אבל אשמים אנחנו...

מצב
הנושא נעול.

אישה

משתמש רשום
היה לי השבוע מקרה - ביתי בת ה 6 בגן חובה - ביקשה ללכת לבד הביתה - כמו הרבה חברות שלה וכמו שציינה תקוה שאמרו לה שילדות בגן חובה יכולות ללכת לבד הביתה.
נתתי לה אישור ח''פ לחזור עם חברה שהיא שכנה שלנו.
כשבאה הביתה - שאלתי אותה דרך איפה הם הלכו - היא עונה לי תשובה שהשאירה אותי ב-ה-ל-ם ומבחינתי היה לה נס!!! לאור סיפורים ששמעתי לאחרונה בעירנו.
היא מספרת לי בשיא השלווה שהיה טרקטור על הכביש שחפר והיו שם ערבים אז הם נכנסו לתוך חניון של בנין מסוים (2 ילדות בגיל 6!!!) והלכו לאורך החניון האפל החשוך והשומם...
עד שהיגיעו לצד השני של הרחוב. כל מילה נוספת מיותרת! וד''ל
הורים יקרים!
שימו לב היכן ילדכם מסתובבים.

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שכנתי, עובדת פעמיים בשבוע בשעות אחרה"צ. בד"כ היא משיגה בייביסיטר בוגרת שמשגיחה על 2 הילדים (כמעט שנה ושנתיים ורבע) אבל כשהבייביסיטר לא יכולה, אחותה, ילדה בכיתה ה', באה לשמור במשך 4 שעות. וזה קורה המון. נכון שהילדה בוגרת, אבל לדעתי זה 'גדול עליה' בפרט שבבית אין קו טלפון ואת הנייד האמא לוקחת.

השבוע היה לה מקרה שאמרתי לאמא שהיא צריכה לעשות סעודת הודיה.
הילדה (בת כמעט שנה) זחלה והכניסה לפה אבן קטנה (אין לאמא מושג מאיפה...) היא החלה להשתעל והדודה המסורה ניסתה להרים אותה, לדפוק על הגב שלה כך דקה ארוכה

הדודה היתה חסרת אונים. מצד אחד חששה להשאיר את הילדה לבד ומצד שני רצתה להזעיק עזרה. היא התבלבלה לגמרי, כשקראה לי אחרי דקה ארוכה מידי גיליתי ילדה כחולה שממש נחנקה.
בניסים עשיתי לאחרונה קורס מע"ר יסודי וידעתי איך לפעול...

יחשבאף

משתמש מקצוען
אני לא רומה להפחיד אבל גם ילדים גדולים יותר צריך מאוד לשים לב איך הולכים.
הבן שלי הכיתה ג' חוזר הביתה לבד מלימודי אחה"צ בשעה ארבע וחצי יחד עם חבריו.
בימים האחרונים הם מתלוננים ששתי בחורות חילוניות מציקות לילדים מהחיידר בדרך הביתה.
מסתבר ששתי בנות (כנראה במקור מבתים דתיים) נכנסות לשטח החיידר וממתינות להם שיצאו ומציקות להם.
אציין שצוות החיידר טיפל והגיש תלונה במשטרה ומאז הן לא נכנסות אלא יושבות על ספסל בשביל שליד החיידר ומחכות שהילדים יעברו.
אתמול חיכיתי ליד החיידר לבנים שלי וראיתי במו עיני מה קורה ופשוט נארתי שם לעמוד עד שכל הילדים עברו.
וחשבתי על האמהות האלו שלא יודעות מה הילדים שלהם עוברים בדרך הביתה.
אני ובעלי החלטנו שאנחנו מטפלים בתופעה בכל חומרת הדין עד שיסלקו אותן משם, אבל כרגע בעלי בחו"ל.
בינתיים יש לי ממש חשק לבוא לשם כל יום בשעה הזו כדי לתת לכל הילדים את האפשרות לעבור וכדי לייבש את הבחורות האלה.
למה אני מספרת את כל זה? כדי שתהיו מודעים מה הילדים שלכם עוברים בדרך הביתה וכמה צריך לשמור עליהם גם כשהם בני שמונה ותשע ויותר.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יחשבאף;2247072:
בימים האחרונים הם מתלוננים ששתי בחורות חילוניות מציקות לילדים מהחיידר בדרך הביתה.
מסתבר ששתי בנות (כנראה במקור מבתים דתיים) נכנסות לשטח החיידר וממתינות להם שיצאו ומציקות להם.
אציין שצוות החיידר טיפל והגיש תלונה במשטרה ומאז הן לא נכנסות אלא יושבות על ספסל בשביל שליד החיידר ומחכות שהילדים יעברו.
אתמול חיכיתי ליד החיידר לבנים שלי וראיתי במו עיני מה קורה ופשוט נארתי שם לעמוד עד שכל הילדים עברו.
אני ובעלי החלטנו שאנחנו מטפלים בתופעה בכל חומרת הדין עד שיסלקו אותן משם, אבל כרגע בעלי בחו"ל.
בינתיים יש לי ממש חשק לבוא לשם כל יום בשעה הזו כדי לתת לכל הילדים את האפשרות לעבור וכדי לייבש את הבחורות האלה.
למה אני מספרת את כל זה? כדי שתהיו מודעים מה הילדים שלכם עוברים בדרך הביתה וכמה צריך לשמור עליהם גם כשהם בני שמונה ותשע ויותר.

מסכנות הבחורות!
כנראה יש להן רקע קשה, וצריך לטפל ולתת להן חום ואהבה.
ניסית להציע להן לשתות?

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י מלפפון;2247351:
מסכנות הבחורות!
כנראה יש להן רקע קשה, וצריך לטפל ולתת להן חום ואהבה.
ניסית להציע להן לשתות?

מלפפון, גם מי שמסכן זה לא סיבה למסכן אחרים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י efrat1;2247354:
מלפפון, גם מי שמסכן זה לא סיבה למסכן אחרים.

כדי שלא תמסכנה אחרים, תנו להן הזדמנות לעשות זאת.

היחס הזה כלפיהן, רק גורם להן להמשיך.
כוס מים אחת, והפניה לגורמים מתאימים תשדרג את חייהן וחיי ילדי החיידר.

אם את דווקא מתעניינת, אני יכולה לשלוח לך במייל מכתב של ילדה כזו שהיתה ברחוב, וניצלה ברגע האחרון.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני ממש לא מבינה את האשמה הקולקטיבית הזו.
זכותי כאמא המכירה את ביתה ואת תנאי הדרך להחליט אם היא מסוגלת ללכת לבד או זקוקה לליווי.

הבעיה תלויה ועומדת אך ורק באנשי צוות שאבדו את הערנות.

נכון שיש הורים המטילים אחריות רבה מידי על כתפי ילדיהם עדיין זה מיעוט, זה שהמיעוט רווח יותר במגזר שלנו זה פשוט בגלל הסטטיסטיקה של ריבוי ילדים אצלנו.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י מלפפון;2247357:
כדי שלא תמסכנה אחרים, תנו להן הזדמנות לעשות זאת.

היחס הזה כלפיהן, רק גורם להן להמשיך.
כוס מים אחת, והפניה לגורמים מתאימים תשדרג את חייהן וחיי ילדי החיידר.

אם את דווקא מתעניינת, אני יכולה לשלוח לך במייל מכתב של ילדה כזו שהיתה ברחוב, וניצלה ברגע האחרון.

אשמח לקבל

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י efrat1;2247425:

התחרטתי שניה אחרי שהצעתי:rolleyes:.
זה מסמך פנימי עם כל התאריכים והשמות.
כשהאתר של העמותה יהיה מוכן בע"ה אולי אשלח לך קישור למה שכתבתי בעקבות זה.

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עשית לי צמרמורת
נתחזק בזכותך בעניין

סימי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יעקב יש;2246552:
אתן כל כך בטוחות בעצמכן שזו סיבה להפסיד פרנסה למשפחה שלימה?

את לא מתכוונת ברצינות... כלומר: הילדים שלנו- הפקר. העיקר שלמשפחה שלימה תהיה פרנסה!

כלבבי

משתמש רשום
נכתב ע"י יחשבאף;2247072:

לדעתי תפני למשמרת הקודש והחינוך. אל תחכי שבעלך יחזור מחו"ל.
ובינתים - כל הכבוד שאת עומדת ושומרת. אין הרבה אמהות שמוכנות להתנדבות הזו

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לנדא;2246508:
"הילדים שלי, מישהו יכול להסביר לי איפה הם?"
---
לפני כמה ימים קרה לנו מקרה מזעזע... שנגמר בנס בסיעתא דשמיא ענקית....!
ורציתי לשתף, בתובנות שעלו לי לאחר המקרה...

וזה היה הסיפור:
הגן של הבת שלי (בת 4) והמעון של הקטן (בן 1.9) שוכנים באותו מבנה ב-2 קומות.
סוף יום... הגננת "מחלקת"את הילדות... מי הולכת הביתה לבד...:eek: ומי מחכה לאמא...
הבת שלי מבקשת לעלות למעלה למעון "כי אח שלי שם ואמא שלי באה לשם" ומקבלת אישור מיידי ללא היסוס!!!! למרות שמעולם לא ניתנה הוראה לגננת לשחרר אותה לבדה...
היא מגיעה למעון, נותנת יד לקטן והם יוצאים יחד מהמעון, המטפלת שמה ליבה לדבר, אבל "חשבה שהאמא בחוץ".... ויחד הילדים החביבים יוצאים יד ביד אל אל הרחוב הסואן... ומתחילים לרוץ במורד בצוותא....:eek::eek::eek:

זהו... עד כאן... מיותר לדמיין... ילדה בת 4 ותינוק בן שנה+... לבד... במורד רחוב סואן...

סיעתא דשמיא מדהימה א': בניגוד להרגלי להגיע לקחת אותם בגפי, ברגל...באותו יום באתיי לקחת את הילדים עם בעלי, שנשאר ברכב... ו"תפס" את הילדים צועדים במורד הרחוב...
סיעתא דשמיא מדהימה ב': הילדה אומרת שהיא רק רצתה לעזור לאמא, והתכוונה לחכות ליד השער, אבל ראתה את הרכב.... הנס הגדול הוא שהרכב לא חנה "בטעות" בצד השני של הרחוב.... אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם היו מזהים אותו ורצים לקראתו במקרה כזה....
אז קודם כל תודה לה'!
זה היה יכול להגמר אחרת...

לי לקח יום תמים להתאושש מהטראומה שבה את מגיעה לגן ואומרים לך: "הילדה שלך?כבר עלתה לבד למעון..." את ממשיכה למעון מחפשת פה ושם: "אה הילדים שלך? הם הלכו כבר מזמן, אחותו הקטנה לקחה אותו...."
ואז... את לא רצה לחפש אותם אפילו... מרב טראומה את עומדת וצועקת..."הילדים שלי, מישהו יכול להסביר לי איפה הם?"

---
אז מי אשם במחדל?

הגננת????
התנצלה... "אבל היא כ"כ בוגרת שלרגע לא חשבתי שזו בעיה לשחרר אותה למעון לבד..." :eek:
המטפלת????
באמת התנצלה מכל הלב... "הייתי בטוחה שאמא שלהם בחוץ..."
הילדה?????
שרק רצתה לעזור לאמא, וקבלה אח"כ מרב בהלה צעקות שבאמת לא היו מגיעות לה....(סה"ב ילדה בת 4 עם שיקול דעת של בת 4)

לאחר מחשבה הגעתי לאשמיים האמיתיים....
אבל אשמים א-נ-ח-נו!!! כן אנחנו!!!

אנחנו...
שנותנים לילדות בנות 4 "לחזור הביתה לבד" בלי טיפת השגחה מינימלית מה קורה איתן בכביש ובמדרכה.... (כן המדרכה היום לא פחות מסוכנת מהכביש!!! וד"ל)
אנחנו....
ששולחים ילדים בני כלום וחצי לקחת את אחיהם הקטנטנים מהגנים, בלי טיפת אחריות הורית מינימלית!!!
אנחנו...
ששכחנו שלהיות שומר מצוות, אין פירושו לבחור רק את החלק הקל של התרי"ג, וגם אם החלק של "ונשמרתם" מכביד עלינו, עדיין הוא מחובתינו ואחרינו!!!
אנחנו...
שמשום מה חושבים, שצריך לשמור על הילדים רק כדי ש"הרווחה" לא תתערב, (כך סחה לי פעם אם לתומה..!) ולא משום שהם פיקדון יקר שהופקד בידינו!!!!

כן כל אלו, גורמים, שהגננת לא תרגיש אפילו נקיפה קטנה, כשתייתן לילדה בת 4 לצאת בגפה ליעד לא ידוע (הרי מי אמר שהיא באמת הולכת למעון?) בלי לקבל שום הוראה ורשות על כך מההורים.

כן, כל אלו, גורמים, שהמטפלת אפילו לא תשים את ליבה לבדוק אם יש או איין אמא שמחכה לילדים, ותשחרר תינוק עם בת 4 בניגוד לכל נוהל... כי היא מורגלת בתופעה הזו במודע וביודעין, עם אמהות ש"מחכות בחוץ" וכדו'....

המקרה שלנו ב"ה נגמר בנס... זה היה יכול להגמר לגמרי אחרת....

ערב ר"ה....אולי נקבל על עצמינו להתחזק בנושא שמירת הפקדונות שלנו...
והיה זה שכרינו!!!
לצערי, מוכר, מוכר, מוכר...
אני תוהה אם זה בגן של ביתי (השבוע קרה לי מקרה דומה כשאני חיכתי באמת למטה אבל אף אחד לא טרח לבדוק זאת)
במעון של אחינית שלי הגיעה ילדונת שלדבריה בת 4 ורבע...
ואמרו לה שרק שנה הבאה היא תוכל לבוא כי בדף צינו שתבוא ילדה בת 5-6...:eek:

YAELJ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לא קראתי את כל האשכול, אבל גם אני נדהמת לפעמים מיכולת של הורים לבטוח ללא עוררין בילדון בן 3-4 ולהפקיד בידיו קבלת החלטות גורליות רק בשל עצלות או קושי כזה או אחר.. אני כן חושבת שצריך וחשוב לגדל ילדים לעצמאות אבל יש גבול ויש הורים רבים שעוברים אותו ללא הנד עפעף!
גרתי תקופה בשכנות למשפחה ממעמד בינוני/גבוה שהבת שלהם באופן קבוע היתה חוזרת לבדה מהגן (טרום חובה, גיל 4) פעמים רבות לבית ריק או לשכנה, אני, שהייתי אז בחופשת לידה ושמעתי את הדפיקות הנואשות שלה על הדלת הנעולה.. קרה גם שהילדים ירדו אלנו בשעות מאוחרות בלילה להתקשר להורים שהשאירו אותם בבית לבד.. כסף לביביסיטר לא היה חסר שם, אבל חוסר אחריות היה בשפע!!!
כאלה אנשים צריכים רווחה ולא בהכרח אלו שקצת מתחת לקו הנורמה ברמה קוגנטיבית.
משם מה תופעות כאלו רווחות מאד ברחוב החרדי, אני לא מבינה את זה ומקווה שגם לא אבין.

TGL

משתמש רשום
אני חושבת שצריך לעשות כנסים להורים מה דורש מהם להיות הורים פשוטו כמשמעו. לכ דבר במדינה צריך תעודה ורק בדבר החשוב מכל מזלזלים הפסקתי ממזמן לסמוך על האינטואנציה והאחריות של ההורים חלקם אבד כל שיקול דעת הגיוני מרב טרדות ריצות דאגות וכו'. רמת הנורמות שלנו השתנתה לגמרי והיום נורמלי ומקובל הרבה מאד דברים שאסור שיהיו כאלו אסור!!!!!!!!!!111 אני גרה בשכונה חרדית ורואה מדי יום ביומו כמה סיפורים של דברים חסרי אחריות פשוט חסרי אחריות ואנשים לא מבינים מה את רוצה בכלל מה הבעיה. אז אנחנו חיים בניססססססססססססססססים! וזה שלא קורים כל יום אסונות זה רק בגלל שאלוקים גדול והוא שומר עלינו מאדדדדדדדד!!!! אבל אסור לסמוך על הנס. ולכן אולי כדאי אכן ללמד הורים מה באמת דורש מהם להיות הורים מה האחריות הנדרשת מהם ולהכניס דברים הגיונים לנורמות ולהוציא את הנורמות המשוגעות שנכנסו לציבור. ומי שלא מסכימה עם דברי אני מציעה לה לבוא לשכונה חרדית איפה שלא יהיה שיש בה ריכוז של משפחות עם ילדים ולתצפת במשך כמה שעות מהשעה 1:00 בצהרים ועד 8:00 בערב ואחר כך להגיד האם אני צודקת........:eek::eek::eek:

ובקשר לגננות ולסייעות ומטפלות וכו'. תבדקו איך הם מתנהגות עם הילדים הפרטים שלהם אם הנורמות שלהן משובשות למה שהן יבינו את הבעיה. לדוג' הסייעת בגן של ביתי היא במקרה שכנה שלי אני יודעת שביתה בת ה7.5 שומרת במשך כשלושת רבעי שעה:eek: במשך כל יום :eek:על אחותה בת ה5 אחיה בן ה3.5 ואחותה הנוספת בת ה1.5 לבדה בבית.........:eek::mad::( אהההה שכחתי היא גם מוציאה אותם מהמוסדות בהם הם לומדים.:eek::eek::eek: נו מה תצפו מסייעת כזו שתבין מה הבעיה שחרר ילדה בת 4 לבד ביתה בגיל הזה כבר כמעט מוציאה את אחיה אז מה הבעיה?????????????????

עדנה

משתמש פעיל
טוב.....
אחרי כל השטפון פה אני מצדיעה למטפלת במעון של בתי שלא נתנה לבת ה'גדולה' בת השמונה להוציא את הילדה מהמעון עד השער כי אבא מחכה באוטו אלא דרשה שאבא יכנס.....

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י TGL;2248134:
אולי כדאי אכן ללמד הורים מה באמת דורש מהם להיות הורים מה האחריות הנדרשת מהם ולהכניס דברים הגיונים לנורמות ולהוציא את הנורמות המשוגעות שנכנסו לציבור. ומי שלא מסכימה עם דברי אני מציעה לה לבוא לשכונה חרדית איפה שלא יהיה שיש בה ריכוז של משפחות עם ילדים ולתצפת במשך כמה שעות מהשעה 1:00 בצהרים ועד 8:00 בערב ואחר כך להגיד האם אני צודקת........:eek::eek::eek:

לא חסרות דוגמאות...
הנה טריה מחמישי בערב...
אני יוצאת מהבנין, 8:00 בערב, כבר חשוך...
מה שאני רואה עלול לגרום התקף לב קל לכל אדם... (ואני בטוחה שגם לאם הילדים,
אם כמובן היתה רואה אותם, אלא שהיא בחרה לתת להם לצאת לרחוב לבד ולא לראות את זה...)
ילדון כבן 3 רץ לתוך הכביש הסואן (כביש שבכל שעות היום עוברים בו המון אוטובוסים), אחרי מדדה אחיו כבן קצת יותר משנה, הילדון מגיע תוך שניות למדרכה השניה, ואז... (כמה אחראיי מצידו...:eek:) צועק לקטן לעצור באמצע הכביש כי בדיוק עוברת שם מכונית.....:eek::eek::eek:
התינוק הממושמע (יפה מציידו...:eek:) עוצר באמצע הכביש בדיוק...
בשלב הזה אני כבר מתעשתת תופסת אותו, מעבירה אותו את המשך הכביש...
ומתחילה לחפש סביב את האם...
שאינה נצפית כלל לכל מלא רוחב העין...
אחרי 5 דק' תמימות יוצא מבניין סמוך האב...(שאני עוד לא יודעת שהוא קשור לענין...)
ונכנס לרכב... ורק אחרי שהוא מסדר את "כסאות הבטיחות":mad: הוא יוצא מהרכב ונפנה כה וכה לחפש את ילדיו (תינוקותיו....) שאותם שלח מהבית "לעלות לאוטו" כ-10 דק'!!! לפני שהוא עצמו עלה....

אין צורך להוסיף עוד מילים...
ולא הוא לא הראשון ולא האחרון שנוהג כך....
כל יום של הבטה מסביב יספק עוד סיפור בסגנון...

בבקשה!!!! בואו נתעורר!!!
זה לא "עלול להגמר באסון" האסונות כבר קורים מספיק.... וכל יום שאנו ניצלים בו מעשרות אסונות כאלו, הוא חסד ה' עצום, וכלל לא מובן מאליו!!!!

זו חובת ההשתדלות שלנו כהורים.
ואני חותמת בדמעות ממש:
נתנו לנו פקדונות יקרים מפז!!!! אנא, שמרו עליהם!!!!!

אן

משתמש רשום
כמה ערים "יושבות" כאן בפרוג?
אולי ננסה להרים איזו יוזמה ארצית של הסברה על בטיחות ואחריות?
למשהי יש קשרים עם ארגון בטרם או אולי עזר מציון?
אשמח לרעיונות

בקטן: יש לי שכנה שהצלתי כמה פעמים את ילדיה האחראים לדעתה במידה מספקת כדי לשחק על הכביש ליד הבית ולקחת זה את זה מהגן "בגובה מדרכה", כפי שכתבה כאן משהי לפניי.
אנחנו בקשר כל הזמן לגבי הבאת ילדינו לגן/מהגן, וכל פעם כזו ביררתי- רגע, מי לוקח? את או הגדולה שלך? (נערת תיכון) כי אני ממש פוחדת לשלוח ילדים עם ילדים....
שמתי לב שהשנה משהו השתנה אצלה, רק הבת הגדולה לוקחת או היא בעצמה, והבוקר כששוב הציעה לי לצרף מישהו שלישי, ואמרתי לה שאותו אחד שולח את בנו בן ה-8 לקחת חבורת ילדים, היא אמרה, אה, אז לא, לא שייך....
כלומר, אני מתעודדת: יש תועלת בהעלאת הנושא למודעות ואולי גם בדוגמא אישית!

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה על ההתנערות, אבל אני ממש לא לוקחת חלק באשמה הקולקטיבית.

הכתובת של האשם מאד ברורה.

יש נהלים וצריך ללכת על פיהם.
אצלינו במעון מחולק בתחילת שנה נספח של משרד הכלכלה שמבהיר כי אסור לילד מתחת לגיל 12 לאסוף מהמעון. ולא משנה מה קורה. החק נאכף.
לי כהורה זה לא תמיד נח, והייתי שמחה לו היו מאשרים לבני בן העשר לאסוף לפעמים את אחיו בן השנתיים וחצי. בעיני זה בסדר גמור. אבל זה לא משנה מה דעתי. נוהל זה נוהל והוא אחיד לכולם.

ולכן, בעיני, ממש לא משנה כמה אמהות לילדים בני ארבע היו רוצים שיאספו את אחיהם מהגן, מעון שלא אוכף נהלים הוא אשם. חד משמעית.

כולנו יכולות להתוכח אם ילדינו בני השש יכולים לחזור הביתה לבד או לא. ולא משנה מי מדגישה את דעתה יותר חזק, לכל אחת מאיתנו דעה בענין וזכות לחשוב אחרת.
מצד שני למוסדות יש נהלים וחוקים ואין לשום גננת שום זכות להביע את עמדתה בענין. ולכן. היא אשמה. (ואני עדיין לא קוראת לפיטוריה, מצד שני לפחות שזה יהיה ברור לה ולנו)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה