אנשים כאלו בסניף שלכם. אבל אם זה לא המצב, לא חסרים הורים שמנגז'ים כי הם בטוחים שיש לילד שלהם בעיה ואף אחד לא עלה עליה. גם אם נמאס להתפתחות הילד לשמוע מכם זה לא אומר שהם לא יקבלו אבחון שתביאו ממקום אחר.
בכל אופן, אם אתם חושבים שבאמת יש בעיה שלא עלו עליה, לכו דווקא לפסיכולוג מומחה. האבחון המקיף נעשה בדרך כלל אצל פסיכולוגים. אחרי שתהיה תשובה אפשר יהיה לחשוב מה עושים עם האבחון השני בהתאם.