#ה_מ_ע_צ_ב_ת
מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L
•
חיתוכיות, עוגת שכבות או איך שלא תרצו לקרוא לזה- זה מושלם!
אבל למה להתחיל מהסוף?
אז ככה:
הכל התחיל ביום אחד בהיר ומהביל כרגיל, השמש זרחה ציפורים צייצו (הלו הלו, מה זה פה, באת להביא מתכון, או מה?!)
טוב, אז הייתי צריכה מתכון מוצלח לווארט.
א-ב-ל!!!
1. שיהיה קל ומהיר (בכל אופן, יש לי עוד מלאאא עבודה)
2. שיהיה טעים (כמובן!)
3. שיהיה אמין (משהו שכבר ניסו אותו מזה ימים, ומאז קום המדינה סבתותנו היו אופות אותו בתנורי לביא מטרטרים...)
חיפוש מהיר (תחי הטכנולוגיה) הניב לי רשימה ארוכה של מתכונים שבודאות מדלגים על הסעיף הראשון.
לא אלאה אתכם בסיפורי סבתות וחיתוכיות.
רק אספר לכם שבסופו של דבר הצלחתי לוותר על הסעיף השלישי בסולם הערכים,
העתקתי את המתכון ונכנסתי למטבח בתפילה כנה שלפחות הסעיף השני לא ילך לשווא (!)
והנה המתכון (יאווו סופסוף, שיגעת אותנו, שרי!) :
מצרכים (לתבנית בינונית)
לשכבות הפירורים:
3/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
לשכבת השוקולד:
1 כוס קקאו
1/4 1 כוסות סוכר (אני מדגישה שהן לא יצאו לי סופר-מתוקות. אבל אני אהבתי אותן ככה. מושלמות עם ההקפה: )
קורט מלח
3/4 כוס שמן
4 ביצים שלמות
הוראות הכנה
בפעם השניה נזהרתי ואמנם לא יצא קרם חלקלק כמו גנאש, אבל זה בסדר גמור!!!
וכשהן נגלו מסודרות, דמעות הציפו את עיניי! אויש, חמודות שלי...
בהצלחה!
ו.... שתפו איך היה
אבל למה להתחיל מהסוף?
אז ככה:
הכל התחיל ביום אחד בהיר ומהביל כרגיל, השמש זרחה ציפורים צייצו (הלו הלו, מה זה פה, באת להביא מתכון, או מה?!)
טוב, אז הייתי צריכה מתכון מוצלח לווארט.
א-ב-ל!!!
1. שיהיה קל ומהיר (בכל אופן, יש לי עוד מלאאא עבודה)
2. שיהיה טעים (כמובן!)
3. שיהיה אמין (משהו שכבר ניסו אותו מזה ימים, ומאז קום המדינה סבתותנו היו אופות אותו בתנורי לביא מטרטרים...)
חיפוש מהיר (תחי הטכנולוגיה) הניב לי רשימה ארוכה של מתכונים שבודאות מדלגים על הסעיף הראשון.
לא אלאה אתכם בסיפורי סבתות וחיתוכיות.
רק אספר לכם שבסופו של דבר הצלחתי לוותר על הסעיף השלישי בסולם הערכים,
העתקתי את המתכון ונכנסתי למטבח בתפילה כנה שלפחות הסעיף השני לא ילך לשווא (!)
והנה המתכון (יאווו סופסוף, שיגעת אותנו, שרי!) :
מצרכים (לתבנית בינונית)
לשכבות הפירורים:
3/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
לשכבת השוקולד:
1 כוס קקאו
1/4 1 כוסות סוכר (אני מדגישה שהן לא יצאו לי סופר-מתוקות. אבל אני אהבתי אותן ככה. מושלמות עם ההקפה: )
קורט מלח
3/4 כוס שמן
4 ביצים שלמות
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מערבבים בקערה את כל מצרכי ה״פירורים״
- לוקחים חופן בצק מלוא היד (ככוס) ושומרים בצד.
- משטחים את יתרת הבצק בתבנית ומהדקים היטב.
- מערבבים בקערה המתאימה למיקרוגל את הקקאו, הסוכר, המלח והשמן.
- מכניסים למיקרוגל לחצי דקה. מוציאים ומערבבים לקרם.
- מכניסים לעוד חצי דקה, מוציאים ומערבבים ואם עדיין לא קרמי אפשר עוד 30 שניות בזהירות!
בפעם השניה נזהרתי ואמנם לא יצא קרם חלקלק כמו גנאש, אבל זה בסדר גמור!!!
- מוסיפים לקרם 4 ביצים שלמות, אחת כל פעם ומערבבים עד להטעמה. (יואוו אני משתמשת עם מילים גבוהות! איפה המורה דיצה ללשון מכיתה ו׳?)
- יוצקים את קרם הקקאו על תחתית הבצק ומיישרים.
- את יתרת בצק הפירורים, זוכרות ששמרנו? מפזרים אותו יפה מעל הקרם!
- אופים 25-35 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים והקרם אפוי.
וכשהן נגלו מסודרות, דמעות הציפו את עיניי! אויש, חמודות שלי...
בהצלחה!
ו.... שתפו איך היה