אני מכינה את הארוחות תוך כדי העבודה (עובדת מהבית) ולא מתעכבת הרבה זמן על כל ארוחה
החיסרון - כלים בכיור. היתרון - ארוחות טריות בדקות...
יצרתי לעצמי כמה מתכונים מהירים אשמח שתוסיפו משלכם לגיוון
עוף מבושל
מעט שמן בסיר
פרוסות בצל בתחתית
שוקיים
תבלינים-כפית מלח גס, פלפל, שום, פפריקה - לפזר מעל העופות
פרוסות תפו"א, פרוסות בטטה - מעל העוף, שלא יגעו בתחתית הסיר
להרתיח ולבשל שעתיים-שלוש על אש נמוכה ממש.
יוצא רק ועסיסי, תפו"א והבטטה בטעם מאוד עדין כי הם מתבשלים רק מהאדים.
חזה עם ירקות
קונה חזה עוף חתוך לקוביות
במיני קיטשן על נייר אפיה - שעועית מהקפאה, פטריות פרוסות, קוביות בצל סגול ומעט ברוקולי (לא חובה)
מבשלת כמה דקות, מוסיפה קוביות חזה עוף, מעט מלח ורוטב טריאקי, ערבוב, והמשך בישול עד שהחזה לבן ועסיסי, לא יותר מדי- כ 5 דקות.
דג בירקות
במקור הוא היה חריימה מזרחי וחריף, 'שיכנזנו' ושינינו אותו מעט ויצאה תוצאה שונה לגמרי וטעימה להפליא
לטגן עם מעט שמן זית פלפל חריף (בקיץ חצי פלפל, הם חריפים מאוד) ושום
להוסיף קוביות גמבה, קוביות קישואים וטבעות גזר, קופסת עגבניות מרוסקות משימורים. אפשר גם להוסיף חומוס משימורים.
לבשל כ 10 דקות על אש בינונית, להוסיף תבלינים - מלח, מעט כמון, כורכום ופפריקה (כף סוכר - למי שלא אוהב את מרירות העגבניות)
מסדרים את הדגים בתבנית (אפשר גם להוסיף אותם לסיר ולבשל, אני אוהבת בתנור)
שופכים מעל את תערובת הירקות, אופים מכוסה על 200 מעלות 40 דקות עד שעה.
להגיש לצד אורז לבן
מרק עוף - אני אוהבת גם באמצע השבוע, משביע ובריא
למלא מים בסיר
עד שרותח להוסיף תפו"א, גזר, בצל, דלעת, קישוא גבעולי סלרי והעופות. (או עצמות) מלח גס לפי גודל הסיר וכמות הירקות (נע בין כפית ל 3 כפיות)
להביא לרתיחה ולהמשיך בישול על אש בינונית כשעה וחצי. או על אש נמוכה 3 שעות - הטעמים שונים מאוד.
דקה לפני הארוחה - אטריות בסיר נפרד
יום למחרת - מכינה קוסקוס עם מי המרק, מוסיפה חומוס משימורים ואת הירקות שנותרו והנה ארוחה נוספת.
החיסרון - כלים בכיור. היתרון - ארוחות טריות בדקות...
יצרתי לעצמי כמה מתכונים מהירים אשמח שתוסיפו משלכם לגיוון
עוף מבושל
מעט שמן בסיר
פרוסות בצל בתחתית
שוקיים
תבלינים-כפית מלח גס, פלפל, שום, פפריקה - לפזר מעל העופות
פרוסות תפו"א, פרוסות בטטה - מעל העוף, שלא יגעו בתחתית הסיר
להרתיח ולבשל שעתיים-שלוש על אש נמוכה ממש.
יוצא רק ועסיסי, תפו"א והבטטה בטעם מאוד עדין כי הם מתבשלים רק מהאדים.
חזה עם ירקות
קונה חזה עוף חתוך לקוביות
במיני קיטשן על נייר אפיה - שעועית מהקפאה, פטריות פרוסות, קוביות בצל סגול ומעט ברוקולי (לא חובה)
מבשלת כמה דקות, מוסיפה קוביות חזה עוף, מעט מלח ורוטב טריאקי, ערבוב, והמשך בישול עד שהחזה לבן ועסיסי, לא יותר מדי- כ 5 דקות.
דג בירקות
במקור הוא היה חריימה מזרחי וחריף, 'שיכנזנו' ושינינו אותו מעט ויצאה תוצאה שונה לגמרי וטעימה להפליא
לטגן עם מעט שמן זית פלפל חריף (בקיץ חצי פלפל, הם חריפים מאוד) ושום
להוסיף קוביות גמבה, קוביות קישואים וטבעות גזר, קופסת עגבניות מרוסקות משימורים. אפשר גם להוסיף חומוס משימורים.
לבשל כ 10 דקות על אש בינונית, להוסיף תבלינים - מלח, מעט כמון, כורכום ופפריקה (כף סוכר - למי שלא אוהב את מרירות העגבניות)
מסדרים את הדגים בתבנית (אפשר גם להוסיף אותם לסיר ולבשל, אני אוהבת בתנור)
שופכים מעל את תערובת הירקות, אופים מכוסה על 200 מעלות 40 דקות עד שעה.
להגיש לצד אורז לבן
מרק עוף - אני אוהבת גם באמצע השבוע, משביע ובריא
למלא מים בסיר
עד שרותח להוסיף תפו"א, גזר, בצל, דלעת, קישוא גבעולי סלרי והעופות. (או עצמות) מלח גס לפי גודל הסיר וכמות הירקות (נע בין כפית ל 3 כפיות)
להביא לרתיחה ולהמשיך בישול על אש בינונית כשעה וחצי. או על אש נמוכה 3 שעות - הטעמים שונים מאוד.
דקה לפני הארוחה - אטריות בסיר נפרד
יום למחרת - מכינה קוסקוס עם מי המרק, מוסיפה חומוס משימורים ואת הירקות שנותרו והנה ארוחה נוספת.
נערך לאחרונה ב: