נכתב ע"י cofix;2399399:יש לכם מושג האם מחבלים פצועים גם מקבלים מנות דם מתרומות יהודים ? או שהם צריכים להביא מבן משפחה ?
נכתב ע"י לאה ל;2399261:מה? פה בארץ??
נכתב ע"י חדוי כנרת;2399594:מנסיון
בהדסה עין כרם
הדסה הר הצופים
ביקור חולים
שערי צדק
איכילוב
תל השומר
ומעייני הישועה
אם מישהו מבני המשפחה לא תורם מנת דם אחת,
אזי כשנזקקים צריך לשלם!
נכתב ע"י shosh300;2399660:בדיוק היום זה עבר במייל:
מחפש תורמים להשתלת כליה לאשתי (דבורה לאה אהובה בת שולמית)
המצב שלה החמיר מאד והיא לא יכולה לחיות ללא השתלה (היא לא יכולה לעבור דיאליזה)
בדקנו את כל בני המשפחה ואין להם כליה תואמת
סוג דם AB+
אשמח אם תעזרו לי
אייזיק בלוי
0542468006
בחיים לא שמעתי על "תשלום" לתרומת דם.נכתב ע"י hbecker;2399635:חדוי, קיבלתי יותר ממנת דם אחת בהדסה עין כרם ומעולם לא שילמנו ואף אחד מבני משפחתי לא תרם.
לכן סביר להניח שיש מקרים שבהם בכל מקרה לא משלמים. אחרת אין לזה הסבר.
וברור לי שלא שילמתי. 100%
נכתב ע"י נוי;2399675:בחיים לא שמעתי על "תשלום" לתרומת דם.
ויצא לי להתקל במקרים מגוונים. נשמע מוזר מאוד.
אחרי אחת הלידות היה לי ברזל נמוך במיוחד ודברו בבית חולים על מנת דם. לא רציתי, ניסיתי לבדוק אם יש אופציה שמישהו מהמשפחה יתרום לי לפחות אונליין.
הם ממש צחקו עלי שאין כזה דבר.
בסוף... אכלתי כבד עד להתפקע בתוספת מיץ תפוזים, הברזל התחיל לטפס, ותוכנית מנת הדם ירדה ב"ה.
נכתב ע"י hbecker;2399635:חדוי, קיבלתי יותר ממנת דם אחת בהדסה עין כרם ומעולם לא שילמנו ואף אחד מבני משפחתי לא תרם.
לכן סביר להניח שיש מקרים שבהם בכל מקרה לא משלמים. אחרת אין לזה הסבר.
וברור לי שלא שילמתי. 100%
נכתב ע"י מלפפון;2399693:עשו לך פרוטקציה כי הגשת להם פטיפור.
מנסיון בהר הצופים לא, גם כמויות גדולות, לא אמרו מילה.נכתב ע"י חדוי כנרת;2399594:מנסיון
בהדסה עין כרם
הדסה הר הצופים
ביקור חולים
שערי צדק
איכילוב
תל השומר
ומעייני הישועה
אם מישהו מבני המשפחה לא תורם מנת דם אחת,
אזי כשנזקקים צריך לשלם!
ח ח ...נכתב ע"י hbecker;2399686:חבל, דווקא היה מעניין לראות אתך עם איזה דם של מרוקאי....
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=305292נכתב ע"י shosh300;2399660:בדיוק היום זה עבר במייל:
מחפש תורמים להשתלת כליה לאשתי (דבורה לאה אהובה בת שולמית)
המצב שלה החמיר מאד והיא לא יכולה לחיות ללא השתלה (היא לא יכולה לעבור דיאליזה)
בדקנו את כל בני המשפחה ואין להם כליה תואמת
סוג דם AB+
אשמח אם תעזרו לי
אייזיק בלוי
0542468006
נכתב ע"י hilav;2395283:אופסס.. רק עכשיו הגעתי, איך לא ראיתי את האשכול הזה?!
אבל טוב שהיו כאן את האנשים הנכונים שידעו להביא את העובדות הנכונות ולהעמיד דברים על דיוקם!
(גילוי נאות: בעלי תרם לפני כשנה וחצי ב"ה, התאושש במהירות ב"ה וחי חיים רגילים לחלוטין ללא שוווום הגבלות, כולל מאמץ פיזי גדול מכל סוג, תודה לה')
גם לי אסור לספר ששוחררתי מהאשפוז פחות מ-48 שעות אחר הניתוח, ואחרי שבוע חזרתי לשגרה? נכון, אני לא עוסק עדיין בספורט אתגרי, ולו מהסיבה הפשוטה שלא עשיתי זאת כבר 47 שנה... אבל לקניות בסופר הלכתי גם הלכתי, ובאוטובוס בינעירוני נסעתי בשבוע השני. בסדר?נכתב ע"י חיים הופמן;2399813:צר לי שיש גופים ואנשים שהמטרה מקדשת אצלם האמצעים !!!
יש לזכור שמדובר בהחלמה של כ 4 חודשים, שאף אחד לא יספר לכם סיפורים...
נכתב ע"י חיים הופמן;2399813:צר לי שיש אנשים שהמטרה מקדשת אצלם את האמצעים .....
בברכת "והסירותי מחלה מקרבך"
לא הצלחתי להבין למה זה קשור לילדים אם אמא שלהם (בת חמישים. בן אדם בריא ובעל שיקול דעת) החליטה לתרום כליה.נכתב ע"י חיים הופמן;2399813:לצערי נחשפתי למקרה מזעזע, שבו אלמנה כבת 50, החליטה לתרום כליה דרך עמותת "מתנת חיים"
למעשה היא עברה את כל התהליך, אישור משרד הבריאות, עובדת סוציאלית וכו' מבלי לשאול או לבדוק אצל משפחתה הקרובה, אציין שבאותה תקופה, היא ניתקה קשר עם ילדיה, נדהמתי איך שום אינסטיקט בריא לא עצר, בעד אף אחד, קרי העמותה / משרד הבריאות, לבדוק, האם יהיה מישהוא שיתמוך וילווה אותה בתקופת ההחלמה.
מבירור שערכתי בשעתו, העלתי, שמבחינת ההלכה כפי שציינו פה את דעת מרן הגר"ש וואזנר, יש בעיה של חובל בעצמו (ב"ק צ' ע"ב), לתרום למאגר - אסור, לתרום לאדם מסויים - יש חילוק בין קרוב / ת"ח או לחילופין אדם זר.
כמובן שכל אדם שחושב על צעד כזה יש לו לעשות שאלת רב המכירו אישית ולא לשאול באופן תיאורטי.
צר לי שיש גופים ואנשים שהמטרה מקדשת אצלם האמצעים !!!
יש לזכור שמדובר בהחלמה של כ 4 חודשים, שאף אחד לא יספר לכם סיפורים...
ציטוט מתוך אתר כללית שרותי בריאות
http://www.clalit.co.il/he/medical/surgery/Pages/kidney_donation.aspx
בברכת "והסירותי מחלה מקרבך"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: