תפריט שבועות

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
הסורק שלי מקולקל, אז אכתוב בערך..., הרעיון כמו שכתבתי של אביגיל מייזליק, הבעיה שאני בחיים לא מכינה לפי מתכונים-
קישואים ממולאים בגבינות ופלפלים
קישואים עגלגלים קטנים(כמעט בכל חנות יש עכשיו..)
חותכים אותם לרוחב, כך שבכל קישוא ישאר "זנב"
ואז בעזרת כפית- מרוקנים את ה"בפנים"(הולך יופי!)
מכינים את המלית-
קוצצים את הבשר שהוצאנו, מוסיפים פלפלים צבעוניים
ומכאן ואילך היד נטויה-
הוספתי שמנת חמוצה,
100 גרם גבינה קשה
(אפשר להוסיף גבינה צהובה)
4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
חצי כוס פרורי לחם
מערבבים ויוצקים לסירות הקישואים
משמנים תבנית בשמן זית ואופים חצי שעה עד שהמלית זהובה והקישואים רכים
בחום 180 מ. צ
בתאבון!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1006898:
כן! תודה על ההתחשבות...;)

הנה:
3 ביצים מופרדות + חלבון
2\1 כוס סוכר
2\1 ק"ג גבינה 2\1 אחוז
1 גביע יוגורט 0%
2 כפות קורנפלור
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
כפית גרידת לימון

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מע'.
2. מקציפים 4 חלבונים עם חצי כוס הסוכר (פחות 2 כפות) לקצף יציב ונוקשה.
3. מקציפים בקערה נפרדת 3 חלמונים ו-2 כפות הסוכר.
4. מוסיפים לתערובת החלמונים את יתרת החומרים.
5. מקפלים את תערובת הגבינה אל הקצף.
6. להעביר לתבנית עגולה ולאפות על 180 מע' במשך כ-10 דק'.
7. מנמיכים ל-100 מע' ואופים עוד כ-40 דק', עד שהעוגה יציבה.
8. משאירים את העוגה בתנור עד להתקררות.

נ.ב. אני ניסיתי לשים יוגורט 0% בטעמים (תות, פרות יער, אננס וכו') יצא מדהים! כדאי לנסות!
רדו והצליחו!
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רואה את התפריטים ואני נדהמת
מי יכול להכיל הכל
ולא, שלא תחשבו, אני עושה ארוחה חלבית טובה, אני אוהבת מתכונים חדשים ואפיה וכו
פשוט מנסיון של כמה שנים טובות אני יודעת בדיוק מה אפשר לאכול ומה לא
ועוד משהו, בעלי מתחנן אלי לעשות מינימום כי הם נשארים ערים כל הלילה והחלבי מכביד ומרדים
אז אנא יהודים רחמנים בני רחמנים...................




ארוחת ליל חג חלבית

מנה ראשונה -דג סול מטוגן עם תערובת חמה שמוגשת מעל של ירקות חמים ושקדים (דג קל יותר, וזה לא דג שאני עושה בכלל בשבתות)
סלטים קלים יותר מכל שבת, חציל בטחינה, סלט ערבי, סלט כרוב, סלט פטריות

מנה שניה - מרק ברוקולי חלבי עם שמנת ובלי גבינה צהובה

מנה שלישית- סלט חי עם בטטות מוקפצות ופרמזן מגורד וליד רביולי ולילדים תפו"א

מנה אחרונה-- בלינצס אחד חלבי וליד כדור גלידה או שייק פרות עדיין לא סגורה


זה נשמע גם מאד הרבה אבל זה ארוחה מסודרת ולא מליון דברים חלביים, פיציות, בורקסים, פשטידות, לזניה ו3 סוגי מנות אחרונות
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מענין, אצלנו עושים סעודה חלבית בבוקר שכוללת:
בורקס גבינה וירקות
פיציות
פשטידת פטריות
עוגת קרמבו שמנת
עוגת גבינה וביסקוויטים
ואילי עוד משהו...
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה קרה? נסחפתם ??!! שבועות הפך לחג הגבינה? במקום מתן תורה??
סתם:)
גם אני מתכננת סעודת אחת חלבית ..עוד לא התחלתי..:(
באגט
סלט קצוץ עם גבינת פטה,
גרטן פסטה,
אולי פשטידת פטריות של שרית
נסיכה בתנור+ירקות,
פיצה גבינה,
ולסיום: גלידת שוקולד לבן וחלבה, עוגת גבינה ,קרם קרמל.
מה אפשר להוסיף?
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י tzivi;1006974:
אני רואה את התפריטים ואני נדהמת
מי יכול להכיל הכל
ולא, שלא תחשבו, אני עושה ארוחה חלבית טובה, אני אוהבת מתכונים חדשים ואפיה וכו
פשוט מנסיון של כמה שנים טובות אני יודעת בדיוק מה אפשר לאכול ומה לא
ועוד משהו, בעלי מתחנן אלי לעשות מינימום כי הם נשארים ערים כל הלילה והחלבי מכביד ומרדים
אז אנא יהודים רחמנים בני רחמנים...................




ארוחת ליל חג חלבית

מנה ראשונה -דג סול מטוגן עם תערובת חמה שמוגשת מעל של ירקות חמים ושקדים (דג קל יותר, וזה לא דג שאני עושה בכלל בשבתות)
סלטים קלים יותר מכל שבת, חציל בטחינה, סלט ערבי, סלט כרוב, סלט פטריות

מנה שניה - מרק ברוקולי חלבי עם שמנת ובלי גבינה צהובה

מנה שלישית- סלט חי עם בטטות מוקפצות ופרמזן מגורד וליד רביולי ולילדים תפו"א

מנה אחרונה-- בלינצס אחד חלבי וליד כדור גלידה או שייק פרות עדיין לא סגורה


זה נשמע גם מאד הרבה אבל זה ארוחה מסודרת ולא מליון דברים חלביים, פיציות, בורקסים, פשטידות, לזניה ו3 סוגי מנות אחרונות

ציבי, מזה תערובת חמה על הדגים? אפשר פירוט?
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אצלינו יש רק קידוש חלבי עשיר,
השנה החלטנו לא להעמיס מתוק שמאד מכביד.

התפריט:
פתיח - שלוש פרוסות עגולות של גבינת שמנת שום שמיר תוצרת עצמית, עטופות בפלפל קלוי (3 צבעים) ולידם פאי הפילפלים של נעמה (בתבנית אישית)

שפע ירקות חתוכים עם מטבלים חלביים,
סלט חצילים, זייתים שחורים, פרוסות עגבניה, גרעיני חמניות וקוביות גבינה מלוחה. (עם מציות)

עוגת קרם קרמל ובראוניז חלבי - מעולה - המתכון של אפרת ליבפרוינד - מחוברת 'ניחוח' של המודיע 'שבועות' שנה שעברה.

יתכן שגם בלינצ'עס, ואיזה מוס - אבל אני עובדת לשכנע את מי שאמור להכין שזה מיותר כי בלאוו הכי אין כח לאכול.

(אל תדאגו מן הסתם יהיו ברקע, שמרים גבינה, טורט גבינה מצופה שמנת, עוגת ביסקויטים, ועוד כמה כאלו, אבל זה לא יכנס לתפריט הרשמי...) זה הקושי בקידוש שאין סדר מסוים או הירארכיה מה כן ומה לא, וכל אורח מביא עימו עוד משהו מלבד הבסיס שמכינים...

והאיצטומכה רוטנת... :):)
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
גם אני לא התחלתי... אני כנראה הולכת על קנוי....אין לי כח וסבלנות לאפיה והתעסקות... אז נשעה הרבה סלטים חיים משודרגים (בולגרית, חלומי) עם פיצה זוגלובק משודרגת ובלינצ'ס (אולי לשם שינוי עם פטריות)
מעדנים, שוקו, גבינות מתובלות (אם יהיה זמן כדורי גבינה) ולסיום גלידת פנטזיה ואי אפשר בלי העוגת בסקויטים (יש למישהי מתכון מוצלח במיוחד? אכלתי בטלזסטון משהו מעולה אבל זה היה שבת...)

מה נשאר לי לעשות? בלינצ'ס ועוגת בסקויטים.

מומלץ. :)
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י mig;1007001:
אצלינו יש רק קידוש חלבי עשיר,
השנה החלטנו לא להעמיס מתוק שמאד מכביד.


עוגת קרם קרמל ובראוניז חלבי - מעולה - המתכון של אפרת ליבפרוינד - מחוברת 'ניחוח' של המודיע 'שבועות' שנה שעברה.

.

נשמע מעולה, אפשר לקבל מתכון?
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון מעולה לעוגת בסקויטים:
500 גרם גבינה לבנה
2 גביעי שמנת חמוצה
500 גרם שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות סוכר
2כפות פודינג וניל
מקציפים את השמנת המתוקה
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים
מאחדים שמנת + תערובת הגבינה
ומסדרים בתבנית שיכבה ביסקויטים שכבה מלית גבינה
אני אוהבת לרסק את הביסקויטים
מאוד משמין אבל טעיםםםםםםםםםםם
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
איך שכחתן עוגת נפוליאון, איך?
זה מינימום!
לא פחות מהעוגת ביסקויטים!;)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
פעם אכלתי חצילים ממולאים. לא היה לי מתכון אז ערכתי ניסוי על פי השערה ויצא יופי!
פרוסות חצילים לאורכו מטוגנות.
מילוי:גבינה+שמנת +מלח + פלפל+ שום כתוש ובצל קצוץ דק מאוד.
למרוח על פרוסת החציל ולגלגל, או לשים בקצה כפית ולגלגל.
להניח צפופים יפה כבתערוכה את גלילי החצילים זה לצד זה.
לשפוך ממעל רוטב עגבניות הכולל: רסק עגבניות, סוכר, מלח, פלפל.
ולתנור!
טעים, באחריות!
(אבל חתיכת עבודה, למשוגעי חצילים בלבד!)
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י blueberry;1007006:
נשמע מעולה, אפשר לקבל מתכון?

זה נשמע אולי הכנה מורכבת, אבל זה לא, עובדה שהכנתי:)

מעתיקה:
קרם קרמל
לבסיס:
  • 4 ביצים,
  • 3/4 כוס סוכר,
  • 2 כפות שמן,
  • 1 כוס ח"פ קמח.

להפריד בייצים להקציף ולהכין כמו טורט, לשטוח בתבנית 30*40 ולאפות על 180 מעלות כ-10-12 דקות.

לקרמל:
  • 2 כוסות סוכר,
  • 11/2 כוס שמנת מתוקה.
  • 200 גר' שוקולד לבן,

לחמם מחבת ריקה על אש בינונית, כשהסוכר הופך לקרמל (כ-10 דקות המסה על אש נמוכה) מוסיפים את השמנת כשהיא מחוממת מעט, אם נוצרו גושי קרמל להמשיך לבשל עד להמסתם. להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד הלבן כשהוא חתוך לקוביות, לקרר 5 דקות לצקת חצי מהקרמל על רולדת הבסיס, ולהקפיא לשעה.

לשכבת הגבינה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה,
  • 3 כפות סוכר,
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי,
  • 1 גביע גבינה לבנה 5%,
  • 3 כפות אינסטנט פודינג,
  • 1/2 כוס סוכר.

להקציף את השמנת עם 3 כפות סוכר במהירות נמוכה, להוסיף את הגבינות ושר החומרים לצקת על הקרמל שקפא ולהקפיא שוב.

לאחר שהשכבה קופאת לצקת מעליה את יתרת הקרמל.

לחתוך כשזה קפוא למחצה לקוביות נאות.


הבראוניס ממש קל:


להמיס:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' חמאה.

לאחר שנמס להוסיף לזה:
  • 2 כפיות קפה משובח מומסות בשתי כפות מים רותחים,
  • 11/2 כוס סוכר,
  • 4 בייצים גדולות,
  • 1 כוס קמח,
  • קורט מלח,
  • 1/2 כוס אגוזי לוז שלמים.

לצקת לתבנית (30*40) ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 15-18 דקות.
הבראוניס צריך להשאר לח במרכז.

שכבת הגבינה:
  • 1 מיכל גבינה לבנה 5%
  • 1 מיכל גבינת שמנת,
  • 3/4 כוס סוכר,
  • 2 ביצים,

לערבב הכל יחד לשפוך מעל שכבת הבראוניס האפוי לאפות עוד כ15-20 דקות ולקרר היטב.

ציפוי:
  • 150 גר' שוקולד מריר,
  • 50 גר' חמאה,
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה.
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים,

להמיס את השוקולד והחמאה, להוסיף את השמנת והאגוזים, לצפות את העוגה להקפיא ל-שעתיים ולחתוך לקוביות.

אגב סה"כ כמות האגוזים הנצרכת לעוגה - כ-100 גר'.

בתאבון:)
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יצירתית;1006991:
ציבי, מזה תערובת חמה על הדגים? אפשר פירוט?

משרים את הדג להרבה זמן במים ולימון או מים וחומץ
שוטפים ומיבשים כמה שיותר

טובלים כל דג בקמח, אח"כ בביצה, אח"כ בפרורים מוזהבים עם תיבול כמו, פלפל שחור וקצת שום וכד מה שאת רוצה
מטגנים ומשאירים בצד

לרוטב
מטגנים בצלים עד להזהבה, מוסיפים קוביות גמבות וממשיכים לאדות, מוסיפים פטריות (אפשר חי ושימורים ואפשר רק שימורים) ממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שהכל מתרכך, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק, כורכום (לבחירה, אני לא מוסיפה) פלפל שחור,
לקראת הסוף מוסיפים כף קורנפלור או כף קמח תפו"א
מגישים את הדג כשמעל שמים את הרוטב ומפזרים מעל שקדים מולבנים

בתאבון
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י מרור;1007044:
אפשר להכין לזניה היום?
א"כ, איך לחמם? בתנור שוב?

אפשר בהחלט להכין היום. לחמם על הפלטה.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sarit_f;1007066:
אפשר בהחלט להכין היום. לחמם על הפלטה.
ממש לכתחילה, להכין היום ולקרר היטב היטב, לחתוך למנות יפות ורק אח"כ לחמם.
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י grafix;1007075:
ממש לכתחילה, להכין היום ולקרר היטב היטב, לחתוך למנות יפות ורק אח"כ לחמם.

לא בהכרח. בהחחלט לא מומלץ לחתוך כזה עוד רותח מהתנור כי אז זה יתפרק.
אבל אחרי קירור וחימום בףלטה זה כבר מספיק יציב בשביל להיחתך יפה.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sarit_f;1007078:
לא בהכרח. בהחחלט לא מומלץ לחתוך כזה עוד רותח מהתנור כי אז זה יתפרק.
אבל אחרי קירור וחימום בפלטה זה כבר מספיק יציב בשביל להיחתך יפה.
גם נכון, אבל אני ניסיתי כבר את כל הוריאציות, וזוהי הצורה הכי מוצלחת. (לחתוך מקורר)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה