המבורגר ביתי
מתכון ללחם
לחמניות המבורגר/ 16 לחמניות
מצרכים למתכון:
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה גודל L
4 כפות שמן קנולה
2 כוסות +קצת (500 מ״ל ) מים בטמפרטורת החדר
כף מלח דק
לציפוי:
ביצה
כפית שמן קנולה
כפית סוכר
שומשום
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקירת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים, תחילה כוס ואז באיטיות ולפי הצורך את הכוס השניה
ממשייכם ללוש 8-10 דק׳ עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה, ולשים מעט להוצאת אויר.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר׳ כל כדור, ומעצבים אותם כך שחלקם העליון יהיה מתוח וחלק.
מניחים את הכדורים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק׳ לפחות עד שעה.
מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.
בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור כ 15-20 דקות
עד שהלחמניות שחומות
לבשר צלעות טחון טרי ושומן כבש טרי טחון יחד.
מתובל במלח ופלפל שחור.
בשביל שהקציצה תהייה סימטרית השתמשתי ברינג.
על מחבת פסים
תוספות כל אחד לפי מה שאוהב.
חסה
עגבניה
בצל מטוגן
מלפפון חמוץ.
ציפס
הבן שלי אמר שזה לא אמיתי כי אין טבעות בצל
מתכון ללחם
לחמניות המבורגר/ 16 לחמניות
מצרכים למתכון:
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה גודל L
4 כפות שמן קנולה
2 כוסות +קצת (500 מ״ל ) מים בטמפרטורת החדר
כף מלח דק
לציפוי:
ביצה
כפית שמן קנולה
כפית סוכר
שומשום
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקירת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים, תחילה כוס ואז באיטיות ולפי הצורך את הכוס השניה
ממשייכם ללוש 8-10 דק׳ עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה, ולשים מעט להוצאת אויר.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר׳ כל כדור, ומעצבים אותם כך שחלקם העליון יהיה מתוח וחלק.
מניחים את הכדורים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק׳ לפחות עד שעה.
מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.
בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור כ 15-20 דקות
עד שהלחמניות שחומות
לבשר צלעות טחון טרי ושומן כבש טרי טחון יחד.
מתובל במלח ופלפל שחור.
בשביל שהקציצה תהייה סימטרית השתמשתי ברינג.
על מחבת פסים
תוספות כל אחד לפי מה שאוהב.
חסה
עגבניה
בצל מטוגן
מלפפון חמוץ.
ציפס
הבן שלי אמר שזה לא אמיתי כי אין טבעות בצל