דרוש מידע 10 דק' לפני זמן הדלקת נרות-יש ענין??

מצב
הנושא נעול.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מה רצית להביא כאן? המקורות האלו מראים שצריך להוסיף לפני השקיעה ואת זה כולם עושים, השאלה היתה אם מותר לפני זמן הדלקת נרות

זה כ"כ עצוב שאנשים כותבים בוודאות דברים, כשיש הרבה מחלוקות ופסקים בעניין שטוענים הפוך,
לפחות תסייגו ותכתבו: אני חושב, הרב שלי טוען...
כי אנחנו בררנו היטב ובעלי היה עסוק מאוד סביב השאלה הזו, כי רצינו לצאת לכותל לקבלת שבת כמה שיותר מוקדם.
ולא קיבלנו תשובה שמותר להדליק לפני הזמן מלכתחילה, בכל אופן זה לא פשוט.
בכל אופן מי שרוצה להדר ולהוסיף לשבת, במוצ"ש זה וודאי וודאי לכל הדעות מותר ורצוי.
מתי אתם מוציאים את יום כיפור?
אם אתם ממהרים במוצאי יום כיפור להוציא את הצום כשיטת הגאונים לא מובן למה אתם חוששים יותר לגבי זמן הדלקת הנרות של שבת

נעמי20

משתמש פעיל
אם זמנו של פלג המנחה היה מוגדר וברור, אז אתם צודקים שכל המחלוקת זה לגבי תפילת ערבית מוקדמת (אפילו קרוב יותר לשקיעה ואפילו אחריה), וודאי שלא לעניין הדלקת נרות.
הבעיה היא שגם זמן פלג המנחה לא מוסכם, וכמובן כשיש צורך אז ההלכה כפי הנהוג - אבל כשאתה בא להדר ולתפוס חומרות אתה צריך לחשוב האם הקלת או החמרת.
יש כאן 2 נושאים
1. מה שעוררו כאן להזהר שלא להדליק לפני הפלג, ובפרט בירושלים בימות החורף.
2. התפתח דיון האם זה בכלל טוב לקבל שבת מוקדם או שזה בעייתי ועל כך התייחסתי.

לעצם הענין,
למרות שמי שלומד את הסוגיה לא מובן מה כל כך חשוב לקבל שבת מוקדם
ידוע שגדולי ישראל (הגראי''ל) ייחסו חשיבות יתרה לענין, וסברו שזה מקרב את הגאולה.

דפה

משתמש מקצוען
מתי אתם מוציאים את יום כיפור?
אם אתם ממהרים במוצאי יום כיפור להוציא את הצום כשיטת הגאונים לא מובן למה אתם חוששים יותר לגבי זמן הדלקת הנרות של שבת
לא הבנתי את השאלה.
למה שימהרו להוציא ביום כיפור? הרי זה שבת שבתון.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לעצם הענין,
ידוע שגדולי ישראל (הגראי''ל) ייחסו חשיבות יתרה לענין, וסברו שזה מקרב את הגאולה.
שמעתם התייחסות מפורשת שלו על מקום שכבר נוהגים 30-40 דקות?

לא הבנתי את השאלה.
חשבון הלכתי על זמני היום,
בקיצור הוא בא לומר שמי שבא לטעון שפלג המנחה מחשבים שעה ורבע לפי שקיעת רבנו תם (כי הוא מחמיר לא לסמוך על הגאונים), איך הוא עצמו הוציא שבת או יו''כ כשיטת הגאונים (הזמן בלוח)
אם לא הבנתם לא נורא... זו סוגיא לבית המדרש

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
אולי באמת כדאי לתרום את הכסף לדברים יותר חשובים
אני חושב שעדיף להשקיע את הכסף ואת כל הארגונים והקמפיינים
לקמפיין לתוספת שבת במוצ"ש עד לזמן ר"ת
ואז מרוויחים גם תוספת שבת עם שלל סגולותיה גם נמנעים מהבעיות עם הפלג וכו' וגם ניצלים מחילול שבת לפי חלק גדול מהשיטות
(כמובן שלאלו שנוהגים בין כה וכה בשיטת ר"ת אין זה מדובר בתוספת שבת והם צריכים להוסיף עוד)

דוב ס

משתמש מקצוען
ואז מרוויחים גם תוספת שבת עם שלל סגולותיה גם נמנעים מהבעיות עם הפלג וכו' וגם ניצלים מחילול שבת לפי חלק גדול מהשיטות
(כמובן שלאלו שנוהגים בין כה וכה בשיטת ר"ת אין זה מדובר בתוספת שבת והם צריכים להוסיף עוד)
משום מה לא יודע איך נכנס להן לראש כל כך חזק הענין של עשר דק' לפני הזמן
מוצ''ש פחות יתפוס....
כאילו זה כזה מידי פרום....

דוב ס

משתמש מקצוען
אולי יש למישהו רעיון על משהו שאפשר לעשות עליו הגרלה שבועית במסגרת משפחה מורחבת
אבל משהו "מלהיב"..
משהו שיתפוס
והעיקר משהו שיש בזה ענין אמיתי!!!!

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
נחלקו בתוספת שבת האם הוא חיוב מדאורייתא או מדרבנן.

הרמב"ם מרחיב על הציפייה לקבלת שבת (אם כי נחלקו בדבריו האם יש לשיטתו חיוב תוספת או לא):
איזהו כבוד זה שאמרו חכמים שמצוה על אדם לרחוץ פניו ידיו ורגליו בחמין בערב שבת מפני כבוד השבת ומתעטף בציצית ויושב בכובד ראש מיחל להקבלת פני השבת כמו שהוא יוצא לקראת המלך. וחכמים הראשונים היו מקבצין תלמידיהן בערב שבת ומתעטפים ואומרים בואו ונצא לקראת שבת המלך.

מצורף עלון שעוסק בנושא

קבצים מצורפים

• 408_13_80.pdf
    KB 143.8 · צפיות: 33

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
לא הבנתי את השאלה.
נכון, אבל מי שכן ממהר במוצאי יום כיפור להוציא את הצום בגלל שקשה לו והוא סומך על שיטת הגאונים, אם כן אין לו מה לחשוש בתוספת שבת של ערב שבת

ngraphic

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כולם מכניסים שבת לפני הזמן אם הם מדליקים בצפצוף ולא בשקיעה
אלה ששומרים רבינו תם זה בכלל לא פשוט להכניס שבת מוקדם יותר

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
אולי יש למישהו רעיון על משהו שאפשר לעשות עליו הגרלה שבועית במסגרת משפחה מורחבת
אבל משהו "מלהיב"..
משהו שיתפוס
והעיקר משהו שיש בזה ענין אמיתי!!!!

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
כפי שכתב הרב @דובי כל הנושא הוא רק על תפילה או קידוש.
כדאי לתקן, כדי שאפי' יהודי אחד לא ימנע מלקבל שבת מוקדם בגלל שאולי זה לא טוב
אז אני אחדד ואסביר את דבריי ביתר פירוט, בתוספת מקורות הלכתיים ברורים, כדי שלא יהיה מצב שיבינו אותי לא נכון:
1. מצווה להוסיף מהחול על הקודש, ודי בתוספת מועטת (שו״ע סימן רס״א ס״א).
2. המקבל שבת חצי שעה או שליש שעה קודם השקיעה אשריו, כי יוצא בזה ידי חובת כל הראשונים (משנ״ב סי׳ רס״ג ס״ק ט״ו).
3. אין להדליק נרות שבת מלפני זמן פלג המנחה (שו״ע סימן רס״ג ס״ד).
4. גם לאחר זמן פלג המנחה, זה תלוי. אם המדליק מקבל שבת בהדלקה, מותר. אך אין להדליק לאחר פלג המנחה אם אינו מקבל עליו שבת מיד. ולכן כתבתי שזה בעייתי, משום שיש שעושים תנאי שאינם מקבלים שבת עד השקיעה, ועבורם אין להדליק אחר פלג המנחה אא״כ מדובר במקום צורך (כמבואר במשנ״ב רס״ג ס״ק כ״א). כמו״כ, הספרדים אינם מקבלים שבת בהדלקה, ולעיתים הם נגררים גם הם להדליק אחר הפלג בלי לדעת שעבורם הדבר בעייתי, ונמצאת זו ׳חומרא דאתי לידי קולא׳, שהרי כך אינו ניכר שנעשה לכבוד שבת.
5. זמן פלג המנחה שנוי במחלוקת גדולה. יש המחשבים מן השקיעה ויש מצאת הכוכבים, ויש בכך חילוקים רבים מספור, ולכן צריך לבדוק היטב שהקדמת קבלת שבת אינה מגיעה לפני פלג המנחה, שבו ודאי אין להדליק נרות שבת, ואין להדליק בו בברכה, ולא זו בלבד אלא שגם קבלת השבת בו אינה קבלה.
6. במאמר המוסגר, אין לי חלילה כוונה לזלזל באנשים שמקיימים בהידור מצוות הוספה מחול על הקודש (כאשר הדבר נעשה כראוי כמו שביארתי), אולם תמיד שאלתי את עצמי מדוע באמת חומרא זו תפסה כל-כך, יותר מחומרות אחרות שבוודאי יש להן מקור הלכתי מפורש. לא מזמן פגשתי קרוב משפחה שלא הפסיק לשדל אותי ולשכנע אותי בנחיצותה של חומרא זו ובהבטחות הגדולות הניתנות למי שעושה אותה, אולם אחר-כך בסעודת השבת כשהערתי לו שהוא עושה פעולה שבוודאי אסורה מן הדין בלי שום היתר מדין ׳בורר׳, ואיסורה הוא מן התורה (ואני מדבר על מקרה שלא הייתה בו שום קולא ושום צירוף. דבר חמור שהעונש עליו הוא סקילה. יותר חמור מלאכול ביום כיפור או לאכול חמץ בפסח), התשובה שלו הייתה ׳די אם החומרות הללו׳ (ציטוט בתרגום חופשי).

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
אולם תמיד שאלתי את עצמי מדוע באמת חומרא זו תפסה כל-כך, יותר מחומרות אחרות שבוודאי יש להן מקור הלכתי מפורש.
יתכן שיש אנשים שעושים את זה בתור סגולה ולא בתור חומרא

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
כפי שכתב הרב @דובי כל הנושא הוא רק על תפילה או קידוש.
כדאי לתקן, כדי שאפי' יהודי אחד לא ימנע מלקבל שבת מוקדם בגלל שאולי זה לא טוב
דרך אגב, עיינתי בתגובתו של דובי (לא ראיתי אותה קודם לכן) והוא כתב בדיוק הפוך. הוא כתב שדבריו הם רק לגבי הדלקת נרות, ולא לגבי תפילת ערבית ושבת.

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
יתכן שיש אנשים שעושים את זה בתור סגולה ולא בתור חומרא
אם אין בכך שום עניין, איפה הסגולה?
ולמה לחפש בנרות (תרתי משמע) סגולות שאינן מצוות, בעוד שהסגולות הכי גדולות מצויות בשמירה על הלכות השבת כמו שצריך, וההבטחות הכי גדולות ניתנות למי שמקפיד לענג את השבת ולשמור אותה?

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
4. גם לאחר זמן פלג המנחה, זה תלוי. אם המדליק מקבל שבת בהדלקה, מותר. אך אין להדליק לאחר פלג המנחה אם אינו מקבל עליו שבת מיד. ולכן כתבתי שזה בעייתי, משום שיש שעושים תנאי שאינם מקבלים שבת עד השקיעה,
מי עושה כזה דבר היום, להדליק בלי לקבל?
ברגע שלא עושים כזה דבר מה הבעיה אחרי פלג?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה