אתמול צדו עיניי מתכון באיזה שהוא עיתון.
היה נראה טוב.
היה נשמע טוב.
החומרים היו לי זמינים.
התמונה נראתה סופק מבטיחה.
אז למה בעצם לא להכין?
בלוטות הטעם שלי כבר הרגישו את הטעם של העוגה.
הכנתי.
האמת-
התאכזבתי.
אני מאמינה שהמתכון מעולה.
כנראה משהו שאני עשיתי היה לא נכון.
אבל תכ'לס התאכזבתי. גם אם זה מעצמי על שלא הצליח כמו שחשבתי וכמו שאמור לצאת, זו אכזבה
העוגה טעימה.
בהחלט.
אבל לא מה שדמיינתי
נצטרך לנסות שוב בהזדמנות אחרת. כי אני בטוחה שזו עוגה טובה ומשהו שאני עשיתי לא היה היה נכון
אבל בינתיים,
העוגה הזו נועדה לשליחה לבית הכנסת שלנו, אמורה היתה להגיע לפיהם של בחורי הישיבות של הקהילה שלומדים גם בבין הזמנים וחוה"מ וקול תורתם ממלא את היכל בית המדרש בקול המתוק ביותר, קול לימוד התורה, ובשבילם, רציתי משהו שאני מרוצה ממנו מלכתחילה.
אז בזמן שהעוגה הנ"ל התקררה והמתינה לפריסה, המצאתי משהו חדש.
נשאתי תפילה, באמת, שהיא תהיה טובה. שתשמח את בחורי הישיבות ותיתן להם מרץ, כח ורצון לעשות שטייגען אמיתי בבית הכנסת גם בבין הזמנים, וחול המועד.
תודה לבורא עולם שהיה בעזרי.
העוגה הצליחה מעל ומעבר ב"ה.
ואני כבר מחכה לשלוח אותה לבית הכנסת בחוה"מ.
תבנית תנור
לשכבת הבסיס- שוקולד צ'יפס, שכבה דקה ממש
3 ביצים
1 כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום, אפשר דמררה
1.5 כפיות שטוחות סודה לשתיה
1 ו 1/4 כוסות שמן
2 כוסות שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני
3.5 כוסות קמח
בין בשכבות:
4-5 כפות ריבת משמש
לשכבת הקפה:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
4 כפות שטוחות קפה נמס
1 כוס שמן
3/4 כוס ריצ'
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
2 כפיות וניל
1/3 כוס ריצ' גולמי
2 כפות אבקת קפה נמס
הכנה:
מערבבים בקערה [את השכבה הזו אפשר ביד] את רכיבי הבסיס ומשטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה בשכבה דקה ואחידה.
מורחים ריבה.
מקציפים במיקסר [בוו בחושות], ביצים שלימות עם סוכר לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
יוצקים מעל לשכבת השוקולד צ'יפס. מוודאים שהבלילה מכסה את כל שכבת השוקולד צ'יפס
אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד ששכבת הקפה יציבה אבל לא יבשה מדי. כזו שקיסם יוצר מנה יבש ולא יותר.
מקררים ומכינים ציפוי:
טורפים במטרפה או מערבבים במהירות הכף את רכיבי הציפוי ומורחים על העוגה.
מקררים. פורסים רק אחרי שהציפוי התייבש. רצוי לאחר הקפאה חלקית.
אפשר לזרות פתיתי שוקולד ולזלף פסים של שוקולד לבן
בהצלחה לבחורי הישיבות הלומדים גם בבין הזמנים.
לב ליבו של העם היהודי!
היה נראה טוב.
היה נשמע טוב.
החומרים היו לי זמינים.
התמונה נראתה סופק מבטיחה.
אז למה בעצם לא להכין?
בלוטות הטעם שלי כבר הרגישו את הטעם של העוגה.
הכנתי.
האמת-
התאכזבתי.
אני מאמינה שהמתכון מעולה.
כנראה משהו שאני עשיתי היה לא נכון.
אבל תכ'לס התאכזבתי. גם אם זה מעצמי על שלא הצליח כמו שחשבתי וכמו שאמור לצאת, זו אכזבה
העוגה טעימה.
בהחלט.
אבל לא מה שדמיינתי
נצטרך לנסות שוב בהזדמנות אחרת. כי אני בטוחה שזו עוגה טובה ומשהו שאני עשיתי לא היה היה נכון
אבל בינתיים,
העוגה הזו נועדה לשליחה לבית הכנסת שלנו, אמורה היתה להגיע לפיהם של בחורי הישיבות של הקהילה שלומדים גם בבין הזמנים וחוה"מ וקול תורתם ממלא את היכל בית המדרש בקול המתוק ביותר, קול לימוד התורה, ובשבילם, רציתי משהו שאני מרוצה ממנו מלכתחילה.
אז בזמן שהעוגה הנ"ל התקררה והמתינה לפריסה, המצאתי משהו חדש.
נשאתי תפילה, באמת, שהיא תהיה טובה. שתשמח את בחורי הישיבות ותיתן להם מרץ, כח ורצון לעשות שטייגען אמיתי בבית הכנסת גם בבין הזמנים, וחול המועד.
תודה לבורא עולם שהיה בעזרי.
העוגה הצליחה מעל ומעבר ב"ה.
ואני כבר מחכה לשלוח אותה לבית הכנסת בחוה"מ.
תבנית תנור
לשכבת הבסיס- שוקולד צ'יפס, שכבה דקה ממש
3 ביצים
1 כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום, אפשר דמררה
1.5 כפיות שטוחות סודה לשתיה
1 ו 1/4 כוסות שמן
2 כוסות שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני
3.5 כוסות קמח
בין בשכבות:
4-5 כפות ריבת משמש
לשכבת הקפה:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
4 כפות שטוחות קפה נמס
1 כוס שמן
3/4 כוס ריצ'
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
2 כפיות וניל
1/3 כוס ריצ' גולמי
2 כפות אבקת קפה נמס
הכנה:
מערבבים בקערה [את השכבה הזו אפשר ביד] את רכיבי הבסיס ומשטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה בשכבה דקה ואחידה.
מורחים ריבה.
מקציפים במיקסר [בוו בחושות], ביצים שלימות עם סוכר לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
יוצקים מעל לשכבת השוקולד צ'יפס. מוודאים שהבלילה מכסה את כל שכבת השוקולד צ'יפס
אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד ששכבת הקפה יציבה אבל לא יבשה מדי. כזו שקיסם יוצר מנה יבש ולא יותר.
מקררים ומכינים ציפוי:
טורפים במטרפה או מערבבים במהירות הכף את רכיבי הציפוי ומורחים על העוגה.
מקררים. פורסים רק אחרי שהציפוי התייבש. רצוי לאחר הקפאה חלקית.
אפשר לזרות פתיתי שוקולד ולזלף פסים של שוקולד לבן
בהצלחה לבחורי הישיבות הלומדים גם בבין הזמנים.
לב ליבו של העם היהודי!