דרוש מתכון ארוחות צהריים טעימות לילדים קטנים

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
אפשר כמויות מדויקות יותר?
אני בד"כ לא מבשלת מדויק, אבל אנסה:
בצל אחד קטן
חבילה של חצי קילו עוף טחון
קופסא קטנה רסק עגבניות
מים בכמות כפולה מהקופסה
חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר (לפי הטעם שלי)
חבילה פסטה
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
עוד משהו שאני מכינה הרבה-
אורז עם קוביות תפוחי אדמה וחזה עוף.
2 מתכונים מדהימים של אפרת סיאצ'י..

 

נאמנה למקור

משתמש פעיל
1) פתיתים עם נקניקיות (או בלי..), וקבב
2) פירה ושניצלים
3) תפו"א בתנור, אורז, תירס וקציצות בשר הודו
4) כנפיים בסיר עם תפוחי אדמה, עם פפריקה, שווארמה וגריל עוף... טורפים את זה כשאני מכינה

שמים בבלנדר:
בצל בינוני
2 ביצים
אחרי שנטחן לגמרי מוסיפים:
4 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
כפית וחצי שווארמה
2 כפיות גריל עוף
חצי כפית כמון
כפית כורכום
2 כפיות אבקת מרק
כפית פפריקה מתוקה
קצת שום גבישי או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
(זה בערך מה ששמתי..)

מעבירים לקערה עם חצי קילו בשר הודו טחון ומערבבים.
מטגנים בשמן עמוק.
בתיאבון!!

(אם רוצים להקפיא- אני מכניסה לבלנדר את הלחם הסחוט עם כל התבלינים, ואז מקפיאה.
כשאני רוצה להשתמש אני מוציאה, מכניסה לבלנדר עם הבצל והבייצים וזהו.. (זה כי אני לא רוצה לתפוס מקום במקפיא מדי הרבה.. וככה אני יכולה לשמור כמויות גדולות! כלומר עוד לא טיגנתי אחרי ההקפאה, כי כאמור- המצאתי את המתכון הזה רק היום... אבל זה מה שעשיתי כדי לא לתפוס הרבה מקום)

ממלאים רבע שקית הקפאה עם פרורי לחם ומוסיפים:
2 כפות א. מרק
כף גריל עוף
כף שווארמה
כפית כורכום
כפית וחצי פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
קצת אבקת שום
אני מוסיפה שומשום.

טובלים חזה עוף בביצה ואז בתערובת ומטגנים בשמן עמוק..
בתיאבון!!

מצרכים:​

  • 5-6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
  • סיר עם מים רותחים
  • כפית גדושה כורכום
  • כפית פפריקה
  • לתיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לפי הטעם (לא חובה)
  • קורט בהרט
  • כפית קורנפלור
  • כף מים פושרים
  • 5 כפות שמן
  • 1/4 כוס פטרוזיליה ירוקה יבשה
  • מעט אבקת מרק
  • שום כתוש

הוראות:​

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. את תפוחי האדמה נשטוף היטב ונשאיר עם הקליפה.
  3. נחתוך לפלחים בגודל הרצוי ונבשל בסיר עם מים רותחים, כורכום ופפריקה למשך 7-10 דקות, עד לריכוך חלקי.
  4. בינתיים מכינים קערה בה נערבב היטב את כל מצרכי התיבול.
  5. נוציא את תפוחי האדמה מהמים ונפזר עליהם את התיבול.
  6. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ומזלפים מעל מעט שמן.
  7. מכניסים לתנור למשך כ-30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.

הכי פשוט שיש..
מטגנים בצל שחתוך לחתיכות גדולות עם 3 שיני שום פרוסות עד להזהבה, עם מלא שמן.
מוסיפים את הקבב ומטגנים 3 דקות מכל צד, ואז עושים משהו לא בריא- נותנים לקבב להיות כמה דקות עם השמן...
יאמי!!

מקווה שעזרתי...
וואו נשמע כל מתכון יותר טוב מהשני...
אפשר לשאול מה זה נקרא "המצאתי את המתכון של הקציצות היום"?
כלומר, איך ממציאים ככה מתכון של קציצות? זה נראה משהו טעים מאד!!
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
אפשר לשאול מה זה נקרא "המצאתי את המתכון של הקציצות היום"?
אני יודעת ממה מורכב בערך קציצות, אז שילבתי את המינון של הלחם עם הביצים, והוספתי בצל בגודל שהיה נראה לי סביר, ואת התבלינים.... שפכתי לפי מה שהיה נראה לי הגיוני (אל תשאלו אותי למה כמון נראה לי הגיוני.. בסוף זה יצא טעים)

אני חושבת שקציצות בכללי זה דבר שיוצא טעים.. לא?
 

מביאה את המשיח

משתמש פעיל
מנסיון שלי, הילדים הקטנים הכי אוהבים אוכל בסיסי בלי הרבה תיבול
אצלי מאוד אוהבים עוף מכובס על תפו"א ובטטה.. רך רך
קציצות מבושלות רכות
התיבול שאני שמה להם זה בטטה:) - ילדים קטנים מאוד אוהבים את הטעם המתוק, אז למה שלא יהיה טבעי?

ובחיים לא להכריח ילד לאכול דבר שהוא לא אוהב!
לי יש מאכל אחד שאני לא מסוגלת להכניס לפה אודות גננת מאוד מסורה שהכריחה אותי לאכול ועד היום בגללה אני לא מסוגלת להריח את המאכל הזה...
העיקר שיהיה בתיאבון ולבריאות
וכל הכבוד לך ככה דואגת שיהיה להם גם טעים:)
אשמח לפרוט יותר מדויק של העוף והקציצות הילדים שלי אוהבים רך וטבעי אבל לא תמיד מצליחה שהעוף לא יהיה יבש כזה
 

דוב לבן

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
יעזור לי מאוד לקבל את המתכון לכדורי עוף ברוטב עגבניות.
תודהההה
מדובר בעוף טחון כן?

חצי קילו עוף טחון
כוס פירורי לחם (אני משתמשת בלא מוזהב)
2 ביצים
כף רסק עגבניות
מלח
פלפל
קצת סוכר
מגלגלת כדורים ומכניסה לרוטב כשרותח ממש.

הרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות (260 גרם)
מעט סוכר
תבלינים (אני שמה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת שום, קצת צ'ילי).
מבשלת כשעה.

אגב, אותו מתכון טוב גם לבשר טחון, אך הילדים אוהבים יותר עוף טחון, זה רך יותר....
בהצלחה!
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון לעצלנים שרוצים להשמתמש בחזה עוף אבל שיצא טעים ולא יבש
מטגנים הרבה בצל מוסיפים חתיכות חזה, קישואים חתוכים, קצת מים מלח ופפריקה.
זהו. מבשלים בערך 50 דקות- שעה.
 

saralulu

משתמש מקצוען
מדובר בעוף טחון כן?

חצי קילו עוף טחון
כוס פירורי לחם (אני משתמשת בלא מוזהב)
2 ביצים
כף רסק עגבניות
מלח
פלפל
קצת סוכר
מגלגלת כדורים ומכניסה לרוטב כשרותח ממש.

הרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות (260 גרם)
מעט סוכר
תבלינים (אני שמה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת שום, קצת צ'ילי).
מבשלת כשעה.

אגב, אותו מתכון טוב גם לבשר טחון, אך הילדים אוהבים יותר עוף טחון, זה רך יותר....
בהצלחה!
תודה על המתכון!
אשמח אם תכתבי כמה מים יש ברוטב
ותיבול מדויק לפחות בשביל הפעם הראשונה.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מתכון לקציצות הודו, מנסה שיהיה מדוייק:
מפשירה חצי קילו הודו טחון
טוחנת במעבד מזון שליש-חצי בטטה, בצל בינוני, קישוא קטן (או חצי קישוא גדול). סה"כ כ2 ירקות. אם אין אחד מהם, אפשר לשים יותר מהאחרים, אפשר גם לשים גזר במקום.
מערבבת עם ההודו המופשר, מוסיפה כפית שטוחה מלח, פפריקה מתוקה (בערך כף נראה לי), אפשר מעט אבקת שום, אני אוהבת גם לשים פטרוזיליה/ כוסברה יבשה (חצי כפית).
מערבבים טוב טוב עם הידיים כמה דקות. משאירים את העיסה לנוח בזמן ההכנה של הרוטב.

רוטב:
מטגנים בצל קטן במעט שמן. לא חובה.
מוסיפים קופסה בינונית של רסק עגבניות (260 גרם אולי?), מערבבים עם השמן והבצל כדי שהרסק קצת יקבל טיגון.
מוסיפים תבלינים טעימים. אני אוהבת הרבה פפריקה מתוקה (2 כפות), קצת פפריקה חריפה, אבקת שום, אפשר אורגנו או תבלין פיצה.
מוסיפה מים בכמות פי 2 מהרסק. (ממלאה בקופסא הריקה), כפית מלאה מלח, כפית סוכר (או סילאן, דבש, קטשופ).
כשהרוטב רותח, מכניסים קציצות עם ידיים רטובות.
לא מערבבים עם כף, אלא מנענעים בעדינות את הסיר כדי שהקציצות יתערבבו.
 

דוב לבן

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
תודה על המתכון!
אשמח אם תכתבי כמה מים יש ברוטב
ותיבול מדויק לפחות בשביל הפעם הראשונה.
אני ממלאת סיר בינוני במים עד שלושת רבעי גובה.
תיבול מדויק אין לי. עניין של טעם.
(סוכר אני שמה קצת פחות מכפית... וכל השאר לפי העניין)
 

המליונרית

משתמש מקצוען
ילדים קטנים אוהבים אוכל בסיסי לא מתובל מידי
אני מבשלת כרעיים/חזה עוף +בצל מוטגן עם תפוחי אדמה,גזר ובטטה קצת פפריקה ומלח וזהו בישול של שעה וחצי שעתיים - הילדים מאד אוהבים וזה קל ארוחה בסיר אחד.
מבשלת עוף עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר אחד- אש קטנה כמה שעות- מתבלת בכורכום מלח ושום
מרק עוף עם ירקות לפעמים שמה כנפיים ומפרקת להם. מכינה קניידלך או שמה איטריות כדי שישבעו - (לא אוהבת שמתרגלים לשקדי מרק)
מרק כתום עם כדורי עוף - לוקחת עוף טחון בלי שום תוספות ומכדררת למרק אחרי שהוא מרוסק לבישול של עוד 3/4 שעה
אורז צהוב - עם כורכום
אורז כתום עם גזר מגורר
שניצלים

אוהבים גם קציצות ברוטב - מכינה את המתכון הזה של @ה. בקר משמיטה תיבול כי לא אוהבים אבל המרקם מצוין
 
נערך לאחרונה ב:

שביעית

משתמש סופר מקצוען
מנסה לחשוב מה הילדים שלי בד''כ אוכלים-

גולש עוף הונגרי עם פירה, הילדים עפיםם על זה.

שניצלים במחבת או תנור, או שניצלונים בצ'יפסר, יוצא עסיסי.

קציצות עוף {אפשר להכניס בעיסה גם הרבה ירקות ועלים, מעולה לסרבני ירקות...}

כדורים אדומים {קציצות כדורים שמורכבות מעוף ואורז, מבושלות ברוטב אדום עם פלחי תפו''א, הכל בסיר אחד}

שוקי עוף בתנור בציפוי פרורי לחם, יוצא מושלם ועסיסי {בעיקר כשזה טרי}

מוקפץ מזרחי מזויף עם חזה עוף על קוסקוס.

חזה עוף בסגנון מעורב בפיתה.

חזה עוף בטמפורה.

חזה עוף בתנור או במחבת בתיבולים שונים, בתנור טעים להניח על ירקות קפואים{שעועית, אפונה,לקט ירקות וכו'} לפעמים עושים על המנגל שבמרפסת, פחות מלכלכך {והכי קל בשבילי כי אז בעלי אחראי על ההכנה :devilish:}.

קציצות טונה

שניצל דג מושט

תבשיל פסטה ונקניקיות בשריות בסיר אחד

מרקים למיניהם {בד''כ טוחנת שיאכלו את הירקות בלי פרצופים}

וכן, גם סויה.
מותר, מה יש?

תוספות זה בד''כ פסטה/ספגטי/פתיתים, ברוטב אדום או לבן {הפסטה מתבשלת ברוטב, לא צריך לבשל לפני במים}
אורז לבן או אדום
קוסקוס
קינואה {כן,אוהבים אצלי}
בורגול
פירה
צ'יפס
פסטה מוקרמת {כשיש דג או סויה}
תפו''א בתנור
שעועית/לקט ירקות בתנור
 

a rivki

משתמש פעיל
מנסה לחשוב מה הילדים שלי בד''כ אוכלים-

גולש עוף הונגרי עם פירה, הילדים עפיםם על זה.

שניצלים במחבת או תנור, או שניצלונים בצ'יפסר, יוצא עסיסי.

קציצות עוף {אפשר להכניס בעיסה גם הרבה ירקות ועלים, מעולה לסרבני ירקות...}

כדורים אדומים {קציצות כדורים שמורכבות מעוף ואורז, מבושלות ברוטב אדום עם פלחי תפו''א, הכל בסיר אחד}

שוקי עוף בתנור בציפוי פרורי לחם, יוצא מושלם ועסיסי {בעיקר כשזה טרי}

מוקפץ מזרחי מזויף עם חזה עוף על קוסקוס.

חזה עוף בסגנון מעורב בפיתה.

חזה עוף בטמפורה.

חזה עוף בתנור או במחבת בתיבולים שונים, בתנור טעים להניח על ירקות קפואים{שעועית, אפונה,לקט ירקות וכו'} לפעמים עושים על המנגל שבמרפסת, פחות מלכלכך {והכי קל בשבילי כי אז בעלי אחראי על ההכנה :devilish:}.

קציצות טונה

שניצל דג מושט

תבשיל פסטה ונקניקיות בשריות בסיר אחד

מרקים למיניהם {בד''כ טוחנת שיאכלו את הירקות בלי פרצופים}

וכן, גם סויה.
מותר, מה יש?

תוספות זה בד''כ פסטה/ספגטי/פתיתים, ברוטב אדום או לבן {הפסטה מתבשלת ברוטב, לא צריך לבשל לפני במים}
אורז לבן או אדום
קוסקוס
קינואה {כן,אוהבים אצלי}
בורגול
פירה
צ'יפס
פסטה מוקרמת {כשיש דג או סויה}
תפו''א בתנור
שעועית/לקט ירקות בתנור
אפשר מתכון ?
"גולש עוף הונגרי עם פירה"
 

שביעית

משתמש סופר מקצוען
אפשר מתכון ?
"גולש עוף הונגרי עם פירה"

מטגנים בצל עד שכמעט מזהיב {אפשר להוסיף גם פרוסות שום, לא חובה}.

מוסיפים את חלקי העוף {רק שוקיים/ כרעיים מפורקים לשוקיים ומשולשים} ומטגנים משני הצדדים מעט, לסגירת העוף.

מוסיפים פפריקה, מעט פלפל שחור, מלח, פלחי תפו''א, מציפים במים. {אני מוסיפה מעט סילאן ואבקת שום, אבל אין את זה בתבשיל המסורתי, זו תוספת שאני אישית אוהבת}.

על אש גבוהה עד שמבעבע ואז על אש נמוכה/בינונית עד שהעוף מבושל {בערך שעה-שעה וחצי, תלוי באש ובגודל הסיר}.

מושלם עם פירה ליד, עם מלא רוטב על הפירה.

לקטנים חותכים את העוף ומערבבים עם הפירה ורוטב, הם טורפים את זה.

*ניתן להמיר את העוף בבשר או בהודו {לטעמי פחות טעים}
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה