מאפים חיתוכיות טעימות וקלות? מתאים לי!

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L
חיתוכיות, עוגת שכבות או איך שלא תרצו לקרוא לזה- זה מושלם!



אבל למה להתחיל מהסוף?
אז ככה:
הכל התחיל ביום אחד בהיר ומהביל כרגיל, השמש זרחה ציפורים צייצו (הלו הלו, מה זה פה, באת להביא מתכון, או מה?!)
טוב, אז הייתי צריכה מתכון מוצלח לווארט.
א-ב-ל!!!
1. שיהיה קל ומהיר (בכל אופן, יש לי עוד מלאאא עבודה)
2. שיהיה טעים (כמובן!)
3. שיהיה אמין (משהו שכבר ניסו אותו מזה ימים, ומאז קום המדינה סבתותנו היו אופות אותו בתנורי לביא מטרטרים...)

חיפוש מהיר (תחי הטכנולוגיה) הניב לי רשימה ארוכה של מתכונים שבודאות מדלגים על הסעיף הראשון.
לא אלאה אתכם בסיפורי סבתות וחיתוכיות.
רק אספר לכם שבסופו של דבר הצלחתי לוותר על הסעיף השלישי בסולם הערכים,
העתקתי את המתכון ונכנסתי למטבח בתפילה כנה שלפחות הסעיף השני לא ילך לשווא (!)



והנה המתכון (יאווו סופסוף, שיגעת אותנו, שרי!) :

מצרכים
(לתבנית בינונית)
לשכבות הפירורים:
3/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל

לשכבת השוקולד:

1 כוס קקאו
1/4 1 כוסות סוכר (אני מדגישה שהן לא יצאו לי סופר-מתוקות. אבל אני אהבתי אותן ככה. מושלמות עם ההקפה: )
קורט מלח
3/4 כוס שמן
4 ביצים שלמות

הוראות הכנה
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות
  • מערבבים בקערה את כל מצרכי ה״פירורים״
  • לוקחים חופן בצק מלוא היד (ככוס) ושומרים בצד.
  • משטחים את יתרת הבצק בתבנית ומהדקים היטב.
  • מערבבים בקערה המתאימה למיקרוגל את הקקאו, הסוכר, המלח והשמן.
  • מכניסים למיקרוגל לחצי דקה. מוציאים ומערבבים לקרם.
  • מכניסים לעוד חצי דקה, מוציאים ומערבבים ואם עדיין לא קרמי אפשר עוד 30 שניות בזהירות!
לא לנסות לקצר כאן תהליכים! ותעיד הבלילה המסכנה שנזרקה בבושת פנים לזבל, מאחר והיה כתוב במתכון ״דקה וחצי במיקוגל״ והיא יצאה משם שזופה עם כוויות דרגה 5 :eek:. אז לא להתחכם חברימוס!
בפעם השניה נזהרתי ואמנם לא יצא קרם חלקלק כמו גנאש, אבל זה בסדר גמור!!!
  • מוסיפים לקרם 4 ביצים שלמות, אחת כל פעם ומערבבים עד להטעמה. (יואוו אני משתמשת עם מילים גבוהות! איפה המורה דיצה ללשון מכיתה ו׳?)
  • יוצקים את קרם הקקאו על תחתית הבצק ומיישרים.
  • את יתרת בצק הפירורים, זוכרות ששמרנו? מפזרים אותו יפה מעל הקרם!
  • אופים 25-35 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים והקרם אפוי.



וכשהן נגלו מסודרות, דמעות הציפו את עיניי! אויש, חמודות שלי...





בהצלחה!
ו.... שתפו איך היה:)
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה העוגה הקבועה אצלי!! (עם שינויים קלים)
לדוגמא את קרם השוקולד ממיסה בבן מארי (ככה אין פשלות..)
חותכת אותה אחרי הקפאה קלה עם הסכין המיוחדת עם 2 הידיות יוצא ריבועים יפים וקטנים (כ80 יחידות)...
מעולה בהקפאה ומפשיר במהירות..
באמת עוגה קלה ומאוד מאוד מוצלחת..
 

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לדוגמא את קרם השוקולד ממיסה בבן מארי (ככה אין פשלות..)
נכון מאוד!
נתתי אופציה לעצלניות.
או כאלה שבאופן פלאי היו חייבות משהו מהרגע להרגע (כמוני:eek:)
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
במקביל להכנת הבצק, זה פשוט נמס לאט בסיר..
פספסתי משהו?
במתכון של @*שרי* אין שוקולד.
מה באמת הרעיון של המיקרוגל - לקקאו, סוכר ושמן? במה זה שונה מערבוב ידני רגיל?
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
חחח מצחיקה!!
אהבתי את הכתיבה שלך
והמתכון נראה מגרה בהחלט
בע"ה אנסה וכמובן נעדכן!
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פספסתי משהו?
במתכון של @*שרי* אין שוקולד.
מה באמת הרעיון של המיקרוגל - לקקאו, סוכר ושמן? במה זה שונה מערבוב ידני רגיל?
המתכון שלי קצת שונה..
אעלה אותו למי שמתעניינת

עוגת פירורים

לבצק
:
3 כוסות קמח
1 ביצה
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה

לשוקולד
3/4 כוס שמן
1 1/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות גדושות קפה נמס
2 כפות קקאו
1 חבילת שוקולד מריר (100ג״ר)
—————
4 ביצים

אופן ההכנה
לשים את כל חומרי השוקולד בסיר (מלבד הביצים!!)
לשים בבן מארי להמסה..

לחמם תנור ל180

לערבל את כל חומרי הבצק לפירורים גדולים ורטובים
לשמור 1/4 כמות בצד
את השאר לשטח בתבנית אלומיניום (A4)

להוסיף את הביצים לשוקולד ולערבב לעיסה אחידה

על הבצק לשטח את השוקולד ולפורר מעל את הפירורים שהשארנו בצד.
לאפות כ30 דקות עד שהפרורים מזהיבים..
 
נערך לאחרונה ב:

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לקקאו, סוכר ושמן? במה זה שונה מערבוב ידני רגיל?
שיהיה סוג של ״דיבוק חברים״!
הא, וגם כדי שהסוכר יתנמס:p
לי הוא לא נמס אי אי אי, אבל על בן-מארי הוא אכן יתקבל יותר טוב!


בפעם הבאה, אני אשתמש בבן- מארי.
לפעמים דברים קטנטנים שכאלה יוצרים את ההבדל...
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שיהיה סוג של ״דיבוק חברים״!
הא, וגם כדי שהסוכר יתנמס:p
לי הוא לא נמס אי אי אי, אבל על בן-מארי הוא אכן יתקבל יותר טוב!


בפעם הבאה, אני אשתמש בבן- מארי.
לפעמים דברים קטנטנים שכאלה יוצרים את ההבדל...
גם אצלי בבן מאיר נשאר גרגירי סוכר
זה נמס באפיה..
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שריתוש האלופה!
איך אהבתי את הכתיבה שלך,
כדאי לכן להציץ בתיקיות העבודה שלה,
 

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L

אחתסתם

משתמש צעיר
ידידה ותיקה של הגירסה עם השוקולד.
ניסיתי עכשיו את הגירסה הזו,
חסכתי את השוקולד ואת הסיר על האש ;)
יצא לא פחות מוצלח!
תודה רבה!!
 

#ה_מ_ע_צ_ב_ת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
D I G I T A L
ידידה ותיקה של הגירסה עם השוקולד.
ניסיתי עכשיו את הגירסה הזו,
חסכתי את השוקולד ואת הסיר על האש ;)
יצא לא פחות מוצלח!
תודה רבה!!
תודה איזה כיף!
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה