SOS מטבח

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
1638207649475.png
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אילה ג

משתמש פעיל
@hbecker
shira bira
וכווולם
רציתי לשאול דחוף:
אני רוצה להכין בר פטיפורים לשמחה שבעוד חודשיים, זה פעם ראשונה שאני מכינה כאלו דברים, ויש לי כל מיני שאלות:
1. באיזה שוקולד הכי טוב להשתמש בשביל פטיפורים בתבניות סיליקון: שוקולד מריר פשוט / שוקולד צ'יפס / שוקולד לאפיה?
2. ניסיתי עם שוקולד צ'יפס ואחרי ההקפאה כשהוצאתי מהסיליקון, כל נגיעה שלי מיד ממיסה את השוקולד, מה הפיתרון?
3. עשיתי פטיפור חלול כמו שהדרכת (למלא שקעים בשוקולד מומס, לחכות ולשפוך) יצא ממש יפה, אבל כתבת להוציא אחרי ההקפאה מהתבניות ורק אחר כך למלא במילוי, וזה קצת שבר את השוקולד שהתקשה, לא עדיף למלא כשזה עדיין בתוך שקעי הסיליקון?
4. איך מכינים כזה: והאם אפשר להקפיא?
33.PNG

5. אם אני רוצה לצבוע שוקולד באבקה צבעונית , איך עושים את זה ומתי?
6. האם אפשר להקפיא מוסים מריצ' מוקצף?
7. כמה זמן אפשר להקפיא את כל הדברים האלו בלי שישתנה הטעם או המרקם?
8. כמה שמן להפשיר לפני השמחה, ואם להפשיר במקרר או בחוץ?
9. למה אמרתם שלא להמיס שוקולד בשקית בתוך כל עם מים רותחים? בגלל הבריאות או שזה מזיק לשוקולד?
אני שואלת כי המיקרוגל שלי בשרי ואין לי מושג מה זה "בן מארי" ואיפה קונים אותו ואיך הוא נראה....

תודה רבה רבההההההההההה מראשש
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker
shira bira
וכווולם
רציתי לשאול דחוף:
אני רוצה להכין בר פטיפורים לשמחה שבעוד חודשיים, זה פעם ראשונה שאני מכינה כאלו דברים, ויש לי כל מיני שאלות:
1. באיזה שוקולד הכי טוב להשתמש בשביל פטיפורים בתבניות סיליקון: שוקולד מריר פשוט / שוקולד צ'יפס / שוקולד לאפיה?
2. ניסיתי עם שוקולד צ'יפס ואחרי ההקפאה כשהוצאתי מהסיליקון, כל נגיעה שלי מיד ממיסה את השוקולד, מה הפיתרון?
3. עשיתי פטיפור חלול כמו שהדרכת (למלא שקעים בשוקולד מומס, לחכות ולשפוך) יצא ממש יפה, אבל כתבת להוציא אחרי ההקפאה מהתבניות ורק אחר כך למלא במילוי, וזה קצת שבר את השוקולד שהתקשה, לא עדיף למלא כשזה עדיין בתוך שקעי הסיליקון?
4. איך מכינים כזה: והאם אפשר להקפיא?צפה בקובץ המצורף 1015100
5. אם אני רוצה לצבוע שוקולד באבקה צבעונית , איך עושים את זה ומתי?
6. האם אפשר להקפיא מוסים מריצ' מוקצף?
7. כמה זמן אפשר להקפיא את כל הדברים האלו בלי שישתנה הטעם או המרקם?
8. כמה שמן להפשיר לפני השמחה, ואם להפשיר במקרר או בחוץ?
9. למה אמרתם שלא להמיס שוקולד בשקית בתוך כל עם מים רותחים? בגלל הבריאות או שזה מזיק לשוקולד?
אני שואלת כי המיקרוגל שלי בשרי ואין לי מושג מה זה "בן מארי" ואיפה קונים אותו ואיך הוא נראה....

תודה רבה רבההההההההההה מראשש
אני אמרתי להוציא את השוקולד מהתבנית ורק אז למלא? לא חושבת. ממלאים בתבנית.

התמונה לא ברורה. יש מצב לתמונה גדולה יותר, בלי לחתוך את הרקע?

צביעה באבקת איבוק אפשר אחרי שהשוקולד מוכן.

להקפיא אפשר גן חודש מראש בהקפאה נכונה. כלי אטום היטב, הפרדה בין השכבות בקופסא. ניילון נצמד עוטף את הקופסא. עדיף הקפאה עמוקה.
להפשיר בחוץ
להמיס בשרית עם מים רותחים זה םשוט סיכון שיש חור קטן בשקית, משהו בלתי נראה וטיפת מים או אדים שיכנסו לשקית יהרסו את השוקולד. באן מארי לא קונים. זה פשוט סיר עם מים רותחים ובתוכו [ לא שקוע אל רק חלקית] כלי עם שוקולד והוא נמס מהאדים שבאים מהסיר למטה
 

אילה ג

משתמש פעיל
אני אמרתי להוציא את השוקולד מהתבנית ורק אז למלא? לא חושבת. ממלאים בתבנית.

התמונה לא ברורה. יש מצב לתמונה גדולה יותר, בלי לחתוך את הרקע?

צביעה באבקת איבוק אפשר אחרי שהשוקולד מוכן.

להקפיא אפשר גן חודש מראש בהקפאה נכונה. כלי אטום היטב, הפרדה בין השכבות בקופסא. ניילון נצמד עוטף את הקופסא. עדיף הקפאה עמוקה.
להפשיר בחוץ
להמיס בשרית עם מים רותחים זה םשוט סיכון שיש חור קטן בשקית, משהו בלתי נראה וטיפת מים או אדים שיכנסו לשקית יהרסו את השוקולד. באן מארי לא קונים. זה פשוט סיר עם מים רותחים ובתוכו [ לא שקוע אל רק חלקית] כלי עם שוקולד והוא נמס מהאדים שבאים מהסיר למטה
תודהההה אין מילים,
יש לי עוד שאלות, סליחה על הכמויות....
מה עם זה?
1. באיזה שוקולד הכי טוב להשתמש בשביל פטיפורים בתבניות סיליקון: שוקולד מריר פשוט / שוקולד צ'יפס / שוקולד לאפיה?
2. ניסיתי עם שוקולד צ'יפס ואחרי ההקפאה כשהוצאתי מהסיליקון, כל נגיעה שלי מיד ממיסה את השוקולד, מה הפיתרון?
3. איך צובעים באבקה? רק מפזרים אבקה?
ראיתי באיזה מקום שכתוב לערב עם אלכוהול או ליקר ואז לצבוע עם מכחול, זה נכון או לא?
5. האם אפשר להקפיא מוסים מריצ' מוקצף?
6. צריך לטמפרר שוקולד כמו שכתבת פעם או שאפשר להמיס ואז לשפוך לתבנית?
7. אם אני אקפיא עכשיו - חודשיים מראש, זה לא יצא טוב? ומה זה קופסא אטומה? צריך קופסאות מיוחדות,
או שהקופסאות הפלסטיק המלבניות השקופות גם טובות? מקפיא רגיל? מה זה נקרא הקפאה עמוקה?
מצרפת שוב את התמונה, אני מתכוונת לשוקולד הזה שנראה כמו זילוף, מאיזה חומר הכי טוב להכין כדי שיהיה טוב אחרי הקפאה?
44.PNG
22.PNG
 

שקדי

משתמש מקצוען
שאלה לגבי שמנת מתוקה שהקצפתי עם אינסטנט וניל וחלב.
כשמרחתי על העוגה נראה כאילו יש בה בועות, ואפילו שהשטחתי עם מרית רטובה זה לא כ"כ עזר.
למה?
ויש מה לעשות עכשיו?
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
שאלה דחופה..
הכנתי כמות של עלי בלינצס למילוי עם תפו"א לערב לביבות במוצ"ש,
איך הכי טוב לאחסן את זה עד אז? ואני חייבת לשים משו בין העלים?
@hbecker
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שאלה דחופה..
הכנתי כמות של עלי בלינצס למילוי עם תפו"א לערב לביבות במוצ"ש,
איך הכי טוב לאחסן את זה עד אז? ואני חייבת לשים משו בין העלים?
@hbecker
במקרר. לא צריך משהו בין העלים
תעטפי בניילון נצמד
 

אילה ג

משתמש פעיל
אני אמרתי להוציא את השוקולד מהתבנית ורק אז למלא? לא חושבת. ממלאים בתבנית.

התמונה לא ברורה. יש מצב לתמונה גדולה יותר, בלי לחתוך את הרקע?

צביעה באבקת איבוק אפשר אחרי שהשוקולד מוכן.

להקפיא אפשר גן חודש מראש בהקפאה נכונה. כלי אטום היטב, הפרדה בין השכבות בקופסא. ניילון נצמד עוטף את הקופסא. עדיף הקפאה עמוקה.
להפשיר בחוץ
להמיס בשרית עם מים רותחים זה םשוט סיכון שיש חור קטן בשקית, משהו בלתי נראה וטיפת מים או אדים שיכנסו לשקית יהרסו את השוקולד. באן מארי לא קונים. זה פשוט סיר עם מים רותחים ובתוכו [ לא שקוע אל רק חלקית] כלי עם שוקולד והוא נמס מהאדים שבאים מהסיר למטה
הני וכולם,
מה עם השאלה שלי למעלה? מחכה לתשובה בדחיפות, אני רוצה להכין כבר...
ואגב,
זה נכון ששוקולד לאפיה / צמקאו לא צריך טמפרור?
האם זה פתרון להשתמש בו בתוספת א. נוגט וחלק עם שוקולד מריר?
מחכה בדחיפות לתשובה שלך ושל כל מי שיש לה נסיון.

תודההה
 

רבקה כ.

משתמש פעיל
. באיזה שוקולד הכי טוב להשתמש בשביל פטיפורים בתבניות סיליקון: שוקולד מריר פשוט / שוקולד צ'יפס / שוקולד לאפיה?
2. ניסיתי עם שוקולד צ'יפס ואחרי ההקפאה כשהוצאתי מהסיליקון, כל נגיעה שלי מיד ממיסה את השוקולד, מה הפיתרון?
3. איך צובעים באבקה? רק מפזרים אבקה?
ראיתי באיזה מקום שכתוב לערב עם אלכוהול או ליקר ואז לצבוע עם מכחול, זה נכון או לא?
5. האם אפשר להקפיא מוסים מריצ' מוקצף?

אנסה לענות מנסיוני:
1) הכי טעים זה שוקולד מריר, הכי עמיד זה צימקאו.
2) כדאי לעבוד עם ככפה שלא יהיו טביעות אצבע, ועם שוקולד עמיד יותר צימקאו
3) אבקה- את מתכוונת לאבקת איבוק? עובדים עם מכחול שקונים בחנות יצירה וכך יש לך שליטה יחסית.
5) למיטב ידיעתי אפשר להקפיא מוסים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודהההה אין מילים,
יש לי עוד שאלות, סליחה על הכמויות....
מה עם זה?
1. באיזה שוקולד הכי טוב להשתמש בשביל פטיפורים בתבניות סיליקון: שוקולד מריר פשוט / שוקולד צ'יפס / שוקולד לאפיה?
2. ניסיתי עם שוקולד צ'יפס ואחרי ההקפאה כשהוצאתי מהסיליקון, כל נגיעה שלי מיד ממיסה את השוקולד, מה הפיתרון?
3. איך צובעים באבקה? רק מפזרים אבקה?
ראיתי באיזה מקום שכתוב לערב עם אלכוהול או ליקר ואז לצבוע עם מכחול, זה נכון או לא?
5. האם אפשר להקפיא מוסים מריצ' מוקצף?
6. צריך לטמפרר שוקולד כמו שכתבת פעם או שאפשר להמיס ואז לשפוך לתבנית?
7. אם אני אקפיא עכשיו - חודשיים מראש, זה לא יצא טוב? ומה זה קופסא אטומה? צריך קופסאות מיוחדות,
או שהקופסאות הפלסטיק המלבניות השקופות גם טובות? מקפיא רגיל? מה זה נקרא הקפאה עמוקה?
מצרפת שוב את התמונה, אני מתכוונת לשוקולד הזה שנראה כמו זילוף, מאיזה חומר הכי טוב להכין כדי שיהיה טוב אחרי הקפאה?
צפה בקובץ המצורף 1015228צפה בקובץ המצורף 1015227
1 הכי טוב מריר מטומפרר. צמקאו הכי יציב אבל הוא לא טעים
2 שוקולד לא מטומפרר נוטה להתנמס בנגיעה בעיקר בקיץ.
3 אני משתמשת במכחול. בלי אלכוהול. אלכוהול צריך בעיקר לצביעה של ריצ' או קצפת כמו למשל לצביעה של שולי פרחים מסולפים, או בסיומת של קרם בעוגות מסויימות. לשוקולד מספיק רק אבקת איבוק ומכחול. הכי נכון והכי טוב זה לצבוע בתבנית עם חמאת קקאו אצבע לפני יציקת השוקולד אבל זה כבר מורכב יותר
5 אין בעיה להקפיא
6 תמיד הכי טוב לטמפרר. נשמר הכי טוב. לא נמס מהר, לא מקבל טביעות אצבע, לא מקבל ציפוי לבו בהקפאה ולא מזיע בהקפאה ובהפשרה. אבל הטמפרור הוא תהליך שצריך לדעת לעשות אותו נכון. יש מספר שיטות לטמפרור.
7 חודשיים זה יחסית הרבה זמן. אבל אני חושבת שבכל זאת יהיה בסדר. לשוקולדים. קופסא אטומה יכולה להיות גם קופסא פשוטה מפלסטיר עם מכסה שנסגר היטב. את הקופסא הסגורה עוטפים בניילון נצמד. הכי טוב להקפיא במקפיא עם הקפאה עמוקה ולא במקפיא שמעל המקרר.

השוקולד המזולף הוא לדעתי גנאש שהוקשה חלקית בקירור ולאח מכן זולף
 

אילה ג

משתמש פעיל
1 הכי טוב מריר מטומפרר. צמקאו הכי יציב אבל הוא לא טעים
2 שוקולד לא מטומפרר נוטה להתנמס בנגיעה בעיקר בקיץ.
3 אני משתמשת במכחול. בלי אלכוהול. אלכוהול צריך בעיקר לצביעה של ריצ' או קצפת כמו למשל לצביעה של שולי פרחים מסולפים, או בסיומת של קרם בעוגות מסויימות. לשוקולד מספיק רק אבקת איבוק ומכחול. הכי נכון והכי טוב זה לצבוע בתבנית עם חמאת קקאו אצבע לפני יציקת השוקולד אבל זה כבר מורכב יותר
5 אין בעיה להקפיא
6 תמיד הכי טוב לטמפרר. נשמר הכי טוב. לא נמס מהר, לא מקבל טביעות אצבע, לא מקבל ציפוי לבו בהקפאה ולא מזיע בהקפאה ובהפשרה. אבל הטמפרור הוא תהליך שצריך לדעת לעשות אותו נכון. יש מספר שיטות לטמפרור.
7 חודשיים זה יחסית הרבה זמן. אבל אני חושבת שבכל זאת יהיה בסדר. לשוקולדים. קופסא אטומה יכולה להיות גם קופסא פשוטה מפלסטיר עם מכסה שנסגר היטב. את הקופסא הסגורה עוטפים בניילון נצמד. הכי טוב להקפיא במקפיא עם הקפאה עמוקה ולא במקפיא שמעל המקרר.

השוקולד המזולף הוא לדעתי גנאש שהוקשה חלקית בקירור ולאח מכן זולף
אין מיליםםםםםם תודה רבההההה!!!!!
מה את אומרת על זה?
זה נכון ששוקולד לאפיה / צמקאו לא צריך טמפרור?
האם זה פתרון להשתמש בו בתוספת א. נוגט וחלק עם שוקולד מריר?
והאם את הגנאש הזה אפשר להקפיא יחד עם הפרלין? מה המתכון הכי טוב לכזה גנאש יציב?
אמרו לי שלא כדאי להרכיב את השוקולדים לפני ההקפאה, זה נכון?
אני מעדיפה להקפיא הכל מוכן ורק לשלוף לפני השמחה...
בקשר לאבקת איבוק, אני רציתי לצבוע בשוקולד מתבנית סיליקון בצורת פרח רק את שולי הפרח,
אז מספיק רק אבקה עם מכחול?
תודה רבההה מאוד!!!!
 

efshar

משתמש פעיל
יש לי שאלה בכללי על המתכונים כאן, מקווה שזה המקום לשאול...
כשמתפרסם מתכון- האם אפשר לסמוך על מה שכתוב בהתחלה או שעלי לקרוא את כל התגובות לוודא שלא היו תיקונים וכו'?
ראיתי כמה פעמים בתגובות משהו כמו- 2 כוסות קקאו על כוס סוכר? ואז הכותבת עונה- נכון טעות 2 סוכר על 1 קקאו. השאלה שלי אם זה מתעדכן במתכון עצמו.
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה