נכתב ע"י eden7115;672182:
נחל, בשביל שתעריכי גם אותי, את יכולה לגלות לי את הסוד איך הן מצליחות להישאר בבית כשהבעל בכולל ולפרנס בית בדורנו???
רק לי לא גילו איך זה אפשרי?
עדן, אני מאד מעריכה אותך...
וברצינות, נשמע בין השורות שאת באמת משקיעה הרבה. כללית, אני מעריכה, באמת, כל אשה שמתאמצת להשקיע ולעשות מה שצריך. גם אם היא עובדת מחוץ לבית, וגם אם לא.
בגלל שברוך השם גם אני אמא לילדים, אני רואה וחווה כמה הדבר המובן מאליו הזה, מצריך המון השקעה, והמון עבודה עצמית, בעוד שזה נראה טבעי.
אשה בגרה, התחתנה, ילדה ילדים. אם אין לה קשיים יוצאי דופן, אף אחד לא חושב בדרך כלל להעריך אותה, וזה לא נכון. כי צורת החיים הרגילה הזו, מצריכה לתת ולתת כל הזמן, וזה לא קל בכלל.
מי שעובדת קשה מחוץ לבית, ראויה להמון הערכה בגלל זה, ומי שנשארת בבית, ומתמודדת לא אחת עם התנשאות מסוימת מצד החברה, עם בדידות ברמה כלשהי, עם צורך לשאוב את כל הסיפוק והחויה מהבית, בלי להתאוורר בחוץ - גם כן ראויה להמון הערכה.
לא נכנסתי בכלל לשאלה מדוע ואיך נשים לא עובדות. אם את שואלת, יש כאלה שיש להן עזרה כלכלית כלשהי, ויש כאלה שחיים בדוחק אמיתי, מקמצים מאד באוכל, קונים רק יד שניה, וכו'. ויש הרבה שגם וגם - גם נעזרים, וגם חיים בדוחק גדול...
אני גם לא מתכוונת להגיד בכלל מה עדיף על מה. זו שאלה שקשורה מאד גם לאופי ולתנאי חיים אישיים.