תפריט שבועות

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1006232:
תפריט ליל החג שלנו (לשנה זו...)
מנה ראשונה: לחמניות ביס ממולאות בפטריות ושמנת.


חני,
אפשר מתכון?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י תמר;1006264:
חני,
אפשר מתכון?

לחמניות – בעיקרון יש לזה מתכון מיוחד של לחמניות מתוקות (שברכתן מזונות) אבל השנה אפיתי ביום שישי מהבצק של החלות הרגילות – פשוט קרצתי עיגולים די עבים עם כוס.
(אגב, אחותי עושה זאת עם בגטים חתוים בערך 10 ס"מ.
מורידים את ה"כיפה" של הלחמניה ומרוקנים את המילוי.
מכינים מלית:
מאדים בצל, מוסיפים פטריות (עדיף טריות) מאדים עוד כמה דקות
מוסיפים שמנת מתוקה ומסמיכים עם רביכה (מעט קמח מעורבב היטב במעט שמן).
מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק פטריות.
ממלאים את הלחמניות המרוקנות, מפזרים מעט פתיתי גבינה צהובה ומכניסים לתנור לכמה דקות עד שהגבינה נמסה.
נזהרים מאד שבני הבית לא יראו כדי שישאר משהו לחג....
(לא מצאתי מישהו שטעם ולא ביקש את המתכון...)

בהצלחה
חני
 

צילה

משתמש רשום
נעמה , אפשר בבקשה את המתכון של המרק "קרם תירס"
תודה
 

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;1006250:
יש לי מתכון כזה בשרי, אבל בלי התעלול של המיקרוגל כמו במתכון החלבי -מצא חן בעיני!
המתכון הזה הוא לתפוחי אדמה שלא עברו סיבובים במיקרוגל:
חוצים תפוחי אדמה מקולפים לרוחבם, חופרים בכפית גומות עמוקות.
מכינים מלית הכוללת: עוף טחון, בצל קצוץ ותבלינים.
מכינים רוטב מבצל קצוץ מטוגן ולאחריו שום מטוגן, ואת חתיכות התפוחי אדמה שהוצאו בחפירות.
מניחים את תפוחי האדמה הנראים כסירות ממולאות על מצע הבצל השום וכלל הרוטב, מוסיפים מים (עדיף רותחים, מה שבטוח) ואו אבקת מרק, או מלח ותבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה ואפילו פחות.
זה נשמע כמו פרוצדורה רצינית, אבל כשמכירים זה די פשוט, ופשוט טעים!

לחפור בתפוחי אדמה לא מבושלים נשמע כמו אתגר רציני.
המיקרוגל ממש מפשט עניינים..
(אגב, אני לא מקלפת אותם)


את המלית הבשרית אני עושה כך:
מטגנת בצל, מוסיפה 1/2 ק"ג עוף טחון, מטגנת עד שמתחיל להשחים. מוסיפה פטרוזיליה קצוצה בנדיבות ותבלין בהרט.
(כאן אני בד"כ מפרישה החוצה 1/2 כמות של התערובת בשביל למלא בבורקס בשר)
מוסיפה מקלוני גזר (אם אין כוח לחתוך מקלונים בסכין אפשר ליצור אותם עם קולפן)
מוסיפה את חומרי הרוטב: צ'ילי מתוק, סילאן, סויה, רסק עגבניות. מוסיפה כל פעם מעט מים ומערבבת עד שמתקבל רוטב עשיר.
 

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צילה;1006303:
נעמה , אפשר בבקשה את המתכון של המרק "קרם תירס"
תודה

ממש ממש פשוט:

מטגנים 2 בצלים קצוצים.
מוסיפים 2 קופסאות תירס מסוננות, שומרים בצד את המיץ.
מטגנים עוד כמה דקות, ומוסיפים 2 כוסות חלב, 1 שמנת ו1 כוס של מיץ התירס.
מתבלים במלח, פלפל, כפית סוכר, כפית א.מרק עוף פרווה.
מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש קטנה לכ30-40 דק' וסוגרים.
כשהמרק מצטנן מעט טוחנים אותו בבלנדר מוט (אני אוהבת להוציא קודם החוצה חלק מהתירס והבצל כדי שלא הכל יהיה במרקם טחון, ואחרי הטחינה מחזירה למרק).

יש אפשרות גם להוסיף קוביות פלפל אדום ביחד עם התירס. נותן טעם מיוחד, לא כולם אוהבים.
 

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sarit_f;1006247:
נעמה, אני רוצה את המתכון של הפטריות ממולאות

גם את זה בעלי מכין..
אני חושבת שהוא עושה כך:

מורידים את ה"רגליים" של פטריות שמפיניון טריות.
קוצצים דק ומטגנים עם שום ועשבי תיבול בשמן זית. ממלאים את התערובת בתוך הפטריות ומחזירים את הפטריה הממולאת לטיגון. נראה לי שאפשר גם לאפות במקום.
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1006232:
תפריט ליל החג שלנו (לשנה זו...)
מנה ראשונה: לחמניות ביס ממולאות בפטריות ושמנת.
+ (כמובן) סלטים – גבינות מתובלות, סלט ירקות עשיר עם גבינה וכו'
מנת בינים – מרק דלעת מוקרם
מנה עיקרית – דג סול ממולא בירקות + פשטידה (עוד לא החלטתי איזו)
מנה אחרונה – עוגת גבינה, בלינצ'עס, כוס קפה.

בשביל המסורת יהיו לנו גם קרעפלך עם גבינה
(לא אני מכינה....)

חג שמח!
חני
זה רעיון להכניס את הדגים באמצע...
שנה שעברה עשיתי
מנה ראשונה דג סלמון (נראה לי היו לנו אורחים שלא אוכלים חלבי עם דגים)
מנה שניה חלבי - סלט חלומי עשיר, תפוא מוקרם ולזניה (דמוי)
מנה אחרונה - פאי שמנת, טריקולד, עוגת גבינה וקפה

השנה חשבתי איך לגוון...
לא יוצאים לך מפוצצים אחרי הלחמניות והמרק?
זה לענין להתחיל מהחלבי ואח"כ הדגים? בכל זאת הדגים זה יותר נדוש
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י יצירתית;1006340:
זה רעיון להכניס את הדגים באמצע...
שנה שעברה עשיתי
מנה ראשונה דג סלמון (נראה לי היו לנו אורחים שלא אוכלים חלבי עם דגים)
מנה שניה חלבי - סלט חלומי עשיר, תפוא מוקרם ולזניה (דמוי)
מנה אחרונה - פאי שמנת, טריקולד, עוגת גבינה וקפה

השנה חשבתי איך לגוון...
לא יוצאים לך מפוצצים אחרי הלחמניות והמרק?
זה לענין להתחיל מהחלבי ואח"כ הדגים? בכל זאת הדגים זה יותר נדוש

אשמח לקבל מתכון לטריקולד (החלום שלי לעשות בבית)
 

אפרתה

משתמש מקצוען
נראה לי שהעלו כאן מתכון לפני יום יומיים- חפשי- "ברמן"
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני עושה דמוי לזניה-
שכבות של אטריות מבושלות, מעל קוטג, מעל זה רוטב עגבניות מתובל, מעל גבינה צהובה(ניתן להוסיף פטריות בשכבת הרוטב)
ואז שוב אטריות, קוטג, רוטב, גבינה ולתנור.
להיט אצלנו.
 

mediadesign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אשמח לקבל מתכון ללחמניות חלביות אולי עם בצל או שום שברכתן המוציא.
תודה
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
התפריט שלי:
עוגת גבינה עם קדאיף ושוקולד לבן
פאי במלית בטטה בצל סגול וגבינה צפתית
מאפה שמש עם מנגולד ופטה
עוגת קרפ צרפתי
קינוח תותים וקרם פטיסייר בכוסות אישיים
ושייק תותים וניל

כל זה אחרי החלטה שהשנה עושים רק מעט דברים כי ממילא אנחנו לא מסוגלים להשתלט על זה, אבל כשמתחילים לנבור במתכונים אי אפשר לעמוד בפיתוי.
רוב הדברים מוכנים, אולי בצהריים אצלם ואעלה תמונות...
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י RacheliArt;1006354:
אני עושה דמוי לזניה-
שכבות של אטריות מבושלות, מעל קוטג, מעל זה רוטב עגבניות מתובל, מעל גבינה צהובה(ניתן להוסיף פטריות בשכבת הרוטב)
ואז שוב אטריות, קוטג, רוטב, גבינה ולתנור.
להיט אצלנו.

זה מה שאני עושה גם לשבתות קיציות לסעודה שלישית
מעולה וקל!
ציטוט מתוך האשכול ששרית הפרפרית פתחה פני שנתיים

"לזניה
מתאים לתבנית ח"פ בינונית (של עוגות)

ראשית מבשלים חבילת אטריות עבות לפי ההוראות, שוטפים ומסננים.

מכינים את תערובת הגבינות:
מערבבים היטב קופסאת קוטג' עם 3 ביצים, מלח ופלפ"ש.

רוטב עגבניות:
2 עגבניות מגורדות, 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או חבילת רסק קטנה), בצל מגורד, מלח ופלפ"ש (אפשר להכניס הכל למעבד מזון).

הרכבה:
משטחים בתבנית חצי מכמות האטריות, מורחים ע"ז חצי מהרוטב עגבניות, ועל זה חצי מתערובת הגבינה, ע"ז מסדרים יפה פרוסות גבינ"צ. וחוזרים על התהליך שוב - שכבה של אטריות, עגבניות, גבינות וגבינ"צ

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה-שעה, זה כבר תלוי בתנור.. (רצוי לעטוף עם נייר כסף ע"מ שהגבנ"צ לא תישרף.
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י bbr;1006359:
התפריט שלי:
עוגת גבינה עם קדאיף ושוקולד לבן
פאי במלית בטטה בצל סגול וגבינה צפתית
מאפה שמש עם מנגולד ופטה
עוגת קרפ צרפתי
קינוח תותים וקרם פטיסייר בכוסות אישיים
ושייק תותים וניל

כל זה אחרי החלטה שהשנה עושים רק מעט דברים כי ממילא אנחנו לא מסוגלים להשתלט על זה, אבל כשמתחילים לנבור במתכונים אי אפשר לעמוד בפיתוי.
רוב הדברים מוכנים, אולי בצהריים אצלם ואעלה תמונות...

אפשר את המתכון של פאי בטטה?
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י סתם;1006347:
אשמח לקבל מתכון לטריקולד (החלום שלי לעשות בבית)

עוד מעט אחפש...
זה המתכון שקשר כשר העלתה
עוגה מיוחדת- פרי שוקולד- כמו ברמן....

מקציפים 6 חלבונים+ 1/2 כוס סוכר

בנפרד מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה
מאחדים את 2 הקצפות, ומחלקים ל-3 חלקים שוים.

לכל חלק מוסיפים משהו אחר:
חלק 1: 100 גר' שוקולד מריר.
חלק 2: 100 גר' שוקולד חלבי
חלק 3: 100 גר' שוקולד לבן.

מרכיבים את העוגה:
שמים בתבנית קודם את החלק עם השוקולד המריר- ומקפיאים כ- 1/2 שעה.
אח"כ החלק עם השוקולד החלבי- ושוב מקפיאים 1/2 שעה.
ולמעלה את החלק עם השוקולד הלבן- ושוב מקפיאים 1/2 שעה.

אח"כ העוגה לא צריכה הקפאה....
עוגה מרשימה וטעימה!


דוקא הוא נראה לי יותר טוב כי יש בו ביצים וזה מעבה את העסק...
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
יצירתית, אני רואה שאין במתכון חלמונים.
אז אם ככה, אפשר לעשות בצמוד עוגת שמרים גבינה- כי המילוי דורש חלמונים וגם בבצק יש אפשרות לשים או 2 ביצים או 4 חלמונים. מבחינה מתמטית זה מסתדר יופי!

ויש לי שאלה לגבי הטריקולד- איזה גודל תבנית?
 

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;1006367:
יצירתית, אני רואה שאין במתכון חלמונים.
אז אם ככה, אפשר לעשות בצמוד עוגת שמרים גבינה- כי המילוי דורש חלמונים וגם בבצק יש אפשרות לשים או 2 ביצים או 4 חלמונים. מבחינה מתמטית זה מסתדר יופי!

ויש לי שאלה לגבי הטריקולד- איזה גודל תבנית?

הכי יפה להכין בתוך שקף ואח"כ מסירים אותו ויוצאות דפנות ישרות ומרשימות כמו בקונדיטוריה.
אין צורך בשקף מיוחד, אפשר לקחת סתם שקף משרדי, לחתוך רצועה ולהדק עם שדכן.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י naamah;1006368:
הכי יפה להכין בתוך שקף ואח"כ מסירים אותו ויוצאות דפנות ישרות ומרשימות כמו בקונדיטוריה.
אין צורך בשקף מיוחד, אפשר לקחת סתם שקף משרדי, לחתוך רצועה ולהדק עם שדכן.
אה, עגול שיצא כמו העגולים האלה באנג'ל?
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י יצירתית;1006366:
עוד מעט אחפש...
זה המתכון שקשר כשר העלתה
עוגה מיוחדת- פרי שוקולד- כמו ברמן....

מקציפים 6 חלבונים+ 1/2 כוס סוכר

בנפרד מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה
מאחדים את 2 הקצפות, ומחלקים ל-3 חלקים שוים.

לכל חלק מוסיפים משהו אחר:
חלק 1: 100 גר' שוקולד מריר.
חלק 2: 100 גר' שוקולד חלבי
חלק 3: 100 גר' שוקולד לבן.

מרכיבים את העוגה:
שמים בתבנית קודם את החלק עם השוקולד המריר- ומקפיאים כ- 1/2 שעה.
אח"כ החלק עם השוקולד החלבי- ושוב מקפיאים 1/2 שעה.
ולמעלה את החלק עם השוקולד הלבן- ושוב מקפיאים 1/2 שעה.

אח"כ העוגה לא צריכה הקפאה....
עוגה מרשימה וטעימה!


דוקא הוא נראה לי יותר טוב כי יש בו ביצים וזה מעבה את העסק...

ממש תודה
ומה שלך שונה?
יש כאלה עם בסיס...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה