מה הקוטר ?אני השתמשתי בכלי ייעודי.
רוצה לחפש משו דומה באלי
מה הקוטר ?אני השתמשתי בכלי ייעודי.
לא זוכרת צריכה למדוד אבל בערך 12-13 ס"ממה הקוטר ?
רוצה לחפש משו דומה באלי
קנית בארץ או שהזמנת? אם הזמנת אני אשמח לקישור,אני השתמשתי בכלי ייעודי. ממליצה לרכוש אחד כזה.
קנית בארץ או שהזמנת? אם הזמנת אני אשמח לקישור,
ואגב, זה המוציא או מזונות?
פעם ראשונה שאני שומעת את השם, אני רוצה לארוחה שלימה מנסה להביון מה זה, כמו לחמניה או בורקס?
אצלינו זה המוציא.קנית בארץ או שהזמנת? אם הזמנת אני אשמח לקישור,
ואגב, זה המוציא או מזונות?
פעם ראשונה שאני שומעת את השם, אני רוצה לארוחה שלימה מנסה להביון מה זה, כמו לחמניה או בורקס?
קראתי את הכותרת שוב ושוב ולא הצלחתי להבין - קלוץ מה?!החלטתי לפנק השבוע במלווה מלכה.
בין הזמנים
ויש בחור ישיבה בבית. ואטוטו חוזרים לישיבה, ב"ה!!!!!
מגיע לו פינוק, לא?
הוא לא היה בבית, החלטתי להכין קלצונות וכשיגיע תהיה לו אחת רותחת מהתנור.
יצאו יפיפיים. באמת.
חלק מילאתי ברוטב פיצה + גבינ"צ
ולחלק הוספתי גם זיתים. לאלו שאוהבים.
צפה בקובץ המצורף 1226733
בחור הישיבה חזר לריח מדהים בבית.
ולתבניות של קלצונות רותחות.
"לא, לא בא לי, אבל תודה בכל זאת".
לפחות האחרים אכלו.
אני רק גנבתי קצת גבינה צהובה שזלגה החוצה.
ולמה כתבתי וחתך אחד?
כי כשרציתי לצלם לכם את התוצרת לקחתי סכין להניח על המגש--- תנועה מטופשת ולא זהירה הניבה חתך של 5 ס"מ בכף היד.
אבל מה אתם אומרים,
הקלצונות שיצאו שוות את החתך?
לדעתי כן.
מתכון [12 יחידות בגדול בינוני]:
מדידה בכוסות חד פעמיים פשוטים לשתיה קרה
1 כפית מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1.5 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן רגיל
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר
מפעילים את המיקסר או לשים ביד במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, ומעט דביק. אם הבצק דביק ממש מוסיפים מעט קמח.
משמנים קערה היטב ומניחים בה את הבצק עד להכפלת הנפח.
מילוי:
רוטב פיצה מוכן או כל רוטב פיצה ביתי.
תערובת גבינות מגורדות- צהובה, מוצרלה, מלוחה. אפשר גם רק צהובה.
זיתים, פטריות, בצל, תירס או כל תוספת אהובה אחרת
מקמחים היטב משטח עבודה.
תולשים חתיכת בצק ומקמחים גם מלמעלה. מרדדים היטב לעלה בעובי של כ 3 מ"מ.
קורצים עיגול בקוטר של כ 13-14- ס"מ.
מורחים ברוטב פיצה ומשאירים שוליים של כס"מ ללא רוטב סביב העיגול. מניחים במרכז גבינ"צ ותוספות. סוגרים ומהדקים היטב בחיבור.
אני השתמשתי בכלי ייעודי. ממליצה לרכוש אחד כזה. הקיעור של הבצק מאפשר קיפול מושלם של הקלצונה [או כל מאפה אחר] מבלי לאבד מהמילוי בעת הקיפול. מניחים בצק מרודד בכלי כשהוא פתוח. הבצק יעבור את שפת הכלי וזה בסדר. לוחצים מעט את הבצק כדי שישקע בחלק הקעור של הכלי. מורחים רוטב פיצה בשקע, ממלאים גבינ"צ ותוספות בכל השקע. מקפלים בזהירות ולוחצים היטב. כשהכלי סגור מסירים את עודפי הבצק. פותחים ומסירים את הקלצונה מהכלי. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
מתפיחים את הקלצונות כ-15 דקות
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
למראה כפרי יותר, מוותרים על הביצה ומורחים מעט מים. ללא שומשום. מפזרים מעט קמח לפני האפיה
אופים ב 190 מעלות כ18-20 דקות להשחמה נאה
צפה בקובץ המצורף 1226746צפה בקובץ המצורף 1226747
שבוע טוב!
אם מתחשק לך להכין, הם תמיד ישמחו לקבל.כשאני מכינה משהו ללומדי תורה זה מרגש אותי כי אני מרגישה שיש לי חלק בלימוד התורה שלהם
ב"ה אני מביאה לבית כנסת לבחורים שלומדים שם. בבין הזמנים בעיקר.אם מתחשק לך להכין, הם תמיד ישמחו לקבל.
(אפשר לשאול ישיבה קרובה אם הם רוצים עוגה או מאפה למלווה מלכה)
אני מביאה הרבה פעמים לבחורים שלומדים ברחוב שלנו, ותמיד הם מברכים בלי סוף.
להקפיא. ולהפשיר לטמפרטורת חדר ואז התפחה קצרה ואפיהתודה רבה על המתכון המוצלח!!
ראיתי אותו ביום חמישי כששברתי את הראש מה להכין לבעלי שבדיוק נחת בנתב"ג...
כשהוא הגיע הביתה יצא מהתנור
שאלה ל @ה. בקר או לשאר המומחיות אם אני רוצה להכין את זה או סוגי מאפים אחרים אבל לפצל את הכנת הבצק מהאפיה, ז"א, אני רוצה שיהיה מוכן חם וטרי ממש על הבוקר ככה שאין זמן גם להתפיח את הבצק. עדיף להכין את הבצק ולמלא בלילה ולשים במקרר או להקפיא במהלך הערב ולהפשיר בלילה ובבוקר להכניס לתנור או רעיון אחר?
להקפיא עם המילוי מוכן לאפיה? הבנתי נכון?להקפיא. ולהפשיר לטמפרטורת חדר ואז התפחה קצרה ואפיה
כןלהקפיא עם המילוי מוכן לאפיה? הבנתי נכון?
גם בשבילי אבל הנערים גדלו ויש להם קצת דרישות בדמות מאפים חמים מהתנורמציון גם בהקפאה אחרי אפייה מנסיון
במקס סטוק פעם ראיתי כאלה@ה. בקר
התלהבתי מהסכין!!!!!!
צפה בקובץ המצורף 1648793
מה זה, חריטה/הדבקה?
חייבת גם בבית
קבוע מתבלבלים אצלנו עם הפרווה.....
@ה. בקר
התלהבתי מהסכין!!!!!!
צפה בקובץ המצורף 1648793
מה זה, חריטה/הדבקה?
חייבת גם בבית
קבוע מתבלבלים אצלנו עם הפרווה.....
אכןבמקס סטוק פעם ראיתי כאלה
נראה לי של 'חויה'
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
4.06
כ"ז אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
הכירו את טווינמושן
עם גל אקסלרוד
עולם מטורף משל הדמיות! ממשק חדשני שמאפשר לבצע הדמיה כמעט כמו משחק מחשב
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קנ
א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ: