200 אלף שקל

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הקצה שהתכוונתי הוא הקצה העליון ואכן ב21 המדד היה בשיא שלו שיקח לו עוד הרבה זמן לחזור אליו
זה לא נכון.
כיום המדד + דיבידנדים כבר יותר גבוה מהשיא של שנת 2021.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני שמתי כסף בS&P500 דרך חברה עם דמי ניהול
ואז הייתה נפילה חזקה שכולם דיברו עליה, חששתי שאיבדתי את כספי
ולמרות זאת כשהוצאתי את הכסף אחרי שנה וחצי - היה לי רווח של 4%
מה שבטוח - שלהשאיר את הכסף בחשבון בנק בלי לקבל שום רווח זה הסיכון הכי גדול
כי יש אינפלציה והכסף מאבד את ערכו
לא משקיעים במניות לטווח השקעה קצר.
מדובר בסיכון גבוה מאד.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ההשקעה הייתה אמורה להיות ל-7 שנים
בעקבות עליית הריבית העדפנו לפדות את החיסכון מאשר לקחת הלוואה בנקאית
(לא להחזר חובות אלא השקעה עסקית)
אז כדאי לדעת שגם 7 שנים זה לא טווח השקעה ממש מספק בשביל להשקיע במניות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח לשיתוף על השקעה אלטרנטיבית טובה.
לא חסר!!
זה תחום ממש רחב, ולא חסרות בו השקעות מצוינות!! שכמובן מפוקחות גם ע"י הרשות לניירות ערך וכדו'.
רוב ההשקעות בתחום הזה הם בעיקר ל"כשירים", אבל יש גם השקעות מצוינות בסכומים יותר נמוכים.
ורוב ההשקעות בתחום הזה הם טובות וממש לא עוקץ!!!
זה אולי נכון לכתוב שרוב העוקצים שיש בתחום ההשקעות זה בתחום ההשקעות האלטרנטיביות, ובעיקר כי בתחום הזה יותר קל לשכנע משקיעים להיכנס להשקעות בלתי מפוקחות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח שתשתפו, אולי תפתחי אשכול.
לצערי אין לי הזמן הדרוש כרגע בשביל להעביר פה את הידע שלי על תחומי השקעה נוספים, כי כידוע זה יהיה כרוך בהתכתבויות ארוכות וכו'.
אחרי שהעברתי פה הרבה מאד מידע מיום הקמת הפורום עד עכשיו בנושא של השקעות בשוק ההון, שהיה אז תחום לא מוכר כלל, וראיתי מה שזה דרש ממני, אז אני חושבת כמה וכמה פעמים לפני שאני אכנס פה להסביר על תחומי השקעה נוספים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יש הבדל אם אני משקיע דרך שוק ההון בבנק שלי
או דרך מיטב דש וכו' ?
יש הבדל מבחינת עלויות של הבנק לעומת העלויות שיש במיטב דש.
אבל לעצם ההשקעה זה לא משנה.

רמיזא

משתמש מקצוען
לצערי אין לי הזמן הדרוש כרגע בשביל להעביר פה את הידע שלי על תחומי השקעה נוספים, כי כידוע זה יהיה כרוך בהתכתבויות ארוכות וכו'.
אחרי שהעברתי פה הרבה מאד מידע מיום הקמת הפורום עד עכשיו בנושא של השקעות בשוק ההון, שהיה אז תחום לא מוכר כלל, וראיתי מה שזה דרש ממני, אז אני חושבת כמה וכמה פעמים לפני שאני אכנס פה להסביר על תחומי השקעה נוספים.
צודקים ב-100% אני חושב שרוב המידע על שוק ההון בציבור החרדי התחיל כאן בפרוג והרבה בזכותכם, מגיע לכם את כל הקרדיט.

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לשיתוף על השקעה אלטרנטיבית טובה.
למשל ההצעה שהצעתי בתחילת האשכול, ואני יודע שישר כולם כאן יקפצו שזה מיידוף וכו' לפני שהם יודעים בכלל מה פרטי העיסקא ומה הבטוחות שהם מקבלים.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
בטריא מקבלים 5% שנתי מסתבר שהקשיים שם הם במהירות למשוך את הכסף שתצטרך אם אין משקיעים חדשים -(כמובן שיש אבל לא הרבה) ותרצה למשוך את הכסף תצטרך לחכות עד שיגיע משקיע חדש שיקנה ממך את ההלוואה שנתת או לחכות עד סוף מועד פירעון ההלוואה
בבלנדר מקבלים עכשיו קצת יותר מ-7% בגלל עליות הריבית
המידע הם מניסיון אישי אני משקיע בשניהם סכומי כסף קטנים

סבא ישראל

משתמש מקצוען
מצטרף להזהרות מהשקעות אצל כל מיני מומחים ומבינים.... סכנה גדולה לכסף.
וגם תתרחקו מטריא. השקעתי אצלם ולא ראיתי את הכסף הרבה מאד זמן. והקשר בין ההבטחות שלהם למציאות רחוק.... ואני ממש לא היחיד. ובמיוחד שבשנים האחרונות יש עליהם הרבה שמועות. (וגם זה לא כל כך משתלם)
אם כבר רוצים משהו לזמן קצר בסיכון נמוך אז אפשר לחשוב על קרן כספית. (גם זה רווח של בערך 5%. )
מה אתה מתכוון שלא ראית את הכסף הרבה מאד זמן שרצית למשוך אותו ולא היה משקיע במקומך או משהו אחר וכמה זה הרבה מאד זמן

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה