יש לי נינגה גריל חדש ועדין לא כל כך מסתדרת לדעת על איזה תוכנית ומידת חום לעשות כל דבר
בטטות קוביות יצאו לי קשות מבפנים ושרופות מבחוץ
גם חזה עוף יצא יבש ושחום יותר מדי מבחוץ
תפוחי אדמה עם חזות, החזה נשרף והתפוחי אדמה לא התרככו מספיק
יש מישהי שמשתמשת קבוע ויכולה לתת לי הוראות טיפים או מתכונים אשמח מאד
בעיקר לסוגי התוכניות והמעלות וכמה זמן לשים.....
בגדול אני משתמשת בו כמו תנור בשרי לכל דבר,
רק צריך לשים לב (וזו גם המלצה של החברה) להוריד כעשר מעלות ממה שכתוב במתכונים הרגילים.
גם חשוב לרסס שמן. זה הבדל משמעותי.
בשביל להקל על הנקיון של התבניות אני בד"כ שמה נייר אפייה, לפעמים אפילו תבניות חד פעמיות, אבל צריך לקחת בחשבון שהבישול יקח יותר זמן עם תבנית נוספת.
באפיה אני מכינה עוגות שמרים, עוגיות, סופלה, וכו', (ניסיתי עוגות טורט, אבל לפעמים האמצע לא נאפה מספיק, החום אולי לא התפזר במידה שווה...) כאמור, חישוב מעלות כמו הרגיל מינוס עשר מעלות, וזמן אפיה בד"כ חצי מהזמן.
לפעמים מכינה עופות בתבנית חד פעמית מכוסה בניר אפייה ונייר כסף ואופה את העוף עם תפוחי אדמה כשעה ואפילו יותר כשלקראת סוף האפיה שמה על צליה לכמה דקות.
גם חזות עוף פרוסים - עשר דק' על 170 מעלות יוצא מעולה.
חימום חוזר - Reheat הוא אחד הטובים! בעצם זה כמו חימום אבל הופך את האוכל לקריספי וכמו חדש וטרי. (גם כאן, לשים לב לא לשים יותר מדי זמן, שלא יתייבש)
בגריל - מכינה כמובן עראייס, דגים, נקניקיות וכו' אבל הכי אוהבת את הפיתות- פוקאצ'ות. ארבע דקות אפייה על חום גבוה (HI) ויוצא נדיר!
גם אנטיפסטי הולך טוב עם הגריל, כשבע דק' עם חום מקסימלי.
בטיגון באוויר חם - מכינה שניצלים על 200 מעלות כשמונה דק',
צ'יפסים ב 200 מעלות כ 12 דק', (אם זה צ'יפס קנוי אז אפילו חמש עד שבע דק'),
תפוחי אדמה כעשרים דק' ב 200 מעלות.
בטטות על אותו רעיון רק חצי מהזמן.
בורקס תפו"א/בשר.
חזות ממולאים ועוד.
בצליה לא יצא לי הרבה להשתמש, יותר אם אני אופה עופות או תפו"א ורוצה לתת צליה בסיום.
הרבה הצלחה!