רייזי בירנבוים
קופילוביץ לשעבר, מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
•
אז התחתנתי בשעה טובה, ובתור זו"צית טריה גיליתי את המטבח...
במשך הזמן אספתי מתכונים קלים וטעימים, ובא לי לשתף
היות ואין לי חיבה גדולה לבצקים (לא יודעת למה מפחיד אותי לנסות...) אני משתמשת בבסיסים מוכנים.
הכל כמובן מלווה בסלט ענק!!!
1. פיצה על חצילים:
פורסים חציל גדול לפרוסות, שמים קצת שמן ומלח ומכניסים לתנור ל10-15 דקות לריכוך.
מוציאים ומורחים גבינת שמנת (טעיםםםם) קטשופ, אורגנו, גבינה צהובה, בצל, פלפל שחור, זיתים, עגבניות ומה שרוצים.
מכניסים לתנור לעוד איזה 20 דקות.
טעים ברמות אחרותתתתתתתתתתתת!!!!
2. פיתה עם ביצה:
לוקחים פיתה (או עדיף לחם שאפשר למעוך באמצע ולעשות בור), שמים בתבנית עם נייר אפיה ושופכים מעל ביצה חיה, שמים מלח, פלפל שחור, אפשר עגבניות, בצל, גבינה צהובה אבל לא חייבים.
מכניסים לתנור ל-10-15 דקות (אפיה למעלה ולמטה).
טעים יאמי
3. באגט עם פטריות מוקרמות:
טיגנתי בצל עם פטריות טריות קצוצות, הוספתי קצת שמנת מתוקה.
ואז פרסתי באגט לעיגולים, שמתי את הפטריות ועל זה קצת חמאה ואפיתי בתנור.
יצא גן עדןןןןן והתאפקתי לא לזלולללל.
4. פשטידת פצפוצי אורז:
קוצצים 2 בצל ומטגנים עד להזהבה, שמים בקערה ומוסיפים ביצה, כוס פצפוצי אורז, קופסא קוטג' וקצת מלח, מערבבים ומחלקים למנג'טים ואופים איזה 15 דקות.
לפני שמוציאים שמים קצת גבינה צהובה מלמעלה ומשאירים לעוד 5 דקות בתנור.
נשנוש כיפי כזה.
5. שייק ירוק
גיסתי שלחה לנו את זה לארוחת בוקר בשבע ברכות, ואהבנו ממש, לא האמנתי כששמעתי את הרכיבים!
הייתי בטוחה שיש שם נענע, קיוי ועוד מלא דברים טובים...
2 תפוחים צהובים
אננס משימורים (אפשר חצי קופסה או שלימה לפי המתיקות שתרצו)
עלה חסה
מרסקים הכל בשייקר
אני מכניסה את זה למקפיא למספר דקות, שיתן לזה צביטה של קור.
יאמוש.
6. מרק בצל
קוצצים בצל גדול, ומטגנים בסיר עם קצת שמן, כשהבצל מזהיב מוסיפים 2 כפות קווקאר, 2 כפות אבקת מרק בצל, מלח ופלפל.
ממלאים את הסיר במים רתוחים, ומבשלים עד לרתיחה.
כשהמרק רותח מוסיפים שמנת מתוקה (משהו כמו חצי כוס) או שמנת לבישול.
טועמים ומתקנים טיבול.
מגישים חם עם גבינה צהובה (נמרחתתתת)
7. ליד זה אפשר להגיש לחם שום:
חותכים באגט לפרוסות או לקוביות קטנות, בקערה מערבבים שמן זית עם שום כתוש ותבלינים לפי הטעם, מורחים את התערובת על הבאגט החתוך ומכניסים לתנור ליבוש ל10 דקות.
8. פנקייקס קלים להכנה
בקערה אחת מערבבים:
2 כוסות קמח
5 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר
בקערה שניה מערבבים:
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 ו- 3/4 כוסות חלב
מערבבים את 2 התערובות יחד, מרתיחים שמן במחבת (אני לא משתמשת בשמן בכלל, יש לי מחבת טפלון), ויוצרים עיגולים באמצעות כף.
יש לי עוד, אם יהיה ביקוש, אני יעלה, וכמובן אם יש לכן רעיונות בשבילי - אני ישמח!!!
בהצלחה!!!
במשך הזמן אספתי מתכונים קלים וטעימים, ובא לי לשתף
היות ואין לי חיבה גדולה לבצקים (לא יודעת למה מפחיד אותי לנסות...) אני משתמשת בבסיסים מוכנים.
הכל כמובן מלווה בסלט ענק!!!
1. פיצה על חצילים:
פורסים חציל גדול לפרוסות, שמים קצת שמן ומלח ומכניסים לתנור ל10-15 דקות לריכוך.
מוציאים ומורחים גבינת שמנת (טעיםםםם) קטשופ, אורגנו, גבינה צהובה, בצל, פלפל שחור, זיתים, עגבניות ומה שרוצים.
מכניסים לתנור לעוד איזה 20 דקות.
טעים ברמות אחרותתתתתתתתתתתת!!!!
2. פיתה עם ביצה:
לוקחים פיתה (או עדיף לחם שאפשר למעוך באמצע ולעשות בור), שמים בתבנית עם נייר אפיה ושופכים מעל ביצה חיה, שמים מלח, פלפל שחור, אפשר עגבניות, בצל, גבינה צהובה אבל לא חייבים.
מכניסים לתנור ל-10-15 דקות (אפיה למעלה ולמטה).
טעים יאמי
3. באגט עם פטריות מוקרמות:
טיגנתי בצל עם פטריות טריות קצוצות, הוספתי קצת שמנת מתוקה.
ואז פרסתי באגט לעיגולים, שמתי את הפטריות ועל זה קצת חמאה ואפיתי בתנור.
יצא גן עדןןןןן והתאפקתי לא לזלולללל.
4. פשטידת פצפוצי אורז:
קוצצים 2 בצל ומטגנים עד להזהבה, שמים בקערה ומוסיפים ביצה, כוס פצפוצי אורז, קופסא קוטג' וקצת מלח, מערבבים ומחלקים למנג'טים ואופים איזה 15 דקות.
לפני שמוציאים שמים קצת גבינה צהובה מלמעלה ומשאירים לעוד 5 דקות בתנור.
נשנוש כיפי כזה.
5. שייק ירוק
גיסתי שלחה לנו את זה לארוחת בוקר בשבע ברכות, ואהבנו ממש, לא האמנתי כששמעתי את הרכיבים!
הייתי בטוחה שיש שם נענע, קיוי ועוד מלא דברים טובים...
2 תפוחים צהובים
אננס משימורים (אפשר חצי קופסה או שלימה לפי המתיקות שתרצו)
עלה חסה
מרסקים הכל בשייקר
אני מכניסה את זה למקפיא למספר דקות, שיתן לזה צביטה של קור.
יאמוש.
6. מרק בצל
קוצצים בצל גדול, ומטגנים בסיר עם קצת שמן, כשהבצל מזהיב מוסיפים 2 כפות קווקאר, 2 כפות אבקת מרק בצל, מלח ופלפל.
ממלאים את הסיר במים רתוחים, ומבשלים עד לרתיחה.
כשהמרק רותח מוסיפים שמנת מתוקה (משהו כמו חצי כוס) או שמנת לבישול.
טועמים ומתקנים טיבול.
מגישים חם עם גבינה צהובה (נמרחתתתת)
7. ליד זה אפשר להגיש לחם שום:
חותכים באגט לפרוסות או לקוביות קטנות, בקערה מערבבים שמן זית עם שום כתוש ותבלינים לפי הטעם, מורחים את התערובת על הבאגט החתוך ומכניסים לתנור ליבוש ל10 דקות.
8. פנקייקס קלים להכנה
בקערה אחת מערבבים:
2 כוסות קמח
5 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר
בקערה שניה מערבבים:
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 ו- 3/4 כוסות חלב
מערבבים את 2 התערובות יחד, מרתיחים שמן במחבת (אני לא משתמשת בשמן בכלל, יש לי מחבת טפלון), ויוצרים עיגולים באמצעות כף.
יש לי עוד, אם יהיה ביקוש, אני יעלה, וכמובן אם יש לכן רעיונות בשבילי - אני ישמח!!!
בהצלחה!!!
נערך לאחרונה ע"י מנהל: