דרוש מידע תכלס" אם אני רוצה לעלות להילולת מירון השנה מה צריך להשיג

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני כותב ממש בזהירות וברגישות אמיתית...
אבל.........
מעניין אם ככה הייתם מתייחסים גם אם חלילה לא עליכם לעולם ועד... הייתם מכירים מאד מאד מקרוב מישהו שקיפד את חייו באסון הנורא הזה.....
מתנצל ממש, היה קשה לי לקרוא את ההודעות האלו....
ונפשי בוכה בקרבי על אלמנה שאני מכיר מקרוב אשר יום זה הקרב ובא יהיה יום שחור וקשה מנשוא...
האם לא היה ראוי לבטל את כל השמחה וההילולא לשנה אחת ולו כדי להביע קצת השתתפות כלל ציבורית בכאבם ונאקתם של 45 משפחות אשר יחרב עליהם עולמם בהילולא האחרונה.....
אתמהה.....
לא יודעת
בזמנו הצטערתי כמו כל עם ישראל
ולקח לי זמן להתאושש ולהתחזק באמונה.
מבינה את אלה שעדיין קשה להם כי מעורבים רגשית יותר עמוק
אבל בעין יהודית, לא כך אמורים להיות הדברים.
ושלא נדע עוד צער!!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זאת מניין ???
לא כאן המקום להאריך ולפתוח דיון בנושא כלל וכלל, אך קביעה זו היא טעות לעניות דעתי.
יש לנו גדולי דור
ואם הם לא הכריזו על יום זה כיום ציון לאבל
כנראה שלא כך היא דעת תורה.

ואני לא מגמדת חס וחלילה מהאסון האיום והנורא הזה!!!
וכן מקווה להתחזק ולקבל על עצמי קבלות לעילוי נשמתם הטהורה

בלי להוריד מקדושתו של רשב"י

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
זה לשון ר' חיים ויטאל בשם רבו האר"י ז"ל בשער הכוונות "גם העיד הה"ר אברהם הלוי כי בשנה הנזכר הלך גם הוא שם והיה נוהג לומר בכל יום בברכת תשכון "נחם ה' אלקינו את אבלי ציון כולי", וגם בהיותו שם אמר נחם כו'. ואחר שגמר העמידה אמר לו מורי ז"ל כי ראה בהקיץ את רשב"י ע"ה עומד על קברו ואמר לו "אמור אל האיש הזה אברהם הלוי כי למה אומר נחם ביום שמחתינו והנה לכן הוא יהיה בנחמה בקרוב". ולא יצא חדש ימים עד שמת לו בן א' וקבל עליו תנחומין. וכתבתי כל זה להורות כי יש שרש במנהג הזה הנזכר. ובפרט כי רשב"י ע"ה הוא מחמשה תלמידיו הגדולים של ר"ע ולכן זמן שמחתו ביום ל"ג לעומר כפי מה שביאר לעיל ביום ל"ג לעומר"
רואים מכאן שמאוד מסוכן להפוך את יום ל"ג בעומר ליום אבלות. ובפרט ליד ציון הרשב"י.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
גם העיד לי הר"א הלוי, כי הוא היה נוהג לומר נחם בברכת תשכון, וכשמסיים אחר התפלה, אמר מורי ז"ל בשם ר' שמעון בן יוחאי הקבור שם, שאמר לי אמור לאיש הזה, למה הוא אומר נחם ביום שמחתי, לכן הוא יהיה בנחמה בזמן קרוב, וכן לא יצא חודש עד שמת בנו הגדול

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
ראה עוד - ישורון חלק ט"ו עמ' תתע"א:
1651004834474.png

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
האם לא היה ראוי לבטל את כל השמחה וההילולא לשנה אחת ולו כדי להביע קצת השתתפות כלל ציבורית בכאבם ונאקתם של 45 משפחות אשר יחרב עליהם עולמם בהילולא האחרונה.....
אתמהה.....
כלל ישראל - החרדים לדבר ה' כמובן, מתפצל לשתים. אלו שתמיד התמידו בנסיעתם להתנא האלוקי, ואלא שלא..
מסתמן שאלו שתמיד לא התלהבו מיום ההילולא, הם הם אלו שיכתבו שלא צריך לנסוע וכו' וכו' .
אבל הנוסעים יודעים שלא זו הדרך, ואכהמ"ל כי כנראה נושא זה נפתח לחלק שכן מעונינים ליהנות מזיו הקדושה וכיסופי הערגה...

מליון

משתמש מקצוען
יש לנו גדולי דור
ואם הם לא הכריזו על יום זה כיום ציון לאבל
כנראה שלא כך היא דעת תורה.

ואני לא מגמדת חס וחלילה מהאסון האיום והנורא הזה!!!
וכן מקווה להתחזק ולקבל על עצמי קבלות לעילוי נשמתם הטהורה

בלי להוריד מקדושתו של רשב"י
אולי לא יום ציון לאבל,
אבל לדוגמא האדמו"ר מתולדות אהרן לא מגיע השנה.
וכל אלו שמגיעים לכבוד הרשב"י ומעונינים ליהנות מזיו הקדושה וכו, בכבוד!
אבל למחוק את כאב הנספים ובני משפחותיהם כאילו לא היה כלום, זה גם לא מבט יהודי בכלל.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אולי לא יום ציון לאבל,
אבל לדוגמא האדמו"ר מתולדות אהרן לא מגיע השנה.
וכל אלו שמגיעים לכבוד הרשב"י ומעונינים ליהנות מזיו הקדושה וכו, בכבוד!
אבל למחוק את כאב הנספים ובני משפחותיהם כאילו לא היה כלום, זה גם לא מבט יהודי בכלל.
לא חושבת שמישהו מקל ראש ח"ו בכאב משפחות הנספים

אבל כמו שכתבו לפני
אסור להפוך את יום הילולת רשב"י ליום אבל
בלי "אולי"

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני קרובה מאד לאסון מירון. ממששת את הצער יחד עם אחת המשפחות כבר כמעט שנה.
תוכלו למצוא הודעות שלי מאז, הלומות ומזועזעות ודורשות שינוי בכל התחומים.
למרות זאת, ודווקא בגלל זה,
גם לאור הקושי הנפשי והרוחני שמלווה רבים-רבים בציבור החרדי מאז,
ואולי כדי לתמוך בכולנו- ההמומים, השואלים, הכואבים-
ל"ג בעומר של השנה חייב להיות עוד יותר שמח מכל שנה.
שמחה אמתית, פנימית, של קרבת אלוקים ואמונה גם מתוך הקושי.
שמחה שאין בה רוגאלע מחלוקה, ויש בה ספר תהילים דומע.
@ליטאי פשוט אי"ה ואם יתאפשר לנו לעשות זאת בצורה בטיחותית, נעלה גם השנה להר מירון,
נשמח עם התנא האלוקי ר' שמעון בר יוחאי, ננצל את היום הגדול הזה להתפלל על כל עמ"י, ועל 45 משפחות שהן העידית של הציבור החרדי.

לגבי הארגון הלוגיסטי, אני די מאוכזבת.
ציפיתי לארגון רציני יותר, שקוף וברור יותר. לא סרטון תמוה כמו הנ"ל והודעות לציבור שדורשות פירוש רש"י.
אנחנו פחות משלושה שבועות לפני האירוע, חבל.

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
@ליטאי פשוט אי"ה ואם יתאפשר לנו לעשות זאת בצורה בטיחותית, נעלה גם השנה להר מירון,
נשמח עם התנא האלוקי ר' שמעון בר יוחאי, ננצל את היום הגדול הזה להתפלל על כל עמ"י, ועל 45 משפחות שהן העידית של הציבור החרדי.

ציפיתי לארגון רציני יותר, שקוף וברור יותר. לא סרטון תמוה כמו הנ"ל והודעות לציבור שדורשות פירוש רש"י.
קולע ולענין!

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
מה הקשר בין זה למיעוט השמחה,
האם אי אלו מבין הנספים או משפחותיהם ישמחו בכך שלא יחגגו את שמחת הילולת רשב"י??
חוצמיזה שמה הקשר בין זה לכאיבם הפרטי??
אתמההה..

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מישהו עוד מסוגל להגיע למירון??
בקושי שירי מירון אפשר לשמוע...
אני כותב ממש בזהירות וברגישות אמיתית...
אבל.........
מעניין אם ככה הייתם מתייחסים גם אם חלילה לא עליכם לעולם ועד... הייתם מכירים מאד מאד מקרוב מישהו שקיפד את חייו באסון הנורא הזה.....
מתנצל ממש, היה קשה לי לקרוא את ההודעות האלו....
ונפשי בוכה בקרבי על אלמנה שאני מכיר מקרוב אשר יום זה הקרב ובא יהיה יום שחור וקשה מנשוא...
אתמהה.....
אומנם היינו במירון שנה שעברה. ובעז''ה מקווים גם השנה.
אבל באמת, אני לא יכולה לנסות אפילו להבין מה עובר על המשפחות האלו בימים האלו.
ובדיוק היום יצא ששוחחנו בעבודה על אירוע הזיכרון שאמור להתקיים במהלך ל''ג בעומר במירון, האם באמת המשפחות יהיו שם? ומישהי אצלנו בעבודה שבנה נהרג באסון אמרה שהם ממש לא מתכננים לעלות באותו יום למקום הזה, הם ככל הנראה יעלו מחר כדי שיהיה קרוב ליום הפטירה אבל רחוק כמה שאפשר מהטראומה...
בכל זאת גם אנחנו שלא קשורים ביולוגית לקדושים נחרדנו ונכנסנו למיני טראומה בעקבותיו אז מה הם?
מה שכן הם בעז''ה יעשו באותו יום בדיוק הכנסת ספר תורה גדולה לע''נ בנם. כי עם כל הכאב שבדבר חשוב להם להנציח אותו דווקא מתוך אמונה אמתית ותמה.
אז נכון שהאירוע הוא מחריד מאין כמותו.
אבל דווקא ההיסטוריה שלנו למדה אותנו שכשעם ישראל שמח דווקא מתוך משברים וקושי הוא צמח יותר וקירב את הגאולה.
יום ל''ג בעומר לפי דעות מסוימות אינו סיום מוחלט לאבלות על תלמידי רבי עקיבא שהיו ענקים שבדור. ועם כל זאת בכל החוגים והעדות שמחים ורוקדים ביום הזה. כי אחד החלקים הגדולים והמרוממים ביותר ביהדות החוכמה והכח לדעת שעת לשמוח ועת לספוד וגם אם זה נראה הזוי ובלתי אפשרי האמונה מוכיחה לנו שתמיד אפשר.
למי שזוכר את השיר-סיפור על האיש מווילנא, גם שם האסון היה מחריד לא פחות אבל אף אחד לא חשב לבטל את השמחה גם לא באופן חד פעמי.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זאת מניין ???
לא כאן המקום להאריך ולפתוח דיון בנושא כלל וכלל, אך קביעה זו היא טעות לעניות דעתי.
וכי לא קרו אסונות במהלך ההיסטוריה של עם ישראל?
מעולם לא הייתה הוראה מגדולי ישראל לקבוע יום אבל בעקבות אסון גדול ומחריד ככל שיהיה.
גם השואה עם כל הזעזוע שבעניין, לא נקבע יום אבל בעקבותיה, מה שכן נקבע לא נקבע לפי דעת תורה ממש ממש לא אלא להיפך,
ולצערי הרב עם כל הכאב שבעניין.(באמת! ) היו אסונות בעם ישראל דומים ומחרידים לא פחות.
גם אם ההיסטוריה של מדינת ישראל לא זוכרת דבר כזה, זה לא סותר את המציאות שדברים כאלו קרו.
קביעה של יום אבל/ביטול של שמחה הוא לא דבר כ''כ פשוט.
למי שמכיר זה הפזמון-
MAN FROM VILNA We danced round and round in circles as if the world had done no wrong From evening until morning filling up the Shul with song Though we had no Sifrei Torah to clutch close to our arms Instead we held those children Am Yisroel Chai The Jewish people will live on
בקצרה הסיפור הוא, שלאחר השואה חזרו יהודים לעיירה בוילנא ונכנסו לבית הכנסת ולצערנו גילו שלא נותר ממנו דבר, מלבד הצער הגדול שהיה מחורבן בית ה' הם הצטערו ביותר על כך שבאותו היום היה שמחת תורה.
ואז בהחלטה של רגע הם החליטו לקחת את הילדים הקטנים שהצליחו לשרוד ולהרים אותם ולרקוד איתם במקום ספרי תורה שהושחתו.
המטרה שלהם הייתה להחדיר בעצמם ובילדים שעם ישראל חי לנצח ומקיים את התורה ומאמין בה בכל מצב שהוא,
ושמח בשמחת תורה ורוקד גם אם אין ספרי תורה, אז יש את הילדים הקטנים שכל אחד מהם הוא כמו ספר תורה חי.
יש לציין שזו אחת הפעמים היחידות שריקודי שמחת תורה נמשכו עד אור הבוקר ללא תנאים מינימליים ומתוך שמחה ואמונה עצומה שלא נראה לי שחזרה על עצמה אי פעם..

החכמה צודקת

משתמש מקצוען

חיזקת אותי מאד, תודה!

הכל טוב????

משתמש רשום
מתחיל לצאת פרטים על העליה למירון השנה.

קבצים מצורפים

• img-20220426-wa0150_optimized.jpg
    img-20220426-wa0150_optimized.jpg
    KB 70.5 · צפיות: 44

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה