זרקור מקומי תמונות מהשטח מרמת בית שמש ד

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אבל בכל זאת יש צדק בדבריך שד'3 יותר צפוף מד'1

דובר פה שרמה ד' זה איזה מקום הכי יפה בעולם בלי צפיפות עם המון שטחי ציבור ושטחי מסחר
אני רואה פה המון צפיפות ואני לא רואה את מאות השטחי מסחר והבנינים הציבורים מוקמים
וכבר גרים בחלק מן הדירות

מישמשית

משתמש מקצוען
דובר פה שרמה ד' זה איזה מקום הכי יפה בעולם בלי צפיפות עם המון שטחי ציבור ושטחי מסחר
אני רואה פה המון צפיפות ואני לא רואה את מאות השטחי מסחר והבנינים הציבורים מוקמים
וכבר גרים בחלק מן הדירות
יש לכם נס שאתם לא גרים שם....

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לפי מה שמופיע במפה של התוכנית בניין עיר מלפני 7 שנים, לא אמור להיות שטח ירוק בין הבניינים של נתיב.
אבל תתעודדו, אתם ממש קרובים לפארק הענק של רמה ד'...
מודה לה' על כל ס"מ בנוי שיהיה לי... אין תלונות (אולי בקטנה, לפעמים משתחרר קצת הקיטור... לא? ;)).
תוכלו לכוון אותי לגבי הפארקים? (אמרו לנו משהו על פארק ירמוט, זו הכוונה? והיכן הוא ממוקם לפני התמונה שהעלו כאן?)

די

משתמש סופר מקצוען
מודה לה' על כל ס"מ בנוי שיהיה לי... אין תלונות (אולי בקטנה, לפעמים משתחרר קצת הקיטור... לא? ;)).
תוכלו לכוון אותי לגבי הפארקים? (אמרו לנו משהו על פארק ירמוט, זו הכוונה? והיכן הוא ממוקם לפני התמונה שהעלו כאן?)
פארק ירמות זה פארק אחר שבנוי כבר בין רמה ג' לרמה א'.
כאן זה פארק נוסף שנמצא באמצע כל רמה ד'. (מה שמוקף בעיגול תכלת) אפשר לראות שכבר עובדים במקום.
פארק רמה ד.png

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פארק ירמות זה פארק אחר שבנוי כבר בין רמה ג' לרמה א'.
כשהיינו במקום אמרו לנו שד'3 צופה לירמות, לא הצלחתי להבין מבין כל נפנופי הידיים שהלכו שם...
א'קיצר, זזה לא קשור אלינו? ומה זה השטח הירוק שיש בחלק העליון של התמונה (לאט לאט מתאפסים יותר על הכיוונים. תודה למי שעונה וגם למי שלא ;))

די

משתמש סופר מקצוען
וכבר גרים בחלק מן הדירות
כמעט בכל הבניינים על שדרות האמוראים יש חנויות למטה (כ 60 בנייניםX בערך 3 חנויות "בבניין")-בנוי כבר. יש שתי מרכזי מסחר בבנייה (חפירת יסודות) אחד בכניסה לשכונה ואחד בין ד1 לד2 (כל אחד בערך 50 חנויות).
מבני ציבור יש כבר כמה בנויים (לא הרבה), התכנון של העירייה הוא קרוואנים ל5 שנים עד שיתקבע מי גר בשכונה וכו' ואח"כ יהיו מבני קבע (יש כבר מימון ממשרד השיכון למאות מבני ציבור בשכונה).

די

משתמש סופר מקצוען
כשהיינו במקום אמרו לנו שד'3 צופה לירמות, לא הצלחתי להבין מבין כל נפנופי הידיים שהלכו שם...
א'קיצר, זזה לא קשור אלינו? ומה זה השטח הירוק שיש בחלק העליון של התמונה (לאט לאט מתאפסים יותר על הכיוונים. תודה למי שעונה וגם למי שלא ;))
צודקים, יש את תל ירמות (הר ירוק, יש שם "עיר" מלפני כ3000 שנה בשם ירמות (מוזכר בנביא יהושע פרק י' לגבי מלחמת יהושע בחמשת מלכי כנען שאחד מהם הוא מלך ירמות "שמש בגבעון דום"...) וזה מה שמופיע בתמונה בצד שמאל למטה (קצה ההר).
מה שמופיע בתמונה למעלה זה עמק האלה.

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מישהו יודע להפנות אותי לקבוצת רוכשים מנתיב ברמה? (לא יודעת איך למצוא אותם פה ברחבי פרוג, "מחרוזת החיפוש קצרה מידי")

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
צודקים, יש את תל ירמות (הר ירוק, יש שם "עיר" מלפני כ3000 שנה בשם ירמות (מוזכר בנביא יהושע פרק י' לגבי מלחמת יהושע בחמשת מלכי כנען שאחד מהם הוא מלך ירמות "שמש בגבעון דום"...) וזה מה שמופיע בתמונה בצד שמאל למטה (קצה ההר).
מה שמופיע בתמונה למעלה זה עמק האלה.
לכאורה יצטרכו השנה לעשות פורים משולש בעקבות זאת.

3135yud

משתמש פעיל
יש קונטרס שלם שיצא על הנושא.
וכן בצד השני מול ד' 4 [ד' 6 ז"ל] יש את חירבת קייאפה שהיא עיר מזמן בית ראשון [לא יודע אם זה מתוארך לתקופת יהושע בן נון].

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ממש ממש לא נכון
מניין שהיא מוקפת חומה מימות יהושע
אין עליו מסורת
מה כן יכול להיות שיצטרכו לקרא מגילה מספק ביום ט"ו וללא ברכה

מה עם הערים
יפו
תל אביב
בעצם כל גוש דן
קיסריה
לוד (אחיסמך)
טבריה (מחלוקת כבר בגמרא)
צפת
חברון (ספק אם היה בכלל חומה)
שילה
ועוד ועוד

המקום היחיד שחוגגים בה פורים ט"ו זה ירושלים ושושן
המקום היחיד שיש דיונים באיזה יום חוגגים פורים זה מסביב לירושלים
שאר המקומות השאלה היא האם צריך לקרא מגילה ביום ט"ו מספק

די

משתמש סופר מקצוען
ממש ממש לא נכון
מניין שהיא מוקפת חומה מימות יהושע
אין עליו מסורת
מה כן יכול להיות שיצטרכו לקרא מגילה מספק ביום ט"ו וללא ברכה
אין צורך ב"מסורת" כדי להחשב עיר מוקפת חומה.
בהנחה שיודעים שהעיר מוקפת חומה מימות יהושע בן נון קוראים בט"ו.
אין שום קשר בין קריאת מגילה בט"ו לירושלים.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אין צורך ב"מסורת" כדי להחשב עיר מוקפת חומה.
בהנחה שיודעים שהעיר מוקפת חומה מימות יהושע בן נון קוראים בט"ו.
אין שום קשר בין קריאת מגילה בט"ו לירושלים.
למה המקום היחיד בארץ שחוגגים ט"ו זה בירושלים
יש מקומות שקהילות מסוימות קוראים מגילה מספק
המלצה שלי תבדוק שוב את הנושא

יעקב פ.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
וולפסון A1-2-3, B1-8
ואפי קפיטל 7 בניינים
מתחם A של וולפסון הוא לא ברחוב ר' ברכיה הוא לפני הכניסה לרחוב,
לגבי האכלוס של הפרויקטים ברחוב,
וולפסון התאריך הוא עוד שנתיים
אפי קפיטל- לא יודע, אבל הם בערך באותו קצב כמו וולפסון,
מי שיגיע לגור ברייסדור באפריל, יגיע לשכונה שהפרויקט הבא שיתאכלס שם זה מינימום שנה/שנה וחצי,

טירנה

משתמש רשום
העיניים "יצאו" ממי שקנה בחופשי, אילו דוגמאות ופריטים יפיפיים יש!!!!! יש מבחר עצום ואפשרויות בלתי מוגבלות (אולי תקציבית ;) )
לגבי טובול עצמו גם בשוק החופשי, הלכתי לשם עם גיסתי שהיא אדריכלית, וכשהיא שמעה שהולכים לשם היא לא 'התלהבה' בלשון המעטה...
יש מקומות יותר טובים ושווים (גם באיכות).
לא מכירה כי לצערי אין לי אפשרות שדרוגים ושינויים, אבל אפשר לברר וכדאי ללכת למקומות יותר טובים...
בהצלחה.
אנחנו קנינו בשוק החופשי ואין בכלל הרבה אפשרויות לבחירה, היינו בטובול והיה מבחר על הפנים, לאמבטיות למשל- יצא שגם הוספנו הרבה כסף וגם קיבלנו חיפויים לא מי יודע מה כי הקבלן מאד מאד מצמצם את האפשרויות של גודל האריחים,
גם בריצוף- לא היה שום דבר לעניין,ועשינו חשבון שאנחנו מוסיפים כסף על מוצרים של בדיעבד ממש, בקיצור- מי שיש לו אפשרות כלכלית עדיף להזדכות על הכל ולעשות שיפוץ יסודי והחלפת ריצוף אחרי טופס 4,

טירנה

משתמש רשום
וזה מתסכל ממש בהתחשב בעובדה שוולפסון נחשב ,"יוקרתי" ,איפה בדיוק היוקרה אם אין אפשרות לרצף דירה חדשה בריצוף נורמאלי???
הכל בגדלים ודגמים מיושנים...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה