תמונה לפני פגישה

מצב
הנושא נעול.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
יש משהו בלראות תמונה קודם.
חברה שנפגשה סיפרה לי שכשהבחור נכנס - היא הרגישה ש"וואוו, יואו, איזה מכוער"....ורק חיכתה שהפגישה תיגמר......
אני לא יודעת אם הוא באמת היה כ"כ מכוער, כי הוא מצא חן בעיני אחרת,שנישאה לו .
ובאמת יכלו לחסוך את הפגישה המיותרת הזו אם היו מבקשים תמונה.

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
גם אם רואים תמונה קודם ברגע הפגישה קולטים
שאין שום קשר בין המצולמים לכתבה.

הדר מוריה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
נכתב ע"י שריונה;n5048879:
גם אם רואים תמונה קודם ברגע הפגישה קולטים
שאין שום קשר בין המצולמים לכתבה.

אהבתי.

פתחתי את האשכול כי לדעתי יש חוסר צניעות בעניין התמונות, אבל האם זה מותר הלכתית, פה השאלה שלי מתמקדת.

הכותל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צפורן;n5048716:
כשהייתי, נניח, בחתונה בארמונות חן, לא היה אכפת לי לצאת לאחד האולמות בסביבה, ולראות בחורה שנמצאת בחתונה אחרת. לפעמים אפילו התלבשתי במיוחד, והלכתי לחתונה שנערכה באחד באולמות במודיעין עילית.
אבל מה חושבת לעצמה שדכנית, שמציעה לי "יש היום חתונה בגוטניק/נאות ירושלים. הבחורה תהיה שם. את חייבת לראות אותה."?
יש מישהו שחושב, שאני צריכה לעזוב בית עמוס, ולבזבז לפחות שעתים בערב, כשאפשר לחסוך לי את זה ע"י שליחת תמונה במייל?

מייל זה מידי חופשי ואנשים מעבירים היום הלאה.
את היית רוצה שתמונה שלך או של הילדים שלך תתגלגל ב'עולם'?! מהמייל זה יכול לעבור הלאה גם בכל מיני צורות שונות (וואצפים וכו')

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י הכותל;n5048915:
מייל זה מידי חופשי ואנשים מעבירים היום הלאה.
את היית רוצה שתמונה שלך או של הילדים שלך תתגלגל ב'עולם'?! מהמייל זה יכול לעבור הלאה גם בכל מיני צורות שונות (וואצפים וכו')

לכן דיברתי על תמונה מכובדת.
לא יודעת אם מותר להעביר או לא זה שאלה לרב. המציאות היא שתמונות מתגלגלות בלי שליטה.
נניח, חברה שולחת תמונה של כל הכיתה, בחתונה של אחת מהן, זה לא משהו שיכול לקרות?
וזה עוד תמונה מכובדת יחסית לתמונה מטיול או מחנה...
כל מי שמעביר תמונות מקפיד לקבל את הסכמת כל המצולמים?

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בפגישה פיזית רואים שפת גוף ומבטים שא"א לראות בתמונה. מניסיון.

צפורן

משתמש מקצוען
תמונה משמשת לסינון ראשוני בשלב הבירורים.
אף אחד לא מתחתן רק על סמך תמונה.

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י צפורן;n5049052:
תמונה משמשת לסינון ראשוני בשלב הבירורים.
אף אחד לא מתחתן רק על סמך תמונה.

ברור שלא, אבל במצב שלי ללכת לראות את התמונה היה בזבוז זמן כשכבר בפגישה הראשונה ראיתי שאני לא רוצה להתחתן עם הבנ"א הזה.

עסק

משתמש פעיל
אני חושבת שאם מעבירים תמונה של בחורה, שאמא של הבחור תראה את זה, ואם נראה לה, שיפגשו.
לא חושבת שהבחור צריך לראות תמונה....

אמא שלי כל פעם שהלכה לראות בחורה היא היתה מבקשת מהשדכנית לפני הפגישה עם הבחורה, שתגיד לבחורה שאם השידוך יירד, זה לא בגלל המראה שלה.... אלא בגלל דברים אחרים. (זה מאד פוגע אם מורידים אותך רק על מראה...)
באמת צריך לנהוג בזהירות יתרה!
ושנשמע רק בשורות טובות!!!:)

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
לפני תקופה הציעו לנו בחורה ובאחד הבירורים הראשוניים אמרו לנו שהיא גבוהה מהממצוע וגם מלאה (מה שלא בא בחשבון מבחינת הבחור) אז עשינו מה שאנחנו לא עושים בדר"כ ובקשנו תמונה כי 'מלאה' זה עניין אינדיבידואלי ואכן כשראינו את התמונה נוכחנו לראות שהמראה הכללי שלה מצוין + כך שלפעמים ובמקרים מסויימים זה יכול להועיל. אבל השדכנים/יות המקצועיים יודעים לומר שברוב המקרים זה מיותר ומזיק.

פוזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כאשר רואים בתמונה זה ממש לא אותה בחורה- בשיחה מגלים דברים אחרים. וכששיחה זורמת מראה חיצוני כבר לא משנה.
וכמובן אם רוצים יש לבקש מהבחורה שתביא את התמונה שהיא מעוניינת בה ולא תמונה שחברתה חושבת להראות אותה.....

אך סתם כך בנושא ההלכתי: יש בספר מידע לשידוכים של הרב יהוד"א שווארץ שליט"א רב שכונת נחלת סירוקה-קרית הרצוג. דיון בנושא זה(ועוד בכל הנושאים האקטואליים להיום בשידוכים)

וכך לשונו.... אבל אם התמונה יכולה לגרום נזק או צער למצולם, אסור בהחלט להעבירה או אפילו להראותה לאחרים, ובפרט לא לאותם האנשים העומדים לקבל החלטת הרת גורל הנוגעת לעתידו.......

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אספרסו;n5049293:
לפני תקופה הציעו לנו בחורה ובאחד הבירורים הראשוניים אמרו לנו שהיא גבוהה מהממצוע וגם מלאה (מה שלא בא בחשבון מבחינת הבחור) אז עשינו מה שאנחנו לא עושים בדר"כ ובקשנו תמונה כי 'מלאה' זה עניין אינדיבידואלי ואכן כשראינו את התמונה נוכחנו לראות שהמראה הכללי שלה מצוין + כך שלפעמים ובמקרים מסויימים זה יכול להועיל. אבל השדכנים/יות המקצועיים יודעים לומר שברוב המקרים זה מיותר ומזיק.

קורה גם ההפך.
חברה שלי העבירה למישהי תמונה שלי מבלי ידיעתי
תמונה שהייתי נראית בה על הפנים.
באחת החתונות היא באה לראות אותי, שמתי לב שיש איזו תימהונית שהולכת הלוך ושוב
ומחפשת מישהי. בסוף היא ניגשה אלי!! ובקשה ממני שאראה לה את שריונה
אמרתי לה שזו אני!
ההיא מבלי להתבלבל מוציאה את התמונה מהתיק ואומרת לי: מה את מבלבלת ת'שכל, זו את?
כן, זו אני:mad::mad::mad:
והיא בודקת אותי: בתמונה צבע העיניים שלך שחורות [במציאות הצבע שונה]
וחוץ מזה את הרבה יותר גבוהה מאשר בתמונה [ברררר בתמונה אני 12 ס''מ]
תכל'ס- ממליצה לקחת את התמונה בערבון מוגבל!!

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
מן הסתם שזה פשוט מצריך שאלת רב וכל אחד ינהג ע"פ רבותיו
אצלינו במשפחה שאלנו את ר' שלמה זלמן אויערבך זצ"ל בזמנו והוא הורה שבשום אופן לא להראות תמונה בשידוכים.

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אנונימית;n5049344:
מן הסתם שזה פשוט מצריך שאלת רב וכל אחד ינהג ע"פ רבותיו
אצלינו במשפחה שאלנו את ר' שלמה זלמן אויערבך זצ"ל בזמנו והוא הורה שבשום אופן לא להראות תמונה בשידוכים.

הוא לא חי בדור האינטרנט.
בזמנו, עד שהעבירו תמונה יכלו כבר להיפגש.

ריקלין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בעייני ממש לא לעניין לי אישית שקיבלתי תמונות של בחורים קודם זה גרם לי להוריד את השידוך
וזה ממש לא משקף מה הבנאד (וזה סתם חבל)
הכי טוב אם אפשר ללכת לראות אותו/ה מבלי ידעיתו כבדרך אגב

בהצלחה.

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י צפורן;n5049375:
הוא לא חי בדור האינטרנט.
בזמנו, עד שהעבירו תמונה יכלו כבר להיפגש.

אה, אז הוא אמר את זה כי הוא רצה לחסוך לנו זמן

ולאחרונה נוצרה פה איזושהי תדמית מגעילה לבחורי הישיבות ("כל הבחורים רוצים מסעדות,נופש ורשיון אחרי החתונה..." ומבלים את זמנם בהעברת תמונות מחזור של בחורות) אז בחורות יקרות, אם אתן מסתובבות פה ומחפשות יותר מזה, אני בטוחה שיש עדיין הרבה בחורים צדיקים והקולות פה לא בהכרח משקפים את המציאות

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אאססתתרר;n5049715:

ולאחרונה נוצרה פה איזושהי תדמית מגעילה לבחורי הישיבות ("כל הבחורים רוצים מסעדות,נופש ורשיון אחרי החתונה..." ומבלים את זמנם בהעברת תמונות מחזור של בחורות) אז בחורות יקרות, אם אתן מסתובבות פה ומחפשות יותר מזה, אני בטוחה שיש עדיין הרבה בחורים צדיקים והקולות פה לא בהכרח משקפים את המציאות
אני לא יודעת למה הוא אמר את זה. מה שברור, שהמציאות מאז השתנתה, ובתנאים של היום, יש מקום לשאול פוסק שחי היום.

בנוגע לבחורים, שכחת להוסיף, שמלבד מסעדות נופש ורשיון, הם גם דורשים 800,000 ש"ח....
כמובן שיש המון בחורים צדיקים, והקולות כאן לא ממש משקפים אותם, אבל גם השוליים, למרבה הצער, הולכים ומתרחבים.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אאססתתרר;n5049715:

מה ההשוואה בין -"מבלים את זמנם בהעברת תמונות מחזור של בחורות" ל"רוצים מסעדות, נופש ורישיון"?
ומה מגעיל בזה שהם רוצים מסעדות נופש ורישיון?
נשמע פה שזה שאיפת חייהם, אז זהו שלא, הם רוצים להמשיך ללמוד, להיות אברך כולל צדיק שמה שאכפת לו זה התורה,
חוץ מזה יש לו גם אשה והוא היה רוצה פעם ב לצאת איתה למסעדה ולעשות רישיון כדי שיהיה לו אופציה לשכור רכב ולטייל קצת עם משפחתו היקרה,

יש סגנון בחורים שלא יצאו למסעדות ולא יעשו רישיון, זה לא נובע מיתר יראת שמיים, זה פשוט סגנון,
ויש בחורים שרוצים לצאת אחרי החתונה למסעדות ולעשות רישיון, זה לא נובע מחוסר ביראת שמיים, זה פשוט סגנון.
זה הכל.

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הרב גואלמן מירושלים - בזמן הסמינר אמר שאסור להעביר ללא אישור הבחורה

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
פעם שכנה ביקשה ממני תמונה של חברה, סרבתי היא לחצה עלי, בסופו של דבר אמרתי לה שאני אשאל את הבחורה, היא סרבה, כך התגלגלנו שבוע, כשהיא כבר בוכה לאמא שלי בטלפון, אמא שלי גבתה אותי, ואמרה לה אם את רוצה אז הבת שלי תבקש תמונה מחברתה.
בסוף השכנה הסכימה שאבקש מחברה, והחברה כששמעה מזה, אמרה לי "יו, שתשלח איתך תמונה בחזרה", אבל לזה השכנה סרבה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה