SOS מטבח

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
איך אפשר להכין קוגל ירושלמי וקוגל תפו"א (חי/מבושל) בלי ביצים?
תודה!
בקוגל ירושלמי אני לא מומחית גדולה.
איך השיטה הרגילה שלך? קרמל בסיר גדול ומים ואטריות לאותו סיר,
או בישול אטריות במים בסיר אחד, וקרמל בסיר שני?

יודעת שיש כאלו שמשתמשים במעט במי הבישול בשביל להדביק את האטריות.

קוגל תפוחי אדמה - אם רוצים קוגל מושלם, מרסקים תפוח אדמה מבושל (בגודל בינוני) עם כרבע כוס מים בבלנדר מקל, עד לקבלת מחית חלקה. משתמשים במחית הזו במקום הביצים.
אם מוכנים להתפשר על קוגל לא-מושלם, מכינים כרגיל, מוסיפים 2-3 קמח תפוחי אדמה, וזהו.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בקוגל ירושלמי אני לא מומחית גדולה.
איך השיטה הרגילה שלך? קרמל בסיר גדול ומים ואטריות לאותו סיר,
או בישול אטריות במים בסיר אחד, וקרמל בסיר שני?

יודעת שיש כאלו שמשתמשים במעט במי הבישול בשביל להדביק את האטריות.

קוגל תפוחי אדמה - אם רוצים קוגל מושלם, מרסקים תפוח אדמה מבושל (בגודל בינוני) עם כרבע כוס מים בבלנדר מקל, עד לקבלת מחית חלקה. משתמשים במחית הזו במקום הביצים.
אם מוכנים להתפשר על קוגל לא-מושלם, מכינים כרגיל, מוסיפים 2-3 קמח תפוחי אדמה, וזהו.
בקיגל ירושלמי מבשלים את האטריות. רוחצים קצת ומסננים.. מוסיפים ביצים ו מערבבים.

בנפרד ממיסים שמן וסוכר ואז מאחדים על האטריות והביצים. מוסיפים עוד סוכר, מלח, פלפל שחור
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בקיגל ירושלמי מבשלים את האטריות. רוחצים קצת ומסננים.. מוסיפים ביצים ו מערבבים.

בנפרד ממיסים שמן וסוכר ואז מאחדים על האטריות והביצים. מוסיפים עוד סוכר, מלח, פלפל שחור
יש שתי שיטות, נשמה.
כפי שציינתי בהודעה.
לכן שאלתי את @אפכא מסתברא מה המנהג בביתם...

לפי השיטה שלך, אפשר לוותר על שלב הרחצה של האטריות אחר הבישול, ולהמשיך כרגיל. העמילן ידביק אותן זו לזו. (אגב, זה פחות טעים. מה לעשות, ביצים זה דבר טעים).
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פעם הייתי מכינה קבוע קוגל תפוחי אדמה בלי ביצים:
- מגרדים תפוחי אדמה ובצל.
- מערבבים טוב טוב כמה כפות קמח/קמח תפוחי אדמה עם מים (נגיד 3/4 כוס מים), (אני הייתי שופכת הכל לשקית הקפאה ומנערת אותה שיתערבב טוב).
מוסיפים לתפוא והבצל המגורדים.
- מוסיפים עוד בערך חצי כוס חפ קמח.
- מלח פלפל

יוצא מעולה!
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
השיטה שלנו דוגלת בהפרדת כוחות - אטריות מתבשלות לחוד ושמן וסוכר לחוד. בעצת חתני גם לא שוטפים את האטריות (גם בגרסה של הביצים). מאחר שאנו שמים 11 ביצי לרג' על 3 חבילות אטריות קצת קשה לי להבין איך ייצא הקוגל בלעדיהן. למי יש נסיון בזה? (איפה האמשינובערס?)
לגבי קוגל תפו"א - המחית המדוברת משמשת הן לקוגל מתפו"א חיים והן למבושלים?
תודה רבתי.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לגבי קוגל תפו"א - המחית המדוברת משמשת הן לקוגל מתפו"א חיים והן למבושלים?
המחית המדוברת היא דבק. דבק מעולה, דרך אגב.
ומשתמשים בה במקום הביצים.

המתכון של אמא שלי הולך ככה:
10 תפוחי אדמה
1 בצל (לא חובה, מאד מוסיף)
3 ביצים
2/3 כוס שמן
מלח
פלפל שחור (לא חובה, עניין של טעם)

במתכון שלי שמים מחליפים את הביצים בדבק צמחוני:
1 תפוח אדמה מבושל + 1/4-1/2 כוס מים, מרוסקים בבלנדר מקל למחית חלקה ודביקה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
השיטה שלנו דוגלת בהפרדת כוחות - אטריות מתבשלות לחוד ושמן וסוכר לחוד. בעצת חתני גם לא שוטפים את האטריות (גם בגרסה של הביצים). מאחר שאנו שמים 11 ביצי לרג' על 3 חבילות אטריות קצת קשה לי להבין איך ייצא הקוגל בלעדיהן. למי יש נסיון בזה? (איפה האמשינובערס?)
הוא נדבק, אבל בהחלט מרגישים שחסר משהו בטעם.
וכדאי גם להכפיל את כמות השמן והסוכר, קצת עוזר לחפות על החוסר בביצים.

אגב, למה בלי ביצים?
ואיך זה קשור לאמשינוב?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מה עושים כשהשמנת מתפרקת בהקצפה?
שמנת מתוקה חלבית היא מאוד רגישה לחום. ממילא:
הקצפת יתר מחממת אותה ומפרקת.
וכן אם לכתחילה לא היתה קרה מאווווד, היא מיד מתחממת בהקצפה ומתפרקת.
לכן, השמנת צריכה להיות בקירור, עד רגע ההקצפה, וכן, לעמוד ממש ליד המיקסר ולכבות ברגע שהקצף יציב.
בשונה מריץ' צמחי שהוא מוצר מלאכותי ולא נהרס בהקצפת יתר, אבל כן מומלץ להקציפו קר לקצפת טובה ויציבה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לאחרונה כשביקרתי בחנות למוצרי אפיה, צדה את עיני קופסה עם גבישים בלתי מזוהים, עם הכיתוב "חמאת קקאו" מיהרתי לרכוש, כי נזכרתי שמעת לעת אני נתקלת במתכונים במוצר הזה , ומפני שלא היה לי אותו , אני ממהרת לדלג על המתכון. אך דא עקא... מאז שקניתי, נעלמו כל החמאות קקאו מהמתכונים... מי יכולה להסביר לי למה זה טוב , ולמה משמש? ניסיתי להמיסו יחד עם שוקולד מריר כציפוי לעוגה, אך לא נודע כי בא אל קרבה... כאילו כלום...
מי תייעץ לי ותושיע את חמאת הקקאו מרביצה משמימה על המדף???
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאחרונה כשביקרתי בחנות למוצרי אפיה, צדה את עיני קופסה עם גבישים בלתי מזוהים, עם הכיתוב "חמאת קקאו" מיהרתי לרכוש, כי נזכרתי שמעת לעת אני נתקלת במתכונים במוצר הזה , ומפני שלא היה לי אותו , אני ממהרת לדלג על המתכון. אך דא עקא... מאז שקניתי, נעלמו כל החמאות קקאו מהמתכונים... מי יכולה להסביר לי למה זה טוב , ולמה משמש? ניסיתי להמיסו יחד עם שוקולד מריר כציפוי לעוגה, אך לא נודע כי בא אל קרבה... כאילו כלום...
מי תייעץ לי ותושיע את חמאת הקקאו מרביצה משמימה על המדף???
את יכולה להשתמש בה לציפויי שוקולד צבעוניים כמו כיפות מוס בציפוי שוקולד. מכירה?
 

noae

משתמש מקצוען
איך אפשר להכין קוגל ירושלמי וקוגל תפו"א (חי/מבושל) בלי ביצים?
תודה!
מצרפת לך קישור לקוגל ירושלמי ללא ביצים שעשיתי מספר פעמים, יוצא מעולה!:
http://matkonation.com/2013/04/קיגל-ירושלמי-של-סבא-יעקוב/
אני ויתרתי על הצימוקים, יוצא לטעמי הכי טוב באפיה ארוכה בסיר על חום נמוך.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מצרפת לך קישור לקוגל ירושלמי ללא ביצים שעשיתי מספר פעמים, יוצא מעולה!:
http://matkonation.com/2013/04/קיגל-ירושלמי-של-סבא-יעקוב/
אני ויתרתי על הצימוקים, יוצא לטעמי הכי טוב באפיה ארוכה בסיר על חום נמוך.
קוגל ירושלמי כבר לא הספקנו, אבל שמרנו את המתכון. קוגל תפו"א יצא מעולה, תודה @גלבוע.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה