אין דבר כזה שהקל"צים יהיו מוצעים ע"י הבנקים בריבית שפחותה מהפריים!!את הפריים אין צורך למחזר בהנחה שהוא יורד, אני מדבר על הקל"צים.
בסופו של דבר הם הקובעים את עלויות ההיוון.
אין דבר כזה שהקל"צים יהיו מוצעים ע"י הבנקים בריבית שפחותה מהפריים!!את הפריים אין צורך למחזר בהנחה שהוא יורד, אני מדבר על הקל"צים.
בסופו של דבר הם הקובעים את עלויות ההיוון.
אכן כשיהיה צפי לירידות הקלצי"ם ירדו הראשונים, אבל אח"כ כשיהיו הירידות אז גם בפריים יהיו ירידות.בודאי שיש דבר כזה, הכלל הוא שעוגן הקל"צ הוא סך כל תחזיות השוק למס' השנים שלו ניתנה ההלוואה, לכן כעת עליית הפריים מעלה את הקל"צים כי העליה צפויה להימשך, אבל ברגע שהתחזית תתחיל ירידה (וכל מי שיודע א-ב במאקרו כלכלה, יודע שהריבית (בהינתן שאין משברים מיוחדים) הולכת ע"פ סייקל כלכלי נורמלי, שהוא מעגלי מבחינת עליית וירידת הריבית), הקל"צים ירדו מיד מתחת הפריים, כאמור סך כל התחזיות.
אין דבר כזה שהקל"צים יהיו מוצעים ע"י הבנקים בריבית שפחותה מהפריים!!
אז לא כדאי להטעות ולהגיד "אין דבר כזה", אפשר לומר להערכתי זה לא יקרה בעשור הקרוב.אכן כשיהיה צפי לירידות הקלצי"ם ירדו הראשונים, אבל אח"כ כשיהיו הירידות אז גם בפריים יהיו ירידות.
אבל כל הכלכלנים שאני בקשר איתם לא רואים את זה קורה בעשור הקרוב.
וכפי שכתבתי מדובר על סיכוי נמוך מאד שהריביות ירדו בשנים הקרובות.
אכן היה לי טעות קטנה בניסוח.אז לא כדאי להטעות ולהגיד "אין דבר כזה", אפשר לומר להערכתי זה לא יקרה בעשור הקרוב.
לקחת בחשבון מיחזור זה מצוין!!אני סבור שלא לקחת בחשבון אפשרות מיחזור, תהיה טעות מרה עבור הלקוחות שלי.
אבל הדיון הזה נהיה מייגע, בלאו הכי יועץ משכנתאות היא משרת אמון, מי שלא סומך על שיקול דעתי מן הסתם לא לוקח אותי.
לתפיסתך לקחת קלצ ב4 אחוז ל20 שנה או קצ 1.7 ל15 שנה??לקחת בחשבון מיחזור זה מצוין!!
אבל לבנות על מיחזור ושהריביות ירדו זה טעות!
בן אדם שיכול לעמוד בהחזרים של 1.7% ק"צ ל15 שנה,לתפיסתך לקחת קלצ ב4 אחוז ל20 שנה או קצ 1.7 ל15 שנה??
לאאאא.בן אדם שיכול לעמוד בהחזרים של 1.7% ק"צ ל15 שנה,
ודאי יכול לעמוד בהחזרים של 4% ל15 שנה.
ובוודאות עדיף 4% ל15 שנה מאשר 1.7% ל15 שנה.
הייתי אומרת אומרת שכדי שיהיה שווה מסלול צמוד צריך שיהיה מקרה מיוחד.
בסטנדרט ע"פ התחזיות זה ממש לא מומלץ!!
אני לא חוזרת בי.לאאאא.
קלצ 4 אחוז זה ל20 שנה וקצ 1.7 זה ייצא ל15 שנה בערך. גם חסכת 5 שנים. גם ריבית יותר נמוכה . נכון עם סיכון של מדד גבוה. ועדיין הרבה מומחים טוענים שזה עדיף. אבל בפרט אם יש היתכנות לפרעון מוקדם שאז יהיה בסבירות מסוימת עמלות היוון בקלצ. עם כל השיקולים האלה. וכשהסמארט מראה חיסכון עם הקצ לא הייתי קובע חד משמעית שעדיף קלצ
רק אם אתה בודק לפי התשלום הראשון, זה אותו סכום חודשי, אבל מכאן ואילך בק"צ זה יעלה מאד, ולכן, בן אדם שיוכל לעמוד בהחזרי הק"צ גם כשהמדד יעלה מאד את ההחזר החודשי, אז הוא גם יכול לעמוד בהחזרים של קל"צ 4% ל15 שנה.קלצ 4 אחוז זה ל20 שנה וקצ 1.7 זה ייצא ל15 שנה בערך.
הרי בשביל לדעת מה באמת נכון לעשות צריך להיות נביאהייתי אומרת אומרת שכדי שיהיה שווה מסלול צמוד צריך שיהיה מקרה מיוחד.
בסטנדרט ע"פ התחזיות זה ממש לא מומלץ!!
דוקא זה מאוד משתנה בין הבנקים ישנם בנקים שההפרש הוא בדיוק כמו שהסמארט נותן ויש בנקים שאמנם זה פחות מדוייקההפרש בפועל בין ק"צ לקל"צ הוא נמוך בהרבה ממה שציינת.
באופן כללי "סמארט" היא מערכת מעולה, אבל כל מי שמשתמש בה וגם היה פעמיים בבנקים, יודע לכבות את הריביות האוטומטיות שלה, משהו באלגוריתם של הריבית אוטומטית דפוק (מחילה מיוני ברלינר התותח, אני בטוח שהוא בעצמו מכבה את הריבית האוטומטית).
העניין הוא שפה אתה כותב דבר והיפוכו!!הרי בשביל לדעת מה באמת נכון לעשות צריך להיות נביא
האפשרות של לבדוק בעיני בשר ודם מה יותר כלכלי זה רק להסתמך על מה שהכלכלנים חוזים שיהיה ובאמת רוב היועצי משכנתא עובדים על מערכות ששואבות את התחזית מתוך קרנות השקעות \בורסות וכו" ולפי זה ניתן לדעת השערה על איזה מסלול יותר כדאי ללכת (אם יש לכם צפי יותר מקצועי מזה אדרבה תסבירו את זה לראשי המערכות האלו לטובת רוב יועצי המשכנתאות ולקוחותיהם בישראל)
אז בואו נבדוק מה המערכת אומרת שיהיה
ניקח לדוגמא את התמהיל האחרון שהסתובב פה עם 260 אלף ש"ח ק"ץ ונלביש אותו על מערכת הסמארט ההפרש בריביות (לפי הסמארט) בין הק"ץ לקל"ץ הוא 2.65% ולפי הצפי הק"ץ יהיה יותר יקר רק ב9 אלף ש"ח לאורך כל התקופה מה שנותן משקל חזק ללקיחת הק"ץ מכמה סיבות
1) כפי שכתבתי התחזיות לא תמיד מתממשות ובמקרה שלא יהיה עליית מדד כפי שהם צופים הסיכוי שהלקוח רק ירויח מהריביות הזולות גודל והסיכון שהוא לוקח זה בסה"כ 9 אלף ש"ח הימור קטן ולא מסוכן (רק נזכיר שהיו איזה 7 שנים עם מדד סביבות ה-0)
ע"פ תחזיות בנק ישראל הריביות ימשיכו לעלות בתקופה הקרובה ובשנים הקרובות, ככה שגם הקל"ץ של היום יהיה יותר נמוך מהקל"צ בעתיד.2) ישנו עוד יתרון במקרה הזה שריבית הנמוכה נותנת בטחון שלא יהיו קנסות פרעון מוקדם ולאנשים שמרויחים יפה שהסיכוי לפרעונות מוקדמים הוא גדול ויכול להיות ששווה את הסיכון של ה-9 אלף ש"ח לתמורה שלא יהיה קנסות היוון
לא רעיש פה אישור מהימים האחרונים,
זה עוד לא סופי, בע''פ עם הבנקאי סיכמתי על עוד הורדה,
אבל צריך לדעת שמשכנתא זה לא לחם וחלב, אין שום השוואה בין תיק אחד לשני,
לא בנתונים ולא בהצעות.
אפשר זה רק בשביל הכיוון.
אני כמעט לא עובד איתם, אבל יפה לראות שהם יודעים לתת ריביות טובות.האחוז מימון באמת פחות מ - 45%
בשביל זה הדגשתי שלא להשוות אף פעם,
ההכנסות לא בשמים...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: