SOS מטבח

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
דחוףףףף
במקום להקציף את החלבונים כמו בן אדם ואז להוסיף בעדינות את הסוכר,
שפכתי את הכל לקערה והקצפתי.
אפס.
הקצף לא עלה כמעט.
מיועד למוס שחלקו לאפיה וחלקו לא.
יש מה לעשות או להפוך את זה לעוגה ודי?
כמות של 7 ביצים.

תודה!!
מוזר שהקצף לא עלה.
הקערה היתה שומנית?
אולי תוסיפי חלמונים ותכיני בחושה בכמות כפולה?
 

חלזונות

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
מה זה הכל?
חלבונים עם סוכר?

אני תמיד מוסיפה את הסוכר לפני ההקצפה, לא ראיתי שזה פוגע בקצף.
תודה על התגובה המהירה.
כן. חלבונים וסוכר.
נראה כמו משחה לבנה כזו כמעט לא גבוהה :(
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אגב, קרה לי כבר כמה פעמים שהתפוצץ לי חלמון באמצע ההפרדה, והיתה לי טיפה או אפילו שתיים בחלבונים של החלמון, ולא היתה שום בעיה, הקצף יצא מצוין...

טיפ נוסף, מילוי פרווה לפחזניות לעצלנים:

קצפת ריץ'+ריבה בטעם שאוהבים, יצא ממש טעים ומלהיב
 

לילי 1

משתמש מקצוען
אגב, קרה לי כבר כמה פעמים שהתפוצץ לי חלמון באמצע ההפרדה, והיתה לי טיפה או אפילו שתיים בחלבונים של החלמון, ולא היתה שום בעיה, הקצף יצא מצוין...

טיפ נוסף, מילוי פרווה לפחזניות לעצלנים:

קצפת ריץ'+ריבה בטעם שאוהבים, יצא ממש טעים ומלהיב
תגידו, (תגדנה)
גם לכן נראה שהביצים השתנו? גם אני היום לא נבהלת מטיפת חלמון ובנערותי טיפת חלמון אחת והקצף כבר לא עלה. ומי שמע על הקצפת ביצים בשלמותן? היום זה קיצור דרך לרוב הטורטים ואפילו בגלידות.
מגדילה לעשות גיסתי ששופכת למיקסר שש ביצים, שתי ריץ ועוד כמה מצרכים, מדליקה על הכי גבוה ואחרי כמה דקות שולחת למקפיא. הגלידה טעימה נורא ועם מרקם קרמי משובח.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תגידו, (תגדנה)
גם לכן נראה שהביצים השתנו? גם אני היום לא נבהלת מטיפת חלמון ובנערותי טיפת חלמון אחת והקצף כבר לא עלה. ומי שמע על הקצפת ביצים בשלמותן? היום זה קיצור דרך לרוב הטורטים ואפילו בגלידות.
מגדילה לעשות גיסתי ששופכת למיקסר שש ביצים, שתי ריץ ועוד כמה מצרכים, מדליקה על הכי גבוה ואחרי כמה דקות שולחת למקפיא. הגלידה טעימה נורא ועם מרקם קרמי משובח.
לא הביצים השתנו אלא המיקסרים.
הרבה יותר חזקים, אז הם מצליחים להתגבר על הכל
 

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ב"ה
שלום לכולן, ומקווה שאתקבל בברכה :)
גילוי נאות - אני מאד אוהבת מתכונים. בכל שפה.
אז ראיתי את הסרטון הזה - https://youtu.be/pAzuRxNC-PA
ויש לי מספר שאלות לדוברות האנגלית שמכירות מתכונים 'משם' ויודעות לתת לי הסבר - והלוואי שיש גם תחליף.
אז שאלותי הן:
אני יודעת שchill הכוונה להקפיא.
האם freeze הכוונה לקרר או להקפיא?
Heavy cream - נראה לי שמנת מתוקה. נכון?
Baked flour? (מה זה קמח אפוי? )
Butterscotch chips - פה הסתבכתי לגמרי.
ושאלה נוספת לגבי ה - Graham Cracker - הבנתי שאלו סוג של שילוב בין ביסקוויט לקרקר... אבל יש אותם בהרבה מתכונים בגירסה מתוקה, ולא ממש ידעתי במה להחליף אותם.
אם תוכלנה, בע"ה, לכוון אותי - זה ממש יעזור לי (ולמשפחה שלי ;) )

גם אם יש עוד, אני כבר אנסה להוסיף.
תודה מראש!
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איך אני אוהבת את סו יאמי :)
האם freeze הכוונה לקרר או להקפיא?
להקפיא
Heavy cream - נראה לי שמנת מתוקה. נכון?
בדיוק :)
Baked flour? (מה זה קמח אפוי? )
יתכן שזה מתכון עם גלידת בצק עוגיות?
א"כ הטכניקה היא אכן לאפות את הקמח לפני השימוש, מטעמי בריאות.
Butterscotch chips - פה הסתבכתי לגמרי.
ממתק אמריקאי, אאל"ט כמו טופי-קרמל.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
איך אני אוהבת את סו יאמי :)

להקפיא

בדיוק :)

יתכן שזה מתכון עם גלידת בצק עוגיות?
א"כ הטכניקה היא אכן לאפות את הקמח לפני השימוש, מטעמי בריאות.

ממתק אמריקאי, אאל"ט כמו טופי-קרמל.
Butterscotch chips זה שוקולד צ'יפס בצבע חום בהיר בטעם של מה שנקרא BUTTERSCOTCH שזה טעם חמאתי-קרמלי.

בארץ אפשר להשיג הרבה פעמים באושר עד, שערי רווחה, צ'יפרכל ובחנויות שמביאות מוצרים מחו"ל.
יש בטעמים נוספים כמו חמאת בוטנים
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
chill זה לקרר מאוד.
 

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איך אני אוהבת את סו יאמי :)

להקפיא

בדיוק :)

יתכן שזה מתכון עם גלידת בצק עוגיות?
א"כ הטכניקה היא אכן לאפות את הקמח לפני השימוש, מטעמי בריאות.

ממתק אמריקאי, אאל"ט כמו טופי-קרמל.
גם אני! :)
תודה גדולה. עזרת לי מאד.
יכול להיות לגבי הגלידה, אבדוק שוב. (יש שם כמה מתכונים, לא אחד.)
Butterscotch chips זה שוקולד צ'יפס בצבע חום בהיר בטעם של מה שנקרא BUTTERSCOTCH שזה טעם חמאתי-קרמלי.

בארץ אפשר להשיג הרבה פעמים באושר עד, שערי רווחה, צ'יפרכל ובחנויות שמביאות מוצרים מחו"ל.
יש בטעמים נוספים כמו חמאת בוטנים
תודה בקרוש! חיכיתי לך ;)
זה באמת הי'ה נראה כמו שוקולד צ' יפס, אבל הצבע הזכיר לי יותר חמאת בוטנים. כנראה בגלל שנתקלתי עד כה בחמאת בוטנים ולא בחמאה המקורמלת.
אז לדעת שבאטרסקוצ' זו חמאה מקורמלת?
chill זה לקרר מאוד.
אם כן, איך אומרים לקרר במקרר? האם המילה שונה מ - פְרִיז?
תודה חברות! קידמתן אותי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האם המילה שונה מ - פְרִיז?
פריז פירושו להקפיא.
לגבי גראהם קרקרס. נראה לי שניתן לרכוש משהו דומה בירושלים. הירושלמיות תדענה.
או להכין בבית לפי מתכון של פצפוצים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שירה בירה הקדימה אותי-כהרגלה.

יש כאלו שכותבים chill ויש שכותבים cool אבל בגלל יש למילה משמעות נוספת של "מגניב" פחות משתמשים בה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
גם אני! :)
תודה גדולה. עזרת לי מאד.
יכול להיות לגבי הגלידה, אבדוק שוב. (יש שם כמה מתכונים, לא אחד.)

תודה בקרוש! חיכיתי לך ;)
זה באמת הי'ה נראה כמו שוקולד צ' יפס, אבל הצבע הזכיר לי יותר חמאת בוטנים. כנראה בגלל שנתקלתי עד כה בחמאת בוטנים ולא בחמאה המקורמלת.
אז לדעת שבאטרסקוצ' זו חמאה מקורמלת?

אם כן, איך אומרים לקרר במקרר? האם המילה שונה מ - פְרִיז?
תודה חברות! קידמתן אותי.
chill זה לקרר. קירור רגיל. אפילו פחות. התרגום המדוייק יותר הוא לצנן.

באטרסקוטש - כן. סוג של חמאה מקורמלת. הטעם עדין יותר מקרמל רגיל
 

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה רבה רבה!
התשובות שלכן מפורטות ומאד מקילות על ההכנה למרות השוני.
ואם אפשר להוסיף שאלה -
אני רואה שהם מביאים שם מתכונים שנראים מעולים, אבל נראים כבדים - כבדים כאלו, וממש מוציאים את החשק. מהסוג שדי קשה לאכול ממנו כמות בהנאה.
וקצת מוגזם בקלוריות :eek: יש לכן רעיון להחליף את המתכון במשהו יותר קליל?
זה יעזור לי להכין ולהנות מזה עם כולם, שלא ישאירו הכל בשבילי :eek:

ראיתי במתכון שהניחו גם שמן קוקוס, גם חמאה וגם שתי ביצים. אוכל להשמיט את הביצים? זה נראה לי יותר מדי.

TBS - משום מה לא מצוין אם זו כפית או כף.

המתכון: (הפעם לא כתבו כמויות)
בקערה מניחים
סוכר
חמאה
שמן קוקוס
טורפים ידנית עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק,
מוסיפים 2 ביצים
טורפים,
ומוסיפים 2 כפ(י)ות וניל
ו - 1/2 כוס קמח
1/2 כוס אבקת קקאו (ואולי cocoa היא כמו שוקולית?)
1/4 כפ(ית) מלח
וטורפים עד לאיחוד.
כאן מוסיפים 3/4 כוס שבבי החמאה המקורמלת ומערבבים עם כף, שיטמעו בתערובת.
לעניות דעתי, אפשר לוותר כאן על הביצים.
האם זה נכון?
ואם מישהי תוכל לומר לי את הכמויות המתאימות לדעתה לסוכר, לשמן קוקוס ולחמאה - זה יעזור לי גם כן.
המון תודות! ותזכו למצוות :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לעניות דעתי, אפשר לוותר כאן על הביצים.
האם זה נכון?
לא בהכרח.
אי אפשר לדעת עד שמנסים.
את יכולה להעלות את המתכון במלואו כולל שמו?
משהו פה קצת לא ברור.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה