גם אצלי פעם היה משפחתון כזה.הבת שלי במשפחתון ושם הפכו את הסדר
ב 11:30 לפני השינה אוכלים כריך עם פרי
וב 14:30 שהם קמים אז הם אוכלים את הארוחה העיקרית
יש לך כמה וכמה דברים טובים:
1. אם הם אכלו ב8:30 ארוחת בוקר כמה הם רעבים עד 11:30 ע"מ לאכול את הארוחה העיקרית?
2.למערכת העיכול הרבה יותר בריא לישון עם קיבה לא מלא עד גדותיה..(ראו את הספר לחיים בריאים של הרב אסחייק)
3.לגננת הרבה יותר קל, היא לא בלחץ שהאוכל יהיה מוכן על הבוקר, אלא בזמן של השינה היא גומרת להכין וככה זה טרי מהרגע ולהרגע (ולא צריך לחמם במיקרוגל) וגם היא מגיע עם יותר סבלנות כי היה לה הפסקת מנוחה והיא לא בלחץ שיגמרו לאכול כבר כי היא רוצה שהם ילכו לישון ויהיה לה שקט
אני לא מרוצה ומעולם לא הייתי.@מלפפון
לא יודעת אם את מרוצה מהמשקל שלך או לא.
בכל מקרה, אני מניחה שאת יודעת שהרגלי שבע ורעב וכמויות אכילה הם נרכשים, ומשתנים.
לדוגמה, בעבר אכלתי צלחת אחת לארוחה וזהו, נגמר.
כשנכנסתי למשפחה חדשה לאט לאט השתנו ההרגלים...
או שהוא באמת רעב.אצלנו יש סלוגן בבית. "אוכלים כשרעבים, לא כשמשעמם".
אתה לא רוצה ירק/ פרי? אולי אתה לא באמת רעב?
בבקשה, יש לחם. לא צריך עוגות.או שהוא באמת רעב.
וצריך אוכל!!
נראה לי מלפפון התכוונה לכך שאולי ההצעה של ירק/פרי לא ממלאת את הצורך בפחמימה.בבקשה, יש לחם. לא צריך עוגות.
ולכן אסתי אמרה שתציע לחם במקרה כזה.נראה לי מלפפון התכוונה לכך שאולי ההצעה של ירק/פרי לא ממלאת את הצורך בפחמימה.
לגמרי...יתכן ואת הילדים שלך יספק חצי תפוח, אצלי חוזרים מהגנים רעבים, ארוחת ביניים יכולה לכלול בכיף 2-3 פרות לכל אחד, ואם אני יחלק עוד - יאכלו עוד. אז כן, לא תמיד מצליחה לספק את התצרוכת המטורפת הזו, ובהחלט יש ימים שמסתפקים בבייגלאך...
(כל זה לחלוטין לא על חשבון ארוחת ערב דשנה כשעה אח"כ....)
העניין של לאכול שרוול בסקוויטים, בעיני זו לא התמכרות כמו שזו תרבות אכילה.
לי אגב יותר אכפת לראות שהילדים אוכלים שלוש בננות ברצף,
זה ברור, אבל את אותה הגבלה ששמים על חטיף שהוא לרוב לא משביע בכלל, אפשר לשים גם על בננה או תפוח, לא? אם נקודת השובע היא הנושא, היא הנושא. אם בריאות היא הנושא, היא הנושא. אם שיקול כלכלי הוא הנושא- כדאי לבדוק אם באמת עולה זול יותר לצרוך חטיפים. וזה כבר בלי להתייחס לתופעות הלוואי של אכילת חטיפים על בסיסי יומיומי: עצבנות, משיכה למתוק, היפראקטיביות, חורים בשיניים ועוד.לי אגב יותר אכפת לראות שהילדים אוכלים שלוש בננות ברצף, מאשר שהם גומרים חבילה קטנה של כל חטיף שהוא. זה עניין של הקניית הרגלים, וחשוב לי שהילדים ילמדו שלא צריך לאכול המון כדי להנות מהאוכל, אלא מספיק קצת ולשים לב לנקודת השובע. סתם הערת אגב.
ברור שזו תרבות אכילה. ובדיוק לכן לפעמים אעדיף לתת להם בסקויטים מאשר בננות, כי מהם הם לא מתלהבים אותו דבר, אפילו שזה יותר בריא.רגע, אז זו גם תרבות אכילה.
ילד שאוכל שני ביסקוויטים ושבע מזה, אבל בבננות גם שתיים לא מספיקות לו- נשמע כמו ילד שהבננות פשוט נורא נגישות לו
ושוב, אני אומרת מבדיקה של מחירי מוצרי מזון, שלקנות פירות וירקות בסבירות הגיונית לרוב לא עולה יותר יקר מלקנות חטיפים היות ומחטיפים אוכלים יותר.
את יודעת שאצל רוב הילדים זה הפוך, כן?ברור שזו תרבות אכילה. ובדיוק לכן לפעמים אעדיף לתת להם בסקויטים מאשר בננות, כי מהם הם לא מתלהבים אותו דבר, אפילו שזה יותר בריא.
הלואי שזה היה כה חד משמעי. בפועל הדברים האלה אם קשורים אז קשורים רק בטווח רחוק.1. יותר זול לי לתת להם המון פירות וירקות, מאשר שכל שבוע ילד אחר יהיה מקורר \ גרון \ אוזניים. במקרה הטוב רק אחד בכל פעם...
הלואי שזה היה כה חד משמעי. בפועל הדברים האלה אם קשורים אז קשורים רק בטווח רחוק.
לא תמיד ולא בהכרח יש קשר בין מצב התזונה למצב הבריאותי. בטח לא במידי.
כן. אני ניסיתי, והיות והברכה שרויה בדברים הסמויים מהעין אני לא משתפת בתדירות בה הילדים שלי פוגשים רופא - לעומת התזונה שלהם, שאני לא מצליחה להקפיד על האיכות שלה.ניסית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: