דרוש מידע תינוק שלא ישן כמעט כלום

dassip

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
את כותבת שכל היום הוא רוצה ידיים- זה לא נקרא שהוא רגוע במהלך כל היום.
הוא רוצה סתם על הידיים בלי שום סיבה, לא כואב לו כלום, ככה זה נראה לפחות..
סימנים לעייפות יותר, ממליצה לך לקרוא על כמות שעות השינה המומלצות לתינוק בגיל הזה, לבדוק שהוא מקבל מספיק אוכל (במרווחים נכונים) ולהשכיב ביום בזמן ובלילה לא מאוחר.
אני יודעת שהוא לא ישן מספיק שעות, זה בדיוק הבעיה.. הוא כמעט ולא ישן כלום, ורעב הוא לא כי כל פעם שהוא מתעורר אני מביאה לו לאכול
הוא בן 5 חודשים..מתי זה התחיל? מאז שנולד? או מעכשיו?
הוא היה תינוק ממש רגוע עד איזה גיל חודשיים וחצי, ואז היה לו כאבי בטן נוראים וטיפלתי בזה אז זה עבר ב"ה וכבר חודש וחצי לפחות שהוא לא ישן בלי שום סיבה, הוא לא נראה סובל בכלל, סתם לא ישן ומתעורר המון,
היום לדוגמא השכבתי אותו ב9 בערב אחרי מקלחת ואוכל הוא אמור להיות גמור מעייפות כי כמעט ולא ישן במשך היום וכבר התעורר פעמיים, עכשיו הוא ערני לגמרי, לא הצלחתי להרדים אותו חזרה

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
הוא רק יונק או מטרנה?
אני מכירה ילד שעודדו את אמא שלו רק להניק ולא תמל
וכנראה לא היה לה מספיק חלב
והילד פשוט היה בוכה המון ולא ישן וכו'
וכשהתחילה להוסיף מטרנה פשוט נגאלו

• תודה
Reactions: RRL

ליבר12

משתמש רשום
הבן שלי בן 5 חודשים לא ישן רצוף יותר מחצי שעה, במשך היום כמעט ולא ישן כלום ובלילה מתעורר המווווון ורוצה שאני יחזיק אותו כל הלילה. ברגע שאני מניחה אותו במיטה הוא צורח שוב.. בנוסף לזה במשך היום רוצה כל היום על הידיים
יש לציין שהוא רגוע במשך היום ולא נראה שהוא סובל ממשהו
מה אפשר לעשות לכזאת תופעה?? חייבת עזרה דחווווף!!!
לפנות להתפתחות הילד לא לחכות
לא מלחיצה רק מאירה את צומת הלב שלך.
כי יכול להיות שמדובר בטונוס גבוה.

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הוא רוצה סתם על הידיים בלי שום סיבה, לא כואב לו כלום, ככה זה נראה לפחות..

אני יודעת שהוא לא ישן מספיק שעות, זה בדיוק הבעיה.. הוא כמעט ולא ישן כלום, ורעב הוא לא כי כל פעם שהוא מתעורר אני מביאה לו לאכול
הוא רוצה על הידיים כי הוא עייף מידי במהלך כל היום ולכן לא רגוע- זה אחד הסימנים לתינוק בעייפות יתר.

באיזה מרווחים הוא אוכל? אם הוא אוכל כל פעם שהוא קם והוא ישן רק חצי שעה, זה בטח יוצר שהוא אוכל כל פעם קצת, ואז שוב לא מספיק שבע בשביל לישון.
יש קשר בין האוכל (ארוחה מלאה, במרווח זמן וכמות) לבין שינה (שעת השכבה מדויקת, ואורך השינה)

האם כשהוא מתעורר אחרי חצי שעה את מנסה להחזיר אותו לישון?
הוא היה תינוק ממש רגוע עד איזה גיל חודשיים וחצי, ואז היה לו כאבי בטן נוראים וטיפלתי בזה אז זה עבר ב"ה וכבר חודש וחצי לפחות שהוא לא ישן בלי שום סיבה, הוא לא נראה סובל בכלל, סתם לא ישן ומתעורר המון,
בגיל 5 חודשים כבר לא אמור להיות כאבי בטן, (ריפלוקס אני לא יודעת)
אבל קודם כל תבדקי שהוא מקבל מספיק אוכל (הנקה? או תמ"ל?- תכתבי ואם תרצי אפרט יותר)
ותשכיבי לישון בזמן, גם ביום ובעיקר בלילה.
ממליצה לך לקרוא בגוגל על שינת תינוקת ואם לא עוזר, יועצת שינה יכולה לעזור ממש
היום לדוגמא השכבתי אותו ב9 בערב אחרי מקלחת ואוכל הוא אמור להיות גמור מעייפות כי כמעט ולא ישן במשך היום וכבר התעורר פעמיים, עכשיו הוא ערני לגמרי, לא הצלחתי להרדים אותו חזרה
תינוק ש'גמור' מעייפות ישן פחות טוב.
בקיצור ממליצה לך להעמיק את הידע על שינת תינוקות, מלא כוח והצלחה
(עברתי גם את הסרט הזה עם התינוק הקודם שלי, ולמדתי הרבה מאז, אז זה אפשרי)

נערך לאחרונה ב:

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
- זמן ערות של תינוק קטן הוא קצר מאוד, מתחיל בשעה בגיל חודשיים ועם הגיל הזמן מתארך (שעתיים וכו)- לעזור לתינוק ולספק לו את המרחב הבטוח שהוא זקוק לו בשביל שינה- לדוג תינוק בן חודשים אחרי שעה ערות, להחזיק קצת על היידים, לשים מוצץ ולהשכיב במיטה (יש תינוקות שעוזר להם גם עיטוף) הרבה פעמים התינוק נרדם מעצמו בלי עזרה, אם שמים לב בזמן לסימני העיפות שלו.
- אוכל- תינוק שאוכל מספיק ביום (הנקה מסודרת במרווחים של 3 שעות פחות או יותר, בפרק זמן מתאים) יצליח לישון טוב יותר ביום- גם אם מתעורר, יצליח לחזור לישון.
ויש עוד הרבה, אם חשוב אכתוב...

קראתי גם את הלוחשת לתינוקות- בעיני התאוריה מעולה, רק נוקשה מידי.

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אולי הוא רעב? תנסי בקבוק תחליף אחד לפני השינה, לא הנקה.
אם תראי שיותר רגוע, סימן שההנקה לא מספיקה (בהנחה שהוא יונק).

מנסיון, הרבה אמהות לא מודעות לכך שהילד פשוט רעב...
עצה מצויינת למי שרוצה לגמור עם ההנקה.
למי שרוצה להמשיך להניק - זו עצה גרועה. יש דרכים אחרות לבדוק אם התינוק שבע מספיק.
זו לא טעות שהקב"ה ברא את התינוקות יונקים ומתעוררים כל 3 שעות כדי לאכול, זו אותה סיבה שהנקה נחשבת כמפחיתה סיכון למוות בעריסה ל"ע.

מישהי כמוני

משתמש רשום
לא נראה לי שיש תינוק שנרדם לבד, או שכן?🙄
אם עושים את השיטה של הלוחשת לתינוקות אז בהחלט כן. מנסיון
צריך להפריד בין ההאכלה לשינה, כלומר קודם כל האכלה אח"כ פעילות ואח"כ שינה. ככה התינוק מתרגל להרדם לבד ולא להיות תלוי בהנקה. צריך ככה כל היום (כל 3 שעות בערך מתחיל האכלה-פעילות-שינה) ובערך ב7 בערב - אוכל ואח"כ מקלחת ואח"כ לישון.
אני מאוד ממליצה לקרוא את הספר. הוא ממש משנה חיים.

טראמפ טראמפ

משתמש רשום
הבן שלי בן 5 חודשי נרדם בכוחות עצמו מאז שנולד( כמעט)
אני למדתי הדרכה מהממת קצרה יחסית ולא נוקשה בעניין השינה אצל תינוקות, הדרכה של הודיה טייבר - הורו פרקטית .
ואחרי שאצל הבת הקודמת אנחנו עד היום יודעים המון לילות לבנים , הפעם עשיתי קצת ידע ל הנושא של שינה אצל תינוקות , ואני מרגישה שזה ממש שינה לי את הסדר יום וכל המחשבה סביב הנושא של שינה אצל תינוקת ,
והקטן שלי מאז שנולד הולך לישון כל יום ב7 בערב , ישן יחסית טוב ( כמובן קם לאכול אבל חוזר לשינה רצופה)

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הבן שלי גם לא ישן טוב, בשונה מכל שאר אחיו ואחיותיו, שבגיל 4 חודשים בערך העבירו לילה שלם בשינה.
לקחנו אותו לאוסטאופט, ואמר שהוושט שלו תפוסה.. טיפל.
היינו בטוחים שהבעיה נפתרה.. אבל למעשה? כלום לא השתנה.. סתם מסכן הילד, צרח את נשמתו כל הטיפול, סתם בוזבז חצי יום, וגם כמה מאות שקלים.
כך שלא תמיד אוסטאופט פותר בעיות.
אל תבנו על זה יותר מידי.

החכמה שבנשים

משתמש מקצוען
הבכור שלי גם היה ככה. שניה לא היה מנוחה בלידה הזו. רצה יחס 24/7 ולא נירדם כמעט בכלל. מאיפה הכוחות שלו היו ??
הבת השניה היתה הכיוון השני (כבר התחלתי לדאוג שזה לא נורמאלי שהיא כ"כ ישנונית)
הילדים שאחריהם כבר נרדמים יפה מאוד ב"ה.

ציפוצה

משתמש רשום

zkzbhe

משתמש פעיל
כמו שאמרו - הספר של הלוחשת
מעגל האכלה-משחק-עייפות ושינה

יש תינוקות שדוחפים להם יותר מדי אוכל, כל פעם שבוכים
או אז התינוק מתרגל לעודף (כמו שאדם מבוגר מתרגל)
וזה משבש אותו, לא נרגע עד שלא מקבל עוד, וככה זה מחריף
והכל מיותר וגם מכאיב בבטן

צריך ללמוד מתי מספיק זה מספיק

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה