נכתב ע"י מי;971101:לא מקבלת את כל ההתחלה.
נטיות גנטיות בעייתיות וכל מיני כאלו....
עזבו אתכם, אנשים נורמלים לגמרי (כמוכם בדיוק) הולכים לטיפול בלי לספר לכם.
למה? כי הם רוצים איכות חיים יותר טובה. כי הם טיפוסים שמודעים למה שקורה להם בפנים, ובשלב כלשהו התעורר להם הצורך לעשות שם סדר פנימי. זכותם.
תרגיעו, זה לא אומר שגם אתם חייבים ללכת, או שמי שלא הולך לא בסדר.
מי שמרגיש שזה טוב לו, שזה מקדם אותו, שיילך - ברכה והצלחה.
מי שלא רוצה - בחירה שלו.
לפעמים טובה יותר, ולפעמים פחות.
בלי משפטים מפוצצים על נטיות גנטיות, או שכן או שלא.
בטח לא על בעיות נפשיות (וואו ) חבויות.
נכתב ע"י בלון;971095:
בקיצור, מה שהוא יעשה זה טוב, אם הוא עזר להם לא להתגרש - מה טוב,
אם הוא עזר להם להתגרש - מצוין.
אבל אם את כל הדברים האלו היה עושה אדם פשוט וחכם, ללא 'חלוק לבן', הוא היה משחק בנפשות ובאש.
מעניין.
נכתב ע"י מי;971130:קארנגי לא היה פסיכולוג, והשיטות שלו רחוקות מאד מפסיכולוגיה.
דומות למדי לאימון אישי.
אגב, הבוקר, בעבודה, יצאתי לחיפוש ברחבי גוגל בדבר מקור להתאבדותו של קארנגי.
המקורות היחידים שמצאתי היו אתרים חרדיים
לפי ויקיפדיה, כמוזכר לעיל, הוא מת מסרטן לימפתי מסוג מסויים.
נכתב ע"י רותי12;971220:מיג ,אני עדיין לא מסכימה איתך שיועץ יהיה טוב יותר מפסיכולוג. יועץ יכול לעשות טעויות מעצם לא היותו פסיכולוג. נקודה.
לפעמים יש חריגים יועצים שבדיוק קלעו למה שצריך אבל בד"כ לא.
נכתב ע"י מי;971272:רציתי להביא מאמר מקצועי, שיכול לתת נקודת מבט אחרת בקשר לשאלה האם פסיכולוג מערב את השקפת עולמו האישית בחייו המקצועיים.
זה ארוך מאד, וזה גם נושא אחר, ולכן העתקתי את זה לאשכול נפרד.
מי שרוצה, מוזמן.
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=127668
נכתב ע"י bbr;971296:איזה אורך, זה כמעט מייאש להתחיל, אני אשמח אם יש מישהי שקראה שתכתוב אם זה באמת מענין, שאני לא אקרא סתם...
סיפרה לי חברה שהלכה לאבחום עם ילד שלה והוא הראה ילד תמונות של מאכלים...היום שם כמה מאפים ופרי אחד.הוא שאל את הילד מה יוצא דופן?הילד ענה הפרי.ושהוא נשאל למה הוא ענה "כי רק הוא לא חמץ"נכתב ע"י zoom;971632:סורי שאני מאריכה את האשכול הזה שאולי התחיל להמאס על חלק (גדול) ובריא בנפשו של גולשי פרוג
אבל לא יכולתי להתאפק (דרוש אבחון/ייעוץ/טיפול מחק את המיותר...?)
לענין פסיכולוג שומר תורה ומצוות מנסיון אחרי פגישה אחת עם מי שאינו כזה הגענו למסקנה שעם כל התעודות שלו והמקצוענות המדהימה שלו, אין לו הבנה בסיסית באורח חיינו היהודי וזה מוקש רציני לאורך כל השיחה, מה גם שזו אמנם חכמה בגויים אך יש בה לא מעט "תורה" אשר בה אסור לנו להאמין.
במהלך פגישתנו עם הפסי' הנ"ל השתוממנו לראות עד כמה ידיעתו בדת לוקה בחסר ועד כמה זה משמעותי לתהליך הריפוי, (נשלחנו אליו אחר התייעצות בדעת גדולים והם אלו שהורו לנו אחרי פגישה אחת להפסיק!)
כיום זה ברור לי שכמו שלא נאכל אוכל שאינו כשר בתכלית ההידור ע"מ שלא לטמטם את המח והמחשבה ק"ו כשמדובר בריפוי תחלואי הנפש.
עוד דבר, יש צורך להבחין במקרה של טיפול האם הבעיה היא רגשית או קוגנטיבית במקרה של הראשונה - צריך ייעוץ רגשי ובמקרה השני הדרך לטפל היא פסיכולוגית, תחילה יש לבחון באיזה סוג בעיה מדובר.
מקווה שלא חזרתי על דברים ידועים ואם כן - מקסימום 'הלכה' עוד כוס קפה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: