דרוש מידע (▀̿Ĺ̯▀̿ ̿) כל היום עבודה! עבודה! עבודה!

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וואו...
ראשית כל, כל כך מזדהה איתך, את מתארת את החיים בלי להצטעצע במילים... ובטוחה שכל כך הרבה אימהות יכולות להזדהות איתך.
גם אני חייתי כמעט ככה, עד שעשיתי שינוי אמיתי!
והיום ב"ה, אחרי שנחלצתי ממעגל האימה הזה יש לי הרבה יותר פניות למשפחה ולילדים.
השינוי הוא לא רק בשעות העבודה
השינוי הוא תודעתי עמוק מאד!
ראשית, אני חייבת להבין ששום צורת חיים שלי היא לא אילוץ!!!! היא בחירה!!!!!
אני אישה בוחרת! ואם כך נראים חיי זה מתוך בחירה!
תסכימי איתי שכל אישה שלא גומרת את החודש יכולה להגיב בכמה צורות למשל:
אחת, תקרע את עצמה ותוסיף שעות עבודה....
השניה, תבקש מבעלה להוסיף תלמיד ולשבור את הראש איך הוא מביא קצת כסף הביתה במסגרת הלימוד או מחוץ לה.
השלישית, תפחית ברמת ההשתדלות ותעבוד על אמונה וביטחון
הרביעית, תלך ליעוץ עסקי איך להגדיל הכנסות.
החמישית, תחליט שהיא הולכת לייעוץ בניהול תקציב כדי להפחית בהוצאות וממילא להסתדר טוב יותר וכו'....
השישית.תחליט להתחיל להיות נתמכת מאיפשהו.. אולי קופת העיר אולי משהו אחר...
כל אחת מהנ"ל בחרה!!!!
תחושת האילוץ שמה אותי במקום מאד לא פורה, קורבני, ולא יצירתי במחשבה על דרכים חילופיות להתמודד עם החיים...
מכירה מישהי, שלא סיימה את החודש, אבל אמרה לי, 'אין מצב שאני לא מקבלת את הילדים שלי בצהרים, פשוט אין מצב, לא משנה כמה הוצאות יש אני בצהרים בבית'-זה היה הבחירה שלה.

מציעה לך לשאול את עצמך למה בחרת בצורת החיים הזו? ואיזה אלטרנטיבות יש שאולי את מפחדת לנסות אותן?
תנסי לערער בכל הכח על התחושה ש'זה החיים וזהו'- זה לא נכון! תמיד אפשר להיות נחושים ולעשות שינוי! ממש לא חייבים לחיות ככה, למרות שהתרבות שאנחנו חיים בה מעודדת את הטירוף הזה מאד מאד!!!

אנא אל תקחי את דברי כשיפוטיים! אני הייתי שם... הרבה זמן... לא יודעת מה הדרך שאת צריכה לעבור.. אבל מבטיחה לך שזה לא הכרחי לחיות כך!!! [ועצם הזעקה שלך מוכיחה שגם את חושבת כך!!! זה ההתחלה של השינוי!!! את כבר מתחילה אותו!!!]
בינתיים שיהיה לך הרבה כח!
וסיעתא דשמיא למצוא פתרונות למציאות הלא פשוטה הזו...
מכבדת ומעריכה מאד את הנימה.
את משתפת בתהליך שעברת והוא מרתק אבל בלי פטרונות ובלי אמירה שמחייבת את כל השאר לחשוב ולעשות כמוך.
ובעיקר בלי להלקות את כל מי שמתאמצת לגדל ילדים בבית יהודי ככל יכלתה ולפי תנאיה.

ר.ג רו"ח

משתמש חדש
מצטרפת לשאלה הראשית, על מנת לעבוד בסוג העבודה שלי יש צורך לעבוד מספר רב של שעות. אחרי הלידה של הבת הגדולה הורדתי משעות העבודה כך שאסיים בשעה 3:15. (שזה יחסית מעט שעות בהשוואה לשוק) אך מה אומר... אני עדיין
חוזרת מותשת ועייפה- מחזירה את הילדים מהמעונות ומבשלת צהריים תוך כדי משחק/סיפור/כיבוי שרפות. לכביסות אני מגיעה ב 11 בלילה... ומתחילה את היום עייפה מחדש. אין כ"כ מצב לשינוי כיון שכמו שאמרתי זהו סוג העבודה. אין פחות שעות! יש למישהי פתרון להזנת אנרגיה חדשה ורעננה לגוף באמצע היום?

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י post: :
יכולה להסתדר גם אם היא תגור בבית יפה אבל פשוט באיזור לא הכי יוקרתי בלי הרבה חובות ולעבוד רק 4 או 5 שעות ביום, ויש לה הכל!! מבחינת המטרות שלה, כי היא מספיקה לאכול עם בעלה ארוחת צהרים, או לפחות לישון 40 דקות לפני שהוא הולך לסדר ב' והיא תהיה מאושרת לגדל את הילדים בסבלנות עם כוחות, ולקבל מהם את הנשיקה שהם מחזירים אחרי השכבה מוצלחת. והערב פנוי עם ערנות מספיקה כדי לתת את תשומת הלב לבעל או לשאר עניני הבית.
רק תסבירי לי איך היא תצליח לגמור חודש בלי חובות

אשתף בהוצאות והכנסות שלי ואשמל לישמוע עצות איזה סעיף אני יכולה להוריד על מנת לגמור חודש עם עבודה של 4 שעות :
אנחנו זוג עם 4 ילדים
הוצאות :
חינוך -1600 ש"ח
חשמל מים גז ארנונה -1000 ש"ח
שכירות 1800 ש"ח
מזון 2400 ש"ח
בריאות- 60 ש"ח
ביגוד והנעלה -700 ש"ח(ממוצע שנתי)
תחבורה ציבורית-200 ש"ח
מעשרות-922 ש"ח
הוצאות חריגות-מכשירי חשמל וכו' -200 ש"ח (ממוצע שנתי)
סה"כ הוצאות - 8882 ש"ח

הכנסות :

עבודה - 6500 ש"ח
כוללים בעל - 1600 ש"ח
קיצבת ילדים -728 ש"ח
סה"כ הכנסות - 8828

עכשיו אני מחפשת מישהי שתתכבד להגיד לי איזה הוצאות אני יכולה להוריד כדי לגמור חודש ללא חובות והלוואות
ואז לעבוד 4/5 שעות ביום !

אולי במזון -לא נאכל עוף?(חייבת לציין שאנו קונים מינימום בסעיף המזון אין אצלנו דגני בוקר וכאלו..)
אולי בחינוך-נלמד את הילדים בעצמנו ?
אולי בחשמל -אכבס ביד?
אולי בביגוד-יסתפקו ב2 בגדים וכל יומיים אכבס אותם ביד או לחילופין ילכו עם נעליים עם פתח מקדימה שיתאימו להם עד החתונה ? (למרות שאני קונה אותם במכירת הנעליים הגדולה ב35 ש"ח)
אולי בשכירות -נעבור לגור אצל ההורים ?

אשמח לכל רעיון כיצד ניתן לחסוך?

מושית

משתמש מקצוען
החיים הבריאים זה לגדל את הילדים בנחת בבית.
אלה שיוצאות לעבוד זה המצב הבדיעבד -כי אין ברירה וצריך כסף וכד'
החיים הבריאים זה מה שטוב לך לעשות.
טוב לך לעבוד מהבית ולגדל את הילדים אם זה מה שעושה לך טוב אז נפלא.
טבע של האישה זה להפריד בין בית לבין עבודה וזה בריא וטוב.
עצם היציאה מהבית יכול גם להיות עול ומצד שני היציאה מהבית נותן שיחרור, לא חלילה שהבית זה עול. אבל העבודה מחזירה אותנו לקרקע, גם נותן לנו עוד תחושות של הצלחה. לא סותר את תחושות ההצלחה מהילדים ומהבית בכלל.
רבות הנשים שאוהבות ונהנות מהעבודה ויש גם את ההיפך.
לא פלא.. העבודה= עונש הנחש...

עוסית

משתמש צעיר

אשתף בהוצאות והכנסות שלי ואשמל לישמוע עצות איזה סעיף אני יכולה להוריד על מנת לגמור חודש עם עבודה של 4 שעות :
אנחנו זוג עם 4 ילדים
הוצאות :
חינוך -1600 ש"ח
שכירות 1800 ש"ח
מזון 2400 ש"ח
בריאות- 60 ש"ח
תחבורה ציבורית-200 ש"ח
מעשרות-922 ש"ח
סה"כ הוצאות - 8882 ש"ח

הכנסות :

עבודה - 6500 ש"ח
כוללים בעל - 1600 ש"ח
קיצבת ילדים -728 ש"ח
סה"כ הכנסות - 8828

עכשיו אני מחפשת מישהי שתתכבד להגיד לי איזה הוצאות אני יכולה להוריד כדי לגמור חודש ללא חובות והלוואות

אולי במזון -לא נאכל עוף?(חייבת לציין שאנו קונים מינימום בסעיף המזון אין אצלנו דגני בוקר וכאלו..)
אולי בחשמל -אכבס ביד?
אולי בביגוד-יסתפקו ב2 בגדים וכל יומיים אכבס אותם ביד או לחילופין ילכו עם נעליים עם פתח מקדימה שיתאימו להם עד החתונה ? (למרות שאני קונה אותם במכירת הנעליים הגדולה ב35 ש"ח)

יקרה,
קודם כל נקודת הפתיחה שלך ממש טובה כי אין מינוס גדול!
שנית,
את מבקשת רעיונות...
יש לי בהחלט לתת לך
אולם לא בטוחה שיועילו או יהיו רלוונטיים
כי בכל צמצום הוצאה כרוך כאב וויתור על נוחות, הנאה, סיפוק וכו'
ולמה שתוותרי?
רק אם עומס העבודה שלך כרגע הוא בלתי נסבל ואת מוכנה להמיר את סבל העומס [וכל השלכותיו במערכות יחסים, בבריאות פיזית, בריאות נפשית, זוגיות, חיים רוחניים, וכו'...] בסבל הקיצוץ, אזי שווה לבדוק לדעתי בשלב ראשון חיסכון בתחומים-
ביגוד והנעלה-מניסיון אפשר לחסוך שם המון!!!! [כמובן כרוך כאב, ויתור על ניצחון בתחרות האופנה, ויתור על חלון הראווה שכלאנו את ילדינו בתוכו... ועוד כמה...]
מזון-לא צריך לא לאכול עוף, אבל זה תחום שאפשר מאד להתייעל ולחסוך
חשמל-בממוצע שנתי לא חייב לעלות אלף לחודש ודאי בחודשי חורף. וכו'...
בטוחה שיש פה מבינות הרבה יותר ממני בניהול פיננסי...
אבל קודם תבדקי אם עצמך אם את אכן נחושה לא להמשיך לחיות כך, כי רק אם את תהיי סגורה על שינוי יפתחו לך האופציות בראש...
אם עדיין יותר נח לך המצב הקשה אך המוכר, את תתקשי לחשוב בראש פתוח ולשקול ברצינות הצעות שיציעו לך...

אמא טובה

משתמש מקצוען

אנחנו זוג עם 4 ילדים
הוצאות :
חינוך -1600 ש"ח
שכירות 1800 ש"ח
מזון 2400 ש"ח
בריאות- 60 ש"ח
תחבורה ציבורית-200 ש"ח
מעשרות-922 ש"ח
סה"כ הוצאות - 8882 ש"ח

הכנסות :

עבודה - 6500 ש"ח
כוללים בעל - 1600 ש"ח
קיצבת ילדים -728 ש"ח
סה"כ הכנסות - 8828

אולי בחשמל -אכבס ביד?

ומה תעשי כשהמשפחה תגדל?
כשיהיו אירועים לחגוג?

עט להשכיר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י post: 9170243:
יש מליון כוללים שמקבלים יותר מ 1600 שקל.

יש בסביבות ה 12 מליון מסגרות שאם אתה עושה מבחנים חוץ ממסגרת הכולל, אפשר להוסיף בקלות 700 שקל.

ממתי קונים ב 700 שקל ביגוד כל חודש??????????

שכירות, בדרך כלל במשפחות הטובות אין שכירות אלא משכנתא, וזה בוודאי תלוי בהחלטה שלך איזה גודל משכנתא לקחת ובאיזה החזר.

את מנותקת מהמציאות.

מליון כוללים בהם ניתן לקבל מעל 1600???

12 מליון מסגרות שאפשר בקלות לקבל עוד 700 ש"ח???

תרשמי כאן בבקשה רק 3 מכל סוג שניתן להתקבל אליהם.

במשפחות הטובות יש משכנתא ולא שכירות?

נו נו...

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
יש מליון כוללים שמקבלים יותר מ 1600 שקל.

יש בסביבות ה 12 מליון מסגרות שאם אתה עושה מבחנים חוץ ממסגרת הכולל, אפשר להוסיף בקלות 700 שקל.

שכירות, בדרך כלל במשפחות הטובות אין שכירות אלא משכנתא, וזה בוודאי תלוי בהחלטה שלך איזה גודל משכנתא לקחת ובאיזה החזר.
אשמח שתיידעי אותי על אחד מהם חיפשנו בנרות

CONNECTIONS

עסק חכם ואוטומטי מרוויח יותר ועובד פחות!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מכבדת.
אבל באותה מידה היא צריכה לומר "אין מצב שאני לא גומרת חודש".

היא רוצה לקבל את הילדים בצהרים - כי ככה טוב לה. (מזדהה, גם אני כזו)
אבל היא חייבת לקחת אחריות כלכלית, אחרת היא פוגעת בבסיס של הבית שלה.
(ואז היא צריכה למצוא הכנסה שתתאים גם לצהריים עם הילדים וגם לבנק. ולא חסרות דרכים...)
זה בדיוק ההבדל, לקבל את הילדים בצהריים זה בעיקר תפקיד האם, אחריות כלכלית היא לא תפקידה ! או לכל הפחות לא רק תפקיד שלה, גם אם במרוץ החיים מישהו השליך את זה עליה,
או

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
נשמע הזוי ואכן זה כך
כשאמרתי לבעלי שזה ממוצע חודשי של ביגוד הוא אמר לי אין מצב שאנו מוציאים כזה סכום זה ביזבוז כסף
אז אמרנו בוא נעשה חשבון בעל פה כמה אנו מוציאים בעונה על ילד כולל הכל נעליים בגד אחד לשבת מספר בגדים ליום חול גרביים גרביונים כיפה ציצית גופיות וכו' וכן כמה אנו מוציאים בשבילנו
אז יצא לנו חישוב בעל פה בלי קבלות כ500 ש"ח לחודש
וחישוב בעל פה כידוע התוצאה מאד לא מדוייקת והיא הרבה יותר גבוה במציאות
(תשאלי את כל העוזרים למשפחות בכלכלה שהם אומרים להם תרשמו את כל ההוצאות שלכם שקל בשקל ותגידו לנו מה התוצאה והמשפחות מופתעות לגלות שהם מוציאות על כל סעיף וסעיף הרבה יותר ממה שחשבו )

כדאי לך גם לשער כמה זה יוצא ולכתוב במשך שנה תופתעי לגלות שזה בערך פי 2 ממה שחשבת .

ואני מסכימה שאני יכולה מעט לחסוך בנושא זה במקום לקנות בסוף עונה בקידישיק לקנות בסוף עונה בפינת הזול .

דייזי

משתמש פעיל

אנחנו זוג עם 4 ילדים
הוצאות :
חינוך -1600 ש"ח
שכירות 1800 ש"ח
מזון 2400 ש"ח
בריאות- 60 ש"ח
תחבורה ציבורית-200 ש"ח
מעשרות-922 ש"ח
סה"כ הוצאות - 8882 ש"ח

הכנסות :

עבודה - 6500 ש"ח
כוללים בעל - 1600 ש"ח
קיצבת ילדים -728 ש"ח
סה"כ הכנסות - 8828

אולי בחשמל -אכבס ביד?

מצדיעה לך על ניהול תקציב יעיל ומדוייק!
אני בטוחה שלא בקלות ועם הרבה ויתורים.

באתי לחלום

משתמש מקצוען
כתבתי את זה כתגובה על כך שכתבו שהחיים הבריאים זה לצאת לעבודה.
אם כבר אז ההיפך, מלכתחילה מקומה של האמא היהודיה בבית.
כיום לא מציאותי להיות בבית גם למי שיש כסף.
כיוון שאין כביסות לכבס ביד, ולא למרוט נוצות של תרנגולת.
פשוט רק לטפס על הקירות.

מכירה נשים עשירות מאד שיוצאות לעבוד רק בשביל לצאת לראות עולם, להתלבש ולפגוש חיי חברה.

עט להשכיר

משתמש מקצוען

אנחנו זוג עם 4 ילדים
הוצאות :
חינוך -1600 ש"ח
שכירות 1800 ש"ח
מזון 2400 ש"ח
בריאות- 60 ש"ח
תחבורה ציבורית-200 ש"ח
מעשרות-922 ש"ח
סה"כ הוצאות - 8882 ש"ח

הכנסות :

עבודה - 6500 ש"ח
כוללים בעל - 1600 ש"ח
קיצבת ילדים -728 ש"ח
סה"כ הכנסות - 8828

אולי בחשמל -אכבס ביד?

האמת, כשאני קוראת את ההוצאות שלך הן נראות לי נמוכות באופן חריג.

שכירות 1800 - זה נשמע לי ממש נמוך.
בריאות 60 - אין לך ביטוח משלים? (וביטוחים נוספים כמו ביטוח רכוש?)
תחבורה ציבורית 200 - זה מעט לזוג + 4.

ועוד על זו הדרך.

נשגב מבינתי איך ומאיפה אפשר עוד לקצץ.

באתי לחלום

משתמש מקצוען

אנחנו זוג עם 4 ילדים
הוצאות :
חינוך -1600 ש"ח
שכירות 1800 ש"ח
מזון 2400 ש"ח
בריאות- 60 ש"ח
תחבורה ציבורית-200 ש"ח
מעשרות-922 ש"ח
סה"כ הוצאות - 8882 ש"ח

הכנסות :

עבודה - 6500 ש"ח
כוללים בעל - 1600 ש"ח
קיצבת ילדים -728 ש"ח
סה"כ הכנסות - 8828

אולי בחשמל -אכבס ביד?

נשמע הוצאות סבירות מאד!!! ולא רואה מקום לחיסכון, אולי להגדלת הכנסה
לחשוב בכיוון הזה

עט להשכיר

משתמש מקצוען
אואו נראה שהשכר של אשתך גבוה ביחס למשתכרים פה הלוואי על כולנו
ובנוגע לכוללים יש המון כוללים שמקבלים רק דתות כמו בעלי למשל 850 ש"ח בחודש

היה כאן השבוע אשכול שדן בגובה המשכורת הממוצע לנשים. נראה שהכותבת משתכרת בשכר ממוצע לחלוטין.

עט להשכיר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י post: :
סורוצקין נותן בכל הסניפים שלו לפחות 2100 שקל. כמה סניפים יש לו???????????

אהבת שלום נותנים בכל הסניפים שלהם לפחות 2700 שקל. כמה סניפים יש להם???????????

ישכר באהלך גם נותן באיזור 2000 שקל. כמה סניפים יש לו????

גרטלר נותן באיזור ה 4000 שקל.

ותסתכלי בכל תחילת זמן בכל לוח מודעות של בית כנסת כמה מסגרות מעולות יש שהתפנה שם מקום לקבלת אברכים.

קבלת שלש מסגרות?

בענין המסגרות חוץ לכוללים,
דרשו במבחן קליל של 30 דף לחודש, גוזרים קופון נעים בן 285 שקל.

עושים הלכה של עיון הפרשה עוד מאתים מינימום חוץ ממלגות לפני החגים. [כן אל תגידו אין זמן, כי במוצ"ש כל הבתי כנסיות ריקים.]

מפעל השס, עוד 300 שקל חודשי. נקי. הגעת ל700 או יותר?

ושננתם, אחרי תקופה אפשר להגיע בחזרה קלילה ונעימה להצלחה במבחנים עם מספר דפים גדול, ולקבל סכום מכובד, ויש עוד הרבה אפשרויות, אבל כמו שכתבו כאן אם את לא נחושה לשנות את החיים, את תמשיכי אותם כמו שהם עכשיו.

אני לא יודע איפה אתם קונים בגדים, אצלינו לא הולך 8500 שקל לשנה על ביגוד !!!!!!!!!1 ובניגוד אלייך אנחנו כן עם קבלות.

במשפחות הטובות אין שכירות יש משכנתא!! לא 'נו' ולא 'נו נו'!

והסיבה פשוטה, כי מקבלים סכומים גדולים מההורים והשווער קונים מיד דירה, ונשאר רק להשלים את החזר המשכנתא, והוא מחושב היטב בהתאם לאפשרויות החודשיות בגמישות יחסית.

נ.ב.

דבר אחד אני לא מבין?! איך את מגיעה ל6500 שקל ב 9 שעות, ואשתי מגיעה ל6700 שקל ב5 שעות????????????

לאף אחת מהמסגרות שצוינו לעיל לא קל להיכנס היום.

כמו כן, כמה ילדים לאדוני?

8500 שח לביגוד לשנה למשפחה בת 6 נפשות זה לא כ"כ הרבה! (אם כי יתכן וניתן לקצץ בסעיף זה).

ולידיעה, חלקים גדולים ומכובדים במגזר החרדי מגדירים עצמם כ"משפחות טובות" למרות שאין ידם משגת כדי קניית דירה להם או לילדיהם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה