תמונה לפני פגישה

מצב
הנושא נעול.

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י צפורן;n5049375:
הוא לא חי בדור האינטרנט.
בזמנו, עד שהעבירו תמונה יכלו כבר להיפגש.

אני יודעת בודאות שאסר את זה כי ההתרשמות פנים אל פנים מאד שונה מאשר בתמונה (לטוב ולמוטב)

ריבת חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בזמנו, בסמינר, אמר לנו הרב צבי כהן שאסור הלכתית להעביר תמונות מבלי שמיועדת יודעת מזה...

יוני מקרוני

משתמש פעיל
מי שהמראה החיצוני הוא השיקול המרכזי שלו
והוא מספיק כנה גם להעביר תמונה שלו
לכאורה זה יכול לחסוך זמן
אבל מי שיודע שמתחתנים לא בישביל לשים את הצד השני בוויטרינה
אז זה מיותר

כי כשיש דברים יותר חשובים לבדוק לפני אז הטעם כבר משתנה אחרי הפגישות

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י pnina912100;n5049798:
מה ההשוואה בין -"מבלים את זמנם בהעברת תמונות מחזור של בחורות" ל"רוצים מסעדות, נופש ורישיון"?
ומה מגעיל בזה שהם רוצים מסעדות נופש ורישיון?
נשמע פה שזה שאיפת חייהם, אז זהו שלא, הם רוצים להמשיך ללמוד, להיות אברך כולל צדיק שמה שאכפת לו זה התורה,
חוץ מזה יש לו גם אשה והוא היה רוצה פעם ב לצאת איתה למסעדה ולעשות רישיון כדי שיהיה לו אופציה לשכור רכב ולטייל קצת עם משפחתו היקרה,

אני מסכימה איתך שזה לא עוון להוציא רשיון או לצאת לנופש, אבל תסכימי איתי שאם שואלים בחור בשידוכים: "מה אתה מצפה מחיי הנישואין שלך?" והוא עונה "מסעדות, נופש ורישיון" זה לא נשמע הכי טוב. ובאמת אז שתקתי. אבל לספר בשלוות נפש שהנורמה היא שמתגלגלות תמונות של בחורות בישיבות? אין לי בנים בגיל הזה אז אני לא יודעת מה קורה באמת, אבל אם יש כאלה - סליחה אבל אותי זה מגעיל, אין לי מילה אחרת.

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
"לא כתבו שזה הנורמה"

זה בדיוק מה שבאתי להגיד. זה פורום ציבורי שבו לא כל אחד בהכרח מכיר את ציבור בחורי הישיבות. אז אנא הזהרו לא להציג כנורמה דברים שהם לא נורמה

יוני מקרוני

משתמש פעיל
התכוונו לתמונות מחזור של בנים
וזה גרוע מאד מה יש לבחורי ישיבות להסתכל בתמונות שיחזרו ללמוד:rolleyes:

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סתם סיפור שדודתי ספרה לי לאחרונה בנוגע לתמונות
יש לה כלה אחת מחו"ל ולפני שנסעה בקשה תמונה כי בכ,ז זה חו"ל וספציפית הבחור שלה מאוד דיבר אליו יופי חיצוני. (אדגיש שמדובר בחסידי אז בכ"א זה שונה מאוד)
היא קיבלה תמונה, הבחורה היתה נראית מצויין, לא מדי רזה, אבל גם לא מאוד שמנה, תווי פנים יפים וכו' ועל סמך זה היא נסעה (יש לציין שהיא לא הראתה את התמונה לבן שלה)
היא מגיעה לחו"ל לפגישה וזה הולך שקודם כל נפגשים ההורים עם המדובר אח"כ עם המדוברת ורק אח"כ הזוג, היא נכנסת לפגישה וחשכו עיניה, הבחורה אכן נחמדה מאוד אבל שמנה ממש, היא לא ידעה מה לעשות והחליטה שהיא לא אומרת כלום רק מחכה לראות מה תהיה התגובה של הבן שלה, הבן נכנס לפגישה ויצא מאושר מאוד, רק רצה לגמור את השידוך, וכך אכן היה.
אפשר רק לראות מזה כמה התמונות לא שוות, בבירור שהיא עשתה אח"כ נודע לה ששלחו לה תמונה מלפני שנתיים אחרי דיאטת רצח רצינית שהבחורה עשתה.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אהה, הכי מגוחך שכתבו שרוצים תמונה בשביל לדעת כמה היא מלאה
תמונה הכי משקרת בזה מהרבה סיבות.

צפורן

משתמש מקצוען
המצב היום שהציבור גדל מאד.
גם טווח הנורמה גדל בהתאם. גם סוגי הישיבות. גם הרצונות/דרישות/ציפיות.
כן, גם השוליים.
בישיבה ירודה, סביר להניח שמסתובבות תמונות, למרות שזה לא לעניין.
סביר להניח, שזה לא הדבר היחיד שם, שהוא לא לעניין.
לגבי הבנות, יותר קל להיות בחורה טובה, מאשר בחור טוב, והשוליים אצל הבנות אכן יותר צרים.

אגב, עשינו שידוך של שתי משפחות חניוקיות ממש, שאם הבחור ביקשה תמונה עוד בתחילת הבירורים. חששנו מאד מתגובת ההורים, אבל האבא של הכלה, שכבר בירר על הבחור ושמע דברים מצוינים, טרח במיוחד ללכת למשרד של חבר, ולהעביר אלינו במייל שתי תמונות של הבחורה. תגובת אם הבחור על התמונות הייתה "רואים שהיא צנועה", והשידוך קם והיה.
המסקנה שלי: בקשת תמונה לא חייבת להיות דבר מכוער.

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
נכתב ע"י Hadar1993;n5048519:
בנושא השידוכים, ישנו עניין שאינו ברור דיו והוא עניין שליחת תמונה מצד האישה למשודך.

מבירור שעשיתי בשטח יש דעה לכאן או לכאן,

רציתי לשמוע את דעתכם..

אין כזה דבר בעולם!!!

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אאססתתרר;n5050022:
אני מסכימה איתך שזה לא עוון להוציא רשיון או לצאת לנופש, אבל תסכימי איתי שאם שואלים בחור בשידוכים: "מה אתה מצפה מחיי הנישואין שלך?" והוא עונה "מסעדות, נופש ורישיון" זה לא נשמע הכי טוב. ובאמת אז שתקתי. אבל לספר בשלוות נפש שהנורמה היא שמתגלגלות תמונות של בחורות בישיבות? אין לי בנים בגיל הזה אז אני לא יודעת מה קורה באמת, אבל אם יש כאלה - סליחה אבל אותי זה מגעיל, אין לי מילה אחרת.

על התמונות אני באותה דעה איתך, גם לי אין בנים בגילאים האלה אבל ברור לי שזה לא קורה בישיבות, נו באמת, זה לא הרמה,

לגבי נופש וכו' לא זה מה שהיה, לא שאלו בחור מה הוא רוצה וזו היתה תשובתו,
אחת שהתלבטה על מכנסי כותנה בגלל היותו דבר מודרני, רצתה לספר לנו על הסגנון בענין הזה של הבחור ולכן היא סיפרה לנו שזה לא שהבחורה סגורה מידי אלא היא כן סגנון שלוקחת בחור שרוצה כאלה וכאלה דברים, מבינה את ההבדל?

אני חיה פה בעולם בקהילה מלאה באברכים שלהמון מהם יש רישיון ויוצאים למסעדות, אף אחד בשידוכים כששאלו אותו מה אתה מצפה מחיי הנישאין לא הזכיר ואפילו לא ברמז את המסעדות והרישיון.

יוני מקרוני

משתמש פעיל
נכתב ע"י פנינה ריימו;n5050366:
אין כזה דבר בעולם!!!

קורה שלפעמים נחשפים לדברים שלא ידענו שהם קיימים
וזה יכול לקרות לקרות גם בגיל מבוגר
וזה בהחלט יכול לעורר תמיהה
אבל מאיפה הנחרצות לכתוב את זה כל כך מודגש:rolleyes:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י צפורן;n5050283:
המצב היום שהציבור גדל מאד.
גם טווח הנורמה גדל בהתאם. גם סוגי הישיבות. גם הרצונות/דרישות/ציפיות.
כן, גם השוליים.
בישיבה ירודה, סביר להניח שמסתובבות תמונות, למרות שזה לא לעניין.
סביר להניח, שזה לא הדבר היחיד שם, שהוא לא לעניין.
לגבי הבנות, יותר קל להיות בחורה טובה, מאשר בחור טוב, והשוליים אצל הבנות אכן יותר צרים.
.

כבר לפני 12 שנים ספרו על תמונות שמסתובבות בחדרי אוכל של ישיבות.
והיה מדובר על ישיבה מאד נחשבת...

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
נכתב ע"י יוני מקרוני;n5050852:
קורה שלפעמים נחשפים לדברים שלא ידענו שהם קיימים
וזה יכול לקרות לקרות גם בגיל מבוגר
וזה בהחלט יכול לעורר תמיהה
אבל מאיפה הנחרצות לכתוב את זה כל כך מודגש:rolleyes:

זה נראה לך נורמלי? הגיוני? חרדי (בידיעה שהאתר בו אנו מתדיינים הוא "פרוג" ולא...)?
חוצמזה, כוונתי הייתה ש- לא לעשות דבר כזה, אני יודעת שיש משוגעים!!!
ואני לא "בגיל מבוגר"...

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פנינה ריימו;n5050887:
זה נראה לך נורמלי? הגיוני? חרדי (בידיעה שהאתר בו אנו מתדיינים הוא "פרוג" ולא...)?
חוצמזה, כוונתי הייתה ש- לא לעשות דבר כזה, אני יודעת שיש משוגעים!!!
ואני לא "בגיל מבוגר"...

למה הגיוני ללכת למקום שיש חשש שיצולמו בצורה לא צנועה, ולא הגיוני להעביר תמונה צנועה?

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ברור שלא ראוי שתמונות של בחורות מסתובבות בישיבה.
אבל שבחור יראה תמונה צנועה של בחורה לפני פגישה? למה לא? מה הבעיה?
נס שזה כתוב מפורש שאסור לאדם לקדש אשה עד שיראנה, אחרת גם על זה כבר היו יוצאים :rolleyes:

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
נכתב ע"י צפורן;n5050895:
למה הגיוני ללכת למקום שיש חשש שיצולמו בצורה לא צנועה, ולא הגיוני להעביר תמונה צנועה?

מדובר על חסידים???
בכל מקרה, שמעתי הרבה שאמרו:
"אם הייתי רואה את אשתי בתמונה- לא הייתי מתחתן איתה"...
צריך לשוחח בשביל להתחבר לאישיות,
ודרך תמונה אפשר "לפרשן" ש"הבחורה קשוחה"/ "לא נחמדה"/ "סנובית"/ "לא בשבילי"
לא?????

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
ולמי שמענין אותו דעתו של הרב מוצפי שליט"א

שאלה - 146372
שלום לכבוד הרב היקר
נפגשת למטרת שידוך,הבחור הסכים להפגש ללא תמונה אך רציתי להתייעץ אם לשלוח בכל זאת על מנת לחסוך את האי נעימות שבסוף אולי בפגישה לא אהיה לטעמותודה רבה
תשובה
הבהרנו שהדבר אסור מבחינת הלכה. ואין בנות ישראל הפקר חלילה.

שאלה - 144446
אני בת 31 חרדית בשידוכים-בתקופה אחרונה מציעים בחורים שדורשים תמונה לפני פגישה נמנעת מלשלוח מטעמי צניעות ונפסלת כך ההצעה אנשים מהצד אומרים שזה מותר ועושה טעות האם נכון?
תשובה
זו עזות מצח גמורה. חוצפה וחוסר צניעות. נורא ואיום ממש דרכי סדום ועמורה. זה לא יהודי לבחור שידוך לפי איך שהיא נראית. וכך יוצאים ילדים חצופים.
ואוי להם מיום הדין. מחטיאי הרבים.

שאלה - 143301
שלום לכבוד הרב
אני בת 30 גרושה , הרבה בחורים שאני מדברת איתם מבקשים תמונה בטענה שלא קל להם להגיע מרחק כל כך גדול שיש סיכוי שלא תהיה מציאת חן, האם מותר לשלוח תמונה לצורך שידוך?
תשובה
בחורים כאלה פסולים כי הם מסתכלים ביופי חיצוני ולא באשיות. וסופם לא טוב כלל.

שאלה - 131917
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
האם מותר לחרדית להירשם לשידוכים באינטרנט באתר מיוחד לחרדים ללא תמונה.
כשהכרטיס מנוהל ע"י האמא?
תודה
תשובה
בתנאים אלה כן.

שאלה - 130527
הרבה פעמים בשידוכים מבקשים להעביר תמונה לבחור לפני הפגישה בציבור חרדי ואני מטעמי צניעות לא שולחת. יש שלא מבינים ולשמחתי השידוך נפסל אבל הדבר הזה הולך וגובר האם אני טועה?
תשובה
הם לא חרדים כי עוברים על פסוק מפורש ״ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על״....

שאלה - 109303
כבוד הרב שלום, יש במדרשה שבה אני לומדת תוכנת שידוכים שהרבנית שלנו רושמת אותנו ויש שם מקום לשים תמונה אף אחד לא רואה את התמונה מלבד השדכן או השדכנית מותר לשים שם תמונה?תודה
תשובה
ואיך מותר ל״שדכן״ להביט בתמונת נערה ?

ויש עוד הרבה:
http://www.doresh-tzion.co.il/QAsearchEx.aspx

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פנינה ריימו;n5050957:
מדובר על חסידים???
בכל מקרה, שמעתי הרבה שאמרו:
"אם הייתי רואה את אשתי בתמונה- לא הייתי מתחתן איתה"...
צריך לשוחח בשביל להתחבר לאישיות,
ודרך תמונה אפשר "לפרשן" ש"הבחורה קשוחה"/ "לא נחמדה"/ "סנובית"/ "לא בשבילי"
לא?????

אני לא יודעת מה עם חסידים. הייתה כאו רק תגובה אחת שהזדהתה כחסידית שביקשו תמונה על שידוך לפני שטסו לחו"ל.
באמת מעניין, אם נתנו תמונה לא עדכנית, ולא מזה יצא כלום, מי אמור לשלם על הטיסה?

בכל מקרה, את כל הפרשנויות הנ"ל אפשר לפרשן גם בפגישה, או כשרואים את הבחורה בחתונה, או כשחברה מעבירה תמונה לא מוצלחת.
אני לא חושבת שבחורה חייבת לתת תמונה. אני חושבת שכמו שהיא מגיעה לפגישה במיטבה, כדאי לה גם לתת תמונה שבה היא במיטבה.
אני באופן אישי ביקשתי תמונות, אבל לא התעקשתי על זה.
זה עזר לי מאד בסינון ראשוני. כמובן שלא נתתי לבני לראות עד סוף הבירור, וכמובן שלא העברנו הלאה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה