במתכון הזה העוגיות יוצאות עגולות וקשות מבחוץ, ורכות מאוד מבפנים. השילוב המושלם לדעתי.
אני משתמשת במשקל וממש מודדת. מומלץ.
בנוסף, הבצק לא דביקי מדי.
את המתכון המקורי לקחתי מכאן:
אמורים להכין ממנו 12 עוגיות ענקיות. פחות התאים לי, אז סידרתי את העניין. מעתיקה פה למעוניינות:
עוגיות שוקולד צ'יפס של מאפיית Levain ניו יורק
ל – 2 תבניות תנור גדולות
חומרים:
3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
כפית וחצי (9 גרם) מלח
225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית/מחית וניל
2 כוסות שוקולד צ'יפס (330 גרם) קצוי קליבו 55%
הוראות:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את קוביות החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים היטב עד להטמעה. ומוסיפים גם את תמצית/מחית הוניל ומערבלים שוב.
לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד.
יוצרים מהבצק עוגיות בינוניות. מניחים במרווחים גדולים במיוחד על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולא משטחים אותם. מקפיאים ל – 30 דקות לפחות. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 17 דקות ועד שהעוגיות שחומות מעט בחלקן העליון. מוציאים ומצננים מעט. העוגיות מזכירות במיוחד את העוגיות הניו יורקיות כשהן עדין חמות, אבל מצוינות גם לאחר צינון מוחלט.
העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
** ניתן להוסיף לבצק גם כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
** ניתן לשמור את כדורי הבצק זמן ממושך במקפיא ובכל פעם שמעוניינים בעוגייה טרייה ניתן לאפות אותן הישר מהמקפיא
אני משתמשת במשקל וממש מודדת. מומלץ.
בנוסף, הבצק לא דביקי מדי.
את המתכון המקורי לקחתי מכאן:
עוגיות שוקולד צ'יפס של מאפיית Levain ניו יורק - מתוקים שלי
מתכון לעוגיות הענק של מאפיית Levain המפורסמת ממנהטן ניו יורק. עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ושמנמנות, מפוצצות בשוקולד. טעימות הישר מהתנור וגם לאחר צינון ממושך.
www.metukimsheli.com
אמורים להכין ממנו 12 עוגיות ענקיות. פחות התאים לי, אז סידרתי את העניין. מעתיקה פה למעוניינות:
עוגיות שוקולד צ'יפס של מאפיית Levain ניו יורק
ל – 2 תבניות תנור גדולות
חומרים:
3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
כפית וחצי (9 גרם) מלח
225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית/מחית וניל
2 כוסות שוקולד צ'יפס (330 גרם) קצוי קליבו 55%
הוראות:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את קוביות החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים היטב עד להטמעה. ומוסיפים גם את תמצית/מחית הוניל ומערבלים שוב.
לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד.
יוצרים מהבצק עוגיות בינוניות. מניחים במרווחים גדולים במיוחד על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולא משטחים אותם. מקפיאים ל – 30 דקות לפחות. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 17 דקות ועד שהעוגיות שחומות מעט בחלקן העליון. מוציאים ומצננים מעט. העוגיות מזכירות במיוחד את העוגיות הניו יורקיות כשהן עדין חמות, אבל מצוינות גם לאחר צינון מוחלט.
העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
** ניתן להוסיף לבצק גם כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
** ניתן לשמור את כדורי הבצק זמן ממושך במקפיא ובכל פעם שמעוניינים בעוגייה טרייה ניתן לאפות אותן הישר מהמקפיא