בלת"ק
אני כבר הרבה שנים בבית- מאז שהיינו עם 2 ילדים. היום אנחנו עם 6 בגילאי 13 ומטה.
התפריט שאני מכינה זה שכל הסימנים הם בתוך הסעודה. גם בעלי ואני לא מסוגלים לאכול כ"כ הרבה...
פתיחה: תפוח בדבש,תמר,רימון. לכל אחד צלחת מוכנה מראש. דבש קונה בצנצנות קטנות אישיות כפול מספר האנשים כפול יומיים- פחות טפטופים דביקיים על השולחן.
מנה ראשונה: דג שלם- סימנים של דגים וראש של דג.
מנה עיקרית: בשר ראש, עלי סלק ממולאים בבשר טחון, אורז, פשטידות אישיות של קרעא וכרתי, צימעס.- סימנים- כרתי, קרעא, בשר ראש, גזר מתוק, סילקא.
זה התפריט לשני הלילות.
בבקרים אני מגוונת יותר- תלוי באורחים שיש...
השנה שיש שבת אני מכינה לשבת בבוקר- כבד, ביצים ובשר מהמתכון של
@java עם אורז.
אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור. נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות. קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ... ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר. חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים...
www.prog.co.il
אני כבר שנים מחלקת את כל העבודה בכל חודש אלול ומקפיאה.
דבר ראשון- המון קופסאות של בצל מטוגן.
אני מקלפת המון שום ושמה במקרר בתוך שמן.- השנה קניתי שום קלוף. עוד לא החלטתי אם זה בדיוק 'זה' אבל מקל מאד מאד.
קטניות- אני בוררת יום אחד כמות גדולה ושמה במקרר בקופסאות.
קניתי ארגז עוף טרי ומיד חתכתי ותיבלתי כמו שאני רוצה והקפאתי בקופסאות- בערב שבת או חג אני רק מפשירה ומבשלת.
את החזה עוף הקפאתי בציפוי של שניצלים- נשאר רק לטגן- או חתוך לסטייק עוף בתיבול אהוב.
קניתי דגים שלמים טריים, מילאתי אותם בשום וכוסברה והקפאתי בתבניות- ככה שיהיה לי רק להפשיר ולאפות.
ירק עלים- שוטפת, קוצצת ומקפיאה בקופסאות לתבשילים.
רוטב פטריות- אני מטגנת בצל, מוסיפה פטריות, תיבול וקמח לרביכה ומקפיאה בקופסאות. בערב החג מפשירה ומטגנת עוד קצת ומוסיפה את המים- גם חוסך מקום במקפיא וגם הטעם ממש טרי.
עוגות ורוב הקינוחים- מעולה בהקפאה.
כמובן לכתוב על כל קופסא מה בדיוק היא מכילה מכל הכיוונים.
הרעיון שלי זה מצד אחד לבשל טרי עד כמה שניתן ומצד שני להקל על העבודה בערב החג.
לעומת זאת בכל התוספות- סלטים, עוגות, קינוחים- אני מעדיפה להכין מוקדם ולהקפיא גם אם לפעמים- בעיקר בסלטים- הטעם קצת יורד.
מכינה קופסאות עם סלטים שטובים בהקפאה. עכשיו יש לי במקפיא: מטבוחה, טחינה, סחוג, פלפלים בתחמיץ, גזר מרוקאי, חציל קוביות מטוגן שאני מתבלת לפי מה שמתחשק לי על המקום.
ועוד משהו שסיגלתי לעצמי- להתפלל תוך כדי הבישול והאפיה על השנה החדשה. בכל סימן שאני מכינה כמובן היה"ר שלו וסתם ככה על פרנסה, בריאות, נחת וכו'