תפקיד האישה בר''ה

אמאשל2

משתמש מקצוען
יש למישהו אולי הרצאה בנושאה האישה בר''ה?
או מה מצוות היום של האישה בר''ה?
אשמח אם יוכלו להעלות לפה או לתת קישור

תודה
ושנה טובה

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רק עכשיו אני רואה את השאלה, חבל...
אבל אולי זה יעזור לך לגבי ידיעת התפקיד - ביוהכ"פ.
הרבנית רות שמש תחי' בקו ב"קול הלשון" דיברה בימים האחרונים מאוד יפה על תפקידן של אמהות לילדים בימים הללו.
כדאי להקשיב! מחזק ומעצים!!!

נעמי קרלינסקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י איכות;1771802:
רק עכשיו אני רואה את השאלה, חבל...
אבל אולי זה יעזור לך לגבי ידיעת התפקיד - ביוהכ"פ.
הרבנית רות שמש תחי' בקו ב"קול הלשון" דיברה בימים האחרונים מאוד יפה על תפקידן של אמהות לילדים בימים הללו.
כדאי להקשיב! מחזק ומעצים!!!

אולי תביאי מס'?

yaffab

משתמש מקצוען
אני לא יודעת מה אומרת הרבנית שם בהרצאה,
אבל בבית הכנסת אמרה לי חברה (חשוכת בנים מזה שנים)
"האמהות האלו, קבלו את המתנה הכי גדולה שאפשר לקבל ויש להן ילדים קטנים, שישבו בבית.
למה הן באות? למה הן לא מבינות שזה מפריע...?"
החברה הזו שלי מגיעה לבית הכנסת כבר שנים ארוכות ובכל שנה נוטפת דמעות ומבקשת שלא תוכל להופיע שם בשנה הבאה.
והיא כ"כ צודקת.
שנים ארוכות לא הגעתי לתפילות, ירדתי לשמוע תקיעות לנשים וישבתי לגדל את הילדים ולהתפלל בין החטיפים והטיטולים.
בגרתי ב"ה ובגרו ילדי, ויש לי תורנית מתחלפת לשמור על הקטנים.
ובבית הכנסת - המוני תינוקים ותינוקות ואיפה תפילה ואיפה ברכות ואיפה תקיעות...?

אמהות לקטנים, אשריכן!!!
שבו בבית.

בינות למילות המוסף ולריח הצ'יטוס נסיתי באמת לדון לכף זכות את נשות ישראל הרוצות לבקש ולהתפלל, אבל לכל זמן ועת...

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הרבנית רות שמש בקול הלשון
03-6171121
היא מדברת כל יום, מהמם! למי שרוצה כח, גיוון, וחומר למחשבה. (כל יום שיחה שלך כ20 דק' +-)
בזכות השיחה שלה היה לי ר"ה מיוחד, למרות (ואולי בגלל) שנשארתי עם הקטנה שלי בבית.
מומלץ להאזין, בפרט בימים הללו, שאנחנו, הנשים, כ"כ צמאות להתעוררות.... ואין איפה ומתי...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.

yaffab

משתמש מקצוען
נכתב ע"י GRN;1771833:
אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.

תלמד תלמד... בע"ה
אדרבא, זה יבוא לה טוב יותר, היא תחשוק להתפלל.

לא דחקתי בבנותי ללכת לבית הכנסת, וב"ה כשאני רואה אותן בתפילתן אני מבינה ששלשה שותפים באדם.
וחוץ מזה, הם רואים אותך בבית מתפללת, מבקשת, רוצה להתפלל...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י yaffab;1771838:
תלמד תלמד... בע"ה
אדרבא, זה יבוא לה טוב יותר, היא תחשוק להתפלל.

לא דחקתי בבנותי ללכת לבית הכנסת, וב"ה כשאני רואה אותן בתפילתן אני מבינה ששלשה שותפים באדם.
וחוץ מזה, הם רואים אותך בבית מתפללת, מבקשת, רוצה להתפלל...

היא ביקשה ממני ללכת לבית הכנסת ושאלתי את עצמי באמת איך אלמד אותה?
מה עושות אמהות אחרות?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י OR_Design;1771843:
ואני בשונה ממך תוהה מה אעשה שרק (?) הבן שלי בשונה משאר הבנים צריך לשבת איתי בבית גם בראש השנה כי אם הוא ילך לבית הכנסת עם אבא שלו כולם יהיו "על הרגליים" שם :(
ובכלל זה לא מזיז לו :( :(

על הבת שלי עוד לא הגעתי לחשוב , אבל אני חושבת שאת יכולה לשבת ולדבר איתה ע"כ , על זה שהתפקיד של האמא הוא להיות עם הילדים למרות שאת משתוקקת ללכת לבית הכנסת להתפלל, אבל התפילות שלך נשמעות דווקא כאן מתוך הבית, תתפללי איתה מתוך הסידור ככה שהיא תכיר את התפילה ,
וכשתרגישי שהיא גדולה יותר אולי תשלחי אותה עם שכנה גדולה יותר / חברה אם עדיין לא תוכלי לצאת..

בן כמה בנך שיחי'?
נראה לי שאת לא לבד...

לגבי ההמשך, אני כנראה אישה מוזרה שנהנית מאוד להתפלל בבית (ואלך לבית הכנסת כשאוכל רק בגלל מעלת תפילה בציבור וזכויות של קדיש וכו').
אני שואלת לגבי בכורתי כי אני לא רואה שום אופציה. לא שכנה ולא חברה. ולהסביר בבית זה כמו ללמד שחיה בהתכתבות.
מאוד מעניין אותי מה נשים במצבי עשו.

mirier

משתמש מקצוען
אולי כתבו באשכולות אחרים, אבל ראיתי שרבי אליהו לופיאן אמר שלאישה בבית יש צינור ישיר ללמעלה והיא לא זקוקה לציבור כדי להעלות את התפילה. שתדע שאפילו את הכמה מילים שהיא מספיקה בין לבין יש לזה משמעות כמו שהתפללה עם הציבור.

GRN, אולי את יכולה להתחלף עם שכנה כך שתוכלי להיות קצת בחזרת הש"ץ עם בתך. זה החלק שהכי צריכים ללמוד להתמצא בו.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני שנים מתפללת בבית ונהנית מאד !
השנה ניסיתי ללכת לראשונה לבית כנסת) הקטנים שלי כבר בני 5 ) ומיד חזרתי כי הבנתי שלא אצליח להתרכז ברעש של כל הילדים ..לא שלי . היתי האמא היחידה שהתפללתי בבית.

תמי1

משתמש מקצוען
מחזור סדר תפילתנו הוא מעולה לילדים. כתוב בגדול מה שצריך לומר, ואחרי שמסבירים להן בבית פחות או יותר (והן גם לומדות בבית הספר) מה סדר העניינים, פלוס הצצה לאישה שעומדת לידן, הן תסתדרנה בע"ה מצוין!

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י OR_Design;1771855:
הבן שלי עוד לא בן 7 , די גדול לדעתי בשביל ללכת לבית כנסת,
אבל הוא לא מסוגל , שבת אחרונה שהלך עם אבא שלו אחרי הרבה שבתות הוא גם כמעט דאג להוציא חבר שלו מבית הכנסת שישחק איתו, ושפך כוס מים על ילד אחר שהיה בחוץ (תופסת מים :eek:) אז החלטתי שזה ממש מיותר שילך "להתפלל".
במקרה זה היה שבת שהייתי שם בסביבה וראיתי בדיוק מה קורה שם.

(אולי זה תזכורת לכל מיני אמהות שהבנים שלהם דואגים ג"כ לכל מיני אקשנים כאלה בסביבתם , תקחו בחשבון שזה רק מפריע למתפללים , ועד שלא ראיתי לא הבנתי!)

ולגבי בנות -
גם אני אשמח לשמוע לעתיד הלא רחוק :)

אם זה מנחם אותך יש לי בן כבר 7 וחצי וגם עושה את כל מעשי הקונדס האלו

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י mirier;1771854:
אולי כתבו באשכולות אחרים, אבל ראיתי שרבי אליהו לופיאן אמר שלאישה בבית יש צינור ישיר ללמעלה והיא לא זקוקה לציבור כדי להעלות את התפילה. שתדע שאפילו את הכמה מילים שהיא מספיקה בין לבין יש לזה משמעות כמו שהתפללה עם הציבור.

GRN, אולי את יכולה להתחלף עם שכנה כך שתוכלי להיות קצת בחזרת הש"ץ עם בתך. זה החלק שהכי צריכים ללמוד להתמצא בו.

תודה על ההצעה, אבל היא לא רלוונטית אצלי.

רוזנת

משתמש רשום
גם אני מצליחה להתרכז יותר בבית אבל באמת הילדים מפריעים אז מה שאני עושה כבר שנתיים זה:
שחרית - קמה מוקדם לפני הילדים ומתפללת
מוסף - שומרת על ילדי השכנה שתוכל להתפלל בשקט ואח"כ היא שומרת על שלי ושתנו יוצאות מורווחות

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
היום ראיתי סיטואציה, שפשוט הכאיבה לי נורא.

מהמרפסת שלי אני רואה אישה יורדת מעזרת הנשים, תופסת למטה את הבן שלה (בן 3 בערך) החטיפה לו, צרחה עליו. אחר כך הושיבה אותו בצד ואמרה לו שהוא מחכה לה כאן ולא זז, ו- חזרה לבית כנסת להתפלל.

הלב שלי פשוט דימם, אין לי מילים אחרות לתאר את זה.
את רוצה להתפלל, יפה מאד, כל הכבוד, אבל מה? על חשבון מי? מה את מצפה מהילד? שיתנהג בדיוק כמו שרצית בזמן שעזבת אותו ברחוב? בשמש? בחום? בצמא? מה רצית בדיוק?

נכנסתי הביתה, ואמרתי "תודה לך ה' שנתת לי את השכל להישאר בבית".

יפית 100

משתמש פעיל
קבלתי במייל:
היה מלך שהיה לו בן מיוחד והיה עסוק מאוד לקבל את העם, הוא ביקש למצוא מטפלת מיוחדת לבן שלו, שתשמור עליו כשהוא צריך לקבל את העם.
יום אחד, בזמן קבלת העם, המלך רואה את המטפלת של בנו עומדת בין האנשים.
שואל אותה המלך:מה את עושה פה?
והיא עונה:באתי אל המלך לבקש בקשות...
אומר לה המלך:הפקדתי לך את בני, למה עזבת אותו והגעת לפה? אני הרי מגיע עד אלייך...!

למה הדבר דומה?
אימהות לתינוקות ,הן המטפלות של ילדי מלך מלכי המלכים! ויש נשים שמרגישות מתוסכלות, שהן לא יכולות להתפלל בבית הכנסת ולהתרגש, להתחזק... וצריכות להישאר בבית עם הילדים הקטנים, להאכיל ולהחליף ...
וזה מסר נפלא לאימהות לקטנטנים, יש לך כעת תפקיד גדול לשמור על הפיקדון של המלך! זו הזכות שאיתה את תגיעי לשנה החדשה!

ואיפה שה' שם אותך - זה המקום שלך להתפלל! שנזכור שמכל מקום שאנחנו נמצאות, משם מתקבלת התפילה!

אמאשל2

משתמש מקצוען
נכתב ע"י OR_Design;1771870:
אגב , אולי יעזור ליום כיפור גם - לאמהות שנשארות בבית עם הילדים
משתפת ברעיון שעזר לי ממש במיוחד בענין התפילות בבית.

בערב החג הכנתי לילדים שלי "סדר יום" מסודר לכל החג ותלינו על הדלת ,
למשל:

יום שני - א ראש השנה

8:00 בוקר טוב , מודה אני, נטילת ידיים ותפילת שחרית
-- משחקים ב...
-- משחקים ב...
-- סעודת החג
-- שעת סיפור
-- מנוחת צהריים

וכו' וכו'

נשמע רעיון ממש מוצלח, השאלה אם הוא רלונטי גם לילדות בנות 3.5 ו2.5

אמאשל2

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יפית 100;1771883:
קבלתי במייל:
היה מלך שהיה לו בן מיוחד והיה עסוק מאוד לקבל את העם, הוא ביקש למצוא מטפלת מיוחדת לבן שלו, שתשמור עליו כשהוא צריך לקבל את העם.
יום אחד, בזמן קבלת העם, המלך רואה את המטפלת של בנו עומדת בין האנשים.
שואל אותה המלך:מה את עושה פה?
והיא עונה:באתי אל המלך לבקש בקשות...
אומר לה המלך:הפקדתי לך את בני, למה עזבת אותו והגעת לפה? אני הרי מגיע עד אלייך...!

למה הדבר דומה?
אימהות לתינוקות ,הן המטפלות של ילדי מלך מלכי המלכים! ויש נשים שמרגישות מתוסכלות, שהן לא יכולות להתפלל בבית הכנסת ולהתרגש, להתחזק... וצריכות להישאר בבית עם הילדים הקטנים, להאכיל ולהחליף ...
וזה מסר נפלא לאימהות לקטנטנים, יש לך כעת תפקיד גדול לשמור על הפיקדון של המלך! זו הזכות שאיתה את תגיעי לשנה החדשה!

ואיפה שה' שם אותך - זה המקום שלך להתפלל! שנזכור שמכל מקום שאנחנו נמצאות, משם מתקבלת התפילה!

מחזק מאוד, תודה!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה