נכתב ע"י איכות;1771802:רק עכשיו אני רואה את השאלה, חבל...
אבל אולי זה יעזור לך לגבי ידיעת התפקיד - ביוהכ"פ.
הרבנית רות שמש תחי' בקו ב"קול הלשון" דיברה בימים האחרונים מאוד יפה על תפקידן של אמהות לילדים בימים הללו.
כדאי להקשיב! מחזק ומעצים!!!
נכתב ע"י GRN;1771833:אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.
נכתב ע"י yaffab;1771838:תלמד תלמד... בע"ה
אדרבא, זה יבוא לה טוב יותר, היא תחשוק להתפלל.
לא דחקתי בבנותי ללכת לבית הכנסת, וב"ה כשאני רואה אותן בתפילתן אני מבינה ששלשה שותפים באדם.
וחוץ מזה, הם רואים אותך בבית מתפללת, מבקשת, רוצה להתפלל...
נכתב ע"י OR_Design;1771843:ואני בשונה ממך תוהה מה אעשה שרק (?) הבן שלי בשונה משאר הבנים צריך לשבת איתי בבית גם בראש השנה כי אם הוא ילך לבית הכנסת עם אבא שלו כולם יהיו "על הרגליים" שם
ובכלל זה לא מזיז לו
על הבת שלי עוד לא הגעתי לחשוב , אבל אני חושבת שאת יכולה לשבת ולדבר איתה ע"כ , על זה שהתפקיד של האמא הוא להיות עם הילדים למרות שאת משתוקקת ללכת לבית הכנסת להתפלל, אבל התפילות שלך נשמעות דווקא כאן מתוך הבית, תתפללי איתה מתוך הסידור ככה שהיא תכיר את התפילה ,
וכשתרגישי שהיא גדולה יותר אולי תשלחי אותה עם שכנה גדולה יותר / חברה אם עדיין לא תוכלי לצאת..
נכתב ע"י OR_Design;1771855:הבן שלי עוד לא בן 7 , די גדול לדעתי בשביל ללכת לבית כנסת,
אבל הוא לא מסוגל , שבת אחרונה שהלך עם אבא שלו אחרי הרבה שבתות הוא גם כמעט דאג להוציא חבר שלו מבית הכנסת שישחק איתו, ושפך כוס מים על ילד אחר שהיה בחוץ (תופסת מים ) אז החלטתי שזה ממש מיותר שילך "להתפלל".
במקרה זה היה שבת שהייתי שם בסביבה וראיתי בדיוק מה קורה שם.
(אולי זה תזכורת לכל מיני אמהות שהבנים שלהם דואגים ג"כ לכל מיני אקשנים כאלה בסביבתם , תקחו בחשבון שזה רק מפריע למתפללים , ועד שלא ראיתי לא הבנתי!)
ולגבי בנות -
גם אני אשמח לשמוע לעתיד הלא רחוק
נכתב ע"י mirier;1771854:אולי כתבו באשכולות אחרים, אבל ראיתי שרבי אליהו לופיאן אמר שלאישה בבית יש צינור ישיר ללמעלה והיא לא זקוקה לציבור כדי להעלות את התפילה. שתדע שאפילו את הכמה מילים שהיא מספיקה בין לבין יש לזה משמעות כמו שהתפללה עם הציבור.
GRN, אולי את יכולה להתחלף עם שכנה כך שתוכלי להיות קצת בחזרת הש"ץ עם בתך. זה החלק שהכי צריכים ללמוד להתמצא בו.
נכתב ע"י OR_Design;1771870:אגב , אולי יעזור ליום כיפור גם - לאמהות שנשארות בבית עם הילדים
משתפת ברעיון שעזר לי ממש במיוחד בענין התפילות בבית.
בערב החג הכנתי לילדים שלי "סדר יום" מסודר לכל החג ותלינו על הדלת ,
למשל:
יום שני - א ראש השנה
8:00 בוקר טוב , מודה אני, נטילת ידיים ותפילת שחרית
-- משחקים ב...
-- משחקים ב...
-- סעודת החג
-- שעת סיפור
-- מנוחת צהריים
וכו' וכו'
נכתב ע"י יפית 100;1771883:קבלתי במייל:
היה מלך שהיה לו בן מיוחד והיה עסוק מאוד לקבל את העם, הוא ביקש למצוא מטפלת מיוחדת לבן שלו, שתשמור עליו כשהוא צריך לקבל את העם.
יום אחד, בזמן קבלת העם, המלך רואה את המטפלת של בנו עומדת בין האנשים.
שואל אותה המלך:מה את עושה פה?
והיא עונה:באתי אל המלך לבקש בקשות...
אומר לה המלך:הפקדתי לך את בני, למה עזבת אותו והגעת לפה? אני הרי מגיע עד אלייך...!
למה הדבר דומה?
אימהות לתינוקות ,הן המטפלות של ילדי מלך מלכי המלכים! ויש נשים שמרגישות מתוסכלות, שהן לא יכולות להתפלל בבית הכנסת ולהתרגש, להתחזק... וצריכות להישאר בבית עם הילדים הקטנים, להאכיל ולהחליף ...
וזה מסר נפלא לאימהות לקטנטנים, יש לך כעת תפקיד גדול לשמור על הפיקדון של המלך! זו הזכות שאיתה את תגיעי לשנה החדשה!
ואיפה שה' שם אותך - זה המקום שלך להתפלל! שנזכור שמכל מקום שאנחנו נמצאות, משם מתקבלת התפילה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: