אני בד"כ לא מבשלת מדויק, אבל אנסה:אפשר כמויות מדויקות יותר?
וואו נשמע כל מתכון יותר טוב מהשני...1) פתיתים עם נקניקיות (או בלי..), וקבב
2) פירה ושניצלים
3) תפו"א בתנור, אורז, תירס וקציצות בשר הודו
4) כנפיים בסיר עם תפוחי אדמה, עם פפריקה, שווארמה וגריל עוף... טורפים את זה כשאני מכינה
שמים בבלנדר:
בצל בינוני
2 ביצים
אחרי שנטחן לגמרי מוסיפים:
4 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
כפית וחצי שווארמה
2 כפיות גריל עוף
חצי כפית כמון
כפית כורכום
2 כפיות אבקת מרק
כפית פפריקה מתוקה
קצת שום גבישי או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
(זה בערך מה ששמתי..)
מעבירים לקערה עם חצי קילו בשר הודו טחון ומערבבים.
מטגנים בשמן עמוק.
בתיאבון!!
(אם רוצים להקפיא- אני מכניסה לבלנדר את הלחם הסחוט עם כל התבלינים, ואז מקפיאה.
כשאני רוצה להשתמש אני מוציאה, מכניסה לבלנדר עם הבצל והבייצים וזהו.. (זה כי אני לא רוצה לתפוס מקום במקפיא מדי הרבה.. וככה אני יכולה לשמור כמויות גדולות! כלומר עוד לא טיגנתי אחרי ההקפאה, כי כאמור- המצאתי את המתכון הזה רק היום... אבל זה מה שעשיתי כדי לא לתפוס הרבה מקום)
ממלאים רבע שקית הקפאה עם פרורי לחם ומוסיפים:
2 כפות א. מרק
כף גריל עוף
כף שווארמה
כפית כורכום
כפית וחצי פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
קצת אבקת שום
אני מוסיפה שומשום.
טובלים חזה עוף בביצה ואז בתערובת ומטגנים בשמן עמוק..
בתיאבון!!
מצרכים:
- 5-6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
- סיר עם מים רותחים
- כפית גדושה כורכום
- כפית פפריקה
- לתיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כפית כמון
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לפי הטעם (לא חובה)
- קורט בהרט
- כפית קורנפלור
- כף מים פושרים
- 5 כפות שמן
- 1/4 כוס פטרוזיליה ירוקה יבשה
- מעט אבקת מרק
- שום כתוש
הוראות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- את תפוחי האדמה נשטוף היטב ונשאיר עם הקליפה.
- נחתוך לפלחים בגודל הרצוי ונבשל בסיר עם מים רותחים, כורכום ופפריקה למשך 7-10 דקות, עד לריכוך חלקי.
- בינתיים מכינים קערה בה נערבב היטב את כל מצרכי התיבול.
- נוציא את תפוחי האדמה מהמים ונפזר עליהם את התיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ומזלפים מעל מעט שמן.
- מכניסים לתנור למשך כ-30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.
הכי פשוט שיש..
מטגנים בצל שחתוך לחתיכות גדולות עם 3 שיני שום פרוסות עד להזהבה, עם מלא שמן.
מוסיפים את הקבב ומטגנים 3 דקות מכל צד, ואז עושים משהו לא בריא- נותנים לקבב להיות כמה דקות עם השמן...
יאמי!!
מקווה שעזרתי...
אני יודעת ממה מורכב בערך קציצות, אז שילבתי את המינון של הלחם עם הביצים, והוספתי בצל בגודל שהיה נראה לי סביר, ואת התבלינים.... שפכתי לפי מה שהיה נראה לי הגיוני (אל תשאלו אותי למה כמון נראה לי הגיוני.. בסוף זה יצא טעים)אפשר לשאול מה זה נקרא "המצאתי את המתכון של הקציצות היום"?
לפי מה שכתבת נראה שאכן כך...אני חושבת שקציצות בכללי זה דבר שיוצא טעים.. לא?
יעזור לי מאוד לקבל את המתכון לכדורי עוף ברוטב עגבניות.הארוחה המועדפת ובגדול על הילדים שלי זה:
כדורי עוף ברוטב עגבניות עם פירה
אשמח לפרוט יותר מדויק של העוף והקציצות הילדים שלי אוהבים רך וטבעי אבל לא תמיד מצליחה שהעוף לא יהיה יבש כזהמנסיון שלי, הילדים הקטנים הכי אוהבים אוכל בסיסי בלי הרבה תיבול
אצלי מאוד אוהבים עוף מכובס על תפו"א ובטטה.. רך רך
קציצות מבושלות רכות
התיבול שאני שמה להם זה בטטה - ילדים קטנים מאוד אוהבים את הטעם המתוק, אז למה שלא יהיה טבעי?
ובחיים לא להכריח ילד לאכול דבר שהוא לא אוהב!
לי יש מאכל אחד שאני לא מסוגלת להכניס לפה אודות גננת מאוד מסורה שהכריחה אותי לאכול ועד היום בגללה אני לא מסוגלת להריח את המאכל הזה...
העיקר שיהיה בתיאבון ולבריאות
וכל הכבוד לך ככה דואגת שיהיה להם גם טעים
בקשר למודעה על הסלקל,ארוחה מהירה בריאה וטעימה
סוג של אושפלוב של עצלנים
מדובר בעוף טחון כן?יעזור לי מאוד לקבל את המתכון לכדורי עוף ברוטב עגבניות.
תודהההה
שלחתי לך הודעה פרטיתבקשר למודעה על הסלקל,
אין לי פרימיום איך יוצרים קשר?
תודה על המתכון!מדובר בעוף טחון כן?
חצי קילו עוף טחון
כוס פירורי לחם (אני משתמשת בלא מוזהב)
2 ביצים
כף רסק עגבניות
מלח
פלפל
קצת סוכר
מגלגלת כדורים ומכניסה לרוטב כשרותח ממש.
הרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות (260 גרם)
מעט סוכר
תבלינים (אני שמה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת שום, קצת צ'ילי).
מבשלת כשעה.
אגב, אותו מתכון טוב גם לבשר טחון, אך הילדים אוהבים יותר עוף טחון, זה רך יותר....
בהצלחה!
אני ממלאת סיר בינוני במים עד שלושת רבעי גובה.תודה על המתכון!
אשמח אם תכתבי כמה מים יש ברוטב
ותיבול מדויק לפחות בשביל הפעם הראשונה.
אפשר מתכון ?מנסה לחשוב מה הילדים שלי בד''כ אוכלים-
גולש עוף הונגרי עם פירה, הילדים עפיםם על זה.
שניצלים במחבת או תנור, או שניצלונים בצ'יפסר, יוצא עסיסי.
קציצות עוף {אפשר להכניס בעיסה גם הרבה ירקות ועלים, מעולה לסרבני ירקות...}
כדורים אדומים {קציצות כדורים שמורכבות מעוף ואורז, מבושלות ברוטב אדום עם פלחי תפו''א, הכל בסיר אחד}
שוקי עוף בתנור בציפוי פרורי לחם, יוצא מושלם ועסיסי {בעיקר כשזה טרי}
מוקפץ מזרחי מזויף עם חזה עוף על קוסקוס.
חזה עוף בסגנון מעורב בפיתה.
חזה עוף בטמפורה.
חזה עוף בתנור או במחבת בתיבולים שונים, בתנור טעים להניח על ירקות קפואים{שעועית, אפונה,לקט ירקות וכו'} לפעמים עושים על המנגל שבמרפסת, פחות מלכלכך {והכי קל בשבילי כי אז בעלי אחראי על ההכנה }.
קציצות טונה
שניצל דג מושט
תבשיל פסטה ונקניקיות בשריות בסיר אחד
מרקים למיניהם {בד''כ טוחנת שיאכלו את הירקות בלי פרצופים}
וכן, גם סויה.
מותר, מה יש?
תוספות זה בד''כ פסטה/ספגטי/פתיתים, ברוטב אדום או לבן {הפסטה מתבשלת ברוטב, לא צריך לבשל לפני במים}
אורז לבן או אדום
קוסקוס
קינואה {כן,אוהבים אצלי}
בורגול
פירה
צ'יפס
פסטה מוקרמת {כשיש דג או סויה}
תפו''א בתנור
שעועית/לקט ירקות בתנור
אפשר מתכון ?
"גולש עוף הונגרי עם פירה"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: