א.ר.ז.
משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
•
נשמע שיש לך סבתא חמודה.נכתב ע"י gol;672358:סבתא שלי תמיד אומרת שאשה בדורנו צריכה הרבה יותר כח נפשי והרבה יותר כישורים מהנשים של פעם.
גם לעבוד ולהרוויח יפה (צריכה ללמוד משהו ולהיות מוכשרת בו, להשקיע ולהשקיע ולהשקיע במקום העבודה)
גם ללדת ולגדל ילדים (על כל המשתמע...)
גם לתפקד בית על כל צרכיו ( קניות, ריצות, התמקחויות, בשולים, כביסות, נקיונות וכו' וכו' וכו')
גם לנהל חיי משפחה תקינים ויפים (בכל אופן חיים עם משהו...)
וכל זה במשכורת לחץ, במשכנתא על הצואר, בלע"ר עם ילדים צפופים, בלי תמיכה מההורים כי הם גרים רחוק, בעל שלומד כל היום ולא רוצים להפריע מלימודו ובצדק
כל אשה שמצליחה לצלוח את היום, להחזיק את הראש מעל המים ובסוף לחייך- ראויה להערכה עצומה!
מה היו צריכים לדעת פעם?
נכתב ע"י צמרת;672511:כל תחילת עונה נופלים עלי בגדים לילדים מהשמים
השכנה של אמא שלי, בת דודה של בעלי, ועוד ועוד נפילות מהשמים,
מסכימה עם כל מילה.נכתב ע"י א.ר.ז.;672382:ההערכה החסרה ביותר, היא לא של 'כולם' או של ה'מגזר' או השכנה...החסרה ביותר, היא שלנו לעצמנו. על המקום בו אנו נמצאות וממנו פועלות כיכולתינו.
נכתב ע"י צמרת;672511:כשסוחבים שק של יהלומים הרבה יותר קל
אנחנו צריכות להעריך את עצמינו על כל העבודה שאנחנו עושות, גם בבית, גם בעבודה וב"ה גם הבעל אברך, תאמינו לי שלאישה שבעלה יוצא לעבוד הרבה יותר קשה!!!
קודם כל אין לה את הזכות שהוא לומד בזכותה,
את צודקתנכתב ע"י נחל;672619:לאשה שבעלה עובד, שהרצון ההתחלתי שלה היה אחרת, ושהיא יודעת לקבל את זה באמת, יש זכות גדולה מאד מאד מאד.
נכתב ע"י מרק;672609:אז איך חיים? ה"חזון איש" זצוק"ל אמר שבדור הזה רואים ניסים גלויים בגידול ובנישואי ילדים. וכל מי שעובר את זה יכול לספר על עצמו.
נכתב ע"י אושר;672365:עדן, קראתי את כל קריאות הכאב שלך ואני מבינה אותך מאוד.
רק דבר אחד לא הצלחתי להבין- איפה הקב"ה נמצא אצלך בכל התמונה הזו?
כי לחילונים, אלו שלמדו, הוא עוזר הרבה הרבה יותר...
לא יודעת, בעלי ב"ה אברך שיושב ולומד (תורה, לא מקצוע)
אני עצמי לא עובדת במשרה מלאה,
משלמים משכנתא וכו' וכו' + כמה ילדים
וה' עוזר לנו כל הזמן (לא דרך קופת העיר, ח"ו!)
אז כנראה שיש עוד כמה נתונים במערכת הזו.
תחשבי על זה!
נכתב ע"י MV25;672284:נשמע מהאשכול הזה שבעל עובד מכסה משכנתא/שכירות, חשמל, בזק, נייד, מים, גז, ארנונה, וועד בית, שכר לימוד, הסעות, מזון, ביגוד, הנעלה, נסיעות
יכולל להיות שרק אני לא מבינה איך זה יתכן?
כמה משלמים לבעלים שיצאו לעבוד יום שלם?
אני עדיין בתוך הבוץ ולא הגעתי לרום שנותייך... אבל גם אני הרגשתי למקרא המאמר בראש האשכול, שהוא בא לתאר מציאות מתוך הזדהות עמוקה בקושי הבלתי יתואר ותפילה לה' שישמע לתפילותיה של האידישע מאמע, כן אותה אידישע מאמע שהתמודדה בעבר עם גידול ילדים כמו סבתותינו היא גם האידישע מאמע של היום שמתמודדת עם קשיים אחרים הנראים כבלתי אפשריים, אבל גם היא אידישע מאמע, כך בפירוש מתארת אותה הכותבת, למרות שילדיה נמצאים במעון, למרות שהיא מרימה טלפונים הביתה מהמשרד, היא במשרד וליבה בבית והיא מבקשת מבורא עולם שיתמוך בה ויעזור לה בתפקידה הקשה, אותו רבונו של עולם שגידל את בניהן של הנשים היהודיות במצריים בדרך נס, יגדל גם לאידישע מאמע העובדת בפרך בגלות הזאתי את ילדיה שלא כדרך הטבע, ואת הניסים שבכל יום אנו זוכות לראות, מתוך העבודה הקשה, הטרדות והזעה הניגרת, שאולי קשה עבורינו כמעט כעבדות מצריים. הרי אנחנו בגלות ובגלות אף פעם לא קל ליהודים, כשקראתי את הקטע הזה במייל עוד לפני שמצאתיו כאן, ראיתי בו רק עידוד ושותפות לקושי. מאוד התפלאתי כשפתחתי כאן את האשכול ומצאתי כל כך הרבה נעלבות... כנראה שקשיי ההבנה הם נחלתי הבלעדית, אבל אני ממליצה לכן לאמץ סוג כזה של הבנה סלקטיבית, זה גורם לחיים להיות הרבה יותר יפים...נכתב ע"י קול-התור;671677:וממרום שנותי, ומצפיה בבנותי/כלותי ליבי נחמץ כשאני חושבת על הדור הזה. ואין לאל ידי מאום לעשות...
עדן, יקרה, צר לי עלייך מאוד. איך אפשר להתמודד עם כל קשיי החיים, להצליח בכל המישורים ולחוש שעוד באים אלייך בטענות?! כנראה שוב יש לי הבנה סלקטיבית של הסביבה. אני שוחה מן הסתם באותו סוג ים שלך, בית יעקב, בית של תורה, כולל, סמינר עבודה וכו'... ומעולם לא שמעתי שמישהו בא אלי בטענות, להיפך , תמיד אני שומעת מהורי, מבעלי, מחמותי, מהרב שלנו, כמה קשה לנשים היום שצריכות להתמודד בכל החזיתות, וכמה שאין כל כך במה לעזור להם, כפי שכבר הזכירו שגם אם הבעל יוצא לעבוד קשה עדיין מאוד לגדל משפחה של 8-12 ילדים, לחתן את כולם ולחיות על מי מנוחות, זה הניסיון של הגלות שלנו וכולם רק מרחמים, משתדלים לעזור ולעודד ולראות את החסדים שה' עושה איתנו בכל דור. נכון שיש כאלה שמקבלים התקף לב לדאבונינו, אבל למרבה הפלא יש רבים רבים שעשו את הבלתי יאמן בלי אפשרות להסביר איך וכיצד ולא קיבלו התקף לב רק רווים נחת מלא חופניים ומודים לה' על כל רגע.נכתב ע"י eden7115;671876:מאוד עצוב.
הנשים בדורנו, לא משנה מה תעשנה - יבואו אליהן בטענות...
מיכל, אל תשכחי שאת בתחילת הדרך , עדיין לא משפחה "מרובת" ילדים, עדיין ההוצאות קטנות. אבל כשיש יותר ילדים , ההוצאות גדלות, שכר לימוד, תשלום פה ושם לקלינאית\מרפאה בעיסוק.. רופאים.. ועוד.. הרשימה הולכת ומתארכת.נכתב ע"י צמרת;672511:כשסוחבים שק של יהלומים הרבה יותר קל
אנחנו צריכות להעריך את עצמינו על כל העבודה שאנחנו עושות, גם בבית, גם בעבודה וב"ה גם הבעל אברך, תאמינו לי שלאישה שבעלה יוצא לעבוד הרבה יותר קשה!!!
קודם כל אין לה את הזכות שהוא לומד בזכותה, דבר שני המשכורת של מי שיוצא לעבוד אולי אולי גדולה ב 1500 ש"ח מאברך כולל, וחוץ מיזה הדבר העיקרי, כשהבעל אברך זה פשוט לא יאומן איך יש ברכה בכסף, כל אחת שתפתח את העינים לראות כמה טיפולי שיניים, החלפת מכשירי חשמל, קניות בגדים וכו' יש למי ששני בני הזוג עובדים, וכמה החיים בבית של אברך מבורכים!
אני רואה את זה יום יום וזה פשוט מהמם אותי, כל תחילת עונה נופלים עלי בגדים לילדים מהשמים
השכנה של אמא שלי, בת דודה של בעלי, ועוד ועוד נפילות מהשמים, פשוט ברכה
וחוץ מזה ברוך ה' המקצוע שלנו הוא מדהים! אפשר לעבוד מהבית, בלי לצאת, בוא נגיד 'חצי משרה' אפילו
וכך גם חוסכים את הצורך לשים את הילדים במעון, אלא עד 1:00, גם התינוק שנולד זוכה ליותר אמא,
תודה לה'
נכתב ע"י רותי12;672763:מיכל, אל תשכחי שאת בתחילת הדרך , עדיין לא משפחה "מרובת" ילדים, עדיין ההוצאות קטנות. אבל כשיש יותר ילדים , ההוצאות גדלות, שכר לימוד, תשלום פה ושם לקלינאית\מרפאה בעיסוק.. רופאים.. ועוד.. הרשימה הולכת ומתארכת.
עזבי אח"כ שצריך להלביש את כולם, וכשהם גדלים לא יקחו בגדים יד שניה ואח"כ צריך לחתן אותם וכו'..
לא מאמינה שאפשר להמשיך במתכונת של אברך (כול היום) בהמשך..
מה שכן להמשיך לשמור על חצי יום לימוד תורה כל החיים עם כל ההוצאות זה באמת דבר אידיאלי..
נכתב ע"י eden7115;672182:נחל, בשביל שתעריכי גם אותי, את יכולה לגלות לי את הסוד איך הן מצליחות להישאר בבית כשהבעל בכולל ולפרנס בית בדורנו???
רק לי לא גילו איך זה אפשרי?
נכתב ע"י אורה;672724:עדן, יקרה, צר לי עלייך מאוד. איך אפשר להתמודד עם כל קשיי החיים, להצליח בכל המישורים ולחוש שעוד באים אלייך בטענות?! כנראה שוב יש לי הבנה סלקטיבית של הסביבה. אני שוחה מן הסתם באותו סוג ים שלך, בית יעקב, בית של תורה, כולל, סמינר עבודה וכו'... ומעולם לא שמעתי שמישהו בא אלי בטענות, להיפך , תמיד אני שומעת מהורי, מבעלי, מחמותי, מהרב שלנו, כמה קשה לנשים היום שצריכות להתמודד בכל החזיתות, וכמה שאין כל כך במה לעזור להם, כפי שכבר הזכירו שגם אם הבעל יוצא לעבוד קשה עדיין מאוד לגדל משפחה של 8-12 ילדים, לחתן את כולם ולחיות על מי מנוחות, זה הניסיון של הגלות שלנו וכולם רק מרחמים, משתדלים לעזור ולעודד ולראות את החסדים שה' עושה איתנו בכל דור. נכון שיש כאלה שמקבלים התקף לב לדאבונינו, אבל למרבה הפלא יש רבים רבים שעשו את הבלתי יאמן בלי אפשרות להסביר איך וכיצד ולא קיבלו התקף לב רק רווים נחת מלא חופניים ומודים לה' על כל רגע.
לסיכום: מי שבא בטענות לאשה עובדת, זה לא בסדר, ממש לא הוגן, לא מוסרי וחסר רחמים!
ואולי בכל זאת גם הסופרת שכתבה את הקטע ההוא לא התכוונה לבוא בטענות? כפי שאני הבנתי את הקטע. כדאי לנסות לקרוא אותו שוב במבט נטול רגשי אשמה כלשהם ולנסות להבין אחרת...
תאור נכון מאוד!נכתב ע"י sarit1ef;672790:לא קראתי הכל, אני מודה, אבל עדן אני רוצה לאמר שהרבה מהנשים העובדות היום, אם תעשינה חשבון של תשלום גנים פרטיים, עזרה בעיתות לחץ, מעט אוכל מוכן וכן הלאה- הסכום הנותר אינו מצדיק יציאה לעבודה, רק שמי מוכנה היום לשבת עם ילדים עד גיל שלוש בבית? יהיו לילד חסכים, אולי? אבל כך חיו וחיות משפחות בהן הבעל לומד והאישה בבית. אז לכך מתכוונים כשמעריכים את עקרת הבית, לאחת שעובדת בבית במקום בחוץ (יכולה לתפור את הבגדים, לעשות לבד כל מה שאפשר כדי לחסוך) ולא לאלה ששולחות את הילדים לגן ונחות בבוקר...
ואת זה אני מאמינה שלא תרצי גם את לעשות וכנראה גם אני. ולכן יש כל כך מעט כאלה, למרות שזה יותר קל. אני- קדה להן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: