חגים שיתוף: גלילות מוסקה חצילים ובשר ברוטב פלפלים צבעוני בתנור

ססתם

משתמש פעיל
5I0A1553.jpg

קרדיט: FoodFromStart - גלילות מוסקה חצילים ובשר ברוטב פלפלים צבעוני בתנור
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/W3ZCfV45hFE

רכיבים​

לתערובת הבשר
[אפשר לוותר על חלק מהתבלינים בפסח אני רושמת את המתכון המלא שמתאים לכל השנה]
500 גרם בשר טחון
1 בצל קטן
1 תפוח אדמה קטן
2\1 צרור כוסברה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלאה פפריקה
1 ביצה
3 כפות שקדים טחונים [אפשר במקום 3 כפות קמח מצה]
1 כפית בהרט
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית כמון

לרצועות החציל
3 חצילים צרים וארוכים [עדיף קלים ללא גרענים]
שמן לטיגון

לתערובת הפלפלים
3 בצלים
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
[ניתן להוסיף 1 עגבנייה קצוצה למי שאוהב]

לרוטב
600 מ"ל מים [אפשר להפחית אם רוצים פחות רוטב]
1 כף פפריקה
1 כף פלפל שחור
1 כף מלח

אופן ההכנה​

מחממים תנור ל 180 מעלות על מצב אפייה

הכנת תערובת הבשר
בקערה גדולה שמים 500 גרם בשר
טוחנים במעבד מזון את הבצל התפוחי אדמה והכוסברה או מגרדים בפומפיה את הבצל והתפוא וקוצצים דק את הכוסברה ומוסיפים לקערת הבשר
מוסיפים לקערה את כל שאר התבלינים
מוסיפים את הביצה ואת השקדים הטחונים
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

הכנת רצועות החציל
שוטפים שלושה חצילים ומורידים את הקצוות
פורסים את החציל לאורך בצורה דקה ניתן להיעזר בקולפן כרוב
מחממים שמן במחבת גדולה עד לחצי
מטגנים את החצילים מעט רק עד לריכוך שמקבל מעט צבע
ומוציאים למסננת או צלחת אם נייר סופג

הכנת תערובת הפלפלים
חותכים את הבצל לרצועות עבות ומסדרים בתבנית
חותכים את הפלפלים לרצועות ומסדרים מעל הבצל בתבנית
אם מוסיפים עגבנייה קצוצה - אז מוסיפים מעל הפלפלים

הכנת גלילות החציל
משמנים את הידיים
לוקחים כמות של חופן מתערובת החציל
מכדררים לקציצה אליפסה
לוקחים רצועת חציל אחת מניחים את הקציצה בקצה ומגלגלים
מניחים את גליל החציל בתבנית כך שהחיבור של הגליל כלפי מטה שלא יפתח בבישול
ממשיכים כך את שאר רצועות החציל ומסדרים בשורה צפופה

הכנת הרוטב
שמים בכלי 600 מ"ל מים רותחים
מוסיפים את המלח הפלפל והפפריקה ומערבבים
שופכים את הרוטב לתבנית כך שיגע בכל החצילים

אפייה
מרטיבים נייר אפייה במים וסוחטים (ראו בסרטון)
עוטפים את התבנית מבפנים
מצפים בנייר כסף מבחוץ
אופים על 180 למשך 50 דקות
מוציאים את הנייר כסף ואת הנייר אפייה ונותנים למוסקה עוד 10 דקות על 200 מעלות במצב גריל עד שיקבל צבע יפה

בתאבון !!
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@ססתם הכנתי ויצא טעים !!
תודה רבה!!
הסרטון מאוד מסביר וברור
תמשיכי לעלות לנו מתכונים מעניינים וטעים !!
 

**Moko**

משתמש פעיל
@ססתם ישמצב לעשות את כל השלבים בסיר סוטאז' במקום תנור?
נראה מעולה,מגרה וקל לביצוע!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה