דרוש מידע תכלס" אם אני רוצה לעלות להילולת מירון השנה מה צריך להשיג

קידום !

ו אבחון ו טיפול רגשי ו יעוץ והכוונה ו
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מה עם הכרטיסים ? ממתי אפשר לקנות ?

אחג

משתמש מקצוען
אני כותב ממש בזהירות וברגישות אמיתית...
אבל.........
מעניין אם ככה הייתם מתייחסים גם אם חלילה לא עליכם לעולם ועד... הייתם מכירים מאד מאד מקרוב מישהו שקיפד את חייו באסון הנורא הזה.....
מתנצל ממש, היה קשה לי לקרוא את ההודעות האלו....
ונפשי בוכה בקרבי על אלמנה שאני מכיר מקרוב אשר יום זה הקרב ובא יהיה יום שחור וקשה מנשוא...
האם לא היה ראוי לבטל את כל השמחה וההילולא לשנה אחת ולו כדי להביע קצת השתתפות כלל ציבורית בכאבם ונאקתם של 45 משפחות אשר יחרב עליהם עולמם בהילולא האחרונה.....
אתמהה.....
כואבים איתכם
לי גם יש קרוב משפחה, מאוד קרוב שנספה
אבל
אנו יהודים מאמינים, ולא שואלים שאלות, אין ספק שיש אנשים שקשה להם ריגשית להגיע לכאלו מקומות, ובכלל למקומות הומי אדם, זה מובן מאוד, (למרות שע"פ כללי היציאה מהיסטריה, זה לחזור למקום האסון, אבל אכמ"ל)
אבל מכאן ועד לבטל שמחה יהודית טהורה וקדושה, הדרך לא ארוכה אלא לא קיימת,
וכי לא נלך לאושוויץ כי היה שם אסון? ואולי גם לא לכותל כי היה שם חורבן?
נכון שהאסון קרה בגלל דוחס, ולכן אסור לחזור לדוחס, אבל בהחלט לחזור ולשמוח בל"ג בעומר, ולהוכיח שאנחנו מאמינים בני מאמינים
זוהי דעתי

אחג

משתמש מקצוען
אולי לא יום ציון לאבל,
אבל לדוגמא האדמו"ר מתולדות אהרן לא מגיע השנה.
וכל אלו שמגיעים לכבוד הרשב"י ומעונינים ליהנות מזיו הקדושה וכו, בכבוד!
אבל למחוק את כאב הנספים ובני משפחותיהם כאילו לא היה כלום, זה גם לא מבט יהודי בכלל.
וודאי לא למחוק, אבל כן לעשות הדלקות- בשנים הבאות כמובן כשיהיה מסודר- וכן לחגוג ולשמוח
וכמובן לזכור את הניספים

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
וכי לא נלך לאושוויץ כי היה שם אסון?
השוואה מעוותת, אתה הולך לעשות הרקדה ושמחה באושוויץ ???
ואולי גם לא לכותל כי היה שם חורבן?
כידוע בהלכה שאסור לשמוע מוזיקה ושמחה באזור הכותל....
אבל בסדר, הכיוון ברור לכולם, אנשים לא חושבים כלל שיש צורך לבטל ולו במשהו מחגיגות ל"ג בעומר השנה...
אוקי, קיבלתי.

אחג

משתמש מקצוען
השוואה מעוותת, אתה הולך לעשות הרקדה ושמחה באושוויץ ???

כידוע בהלכה שאסור לשמוע מוזיקה ושמחה באזור הכותל....
אבל בסדר, הכיוון ברור לכולם, אנשים לא חושבים כלל שיש צורך לבטל ולו במשהו מחגיגות ל"ג בעומר השנה...
אוקי, קיבלתי.
אני שמח שקיבלת
ואני יסביר,אני לא אומר לחגוג שאושוויץ, ולא לשמוע מוזיקה בכותל, כי שה לא המקום
אבל כן במירון כי זה כן המקום
רק באתי לומר כמו שכבר כתבו למעלה, שכיהודים אנו יודעים שלא מבטלים שמחה וודאי לא במירון, בגלל אבלות, אלא רק בזמנים שנקבעו ע"י חכמינו,
ולכן יום השואה הוא לא אתמול אלא בעשרה בטבת, וכדומה
ולכן ביום הגדול ל"ג בעומר, יש לשמוח ככל האפשר, ולהרבות עוד ועוד בשמחה, כמובן שחובה לעשות הכל להישמר ולשמור על החיים.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ולכן ביום הגדול ל"ג בעומר, יש לשמוח ככל האפשר, ולהרבות עוד ועוד בשמחה,
על זה בדיוק אמרתי שיש עשרות ואלי מאות אנשים בציבור שלנו שיתקשו לקבל את המשפט הזה בשנה זו, ושלא תגיע למצב הזה לעולם.
ברכה והצלחה.

אחג

משתמש מקצוען
על זה בדיוק אמרתי שיש עשרות ואלי מאות אנשים בציבור שלנו שיתקשו לקבל את המשפט הזה בשנה זו, ושלא תגיע למצב הזה לעולם.
ברכה והצלחה.
נכון, ואני מבין אותם היטב, כמו שאמרתי אני גם קרוב אל המת
אבל
יש הבדל בין אבל אישי ותחושה אישית, למשהו ציבורי שהיו שרצו לומר למעלה שיש לעשות, ועל זה דיברתי.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

כהנא החליט: מתווה מירון יעבור דרך תקנות​

לנוכח הסיטואציה הפוליטית, השר לשירותי דת החליט להעביר את מתווה מירון דרך תקנות, שצפויות להיות זהות לחוק | מטרת כהנא: לא לייצר עימותים פוליטיים ומחלוקות מול החרדים סביב החקיקה ולהעביר את המתווה בשקט | הסיפור המלא​

יאיר כלפה | פוליטי29.4.2022 | 11:40

0ae229796dd37a11bfa1.jpg
הכניסה לציון הרשב"י סגורה | צילום: דוד כהן, פלאש 90
פרסום ראשון: בעקבות המצב הפוליטי לפיו אין רוב וודאי לקואליציה בכנסת, ובעקבות התנגדות של יהדות התורה לחוק מירון, השר לשירותי דת מתן כהנא החליט לקדם את מתווה מירון בתקנות ולא דרך חקיקה.
כהנא קיבל החלטה לאחרונה לקדם את מתווה מירון, שמעגן את 'הילולת הרשב"י', דרך תקנות ולא לוותר על היוזמה שתסדיר את ההילולה, זאת לאור המצב הפוליטי וכדי להעביר אותו בשקט בלי עימותים פומביים.
המטרה העיקרית של השר היא לא ליצור מחלוקות בנושא מירון מול החרדים, שכן חוק מעורר לרוב עימותים בין הקואליציה לאופוזיציה, וכן ב'יהדות התורה' הבהירו לפני כמה שבועות כי הם אינם מתכוונים לתמוך בחוק שלכאורה בא לעשות סדר באירועי מירון, במפלגה אף הודיעו כי יצביעו נגדו.
סביב הסוגייה במירון חשוב לכהנא לא לייצר עימותים פוליטיים כדי לא לייצר מתחים וכעסים מול החרדים, בשונה מנושאים אחרים בהם יש שאף נהנו מהעימות סביב יוזמות כדוגמת רפורמת הכשרות והגיור.
מתן כהנא. צילום: פלאש 90
800f971b5ebe44c0bb3d.jpg

התקנות טרם מוכנות, אך צפויות להיות זהות לחוק שהיה אמור להיות מועבר בכנסת, למעט אולי שינויים קלים, והן לא מצריכות אישור ממשלה. במרכזה, סמכות למשטרה לקנוס את מפרי התקנות, מה שיביא לשמירה על הסדר באירועי ההילולה.
לפי החוק, שהיה אמור לעבור בכנסת וכאמור יעבור דרך תקנות אך שיהיו זהות לו, יחולקו כרטיסי כניסה למירון באופן שוויוני, ולכרטיס יהיה תוקף ושעה מפורשת, בה יוכל מחזיק הכרטיס לשהות בהר ולאחר מכן יאלץ לעזוב את המקום.
בנוסף, בנוסח החוק נקבע אז כי בהר מירון תתקיים הדלקה אחת בלבד, כאשר ייאסר לקיים הדלקה נוספת, אלא אם יינתן אישור של המשרד לשירותי דת, לצד אישור בטיחותי, אישור כבאות ואישור משטרה.
כאמור, הסעיף המשמעותי בהצעת החוק הוא סעיף עונשים שקובע כי הפרת הסעיפים, של קיום אירוע או כניסה לשטח מירון ללא אישור תיחשב עבירה מנהלית שניתן גם לקנוס בגינה אזרחים בקנס של עד 500 שקלים.

בחדרי חרדים

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
אכתוב עוד פעם מה שכתבתי כבר, לכל אלו שלא נהגו להיות עד השנה במירון, אז בבקשה לא להתערב ולא לענות כאן באשכול, כי כמובן למה בדיוק השנה אחרי האסון המחריד להתחיל להגיע למירון, זה הרי מקום סכנה והרי צריך להתחשב במשפחות האבילות וכו' וכו', כ"א שיסביר לעצמו...
ואלו שכן נהגו לעשות שמחה וליהנות מההילולא קדישא, להם שייך אשכול - נושא זה.
ומה שהוכח שאלו שכתבו שצריך להתחשב ברגשות משפחות הנספים (לא מזלזל ח"ו), הוברר שכלל לא כיוונו אל נכון, ואדרבה כמה משתמשים אחרים שכן מכירים מקרוב משפחות של נספים, ולא רק משערים שכנראה המשפחות רוצות (?!).. כתבו שאדרבה כולם רוצים שגם השנה יהיה ל"ג בעומר שמח וכו' וכו', ורק שצריך לנהוג במשנה זהירות כהפקת לקחים..
כולנו משתוקקים ומצפים להאי יומא דהילולא קדישא, ולהשפעות והשמחות שיום זה מביא איתו, בדחילו ורחימו!
**
רק להזכירכם, שפותח הנושא שאל ""תכלס" אם אני רוצה לעלות להילולת מירון השנה מה צריך להשיג", ולא שאל אם אני לא רוצה לעלות, ודו'ק ותן לחכם ויחכם עוד, ואכהמ"ל.

הכל טוב????

משתמש רשום
סיפור אמיתי: מעשה באיש אחד שנשלח להיות אחראי ומפיק חתונה - אך האיש ביודעו שהוא ללא נסיון לא מנוסה ולא מקצועי, חשש להיתפס כחסר ידע וללא נסיון בהפקת חתונה, ולכן החל לבצע התנהלות פומפוזית ב"הפקה ללא הפקה": הקטין את האירוע, צמצם את ההזמנות, ההגעה היתה רק באמצעות 2 אוטובוסים, את החופה דחק מאוחר, צמצם את הקייטרינג למינימום- העיקר שהמוזמנים ילכו מהר, התחיל את הריקודים מאוחר, לתזמורת ולצלמים נשאר שעה לעבוד. בסיום החתונה הכריז האיש במסיבת עיתונאים דרמטית: "הפקתי את החתונה בהצלחה"....! מיעוט הנוכחים בחתונה קולטים את הבעייתיות של "האיש המפוחד ללא נסיון"', והתחילו לרנן על "המפיק"- "הפקה -ללא חתונה". - המפיק ששמע הגיב בספונטניות:> "מדרגות מדרגות". ומדוע לא היה ניתן לרקוד באולם המרווח והגדול, תשובתו היתה "מדרגות מדרגות". המוזמנים הטיחו בו שהגיעו רעבים ולא היה מה לאכול, הגיב "מדרגות מדרגות". הכלה שואלת למה לא צילמו אותי מספיק בחופה ובחתונה, המפיק מגיב "מדרגות מדרגות". החתן שואל למה בקושי רקדו באולם הענק, המפיק מגיב "מדרגות מדרגות". המוזמנים הטיחו במפיק, למה הוא אילץ אותם לבוא באוטבוס ושאטעל, מותשים, ללא אפשרות הגעה ברכב נוח -היישר לחניונים הענקיים שקיימים בסמוך לאולם, ומשכך פחות מוזמנים הגיעו, המפיק "מדרגות מדרגות". החבר של החתן זועק; מדוע היה בקושי שירותים ללא טואלט נאלצנו להתאפק לרוץ ולמהר הביתה, המפיק שוב מגיב "מדרגות מדרגות". האמא של הכלה שואלת, "אז תתקנו את "המדרגות"! המפיק עונה, המדינה תיקנה את "המדרגות" חדש דנדש. שוב שואלת האמא- את המפיק הילדותי שהתגלה כחסר נסיון, אז למה צמצמתה את כל החתונה? המפיק מתבלבל וצורח: "מדרגות מדרגות"...
(לסיפור אין קשר למירון)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה