מידע שימושי תרומת כליה - זה נהנה וזה לא חסר

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מהמעט שאני יודעת , בכל התהליך שואלים כל מיני שאלות הבוחנות את מצבו (הנפשי) של התורם ואת מוכנתו הנפשית..
שואלים לדוגמא - מה תעשה אם ייודע לך שהכליה לא נקלטה? ולפי התשובה הזאת ולפי עוד תשובות שתענה לעוד שאלות שתשאל הם יחליטו האם אתה "ראוי" לתרום...
בקיצור על מנת לתרום צריך להיות 100% מוכן וערוך לכל תרחיש מבחינה נפשית וכמובן 100% בריא על מנת לשלול כמה שאפשר סיכון...
הם ממש לא קלים עם התורמים....ההפך הוא הנכון

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י חיים הופמן;2399919:
א. לא פקפקתי לרגע בהחלמתו המהירה של למען דעת
צר לי שמעודדים אנשים להיכנס לתהליך ע"י הצגת המקרים המוצלחים יותר, הייתי מכבד גישה עניינית של הצגת מידע ענייני ותו לא, מה שאי אפשר לומר על "מתנת חיים" ודומיהם.

ב. תיקנתי.

כנראה משהו עקץ אותך/מישהו כפה אותך/ לא יודע מה.
אז אני אציג לך ולכולם את הצדדים הבלתי מוצלחים:
  1. באחד לשלושת אלפים מקרים, התורם ח"ו מת על שולחן הניתוחים.
  2. כבכל ניתוח, יש סיכון של דימום ושל זיהום.
  3. לאחייני לקח יותר מחודש.
  4. לשכני היו שבועיים כאבים עזים.
  5. תקופת האשפוז ואורך ההחלמה יכולים להשתנות בין בתי החולים לפי שיטות הניתוח.
ובנוגע לאותה גברת, כנראה שהיא טענה שיש לה תמיכה של רייזל השכנה מלמטה/חברות בית הכנסת/יחזקאל מהמכולת/סבטלנה המנקה.
על פניו, אין מצב לקבל אישור בלי תמיכה מהסביבה.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הסיפור על האלמנה תמוה מכל כיוון.
בגלל החשש של סחר באיברים, התורם עובר חקירה מאוד רצינית לגבי המניעים שלו.

ואין לי מושג מה האינטרס של מר הופמן שמביא אותו לחפש בכוח פינות אפלות בעמותת "מתנת חיים".

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני מציעה לכבוד חיים הופמן לבקר במחלקת השתלות בעין כרם/בילינסון/איכילוב או תל השומר.
לשוחח עם תורמים [ולא עם אלמנה שכנראה, וסליחה על האמירה, קצת התמסכנה עם עצמה בסופו של דבר כי לא היתה לה תמיכה מסביב] ולהבין שזה לא מקרה נורמלי.
צר לי, מהיכרות עמוקה מאוד בשטח 99% מהתורמים חוזרים לחיים תקינים תוך שבוע, גג שבועיים.

ואלו שלא? יציץ כבודו באשכול ויראה שאיש לא התכחש לכך שיש סיכונים כמו בכל ניתוח, קושי התאוששות הוא אחד הסיכונים האלו. כמו בכל ניתוח הכי פשוט.

אז איפה בדיוק העלימו מידע?

אנחנו נזהרנו לאורך כל האשכול, גם אני וגם ניקים אחרים, לתת 100% דיוק. מה שאתם לא כי כל סיפור האלמנה תמוה. הוועדות מסננות המון תורמים פוטנציאליים כי אין משפחה. אם היא שיקרה, בעיה שלה. כמה שזה לא נעים לומר. אחרת אין הסבר איך עברה את הוועדות של משרד הבריאות.

אף אחד לא דוחף לכלום. אבל חשוב להביא דברים מדוייקים, משני הצדדים.

וסליחה אם הייתי קצת נחרצת ובוטה, אבל הצורה שבה הצגת את הדברים היא לא בדיוק....כי ברור שיש שם משהו מוזר בסיפור.

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
ארגון מתנת חיים עוזר למשפחה להתמודד בזמן שאחד ההורים לא נמצא כי הוא תורם כליה?

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י לאה ורחל;2400051:

לא מכיר כזה דבר

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י לאה ורחל;2400051:

אולי נקים ארגון בת?

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
לא מצליחה להבין את הסיפור של האלמנה, ולא את הכללה שנעשתה במושג אלמנות.
מעגל החיים של בנ"א מורכב רק מבן זוגו וילדיו?
לא הגיוני שלאלמנה בת חמישים יהיו חברות תומכות?
לא יתכן שרייזל השכנה מלמטה היא אכן המלווה והתומכת שלה?

ועוד יותר:
אישה בת חמישים לא יכולה להחליט שיש לה מספיק כוחות נפש בשביל להתמודד עם תהליך כזה עם עצמה ועם ספר התהילים שלה?

שרה'לה

משתמש מקצוען
קרוב משפחתי רצה לתרום כליה, אבל סיננו אותו כיוון שלדבריהם: "הוא לא מספיק מודע לסיכונים"
(ואני כותבת את זה מידיעה ברורה, כיוון שהוא פנה אלי בבקשה לכתוב עבורו מכתב למשרד הבריאות ולנמק למה הם טעו בהחלטה).

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י חיים הופמן;2400319:
משום כבודה ושמירה על צנעת הפרט, לא אתן מידע נוסף.
אם את מפקפקת בנכונות העובדות, אזי הדיון מיותר לחלוטין.
אכן גם אני הופתעתי ותמהתי, על צורת התנהלות המערכות המופקדות על שמירת ההליך התקין לתורמי כליה, לכן הבאתי את הדברים.
ולא הבאתי את המקרה כדוגמא לחשש מסחר באיברים, אלא פקפוק ביכולת לזהות מקרה מצוקה, או לחילופין סולם ערכים שונה של המופקדים על בדיקת ואישור התורמים.

כנראה היא הצליחה לרמות את הוועדה של משרד הבריאות. אין הסבר אחר
הם עושים הכל כדי לשכנע את המועמד לתרומה שלא יתרום.

געציל

משתמש פעיל
עמיתיי 'אברהם' ו'למען דעת' כבר כתבו את המציאות, ורק אוסיף נתון: בדרך לתרומה עוברים אבחונים ומבחנים פסיכולוגיים, פגישה עם ע. סוציאלי, ועוד תהליכים שמיועדים להבטיח את תקינות התורם גם מבחינה משפחתית וכו'.

לא מפקפק באמיתות הסיפור שלך אדון הופמן, אבל זהו מקרה חריג ביותר. זה לא מקרה שאמור להפריע לתורם להביע את תחושותיו לאחרים. ומציע לך להכיר מקרוב את מתנת חיים, לא תדבר ככה עלינם. מבטיח לך.

ובוודאי שלא תוכל לומר על תורמים שיש להם מטרה והיא מקדשת את האמצעים...

געציל

משתמש פעיל
נכתב ע"י חיים הופמן;2400319:
אלא פקפוק ביכולת לזהות מקרה מצוקה, או לחילופין סולם ערכים שונה של המופקדים על בדיקת ואישור התורמים.

אגב, זהו לא תפקידה של מתנת חיים.
זו תפקידה של המדינה ומשרד הבריאות, למרות שמתנת חיים מסננים בדרך רבים.

געציל

משתמש פעיל
נכתב ע"י חיים הופמן;2400411:
אשמח לדעת האם הסיבה שאין משפחה מסביב, גורמת לסירוב מוחלט של הוועדה.

חד משמעית!
עוד לפני הוועדה, העובדת סוציאלית בבית חולים בודקת את התמיכה המשפחתית.

געציל

משתמש פעיל
נכתב ע"י חיים הופמן;2400411:
אני לא חושב שאם היא שיקרה זו בעיה שלה, הייתי מצפה שזו תהיה ועדה מקצועית ובלתי תלויה לחלוטין, הופתעתי כמוכם להיווכח שניתן לעבוד על הוועדה (הלוואי שבכזו קלות היה ניתן לגשת לוועדות רפואיות בביטוח לאומי)

האמת שלא הייתי מעולם בוועדה רפואית של ביטו"ל, אבל אני חושב שוועדת משרד הבריאות שמה בכיס כל וועדה אחרת...

יושבים שם 8 או 9 אנשים, מכל הסוגים והמינים, רופאים, עו"ד, ע. סוציאלי, ועוד. ואגב, לאחרונה פועלים להכניס לוועדה גם רב שיתן מידע הלכתי על עצם התהליך והסובב אותו.

תמיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י חיים הופמן;2400552:
לא, במקרה שלה היה מדובר בתרומה למאגר כללי
מה זה תרומה למאגר כללי?
הכליה שלה נמצאת כעת בצידנית?

תמיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
א. אני מבצע את תהליך התרומה שלי דרך מתנת חיים, אין מצדם שום שידול, הם מציגים בפני את כל הצדדים גם הפחות טובים של הענין, כולל מחקרים חדשים שמראים כן על סיכון מסויים.
ב. במתנת חיים סירבו לענות לי לגבי דעת הרב וואזנר, בגלל המורכבות של הענין, אז אי אפשר לומר עליהם שהם מטעים בדבר זה.
ג. יש פסיקות מפורשות מהרבה פוסקי זמנינו שזה מצוה לתרום, אז מי שלא כפוף דווקא לדעת הרב וואזנר, אין לו שום בעיה לתרום ואין צורך בשאלת רב ספציפית (עיין במכתבי הרבנים בנושא).
ד. אני חוזר שוב על מה שרמזתי כבר, לא הייתי יוצא לתהליך אם היה נפסק לי שלדעת הרב וואזנר זה אסור, ואני לא תורם לקרוב משפחה.
ה. בתשובות שהרב וואזנר דן בזה, לא מצאתי התייחסות שיש הבדל בין תרומה לת"ח או לשאינו כזה, רק מופיע שם שאם קרוב או אדם בריא תרם ועלתה בידו אזי שכרו גדול מהשמים.
ו. לא מפקפק באמינות הסיפור על האלמנה, אך ממה שאני מכיר בינתיים בתחום, יש הרבה תמיהות על הסיפור.

תמיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש כאן כמה שתרמו או בתהליך תרומה דרך מתנת חיים והם מעידים מכלי ראשון שהטענות שהועלו כאן כנגדם, אינם נכונות.

היות ואינני מכיר את הסיפור שמנגד (האלמנה) לא אוכל לשפוט את המקרה, אך מהתרשמות ממה שנכתב כאן, כנראה שלא מדובר במשהו חלק (אלמנה, ניתקה קשר עם ילדים, עבדה על העו"ס ועל הוועדה וכולי), אז לא הוגן להשליך מזה על הארגון או על המערכת, במיוחד שחלק מהמידע זה מה שהמכר שמע ממנה, בעוד המעידים לטובת הארגון חווים בעצמם את התהליך.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תמיש;2400579:
מה זה תרומה למאגר כללי?
הכליה שלה נמצאת כעת בצידנית?

משהו הזוי פה בכל הסיפור. לא ייתכן, לא אפשרי, מוזר ומטורף.

אולי היא הייתה צריכה כסף ו"תרמה" את הכליה לגופים עברינייים...

ואולי למישהו יש איזה חשבון לא סגור עם "מתנת חיים" והוא מנסה להשמיץ אותם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה