למה את קוראת מטפל קליני?
גם "סתם" מטפלים רגשיים יכולים מאד להועיל. מה שחשוב זה ניסיון והתמקצעות בעבודה עם מתבגרים על הרצף. (כמובן מטפלים עם הסמכה מקצועית ולא מישהו שקורא לעצמו מטפל רגשי, אבל לא חובה דווקא פסיכולוג)
נראה לי שמה ששייך פה זה קלינאי תקשורת לעניין התקשורת הנכונה, וטיפול רגשי לעניין המוצפות. (קלינאי תקשורת גבר זה בעיה, אין כמעט כאלו. תשקלו בכל זאת טיפול אצל אישה, זה יכול להיות במסגרת קבוצתית או טיפול לשניים ביחד)
אפשר לנסות לפנות למסגרות תקשורת באזורכם ולשאול מי המטפלים אצלם, אולי הם יסכימו לקבל פרטי. אלו בדרך כלל אנשי המקצוע עם הניסיון המתאים. אפשר לברר גם בישיבות תיכוניות עם כיתות תקשורת, גם שם מעדיפים מטפלים גברים.
טיפול רגשי לקשיים רגשיים וטפול בתקשורת לילדי תקשורת הם 2 דברים נפרדים!!
זה נכון שבד"כ לילדי תקשורת יש - כתופעת לוואי - גם קשיים רגשיים, וזאת כתוצאה מהקושי התקשורתי שלהם.
אבל זה לא "ה"בעיה שלהם.
וגם, טיפול רגשי לא מתאים בדרך כלל לילדי תקשורת. (יש כאלה שסוברים שיכול אפי' להזיק במקרים מסויימים).
בדרך כלל מטפל רגשי יקח את הילד לעולמו הרגשי וינסה 'לטייל' איתו שם, מה שילד תקשורת לא יבין מה רוצים מהחיים שלו. הוא לא שם ולא מבין כ"כ את ה'שפה'. זה רק יכול להגביר אצלו את החרדה מהחיים שכבר ממילא קיימת אצלו.
ילד תקשורת צריך בעיקר טיפול מותאם לתקשורת, ויחד עם זה, טיפול רגשי כשיש צורך לטפל בו רגשית עד כמה שמתאים בשבילו.
זה נכון ש'אבחון' תקשורת היא אמנות מיוחדת שבד"כ מטפלים רגשיים לא מזהים את זה מיד, מטפל רגשי מומחה אמור לזהות שהילד לא 'זורם' איתו, משהו נתקע שם, וזה אמור להיות דגל אדום.
זה גם נכון שמאבחני תקשורת במגזר החרדי הם מועטים, אבל יש. ואותו דבר גם מטפלי תקשורת.
ישנה אגב מגמה חיובית בנושא הזה כשלאחרונה מכשירים יותר ויותר מטפלים מקצועיים במגזר שלנו.
כדאי תמיד להתייעץ עם המחנכים הפורסמים (הרב משה בלוי, הרב פינק, הרב רפאל גריינימן וכו'), הם בד"כ מפנים לאבחון לאדם שנראה להם נכון.
בברכה ובהצלחה.