מרכיבים
(לכ-5-6 מנות יפות או כ-8 מנות קטנות יחסית)
פילה סלמון טרי עם העור – נתח שלם של קילו
למרינדה (בשלב הראשון)
דבש – חצי כוס
שמן זית – שליש כוס
שמן שומשום – שתי כפות
שיני שום שלמות – 4
פלפל צ'ילי קצוץ – חצי
ענפי טימין טרי – 2
ענפי מרווה טריים – 2
גרידת לימון – כפית
גרידת תפוז – כפית (אפשרות)
תוספת למרינדה (שמוסיפים רק לפני שמכניסים לתנור)
מיץ מלימון טרי – חצי כוס
מיץ מתפוז טרי – חצי כוס (אפשרות)
פרוסות מחצי לימון
פרוסות מחצי תפוז (אפשרות)
לקראסט
חצי כוס פיסטוק קצוץ – כחצי כוס עד כוס
ענף מרווה טרי קצוץ
ענף טימין טרי קצוץ
מלח גרוס – כפית
פלפל גרוס – כחצי כפית
שמן זית – 2 כפות
פירורי פנקו או פירורי מצה – רבע כוס (אפשרות)
הוראות הכנה, שלב שלב
בקצר וקולע – מערבבים את מרכיבי המרינדה (שלב ראשון) בתוך תבנית ומכניסים את הדג עם העור כלפי מטה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות ואפשר ללילה | מוציאים מהמקרר, מחממים תנור על 200 מעלות (ללא טורבו) | קוצצים את מרכיבי הקראסט ומערבבים | הופכים את הדג בתוך התבנית (עכשיו העור כלפי מטה), מוסיפים לתבנית את מיץ בתפוז והלימון (שופכים מהצד, לא ישירות על הדג) ודוחסים מתחתיו את פרוסות התפוז והלימון | שופכים את תערובת הקראסט ומצמידים בשכבה אחידה לכל חלקו העליון של הדג | מוסיפים עוד מרווה וטימין מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות | מוציאים ומגישים בסטייל – ככה פשוט!
ובקצת יותר ארוך (כמו ב-, או בקיצור, עם כל הניואנסים הקטנים…) –
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בתוך התבנית. בוחרים תבנית באורך ורוחב שמאפשרים הכנסת הנתח בשלמותו בצורה ישרה
2. מכניסים פנימה את נתח הדג כשהעור כלפי מעלה
3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-4 שעות לפחות או למשך הלילה
4. מוציאים את הדג מהמקרר, מדליקים תנור לחימום על 200 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה, ללא טורבו)
5. קוצצים את כל מרכיבי הקראסט ומערבבים היטב יחד עם שמן הזית ופירורי הפאנקו או המצה
(לפירורי מצה – שוברים מצה, מכניסים לשקית ודופקים מעליה עם תחתית של כוס עד לקבלת פירורים)
6. הופכים את הדג בתוך התבנית (העור עכשיו כלפי מטה), מוסיפים את מיץ הלימון והתפוז (אם רוצים), שופכים אותם מהצד ולא ישירות על הדג (כי המגע של מיץ הלימון עם הדג מיד כובש אותו)
7. מסדרים את שכבת הקראסט מעל הדג ולוחצים קלות עם היד, מוסיפים מלח ופלפל גרוסים ומניחים בתבנית ענף שלם של טימין וענף שלם של מרווה
8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-20 דקות (חימום רגיל למעלה ולמטה, ללא טורבו). ללא כיסוי
9. מגישים בסטייל – ככה פשוט! ישירות למרכז שולחן. מומלץ בליווי אורז לבן ותערובת ירוקים קלויים
הכנה מראש – את הדג רצוי להכניס למרינדה בבוקר באירוח, ככה הוא נח לו במקרר לפחות 6-8 שעות וזה מספיק בדיוק. את תערובת הקראסט אפשר להכין מראש בבוקר האירוח או ערב קודם ולשמור בצנצנת סגורה. את הדג עצמו אני לא ממליצה להכין מראש כי הוא פשוט מופלא ממש כשהוא יוצר מהתנור והוא סה"כ לוקח 20 דקות.
אין בעיה לצפות אותו בקראסט גם שעה קודם ולהשאיר אותו על השיש עד שמגיע זמנו להיכנס לתנור. מהתנור ישירות למרכז השולחן – זה מעדן!
קרדיט: אשת סטייל.