דיון אגודת הסופרים החרדים

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מאז שפתחתי הוצאה לאור קיבלתי פניות של כותבים המעוניינים להוציא ספר לאור.
כמובן תמיד אני שמחה לייעץ מניסיוני.

אני חושבת שעולם הכתיבה והספרות מכיל גוונים שונים:
1. יש מחשבה שזה מקום בו ניתן להרוויח כסף.
2. מימוש עצמי, מקום לביטוי כשרונות.
3. רצון לקבל במה לשנות את העולם.
4. שאיפה להעביר הלאה ידע.
5. ספר זה כרטיס כניסה יוקרתי לעולם עצמאי.
6. הספר עצמו, שמגיע לקוראים פוטנציאלים שמחכים לקרוא.

כל הסעיפים נכונים, אבל בניגוד למה שנהוג לחשוב, כיום בדור שלנו נדיר מאוד למצוא מישהו שיסתכל לכיוון שלנו, הכותבים.

לכן, את עיקר העבודה, הכותבים צריכים לעשות בעצמם. וזה תהליך מאוד אמיץ, שדורש הרבה דלק והרבה סיבות טובות לעשות את זה.

לגבי כסף - בדרך כלל רק סופרים שיש להם קהל נאמן או יכולת שיווק וכמובן סיעתא דשמיא - יכולים להרוויח.

השאר - מתנדבים או תורמים. זה לא כל כך נורא להתנדב ולתרום, במידה ואדם מודע שזו אפשרות מתקבלת על הדעת ומנמיך ציפיות ובא מתוך גישה אלטרואיסטית ונדיבה, ומתוך רצון לשנות ולשפר את העולם, אות שיקראו את כתביו. וכמובן מתוך אמונה שה' מנהל את הכל וה' רוצה שאנשים יפעלו ויצאו לאור.

חשבתי כמה טוב אם תוקם אגודה לסופרים וכותבים חרדים.

אגודה זה ארגון משותף של חברים שכולם שווים. אין היררכיה אלא כל אדם נוטל חלק ומשתתף מהמקום בו הוא יכול/צריך לתרום או לקחת.
האגודה יכולה לפעול בכך שהיא תתן לחברים יכולת להתאגד ולסייע זה לזה.
אגודת הסופרים העבריים, לדוגמה, (נראה לי) מפעילה בין היתר כנסים בהם הסופרים מגיעים ומציגים את הספרים שלהם.. בנוסף יש אפשרות לתמוך, לעזור במכירות או בפרסום ועוד...

תחשבו על אגודה שמפרסמת בעיתונות רשימת ספרים חדשים...
המפעילה חוגי בית אליהם ניתן להזמין סופרים לפי בחירה שימכרו שם את הספרים שלהם ויתנו הרצאה/דיון/ פעילות.
וכן ספריות יכולות להזמין סופרים להרצאות ולהציג את הספרים שלהם.
אגודה כזו יכולה להיות לעזר לכולם.

לשם כך צריך שהיא תהיה שיתופית, אין כאן רווח לאדם ספציפי אלא כל אדם תורם את חלקו.
בשביל אגודה כזו צריך שהחברים שנרשמים באגודה, מוכנים לבוא מתוך תחושת שותפות ורצון לתרום מהיכולת שלהם.
צריך להקים אתר מסודר של האגודה וכנראה להירשם כאגודה.

אמנם זה רעיון שאני מעלה לכאן אבל אני לא רואה את עצמי כאחראית או מנהלת האגודה. היא כאמור שיתופית. במידה ויש הוצאות הן מתחלקות בין כולם... מה שיכול להוזיל עלויות אבל דורש רצון טוב ואמונה בשיתוף פעולה כמשהו שיכול לקדם את עולם הכתיבה החרדי.

מוזמנים לכתוב איך אתם רואים את הדברים. מי יכול להקים אתר לאגודה, ואם אתם רואים בה פוטנציאל כלשהו ותרצו להצטרף ובשלב זה לתרום (לא כסף, הכוונה לתרום רצון טוב) כדי שהיא תתבסס.

אגב, כיום יש אפשרות לכל אדם להוציא ספר לאור ולעלות אותו בחינם למכירה באתר בוקפוד שזה אתר שקצת מגשים את החזון של: 'כל אחד יכול לכתוב ספר'. (יש את העלות של הגהה, עימוד וכריכה וכמובן שיווק כך שזה לא חינם, וכמובן עדיף להוציא לאור בדרך המקובלת).

אגודה לסופרים חרדים היא דבר מתבקש דווקא בגלל ההזדמנויות המדהימות שיש כיום בעולם המתקדם שמוכיח שניתן להגשים חלומות ב"ה.

חי מינץ

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
רעיון טוב.
אבל מה ההגדרה לסופר?
מי שהוציא כבר ספר?
מי שכותב בעיתון?

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
רעיון טוב.
אבל מה ההגדרה לסופר?
מי שהוציא כבר ספר?
מי שכותב בעיתון?
חברי האגודה יכולים להחליט מי נקרא סופר,
מבחינתי כל אדם שמתכנן להוציא לאור ספר נקרא סופר.

חשוב לי לציין שאפשר להקים את האגודה בלי קשר אלי.
הדיון פתוח לכולם, אגודה זה דבר שיתופי בלי קשר לאדם זה או אחר. למרות שאשמח להשתתף ולתרום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה