מאפים חלות שמתפוררות

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שבוע טוב
אני אופה חלות ע"פ מרשם מצוין שלאמא שלי יוצא מוצלח מאד.
אצלי החלות יוצאות טובות , טעימות, (הבצק עצמו יוצא מצוין) אבל מאד מתפוררות, מה שאצלה לא.
ההבדל היחיד בינתיים ששמתי לב ביננו זה שהיא עושה עם מיקסר ואני לשה ביד. (הרבה זמן....)
מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לזה להתפורר?

(המתכון הוא: כף מלח, מעל זה קילו קמח, 2 כפות שמרים, כמעט חצי כוס שמן, 3 כוסות מים פושרים בהדרגה, בין 1/2 ל- 3/4 כוס סוכר)
אני גם אופה, ויוצא לי מתפורר.
הבצק יוצא מעולה, תופח יפה , אבל מתפוררות, במיוחד למחרת(אם לא הקפאתי).
מאוד רוצה לדעת למה.
האם משפר אפיה עוזר לכך?

חלות ביתיות לא אמורות להישאר טריות ללא הקפאה, (גם חלות קנויות). - תקפיאי והכל יהיה בסדר.
ומנסיון רב עם חלות ביתיות. את יכולה להוסיף עוד 1/2 כוס מים וכ1/4 כוס שמן תוצאה משובחת פי מליון....
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
לאחרונה כמעט בכל יום נפתח אשכול בנושא חלות, כדאי לבדוק בחיפוש, יש המון טיפים מעולים.
אני אשמח להדרכה מפורטת יותר לצורת הקליעה שלך.
קראתי כבר מה שכתבת אבל זה לא נקלט לי:mad:
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני אשמח להדרכה מפורטת יותר לצורת הקליעה שלך.
קראתי כבר מה שכתבת אבל זה לא נקלט לי:mad:
ננסה..
קליעת 4:
העיקרון הוא שיש לך 4 רצועות מולך
בכל פעם מתמקדים בצד אחד
מתחילים
לוקחים את השני מצד ימין עולה למעלה משמאל (נהיה ראשון משמאל)
והראשון נכנס לאמצע (בין השלישי לרביעי המקוריים)
ואז מצד שמאל:
שני מצד שמאל עולה למעלה מימין (נהיה ראשון מימין)
והראשון נכנס לאמצע
ושוב מימין
ואז שוב משמאל
עד הסוף..
מקווה שהובנתי..
(תתרגלי על מפיות מגולגלות או פלסטלינה)
 

Z.D

משתמש רשום
הנדסת תוכנה
אני גם אופה, ויוצא לי מתפורר.
הבצק יוצא מעולה, תופח יפה , אבל מתפוררות, במיוחד למחרת(אם לא הקפאתי).
מאוד רוצה לדעת למה.
האם משפר אפיה עוזר לכך?
אני אשמח לדעת אם עלית על הבעיה למה מתפוררות החלות ביום למחרת?
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
המתכון שלי
קילו קמח לבן
כף מלח
2 כפות שמרים
שליש כוס דבש
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים

לשב במיקסר בפולסים
קולעת לפי העניין
מושחת חלמון ביצה ומפזרת קצח,שומשום
אופה חום עליון תחתון עד שמזהיב
עוטפת בניילון נצמד ומקפיאה
מרקם מעולה
לדעתי בגלל החלפת הסוכר בדבש.
נשאר לי כמו טרי גם למחרת
כמובן סגור בשקית
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

המורה המנהלת

משתמש רשום
לא קראתי את כל השרשור
אבל התפוררות ידוע לי שסה מהתפחה מעבר למה שצריך .
מתפיחים שעה מעבדים ואופים אולי מקסימום עוד התפחה קצרה .
אבל לא גם על התבנית
 

עץ השדה

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
ראיתי שמישהי כתבה להקפיא את החלות רק אחרי שמתקררות (לא מוצאת את זה כאן באשכול)
ניסיתי, ואכן עזר פלאים, תודה!
 

חביתה מקושקשת

משתמש רשום
ננסה..
קליעת 4:
העיקרון הוא שיש לך 4 רצועות מולך
בכל פעם מתמקדים בצד אחד
מתחילים
לוקחים את השני מצד ימין עולה למעלה משמאל (נהיה ראשון משמאל)
והראשון נכנס לאמצע (בין השלישי לרביעי המקוריים)
ואז מצד שמאל:
שני מצד שמאל עולה למעלה מימין (נהיה ראשון מימין)
והראשון נכנס לאמצע
ושוב מימין
ואז שוב משמאל
עד הסוף..
מקווה שהובנתי..
(תתרגלי על מפיות מגולגלות או פלסטלינה)
אגב אני עד היום ממלמלת תוך כדי קליעה שני לסוף ראשון לאמצע
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה